Jump to content

djmdk

Membru
  • Content Count

    32
  • Joined

  • Last visited

About djmdk

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Ocna Mures
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz
  • An
    2006
  • Nr. Inmatr.
    AB-06-TYA
  1. Update: Salut colegilor, dupa o perioada de tacere, revin iarasi. Am schimbat si ECU-ul si sonda lambda, iar masina merge la fel de prost. Un aspect foarte interesant este ca motorul merge perfect pana e rece, adica vreo 2 minute, dupa care simptoma de mers neregulat revine incet incet. Ar putea trage aer fals pe undeva?
  2. UPDATE: Am dus totusi matizul in service la Cluj ( firma Servicenter ) si au inlocuit senzorul de temperatura. Simptomele s-au ameliorat cu 50-60 % as putea zice. Asta inseamna ca nu mai scutura ( sau cel putin nu in halul ala ) in turatii mici, i-a revenit din putere si per ansamblu, merge mult mai lin. La relanti insa, tot mai "tuseste" de indata ce se incalzeste. Va rog sa intelegeti ca respect sfaturile voastre, insa orice service care a pus scanner-ul pe masina n-a gasit nimic defect...iar eu am plecat de acolo dezamagit, spunandu-mi-se " Domnule nu mai avem ce sa ii facem, ne pare rau. "
  3. Domnule korydon, pentru 60-70 de lei cat e un senzor nou, n-are rost sa ma chinui sa-l mai identific. Il schimb si gata, daca nu e ala, il am rezerva pentru cand va fi. Intrebarea era alta...senzorul respectiv ar putea fi cauza acestei manifestari?
  4. Merci Tonyus pt clarificare, intr-adevar a fost inlocuit si TPS-ul cu unul nou, e ok senzorul dar motorul tot asa face. Am mai facut un filmulet mic in dimineata asta cu esapamentul, acolo pare sa se auda cel mai clar... http://pfamm.ro/mihai/MOV_0118%5b1%5d.mp4 ROG AJUTOR! Am vb astazi in Cluj la un service, iar tipul de acolo zicea ca a mai avut o singura data problema descrisa de mine, tot cu un Matiz ( iar de atunci nu mai repara matizuri ) ) si zice ca e senzorul de temperatura. Voi ce ziceti, ar putea fi ala? P.S. Oricum merg sa-l schimb maine, dar macar sa stiu daca sa imi pun speranta sau nu.
  5. http://pfamm.ro/mihai/ Aici gasesti 2 filmulete cu "figurile" lui...poate te ajuta.
  6. Revin cu update..ieri in drum spre casa de la servici s-a reaprins CHECK-ul. Am fost iarasi in dimineata asta la service (cred ca s-au saturat de mine) iar eroarea este aceeasi: Amestec prea bogat. Am schimbat in dimineata asta si IAC-ul, s-a turat motorul singur de cateva ori, am resetat ECU...si acum...surpriza: nici o schimbare, la fel face la relanti, in mers...a revenit la vechiul obicei. Tipul de la service zicea ca nu-i de la sonda lambda, ca aia ii apare pe tester imediat, la cea mai mica fluctuatie. O sa o schimb si pe aia...ca e singurul lucru care nu l-am schimbat. Voi ce pareri aveti?
  7. Cei de la BOSCH Car Service au citit si valorile in timp real ( in timpul functionarii ), insa am retineri cu privire la capabilitatile lor de interpretare corecta a parametrilor afisati.
  8. Am comandat un IAC, in speranta ca poate fi ala ( e mai ieftin ), iar daca nu se intampla nimic..o sa comand si o sonda lambda.
