Jump to content

tudor2402popescu

Membru
  • Content Count

    302
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tudor2402popescu

  1. @ Salex: Nu eu am scuipat-o ci ea pe mine...hai daca de la un barbat n-am ce zice din aceasta privinta ( eu nici pe strada nu scuip, ba chiar ma uit cu dezgust la cei ce fac asta) , sa vad o femeie sau fata ca scuipa , ma apuca toate pandaliile. Nu m-am putut abtine sa nu-i rad o zmetie. @ steph: ce te face sa crezi ca tu esti o eminenta sau somitate pe Terra , care merita sa respire aerul de pe acest Pamant? Asta ca sa fiu si eu ironic , arogant ,insultator si maxim de dispretuitor.
  2. Auzi Brainiac, cu capul cat damigeana si mintea cat musca din ea, eu nu te-am injurat si nu te-am insultat , da? Am incercat sa fiu diplomatic dar vad ca nu tine. in primul rand , nu ai nici un drept nici sa ma faci dobitoc si nici sa imi pocesti numele, si sa imi borasti toate cretinatatile alea la adresa mea ,nici nu ma cunosti. Asa ca sa taci DRACULUI din gura ( ca sa nu te insult altfel - sa stii ca stiu sa insult mai ales p-ai ca tine) . Si mie mi-este scarba de tine sa stii, nu dau un scuipat pe tine ca oricum valoarea ta e mai mica decat efortul meu de a da acel scuipat pe tine. Mai bine pune-ti pe creier o legatura de la " ventuza" de la tubul cinescop TV ( blocul de linii - dupa triplor) si o mana pe calorifer si du-te ! Un masaj cu 30 Kv la creier nu cred ca ti-ar strica, poate inveti sa vorbesti si iti dispar trivialitatile din cap ( se prajesc sub actiunea inaltei tensiuni). Stiu ca voi lua warn dar deja nu ma mai intereseaza. Altul care insulta nu ia warn Referitor la ala care zicea ca ma impusca...pana una alta dau eu cu masina peste el sau ii proiectez un un box in fata. Nu eu l-am pus pe respectivul cu TTul sa nu tina distanta de siguranta , iar eu oricum am franat deoarece era o trecere de pietoni. Boul a intrat in mine. De asemenea pe remorca era lipit semnul cu inscriptia : A SE PASTRA O DISTANTA DE MINIM 3 M .Oricum nu vreau sa imi amintesc ce a fost atunci cu Tranzit-ul ala , era ambreiajul metal pe metal, si masa totala rulanta a ansamblului auto nu era decat de 3300 kg, deci o viteza prea mare nu puteam sa am, iar pe banda 1 erau benzi de delimitare lucrari. Oricum in curand urmeaza sa imi iau si categoria C+E de permis + tractor. Sa vezi fugareli cu Raba ce trag la cocalari. Imi fac si atestarea ADR ( marfa periculoasa ) , asa ca daca ma supara unul ii pun in brate un tub de oxigen tehnic cu vaselina pe stut. > Am si atestare ISCIR ( Stivuitor ). Refritor la femeile la volan, n-au decat sa se lase de condus , marea lor majoritate. Sunt mai periculoase decat un autogen pornit langa o cisterna cu benzina. Aveam o opinie mai buna despre gagica mea la volan...dar se pare ca a comis-o. Se vaicarea ca a pocnit-o ala...si eu o pocneam , sa fi fost in locul pagubitului. Basca ca seful a pus-o sa plateasca reparatia ( si eu o puneam). Ma intreb daca sora-sa ,cu care mai e si geamana, o fi la fel. Referitor la temerarii de mai sus cu viteza peste limita legala: Depasiti limita in Germania austria Olanda sau alte tari civilizate...te lecuiesti in veci. Pusca si cureaua lata, cel mai destept cedeaza. Am cedat. Atat am avut de zis, Noapte buna.
