Jump to content

ionascu_doru

Membru
  • Content Count

    28
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About ionascu_doru

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 05/04/1976

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Gender
    Male
  • Yahoo
    ionascu_doru@yahoo.com

Profile Information

  • Location
    Braila
  • Din
    Braila
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Tico
  • An
    1999
  • Nr. Inmatr.
    BR 26 NIK
  1. Complementar la ce am scris acum un an si ceva, va informez ca tot in acea perioada am mai schimbat si filtrul de benzina (de langa rezervor) si bobina de inductie (care nu a schimbat nimic in functionarea masinii insa scoate un bazait fin ce se aude din masina). Rezultat: poate o schimbare nesemnificativa in mersul motorului insa problema majora parea sa persiste. Ulterior am dus-o la un mecanic "scolit de Daewoo Corea" pe vremuri. Nu mi-a zis ce i-a facut, am facut o tura cu ea si nu se schimbase prea mult, m-am intors la el, i-a mai reglat surubul ala cu prelungire (reglaj aer parca) dar tot nu sunt foarte multumit. Mi-a fost jena sa ma intorc cu ea caci am vazut ca-l cam depasea. Mentionez ca iarna sotia nu foloseste masina (fara comentarii ... - deci nu am folosit-o asa mult de atunci) dar in rest, cat a mai folosit-o, persista urmatoarele simtome: la prima cheie, dupa cateva secunde, inevitabil se opreste motorul (oricat as accelera-o). La a doua cheie porneste si se mentine functionand normal (desi parca de cand am dus-o la acel mecanic, parca nu se mai tureaza asa tare la socul automat). Cand se incalzeste si se linisteste turatia, pare a avea mici intreruperi (nu merge chiar rotund motorul) iar uneori chiar dadea sa se opreasca in mers (in ultimul timp, sotia spune ca nu mai da sa se opreasca insa tot aleator se mai balbaie usor. Ma gandeam sa schimb electrovalva (am observat ca asta a schimbat-o mecanicul ca sigur nu este a mea) insa cu una noua, nu sh cum a procedat mecanicul. Apoi ma gandeam sa schimb carburatorul cu totul sa stiu o treaba dar am zis sa mai intreb pe aici ca poate nu ar fi necesara masura asta extrema. Mi se pare totusi aiurea sa ma lase carburatorul la doar 103.000 km. Astept sugestii din partea voastra pana la solutia extrema.
  2. @sorinsorin: am aceasi problema ca si tine si de cand citesc pe forum, nu sunt foarte lamurit. Am schimbat fise, capac delcou, supapa PCV. Ai rezolvat pana la urma problema? Ce ai facut? Bine ca pana acum poate ai si vandut masina ...
  3. Nu am afirmat ca au preturi bune (mai mici decat cele romanesti). In conditiile in care in tara nu gasesti deloc (este vorba de clasicul 135/80/12), daca gasesti intr-un singur loc, nu poti face comparatie cu ceva ce nu exista, nu? Credeti-ma, am incercat inainte pe vreo doua site-uri (am vorbit cu oamenii) si desi erau pe site, pe stoc nu aveau demult si nici nu aduceau curand. Ideia era ca daca nu gasiti totusi raritati de-astea, incercati acolo deoarece este locul unde gasiti, inclusiv de iarna. O iarna usoara tuturor!
  4. In legatura cu alternatorul, am si eu o nelamurire : de ce cand merg prin balti (de maxim 5 cm adancime si incet cu a I-a) imi palpaie foarte vag martorul de la baterie din bord dar fix cat trece prin apa, in rest niciodata. Cumva se stropeste alternatorul fiind pozitionat foarte jos si intra apa prin el? Il poate afecta? Nu ar trebui sa aibe si el o protectie (ex: capac) cumva la asemenea agenti data fiind pozitionarea? Ce s-ar intampla daca vad tarziu balta si intru cu viteza in ea?
  5. Daca sunteti in de anvelope de Tico si nu gasiti, aruncati un ochi si aici http://www.cauciucur...Cauciucuri.html. Este un magazin online din Germania dar cu un server ceva in Romania ca este in limba romana. Banii ii depui intr-un cont Raiffeisen Bank deschis in Bucuresti dar marfa vine din Lehrte (Germania). Am comandat 2 buc Sava Effecta+ de vara 135/80/R12 cu 167 ron/buc. Am avut emotii cand am depus in avans banii la banca dar in 5 zile cauciucurile au ajuns la mine, sunt made in Poland dar productie 2011 (saptamana 46) - deci super noi. A, in plus iti confirma plata cu un mail in care iti da printre altele si un link prin care iti urmaresti coletul si vezi exact cand si unde este. Jos palaria, servicii germane!