  9. Salut! Revin cu un update: ieri mi s-a aprins CHECK-ul in bord. In dimineata asta am dat o fuga la service, iar eroarea care apare e "Amestec prea bogat". Eroarea asta a mai aparut acum ceva timp, insa din cauza mea, pentru ca am scos mufa de la IAC in timp ce mergea motorul ( rau, evident ). De atunci insa, eroarea a fost stearsa tot in service. Se pare ca acum a reaparut, fara sa mai umblu la el. E posibil sa fie IAC-ul, sau sonda Lambda? Mentionez ca motorul porneste excelent la RECE, insa la cald, trebuie sa dau mai mult la automat. Multumesc!
  10. Bine, dar asta nu-i o rezolvare. EGR-ul a fost inlocuit acum cateva luni...n-are inca un an. Atunci cand am inlocuit-o, imi aprindea CHECK-ul in bord, insa motorul nu dadea semne de "oboseala" sau de mers neregulat. Nici dupa ce am schimbat-o nu s-a intamplat nimic, mergea struna.
  11. Numai calculatorul mai ramane, insa ala chiar nu-l mai schimb. Mai bine cumpar un matiz cu 600 EUR neinmatriculat si-l dezmembrez, S-ar putea sa ies in castig. Da, bujiile is bune, fisele is noi, fac contact bine.
  12. Cu ultima speranta va scriu iarasi, colegilor. In ideea in care reuseste cineva sa ma ajute, descriu mai jos un mic sumar cu lucrarile efectuate in incercarea remedierii motorului. Mentionez ca masina porneste la sfert, fie ca-i rece sau cald, insa dupa ce se incalzeste motorul, incepe sa se simta problema. Mai exact, motorul nu sta rotund la ralanti, in mers la turatii joase incepe sa scuture ( lucru care in 7 ani nu l-a facut niciodata ), iar in timpul accelerarii parca "agata" intermitent. Nu se simte violent, insa creaza disconfort... Daca merg cu motorul turat, lipsa lui intermitenta de putere se simte mai putin, insa se simte ca e ceva acolo. Lucrari efectuate: -distributia schimbata ( verificata in 2 service-uri, din care unul e chiar reprezentanta, ESTE la punct ) -tachetii reglati ( insa dupa ce mergea prost, nu l-a influentat cu nimic, doar ca acum merge prost dar mai silentios ) -inlocuit bobinele de inductie ( fara rezultat ) -inlocuit senzor pedala de acceleratie ( fara rezultat ) -curatat cu solutie IAC-ul si clapeta de deschidere ( fara rezultat ) -inlocuit supapa PCV ( parca porneste mai bine, insa simptoma de mers neregulat ramane identica ) -inlocuite fisele de la bujii (fara rezultat ) -inlocuite bujiile ( fara rezultat ) -am adaugat in rezervor GUNK ( solutie de curatat injectoarele, fara rezultat ) -am dus injectoarele in service la curatat cu solutie ( le-au curatat si au zis ca merg perfect, n-are rost sa cumpar altele ) ( parca trage o idee mai bine, insa tot intermitent, iar ralanti-ul "agata" ) -inlocuit filtrul de benzina -inlocuit filtrul de aer Ce sa-i mai fac? Am fost cu ea in 3 service-uri ( SATEX Alba Iulia - reprezentanta Daewoo, BOSCH - Car service Alba Iulia si Automeister - Sibiu ) si la 1 mecanic privat, nimeni nu mai stie ce sa-i faca... A fost verificata presiunea in cilindrii, 12 bar in fiecare, iar presiunea in rampa injectoarelor e de 3.5 bar.
  13. Au avut putin joc, normal de altfel, insa acum e ok. Repet, reglajul asta chiar nu are legatura pentru ca motorul mergea exact la fel si inainte. Reglajul a fost efectuat pentru ca scapa putin ulei pe la garnitura capacului si daca tot l-am desfacut, am reglat si tachetii.
  14. Teoretic nu. Practic, numai Dumnezeu stie ce s-a intamplat acolo. E foarte posibil sa fi umblat. L-am intrebat si a zis ca nu... ). Orice-ar fi, vreau sa-l remediez, ca daca-l vand nu imi recuperez nici macar investitia.
 

×
×
  • Create New...