Jump to content

ovi_jer

Super Moderatori
  • Content Count

    7044
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    14

Everything posted by ovi_jer

  1. Incearca cu spray contacte in conectorii de la ecu si in mufa senzorului ckp ,demonteaza ckp-ul curata-l de eventuala pilitura sau incearca cu altul.
  2. ovi_jer

    La Multi Ani

    Multumesc de urari, sanatate si numai bine la toata lumea.
  3. Excelenta tehnica de reglaj a lui smv.Eventual daca nu iese testul cu ''bula de sapun'' mai poti recomanda testul cu flacara nu? Ar fi indicat sa nu mai postati asemenea idiotenii. Alin85 @ Mergi la un reglaj al instalatiei gpl la cineva care are softul si interfata de lovato.Rateurile in admisie pot aparea de la probleme ale sistemului de aprindere(fise intrerupte sau bujii defecte) sau amestec sarac.Cablajul motorului euro3 are probleme din fabrica si la pornirea electroventilatoarelor de racire a radiatoarelor sonda lambda are tendinta de a indica valoarea zero in modulul lovato iar amestecul este imbogatit peste masura ,asadar tu cand pornesti AC-ul implicit pornesc si ventilatoarele si amestecul devine bogat.
  4. Majoritatea redresoarelor din comert si cele home made nu au niciun control al incarcarcarii asadar majoritatea nu incarca bateria 100% sau si mai rau o sulfateaza prin supraincarcare la voltaj sau amperaj mare.Solutia este incarcarea cu un bec de far de 12v(55-60W) legat in serie intre redresor si baterie.Becul va limita curentul de incarcare si semnaleaza si nivelul de incarcare al bateriei.Cand bateria este descarcata si trage un curent de incarcare mai mare becul va fi aprins mai intens(sa nu va ganditi ca se va aprinde la intensitate mare si normala) si cand bateria ajunge aproape 100% nivel de incarcare becul va fi aproape stins sau foarte putin vizibil filamentul rosu.
  5. Tocmai,daca presiunea este mica si randamentul este mic deci nici vorba de inghetat vaporizatorul la presiune mica Ma refer strict la instalatia AC auto !
  6. Ar fi excelent daca ar fi cum zici tu .Am scadea toti cantitatea de freon din instalatie,am avea o racire mai buna si ar scadea si consumul de carburant pentru ca sarcina pe compresor ar fi mai mica.
  7. Depinde cum se face masurarea.Daca masori cu termometru pe infrarosu atunci ai temperaturi negative in interiorul aeratorului central iar daca masori cu unul cu sonda care se introduce in interiorul aeratorului atunci temperatura aerului este de 2-3 grade.Masinile cu volum mic gen matiz sau aveo au termistor linga vaporizatorul din bord si decupleaza compresorul cand temperatura scade sub -7 grade.
  8. Tabelul acela este irelevant .Pe treapta a doua ventilatie,selectorul pe aeratoarele centrale si motorul tinut turat la 2000 rot/min timp de 2-3 minute la aeratorul central temperatura trebuie sa fie negativa( intre -2 si -7 grade).In timpul acestui test trebuie sa se auda si electroventilatoarele radiatoarelor din fata care trec periodic pe treapta 2 ventilatie.
  9. Sonda lambda iti poate aprinde check-ul numai pe benzina si in anuminte conditii cum ar fi :temperatura normala de lucru a motorului,anumita valoare map si turatia mai mare decit cea de relanti(cu alte cuvinte numai in mers).EGR-ul mai aprinde sporadic check-ul la dohc-ul euro 2 in mers la cele cu instalatie de gaz insa se stinge repede.Imi este greu sa-ti spun ce ar avea mai exact.
  10. Are valva egr insa este vacuumatica deci nu are de ce sa se uite la poze de euro3.Daca ti se aprinde imediat dupa pornire atunci problema este alta decit sonda lambda sau egr-ul.
  11. Elementele hidraulice de la actionarea ambreiajului sau sistemul de franare se spala numai cu apa sau lichid de frana iar la montaj inelele din cauciuc de etansare sau protectie se ung cu vaselina siliconica neutra.De obicei aceste zgomote apar de la boltul pedalei sau de la parghia si furca rulmentului de presiune.
  12. Singura masina daewoo cu limitator de viteza este leganza(206km/h).Toate motoarele daewoo au limitata turatia maxima electronic indiferenta ca e turat in gol sau in vreo treapta de viteza insa aceasta nu este atinsa niciodata in ultima treapta de viteza,asadar viteza maxima atinsa este determinata de starea motorului(inclusiv a masinii cuprinzand directia,anvelopele,etc),tipul de carburant,incarcatura vehiculului si nu in ultimul rand conditiile meteo( vantul care te poate ajuta daca bate din spate si te poate incetinii daca bate din fata cat si presiunea atmosferica care la aceste motoare este citita de ECM numai la punerea contactului inainte de a porni motorul).