  3. Mdea...vad ca cei ce mi-ati sarit in cap sunteti probabil smecheri d-aia ce tin telefonul la ureche si dau flashuri sa mearga ei cu 120 pe unde e restrictie de 70. E restrictie la 70, mergi cu 70 , foarte bine fac. Nu e strada ta. E restrictie la 100 nu sari de 100 s.a.m.d. si basta! Nici daca ma aflu la volanul unei masini mai tari ( Audi, BMW, Toyota) nu fac chestii d'astea sa dau flashuri la altii, basca ca m-am trezit , eram intr-un audi A6 si imi dadea un logan 1,4MPi Flashuri. Vine unul cu masina si se grabeste...eu merg cu 70 viteza de restrictie iar ala se grabeste...unde , la cimitir ? Ce , timpul lui e mai important ca al altora? Si eu cand sunt in intarziere nu ma grabesc, prefer sa ma ia sefu la pusca ca am intarziat decat sa o comit( de regula am grija sa plec suficient de devreme). Comiti greseli , renunti la permis...mai ales daca e de Arges luat acum un an. Sau nu cunoasteti regulamentul. Eram odata cu o camioneta (Ford Tranzit cu o remorca in limita de 3,5 t) si tot asa ma zorea un dobitoc pe DN1 , mergeam cu 70 pt ca nu puteam sa merg mai tare deoarece aveam destula sarcina pe ansamblul auto ( aveam drept sarcina niste contragreutati de stivuitor pe remorca , si alte fiare in bena camionetei). Si ca sa-i fac ziua i-am tras o frana si s-a busit dobitocul de remorca. Frana am pus-o la o trecere de pietoni. Nu am mers la politie deooarece el nu a vrut. Masina lui era un audi TT. Oricum remorca aia era un jaf. Imi place sa sicanez astfel de cocalari asi ai soselelor. Viktor: Multe petarde la volan peste tot. Ce sa-i faci. Pentru 5 km nu se merita sa mergi cu masina la servici...eu am 25 km .Sa fi avut eu 5 km pana la servici...mergeam pe jos. Eh...mentalitate d-asta...cum sa-i zic...comoda. Om odihnit, minte odihnita si intepenita. DJ DARK: Depasesti pe linia de tramvai...sper ca nu pe liniile pe care circula un vecin d-al meu care e vatman...si ca are boala sa se suie pe smecherii ce merg abuziv pe linie. Dreptul lui. Ehhh, ma intreb cati dintre voi cunoasteti RADARul de la intarea in Budapesta de pe autostrada. Unde , pe autostrada e restrictie la 80 in zona aia. Te-a prins cu viteza mai mare TE-A RAS ! Nimeni nu indrazneste sa depaseasca viteza pe acolo. Scuze ca sunt asa regulamentar si ma bucur ca nu sunt femeie la volan.
  4. @Dj dark: Si cand e restrictie de viteza indiferent de banda? Adica daca e restrictie la 70 cum e pe DN1, si merg pe banda 2 sau 3 si vine unul in spate si imi da flashuri ca el vrea sa mearga cu 100 - 120? Pai scuze dar la astia le-as suspenda permisele!! @Tolin : de invatat le invata. De invatat ele nu invata. Adica e ca vorba aia: Dumnezeu iti da dar in traista nu iti baga.Interesul lor e sa aiba permis ca sa conduca X5 ul luat de sotu' [( Copyright © Desiree)]. Instructorul cu care am facut eu scoala, a avut in mare majoritate numai fete la cursuri , ii mai ziceau colegii de breasla instructor de gagici. Eu am fost primul cursant pe care l-a avut dupa ani in care a avut numai cursante la instructie. Si era de un calm de nu-ti venea a crede. Bine cred ca era si calit.
  5. Hai ca a comis-o si prietena mea zilele trecute; Se uita la telefon in timp ce masina se deplasa cu oaresice viteza ( nu cu a ei ci de la firma). Nefiind atenta la trafic a pocnit masina din fata. Ala din masina din fata s-a dat jos la ea si o intreba ce facea, iar ea nonsalanta a zis ca era atenta la telefon. Ala i-a ars o palma zdravana peste fata. Dupa care venea sa mi se planga mie. La care eu ii zic:" eu nu iti dadeam o palma...iti dadeam 2. O meriti ! ". Nu stiu cum sa zic , nu vreau sa fiu misogin, dar nu suport sa merg in masina condusa de o femeie . Evit sa merg si cu masina prietenei mele cu ea la volan sau sa ii dau masina mea pe mana. Cu exceptia lui maica-mea . Si la firma cand merg in masina condusa de femeie, sunt precum "pisica intr-o camera plina de scaune balansoare" ( as stressed as a cat in a room full of swing-chairs). Si eu injur femeile la volan , mai ales proastele care stau si blocheaza intersectia , ocupate sa isi retuseze rimelul sau fardul sau sa vorbeasca cu iubitelul la volan. Nu ezit sa scot capul pe geam si sa le trag o injuratura de tractorist. MAi au unele si tupeu sa se dea jos la tine. S-a dat una jos la mine ca de ce merg pe banda 2 , imi dadea flashuri sa ma dau, iar la semafor a coborat la mine , ca de ce nu ma dau la o parte.. ...i-am zis ca merg pe unde vreau...reactia ei a fost ca m-a scuipat...reactia mea a fost ca i-am tras o zmetie d-aia de i-am umflat ochii i i-am spart ochelarii aia de soare de pipita ( m-am taiat la mana ). Atunci eram cu o masina de service ( Un iveco Daily ) asa ca la putin nu m-am dus in spate sa iau ranga sau o cheie combinata de 70. Sa nu zic ca am vazut odata o baba intr-un X6...mama ce mai dadea mamaie flashuri la toti. Ma rog am mai zis-o...comparatia intre femeile la volan si reactorul 4 de la Cernobal . Stiu ca multe doamne si domnisoare imi vor sari in cap si ca ar dori sa ma si sa ma dar opinia nu mi-o schimb. Nu zic ca eu nu fac gafe la volan, dar daca o comit, ma macina destula vreme dupa ce am comis-o, stau si reflectez destul asupra faptei comise si evit sa o mai comit, nu cum fac multe ,a comis-o, o comite si a doua oara. Sorry for my opinion.
