Jump to content

lauamd

Membru
  • Content Count

    547
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lauamd

  1. M-ar interesa o parte din instalaţia electrică a unui Aveo şi anume partea care se ocupă de climatizarea automată. Este separată de instalaţia generală a maşinii. Dacă are cineva aştept un PM.
  2. Mă bag eu, mă bag eu... Cu toate că tv-ul nu prea mă interesează m-ar interesa un cardsharing serios.
  3. Din păcate la benzină resoftarea nu îţi va aduce mai mult de 5 cai. Asta pentru că la benzină motoarele sunt făcute să scoată puterea optimă la o anumită capacitate. La diesel de vreo 10-15 ani este la modă să se facă un motor de o putere superioară iar în funcţie de modelul vehiculului, ECM-ul este softat astfel încât să scoată o putere mai mică. Aşadar la benzină nu vei reuşi să scoţi mai mult dintr-un motor fără a-i face modificări de ordin mecanic.
  4. Cel mai posibil este sa fie tachetii pana se amorseaza. Cel mai bine este să o asculte cineva pentru că dacă continui mult cu acest zgomot este posibil să uzezi şi altceva.
  5. Dacă tot ai adus vorba aş ţine să spun că şi noi am fost prezenţi în această istorie probabil cel mai cunoscut fiind inginerul Aurel Perşu cu primul automobil aerodinamic construit. Despre Aurel Persu Şi pentru că în articol se aminteşte de Senna aş ţine să spun că cu multă vreme în urmă am avut un pilot excepţional,cel mai mare al României Petre Crtistea : My link
  6. O anvelopă Lassa Snoways 2 plus 195/55R15 ?
  7. Adevarat. Pare o anvelopa greu de găsit. Cu toate că în anii trecuţi vedeam peste tot reclame cu lassa acum sunt doar o amintire. Încă mai caut, poate are totuşi cineva una rămasă pe undeva.
  8. Dacă vei citi cu vreo 6-7 pagini în urmă vei vedea că s-a mai discutat acest fapt. Fabricantul cutiei este unul foarte bun.
  9. Snowais 2 plus La preţ nu ştiu ce să spun. Mi s-a cerut pe unul nou 250ron.
  10. Care este preţul pentru toate ? Care este starea lor deoarece în fotografii arată bine ?
  11. Caut o anvelopa Lassa Snoways 2 deoarece mi s-a tăiat un cauciuc . Nu trebuie să fie nouă însă să fie uzată maxim 25%. 195/55 R15
  12. lauamd

    Caut o melodie

    Pentru a fi în asentiment cu locul de unde provin maşinile noastre am găsit o melodie (fiind pasionat de muzica coreeană) şi mă tot chinui să aflu dacă această melodie este nativă Coreei deoarece mi se pare foarte cunoscută ca fiind o melodie franceză. Poate îmi da cineva vreo sugestie. http://www.youtube.com/watch?v=gdNI0_1FKJA Toate cele bune
  13. 1.Rama(nu pot totuşi spune consola) sistemului automat de climatizare Aveo - 50 ron 2. Buton avarii Aveo - 50 ron. Ambele sunt în stare bună cu zgârieturi minore.
  14. Recomand să schimbi buşonul mai întâi, nu e o avere.
  15. lauamd