  6. salutare! o instalatie AC completa (functionala bineinteles) pentru Tico (cel din semnatura) ai? pret?
  7. Salut! Instalatia AC este functionala, compresorul in regula? O mai ai?
  8. Salutare! Intervin si eu... La mine se aude o bataie seaca transmisa parca pana in bord / volan cand dau cu roata stanga in "piedici" gen santuri, gropi etc. Cu roata dreapta nu face ci doar cu stanga. Am tras de roata cu pricina (stanga) in toate directiile si se pare ca nu am joc la rulment, la bucse, pivot, bieleta de directie sau capul bieletei de directie. Am pus pe cineva sa traga in scurt stanga-deapta de volan si am pipait bieleta de directie ... se pare ca ea nu este uzata dar totusi se simte o mica bataie ce vine din caseta. Daca era pe dreapta ma ducea gandul la faimoasa bucsa de teflon dar cum e pe stanga, ma gandesc sa mai strang surubul buclucas. Mentionez ca volanul merge usor. Cum aici exact despre surubul ala este vorba, intreb si eu : se demonteaza ceva pentru a avea acces la acel surub ca se discuta pe aici ca trebuie demontat ceva scut cutie, tampon cutie ... ? Accesul se face pe sub masina sau pe deasupra? Mi-am aruncat fugar o privire si am vazut ca, caseta de directie este lipita de pedalier si nu am vazut acel surub. Din schema de mai sus nu prea mi-am dat seama exact unde este situat. O poza era ideala daca a facut cineva "la locul faptei". Multumesc anticipat!
  9. Imediat ce le-am montat am si facut teste pe asfaltul ud cum a fost atunci si wooow ... face santuri in asfalt. Se simte diferenta. La demaraj patineaza un pic (am accelerat-o mai tare) dar se urneste masina mai repede decat cu cele vechi iar la franare, pur si simplu ingenucheaza masina. Din pacate avandu-le pe cele vechi Debica pe spate, la cateva probe de franare cu viteza mai marisoara, spatele are tendinta sa ma depaseasca. Este mult mai scazuta aderenta la Debica de pe spate (chiar daca au carne cam 2/3) decat la cele noi de pe fata. Din primele imprsii, le recomand insa nu stiu cum se vor comporta in mai multe medii si mai ales la uzura. Toate cele bune!
  10. Sa inteleg ca daca ar fi bucsa teflonata buba, ar trebui sa "fuga" roata la viraje? Nu am sesizat problema asta, nu are ezitari sau batai in viraje. Singura problema remarcata la viraje este recenta si consta in batai dese / sacadate la viraje in scurt la dreapta si cu fata si cu spatele. La asta suspectez planetara stanga (cand o sa vina caldura sa pot sa ma tavalesc, sa vad daca este necesar sa schimb toata planetara sau doar capul de planetara). Chiar de curand, vrand pur si simplu sa virez pe loc rotile maxim pt a studia gumele, am remarcat ce spui tu, niste "scapari" in volan. Am sesizat si am insistat si la miscari mai bruste avea o bataie infundata ce se transmitea in volan. Am crezut ca s-a uzat vre-o bucsa gen cuplu volan ca la Dacie dar vad ca se potriveste cu simtomul de piesa de presiune descris de tine. Ai (aveti) idee cum se schimba? Nu am facut operatiunea asta niciodata si mi-ar prind bine niste informatii utile inainte. Multumesc. Capetele de bara le-am verificat asta vara si nu aveau nimic in conditiile in care deja aveam bataia despre care vorbim.
  11. Den, pana la urma ai umblat si la acea piesa de presiune? Mai ai bataia aia? Dupa ce ai schimbat bucsa de ghidaj, tot asa iti batea? Si la mine cand dau in denivelari se aude o bataie de parca ar lovi amortizorul direct in bord, e un zgomot metalic infundat, nu ascutit. Si toate cand lovesc cu roata stanga, cu dreapta nu are nicio treaba. Pana acum suspectam acea bucsa teflonata pe care ai schimbat-o si tu dar am cam amanat inlocuirea ei ca stiam ca e treaba migaloasa. Dar vad ca am sanse sa ma chinui sa o schimb si sa nu rezolv nimic, problema fiind in alta parte in realitate. Apropo, tu ce simtome aveai de te-ai hotarat sa schimbi bucsa de ghidaj si mai ales s-a imbunatatit dupa aceea cu ceva situatia, au disparut din zgomote?