  6. Adrian C: Insignia e urmasul lui Vectra; Cruze e urmasul lui Lacetti ( clasa Astra). Cruze se poate plasa undeva intre Astra si Insignia. In clasa cu Insignia este Epica, doar ca aici e diferenta mare intre cele 2 masini, desi sunt aceeasi clasa, Insignia castiga.
  7. Body: Se pare ca nu ai inteles ce vreau sa zic, dar reformulez: Am zis ca la categoria SUV, Terrano si Touareg stau cel mai bine D.p.d.v comportament pe teren accidentat! Touareg, cum a zis si Fry, e cel mai apropiat de ceea ce inseamna OFF-ROAD VEHICLE.Nu acelasi lucru il pot zice despe BMW X3,5,6 , Audi Q7 sau Porsche Cayenne. Nu am zis nici o clipa ca sunt cele mai tari masini de teren! Sunt doar SUVurile cu cel mai bun comportament pe teren accidentat ( TOUAREG SI TERRANO). Da , aici ai dreptate, Nissan Patrol, Toyota LandCruiser ( mai ales modelele mai vechi) Mitsubishi Pajero, sunt printre cele mai tari masini de teren, la fel si Land Rover ( mai ales Defender) , Range Rover. Alte masini de teren bune Hummer ( modelul original), Chevrolet Suburban, Tahoe, Pick-up, Blazer, Ford Bronco ( actualmente expedition), observi doar ca nu ma refer la Chevrolet Captiva ( Opel Antara ) sau Ford Explorer, care sunt jucarii. Iarasi o masina buna de teren a fost Mercedes G Klasse Referitor la Toyota si Nissan, am mers cu o Toyota LandCruiser din 1973 ( seria 40) in teren accidentat, noroaie, balti, ce mai , conditii dure, si pot sa zic ca nu m-a dezamagit desi masina avea peste 30 ani. La fel am mers si cu o Toyota Seria 70 ( din 1982) si la fel...super. Am mers si cu nissan Patrol din 1985...excelente. Pot zice ca am mers si cu aro 243 in teren, motor Diesel de Brasov, si s-a descurcat s asta foarte bine. Alta masina care mi-a placut pe teren accidentat este Lada Niva. Singura parte nasoala este ca are tractiune 4x4 permanenta, si pe sosea e destul de rigid comportamentul, insa in teren e nemaipomenita, tinand cont de clasa din care face parte. Niciuna din masinile enuntate mai sus nu oferea un confort de limuzina, insa masinile de teren , teoretic nu sunt gandite pentru confort. Parerea mea. Mie imi pare rau ca s-a dus ARO. Imi pare rau ca nu au inclus-o sub Renault Nissan, puteau macar astia sa faca SUVuri si masini de teren la fel de competitive cu cele de pe piata si cu comportament de teren mult mai bun. Era Suficient un SUV care sa inlocioasca seria 10 si o masina babana care sa inlocuiasca 240-320. CEa mai adevarata configuratie de tren de rulare pentru o masina de teren mi se pare cea cu 2 punti rigide si arcuri foi atat fata cat si spate. Stiu, e oldie, but goldie. Cat despre SUV La 10000 euro...mai bine iau Lada Niva..e mai adecvata Off-Road-ului