    White Astra

    Super... Mai rămâne să schimbi maşina...
  16. Aveţi dreptate cu toţii însă ar trebui să ştiţi că sunt atât de multe repere încât nu pot fi ţinute toate pe stoc. Păi magazia unde lucrez eu are un stoc de câteva miliarde bune şi tot nu reuşesc să acopăr toată cazuistica. Spuneţi că preţurile sunt mari la dealer ? Treaba stă cam aşa : Dacă s-ar munci după ureche poate preţurile ar fi mult mai mici ca la nea GIGI din colţul străzii . La un dealer costă şcolarizarea personalului care se face obligatoriu în fiecare an. Costă şcolarizările personalului TESA. Costă Programele de diagnoză, programele de reparaţii pe care nu le are oricine sau dacă are ceva alternativ sunt totdeauna incomplete. Costă sculele şi dispozitivele speciale. Costă curăţenia .Costă uniformele şi multe altele... Credeţi că acestea ţi le face cineva cadou ? Constructorul te taxează fără să te întrebe. Te trezeşti cu factura la uşă. Într-adevăr piesele sunt mai scumpe, manopera este mai mare însă întreţinerea aceasta costă. Sincer şi mie mi se par exagerat de scumpe piesele însă toată lume se grăbeşte să acuze dealerii neştiind că de cele mai multe ori preţurile sunt impuse de producător sau derivă direct din cheltuielile făcute de agent. Ca să aveţi un exemplu doar abonamentul obligatoriu pentru soft costă săptămânal firma nu mai puţin de 1500 E. Cât despre calitatea pieselor... Într-adevăr există şi piese care mai au probleme însă spunea cineva mai sus despre nişte filtre. Am de-a face cu piesele originale şi cele fabricate de alţi producători zi de zi însă vă pot spune că calitatea celor alternative este în 80% din cazuri mult mai slabă. Aveţi spre exemplu curiozitatea de a secţiona două filtre de ulei spre exemplu,şi veţi putea constata şi voi diferenţele. Ce pot spune cu certitudine este că calitatea într-adevăr mai bună este la producătorul Bosch care face piese ceva mai bune în rest toţi sunt o apă şi un pământ. Nu neg şi eu am (şi am avut) pe maşină piese ale altor producători pentru că au fost mai ieftine însă pot afirma cu certitudine că sunt ceva mai slabe. Nici eu nu am mai mers la Chevrolet pentru întreţinere datorită preţului însă dacă mi-aş permite aş face-o. Spuneai Mircea că ai fi intrat cu maşina în showroom dacă nu o rezolvau.Ai dreptate ! Până la urmă a fost reparată mai greu ca orice lucru la noi însă să fi fost la Nea GIGI crezi că situaţia s-ar fi rezolvat? Acesta plin de vaselină s-ar fi tot scărpinat în cap , punea mâinile în şold şi începea să spună că atât ştie da' merge. Sigur ajungeai tot la dealer. Nu vreau ca tonul meu să fie greşit înţeles şi nu vreau să iau partea dealerilor pe care nici eu ca toţi nu îi agreez însă am învăţat câte ceva în anii ăştia după câţi alde Nea GIGI am reparat atunci când ei s-au împotmolit având la dispoziţie tot felul de KTS-uri, CIOCANE şi atotştiinţa de care dădeau dovadă. Să auzim de bine.
  17. Interesant subiectul. Însă nimeni nu a citit până la capăt. Televiyiunile s-au apucat să spună în goana după audienţă doar jumătate de adevăr iar cei ce au comentat-o pe diverse canale media nu cunosc situaţia. Să vă explic. În primul rând trebuia să se spună ca aceaSTĂ DIRECTIVĂ EUROPEANĂ are ca termen de punere în practică un termen de 3 ani. Eu lucrez la un dealer şi cunosc destul de bine situaţia.Au fost cazuri când s-a aplicat această strategie însă după cererea făcută către producătorul autovehiculului, verificarea unităţii care a făcut reparaţia(pentru că multe nu sunt autorizate aşa cum se crede) şi verificare pieselor montate pe autovehicul. Chiar şi cea mai mică suspiciune că piesa nu este produsă de constructor duce la scoaterea din garanţie imediată.Apoi garanţia nu se poate acorda decât la piese de origine montate de către dealer sau service autorizatRAR care posedă sculele speciale şi tehnologia. De ce credeţi să există aceste scule speciale care le au doar dealerii ? Doar nu credeţi că constructorul este fraier să piardă bani aiurea. Aceasta este o directivă europeană şi nu o impunere deoarece nu este încă tradusă într-o lege concretă. Prin urmare această directivă funcţiona şi până acum însă dacă nu cunoaşteţi bine datele problemei vă sfătuiesc să nu mergeţi la cine ştie ce nene cu service asta bineânţeles dacă ţineţi la garanţie care By the way pentru mine a fost praf în ochi. Toate cele bune...
  18. lauamd

    White Astra

    Mda, după cum văd că asfaltează ăştia cred că zgomotele alea înfundate se vor transforma în bătăi...
  19. lauamd

    White Astra

    Ok. Citesc topicul ăsta şi nu reuşesc să înţeleg de ce este necesară toată această polemică. Într-adevăr discuţiile şi părerile contradictorii duc la progres însă aici a devenit un fel de gâlceavă la care aţi uitat de unde aţi plecet. Era vorba de tuning. Că sunt anumite chestii din dotarea autovehiculului care sunt inutile sau deranjează alţi conducători poate fi adevărat. Că sunt elemente de tuning care pot îmbunătăţi siguranţa este deasemenea adevărat. Că nu suntem toţi specialişti în dinamica autovehiculelor este corect. Însă ar tebui ca discuţia să fie făcută cu rol educativ din care fiecare dintre noi să aibă ceva de învăţat şi nu ca acest subiect să DERAIEZE spre ridicol (avem parte în fiecare zi de asta).
  20. Mulţumesc . Se poate închide.
  21. Salut Din ce am reuşit eu să îmi dau seama din manual, este posibil ca partea de sus să o prinzi cu centura propriuzisă. Momentan nu am la îndemână carnetul de utilizare al maşinii însă îmi face impresia că aşa se procedează.
 

×
×
  • Create New...