Jump to content

valisoft

Membru
  • Content Count

    106
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by valisoft


  1. "DORIN1977" aici gasesti procedura completa si corecta ptr. a face reset IDLE LEARN, iar ptr. restul da o aici pe forum ca o sa gasesti manualul complet de reparatii si intretinere ptr. Leaganza. Iar referitor la partea de aprindere, schimba bobina deoarece nu are voie sa se incalzeasca( la mine in 4 ani de cand am masina nu am vazut ca bobina sa se incalzeasca)

    reset.pdf


  2. @stfingt

    Aceeasi problema o am si eu si inca nu am gasit rezolvarea...bine ca nici prea mult timp nu am avut ca sa ma ocup de ea, dar la mine totusi cred ca e alta buba deoarece cand nu vrea sa porneasca o bag in viteza si o misc un sfert de tura dupa care porneste.De aceea inclin sa cred ca ori e rotorul oxidat ori se blocheaza unul din carbuni.


  3. Catalin99 ...Ai verificat daca comutatorul de cald rece isi face treaba??? si anume ai actionat manual cablul??. Si eu am avut acum ceva timp probleme cu caldura si am rezolvat prin scoaterea furtunelor de la calorifer si implicit inroducerea de apa sub presiune pe tur pana am scos afara toate depunerile.Dupa aceasta operatiune am constatat schimbare dar nu suficienta , de aceea am verificat si comutatorul de caldura unde.. surpriza...de acolo era problema avea camasa de plastic sparta , camasa ce sprijina capatul invelisului de la cablu. Dupa remedierea acestei defectiuni caldura in habicaclu a revenit la normal :P .

     

     


  4. tavi35: "mai ales seful lui a zis ca in procent de 90% se rupe firul senzorului" cum sa se rupa frate ???? nu are cum daca nu tragi de fir nu se rupe !!!!!!!!!!! iar in alta ordine de ideii...in procesul tehnologic de inlocuire a rulmetului indiferent ca e pe fata s-au pe spate nu necesita scoaterea s-au degradarea voita a senzorului !!!!!! Deci concluzia...te-ai ales cu o paguba de 235 RON fara manopera :)


  5. tavi 35 : Se pare ca... ai dat peste un Dorel :scarpin: ... care a tras de firul senzorului de viteza pana :mda: ...de functionat frina o sa functioneze dar.. fara ABS ceea ce.... :wallbanger: dar ...pana sa faci o acuzatie nefondata mergi la un tester care citeste si modulu ABS si.. depisteaza care din senzori e cu probleme...daca e cel de la roata cu pricina ...e clar DOREL ...


  6. @iuly185908: verifica senzorul de la clapeta de acceleratie se pare ca ala e problema la tine...dar inainte sa il schimbi verifica manualul de reparatii unde o sa gasesti toate instructiunile necesare ptr. verificarea traseului si inclusiv al senzorului TPS(Throttle Position Sensor).Ptr. mai mult ajutor din partea noastre te rog sa specifici ce motorizare ai.


  7. tavi35 Eu nu cred ca pompa de benzina este vinovata daca a pornit greu.!!!!!!! , singura problema ar fi de la injectoare,putin infundate si picura de aceea pierzi in stationare presiunea din rampa sau ...ceva apa prin benzina din rezervor :) , si ar mai fi probleme la aprindere (bijii terminate , fise etc.) .

    Daca era sa fie pompa vinovata nu mai porneai tu... masina nici in ruptul capului, asa ca nu arunca banii pe pompa !! .


  8. Am aplicat si eu metoda transmisa de colegul valisoft, cea referitoare la"reparatia" bucselor la puntea fata, prin montarea unor tampoane de cauciuc.

    Am urmat intocmai ideea cu bucsele de amortizor montate de o parte si de alta a bucsei puntii,iar spre marea mea satisfactie, nu mai bate deloc. Sper ca operatiunea sa reziste cat mai mult.

    Multumesc pe aceasta cale pentru idee si il rog sa ne comunice daca la masina sa au cedat "bucsele", sau se comporta multumitor si in prezent.

     

     

    Deocamdata nu au cedat, asa ca...decat sa dau banii pe o punte SH in care nu pot avea mare incredere o sa merg asa pana o sa am puterea financiara sa cumpar una noua.

 

×
×
  • Create New...