  8. Superb ! Sa o stapanesti sanatos. Sa te poarte multi km.
  9. Mama mama ce polemica s-a amorsat. In primul rand: Chevrolet Aveo/kalos,Hyundai Accent, Kia rio(parca asa se numeste), Dacia logan, Fiat albeea,Renault Clio symbol, mai nou Astra Classic de Polonia sunt masini BUGET. Da? De la care nu trebuie sa se astepte cine stie ce. E foarte drept ca ( virgula) ca si masina noua aveo are un raport calitate/pret bun , costuri de intretinere mici, dar din pacate depinde mult de service-ul la care te duci. Problemele apar, mai ales cand toti cred ca aceste masini low cost sunt BMW sau Audi sau Mertane, adica gata, mi-am luat kalos, logan sau albeea , mi-am luat cea mai tare limuzina, si dezamagirea e cand vede ca nu fuge ca un BMW.Iar cand le tuneaza acolo, mai ales loganele tunate - arata...demential, ia pe spate vezi 1,4 MPi, si mai e si Ambiance-ul , tacamul e complet - Clio symbol nou arata mai bine ca cel vechi ,evident. Pacat ca la Aveo nu exista o motorizare diesel. Din toate masinile enuntate mai sus , Clio symbol mi se pare cea mai prost asamblata si finisata interior ( parca sunt finisaje facute la cutter ca la logan), din pacate la fel si la Astra Classic ( a se compara cu originalul nemtesc!!!). Nu zic ca Aveo/Kalos nu isi au minusurile lor dar sa fim seriosi. Dumnezeu nu le-a lasat pe toate perfecte. Iar daca sunt intretinute ca la mine la firma...iarta-ma Doamne. Am un kalos din 2004 la firma care are acum 232000 km si din 2005 a fost tarata NUMAI PRIN SANTIER! Urmatoarele Kalos si Aveo tip kalos au 197000, 149000 ,130000. Si avem si sedane , modelul meu trecute de 100000. Aceeasi exploatare cu toti ciobanii care pun mana pe ele si invata sa conduca pe ele, basca ca au sarit frecvent din pasul de revizie.Sa nu zic ca sunt zgariate si lovite . Unul merge cu Engine Checkul Aprins de la 24000 km, si nimeni n-a facut nimic. LA fel am auZit si eu haraitul de rulment de presiune ambreiaj ,la unul din ele. S-a mentionat in foaia de parcurs la observatii , ca haraie la 33600 km. MAsina are 102000 km in prezent si nu a fost operata. Am prieteni cu Clio Symbol I si din ce mi-au zis, au avut probleme cu ele ( pierderi de ulei - bine ,specific renault- ,casete de directie, troncane suspensia, rulmenti, discuri de frana,pompe apa ,astea pana in 30000 - 400000 km)plus jecmaneala din service N-ai ce face, sunt masini low end, low cost, facute cu anumite compromisuri. Cum am zis, masina urmatoare va fi: Cruze sau ceva japonez ( Toyota, Honda , Mazda). Balanel, tu nu faci decat sa uiti de unde ai plecat. Ai luat altceva, nu ceva mai bun, si acum te uiti cu dispret in spate.
  10. Apropo de check engine: - Si mie mi s-a aprins de vreo 3 ori,dar asa cum s-a aprins asa s-a si stins. Comportamentul masinii nu s-a modificat. - Fiat Albeea e "made in turkey" si cum zicea si fry, stabilitatea lasa de dorit, e foarte sensibila la vant lateral, iar motorul de 1,2 chiar daca e mai puternic decat al lui aveo 8V , trage ceva mai greu, trebuie tinut in ture. Cel putin, albeea inainte de facelift imi placea cum arata. Nu zic ca aveo nu e sensibil la vant lateral dar , am fost de curand la mare pe autostrada, am avut o portiune in care am mers cu 150 avand si vant lateral si pot sa zic ca puteam sa o stapanesc. Am mers si cu albeea, si deja la 140 incepea sa faca urat desi motorasul ducea ( asta era 1,4). - Skoda fabia sedan 1,2 55CP...deja ne intoarcem la dacie 1300? Nu stiu ce consum are dar pretul era mare pentru aceasta versiune cheala , am testat-o si pot sa zic ca motorul nu avea putere decat sa invarta rotile . Nici varianta de 70 CP nu m-a impresionat. Si nici tinuta de dum nu era OK - Renault...e o masina de care nu m-as atinge. E unul din motivele pentru care nu mi-am luat logan. Francezii , cu exceptia lui Peugeot, nu stiu sa faca masini. Renault nu sunt buni decat la camioane ( dintotdeauna au fost). Daca logan era by peugeot...imi luam. - Hyundai si Kia: Hyundai cu exceptia lui i10 si i30, Accentul nu m-a impresionat, cu exceptia motorului diesel de 110 cp. O vecina a avut si a avut probleme cu ea la caseta de directie ( trepida la viteze