  13. Exact, insa aici se discuta de alte motoare pe leganza si nu pe cielo
  14. La leganza se pune direct fara nicio modificare la suporti.Pe cielo s-au montat pentru ca era mai ieftin insa cu modificari. argon@ Postezi mult si pe linga subiect.Nu confunda acest forum cu celalalt unde il blamezi pe acesta.Urmatoarele mesaje pe care le scrii de dragul de a creste numarul de posturi o sa ajunga la gunoi conform regulametului. 2.2 Nu daţi răspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu ştiţi sau nu aveţi ce spune, lăsaţi pe alţii să răspundă. Dacă vă abateţi de la firul discuţiei, mesajul dumneavoastră poate fi editat sau chiar şters de către un moderator sau administrator fără explicaţii suplimentare.
  15. Diferenta MPFI de la daewoo si SFI opel aduce teoretic decit economie de carburant si nu crestere de putere pentru ca au acelasi tip de aprindere semigrup 1 cu 4 si 2 cu 3. Motorul de la opel de C20XE are 150 CP pentru ca era incadrat la normele de poluare non-euro si euro 1.Cel de la opel euro 2 X20XEV are numai 136 CP si cel de la daewoo X20SED are 133 CP.Din punct de vedere fizic sunt aceleasi motoare produse de GM iar diferenta de putere este cauzata de avansul initial la aprindere,durata de injectie si sistemul de catalizare in functie de norma de poluare.
  16. E valabil la cele doua insa o legi pentru a vedea daca amestecul este parametrii normali.Sequent 24 are calibrare si functionare dupa sonda lambda si atunci o legi ca deaia iti plateste 1/3 din pretul masinii pe instalatie omul. Mai exact are la baza sistemul vanos folosit din 90 la M-uri.Motoare sport,probleme de la nastere in niciun caz nu pui gpl pe asa ceva
  17. Vrei instalatie cu reglaj static fara sonda lambda atunci montezi una la 1500 lei.S-a dus sonda lambda s-a dus si durata de injectie pe benzina care in mod implicit afecteaza si pe cea de la gaz prin intermediul multiplicatorului.Sigur nu mai au probleme pentru ca trimit clientul la plimbare cand are check-ul aprins din cauza amstecului incorect ,in softul instalatiei de gaz nu ai eroare de amestec incorect daca nu legi sonda.Brc sequent 24 chiar e una din instalatiile care are calibrare si reglaj al multiplicatorului de injectie dupa valoarea sondei lambda . La sequent 24 nu poti calibra fara MAP iar majoritatea instalatiilor nu functioneaza corespunzator fara MAP.Depresiune mica exista numai la motoarele cu compresie scazuta(uzura mare cilindru sau supape arse) si galerii de admisie fisurate asadar nu are legatura cu bmw sau cu ce ti-a mai trecut pe la ureche. Discutati la ''subiect'' in acest topic si nu mai amestecati merele cu prunele !
  18. Nu mai conteaza,important este sa traisca clientul cu ideea ca are o instalatie foarte buna,foarte scumpa si care merge foarte bine.Platesti 3000 lei sa ai o instalatie reglata static la fel ca una de 1500 lei si te minunezi de orice iti spune montatorul despre instalatia pe care ti-a vandut-o. Va raciti gura de pomana ,ce a fost de spus s-a spus aici insa ori nu stiu sa citeasca ori nu inteleg ce citesc pentru ca in final aleg solutiile cele mai proaste si din pacate cele mai scumpe.
  19. Verifica sa nu ai sarite furtunase de vacuum pe la galeria de admisie.
  20. Albul@Nu are decit o sonda lambda insa nu o poti schimba pina nu esti sigur ca e defecta.Masina asta are nevoie de o testare si un reglaj corect al instalatiei gpl.
  21. Martorul se aprinde pe circuitul releului de incarcare din alternator.Scoate mufa din alternator si da cu spray de contacte. Cablurile le inlocuiesti daca ai pierderi mari de tensiune la bornele bateriei cu consumatori mari(multi).
  22. ovi_jer

    La Multi Ani

    Multumesc de urari la toata lumea.Multa sanatate si fericire.
  23. Din acte reiese ca ai controler STAG 2L.Ori nu este setat cum trebuie ori este defect si ai o simulare lambda gresita pe gaz care da peste cap parametrii ecm-ului pe benzina.Pe partea de jos a controlerului STAG 2L care il gasesti montat in compartimentul motor o sa gaseste 4 microcomutatoare care la masina ta trebuie sa fie conform pozei din atasamentul de jos.Microcomutatoarele 1 si 2 in pozitia de jos(ON) iar 3 si 4 in pozitia de sus(OFF).
  24. Mergi inapoi peste ei si spune-le sa-ti regleze din nou instalatia.Nu-ti ies noxele la relanti sau in turatie?
  25. Stutul infundat este de la ventilarea carterului pe relanti si frana de motor,afecteaza prea putin consumul.Mergi la un reglaj al potentiometrului CO pe analizator de gaze.
 

×
×
  • Create New...