  12. Salutare! Cu greu dar si cu putin noroc, am gasit intr-un fnal ieri anvelope pt Ticolet (135/80/12). Am tot citit pe aici si am cautat la tate magazinele on-line (doar pe site, nu am sunat) si nu gaseam nimic, asa ca odata gasite nu am mai facut figuri ... Este vorba despre Kormoran Impulser. Am gasit pe un site ca ar fi poloneze (pe ele scrie Made in Poland) dar luate de prin 2000 de Michellin. Vad ca sunt fabricate de prin 08.2007. Stie careva ceva despre aceste anvelope, sunt bune? Eu le-am pus pe fata (am luat doar 2). Nu mai este nimic de schimbat acum dar macar vroiam sa stiu pareri. Multumesc!
  13. Salut, @Crystygye! 1. Majoritatea stiu ca se feresc sa demonteze demarorul tocmai pentru pozitia lui complicata, dar la alternator, nu vad nicio problema. Nu e niciun risc, nu are decat 2 suruburi exact ca la Dacie : unul la baza dupa care cel de-al doilea este pe sina si intinzi cureaua cu ajutorul lui (la curea sa ai grija sa nu o lasi pre intinsa ca va scartai si va strica in timp ceva, dar nici prea larga, trebuie sa fie undeva intre.) Ca sa demontezi si demarorul, trebuie sa demontezi si suportul alternatorului - vezi detalii in primul post. Inainte de a demonta de tot alternatorul, scoate intai mufa si papucii pe care le are ca sa nu le rupi la manipulare. Este exact ca la Dacie, daca zici ca acolo te-ai mai bagat. 2. Acea bobina este atasata de corpul electromotorului, nu ies decat impreuna si apoi se demonteaza una de cealalta. Sunt si astea exact ca la Dacie, doar ca bobina este compacta, capsata spre deosebire de cea de Dacie. Nu stiu ce inseamna "probleme de pornire" la tine dar daca e dmarorul stricat, poate fi din carbuni (tociti excesiv) - pentru asta trebuie sa schimbi carbunii; sau din "melc" (parca asa se numeste pinionul acela care culiseaza si ataca volanta de pe motor) - si ca atare trebuie sa schimbi melcul. Melcul asta functioneaza pe principiul butucului de la bicicleta daca stii, are niste ace in interior la care nu poti sa umblii si se cam tocesc drept urmare patinand si deci nemaiinvartind motorul. La mine asta a fost beleaua care mi-a dat bataie de cap pana sa o descopar. Cam astea ar fi defectele mai importante ce pot aparea in mod normal la demaror. Bobina pare desul de solida si este de fapt un electromagnet deci nu prea o vad sa pice asa repede. Cel mai bine da demarorul jos si fa-i o proba conectandu-l la o baterie de masina sa vezi ce anume nu functioneaza si atunci de-abia vei stii ce trebuie sa schimbi la el. Are un "-" si doua borne de "+". In principiu, trebuie sa conectezi "-" - ul si cele 2 "+" - uri simultan la bateria masinii si va avea ca efect rotirea rotorului si apropierea bendixului de varf. Atunci e simplu : daca se invarte rotorul dar bendixul nu culiseaza, inseamna ca bobina e dusa; daca se misca doar bendixul dar rotorul nu se invarte, inseamna ca bobina nu are nimic si probabil carbunii sunt terminati. In mare, cam asa sta treaba. Daca ai mai mesterit pe la Dacie, nu-ti va fi greu caci sunt similare. Ba mai mult, daca ai aptitudini de mecanic, adica te pricepi cat de cat la mecanica, totul e intuitiv si ai sa te descurci. Pana acum nu am mai avut Tico deci nu am stiut dinainte, m-am bazat pe cunostintele dobandite de la Dacie si iti spun ca nu a fost greu. Urmareste cu atentie postul meu cu poze si cred ca ai sa reusesti. Spor la mesterit!
  14. Salutare tuturor! Am si eu o intrebare referitoare la AC-ul de pe Tico ... problema este ca nu am! Am varianta SX "corcitura" adica are eleron, stergator luneta dar nu si AC. Dupa ce am citit tot topicul, am realiazt ca apar multe probleme la AC-ul de pe aceasta masinuta. Totusi, cum nimic nu e mai placut decat o briza rece in toiul verii, as vrea sa stiu in primul rand daca se merita sa montez "after market" un AC pe masina si cum e mai bine, unul sh despre care nu stii nimic din istoricul lui sau unul nou si evident mai scump dar garantat? Si daca se merita, unde as putea gasi o instalatie buna (una sh caci daca optez pt una noua, evident o gasesc la magazinele Daewoo) si cam cat ar ajunge cu montaj cu tot - pare destul de complicat pentru a fi montat de mine. Chiar si un prieten din Bucuresti e interesat de aceeasi problema dar pentru Matiz. Daca aveti raspuns pentru oricare din masini, astept cu nerabdare. Multumesc!
 

×
×
  • Create New...