mari) si ceva probleme la electrica si cand s-a dus la service, a plecat cu ea asa cum a venit ( bine aici e si prostia serviceului). Pentru i10 trebuia sa stau 3 luni iar i30 imi depasea bugetul. Kia, in afara de cee'd care chiar imi place si am auzit ca e chiar buna ( dar si pret mare), restul am auzit destule probleme. N Aveo am luat-o pe raport calitate pret. Daca aveam bani luam Lacetti, Ceed sau i30. Daca aveam si mai multi luam o Toyota Corolla. Urmatoarea masina va fi in Cruze sau o Toyota Corolla. Sunt fan inrait al masinilor japoneze. Totusi sa mai scada si ei pretul la revizii ca te rupe ! Referitor la SH: da exista si mai tari ca aveo. Doar ca aveo acum costa sub 10000 iar cu rabla 9000. Am avut masini Sh si chiar nu mai vreau. Am destule masini Sh in intretinere si la fiecare gasesc cate ceva. In general la achizitionarea unui SH lasa-ti si o garda de vreo 2000-2500 euro. Adica daca ai 10000 Euro ia-ti una de 7500 - 8000. Ca nu stii cat va trebui sa bagi in ea oricat de bine arata si functioneaza si cati km are. In plus la sh nu ai garantie. Si patesti ca un prieten care si-a luat audi A4 2006 sh 9800 euro din, Germania, 63000 km, carte service, masina in evidenta unui service VW-Audi din Frankfurt. A adus-o in tara, se bucura de ea. A forjat-o un pic pe autostrada soarelui si, sustinea el, s-a auzit un trosc in cutie ( automata), a venit cu ea pe autoplatforma de asistenta Dacia Renault. Cost reparatie: 3700 euro. A reparat-o si a vandut-o. Masina pe care o are in prezent e un opel astra h sedan. Un coleg de servici are un Ford Focus SH. Din 2003. A bagat in timp in masina aia vreo 3500 euro. Ambreiaj, planetare, rulmenti, discuri frana, suporti motor, amortizoare , bucsaraie. Si mai are de bagat. MAsina a fost luata SH cu 7500 E acum un an. MAsina adusa din Austria ,carte de service la Ford in Viena masina in evidenta. Am dat 2 exemple.Nu zic ca nu or fi si sh-uri bune .E la risc
  11. Laurentiu, in Bucuresti sunt o groaza de dealer & service Dacia Renault: - DacoServ - Adras - Cobalcescu - AutoNesti - Automarcus - Simpotrans - IPSO - Serus - LatinEFE - Meridian Deja am enumerat 10. Si or mai fi dar nu imi vin in minte acum. Exceptand DacoServ, cam toti sunt niste legatori cu sarma si niste banditi, practicand aceasta treaba mentionata de q_acdc.
  12. tudor2402popescu

    Bancuri

    Cu politai: Pentru o misiune trebuie sa se stranga 10 politai. Se strang ce 10 politai si pleaca in misiune. Se dau jos din duba si decid sa se mai numere odata inainte de a invepe misiunea. Primul politai: - Dom'le suntem doar 9. Al doilea politai: - Ba suntem 9. Si uite asa numara si al noualea politai. - Ba suntem 9. Al zecelea,seful patrulei, vine cu o idee: - Hai sa ne c*c*m, si numaram rahatii, si uite asa poate vom vedea cati suntem Respecta ordinul. Seful patrulei numara: - Ba, sunt 10 rahati dar suntem tot 9 politai. ____________________________________ I : De cati politai e nevoie sa se insurubeze un bec? R: 5 politai: unul sta pe masa cu becul in mana ceilalti rotesc masa I: Cum insurubeaza un politist un bec? R: Sta pe masa cu becul in mana, constient de faptul ca pamantul face o miscare de rotatie completa. ____________________________________ Un politai in vizita la muzeu, din neatentie agata un vas, care cade si se sparge. Repede vine paznicul la el: - Domnule ati spart un vas de acum 3000 ani ! La care politaiul usurat: - Uff ce m-am speriat, credeam ca era nou. ____________________________________ I: De ce sta un grup de politai langa scoala ajutatoare? R: : Ori e sedinta cu parintii ,ori intalnirea de 10 ani. ____________________________________
  13. Maximus, Cararama, Apophis ( si ce alte nume o ai avea) nu mai are garantie. A iesit din garantie si are si norma de casare implinita. 40000 posturi pe Softpedia si banuri peste tot. Numai la noi si probabil pe CoolGirl si pe matrimoniale.ro probabil ca mai activeaza. Pe langa "Mi-au zis 2 vecini" se poate deschide si un topic " Stiu de la o cunostinta" ? Scuze de offtopic. Dar si loganul pe aici este tot offtopic. Apropo de asta: Un vecin de scara si-a luat in 2006 un logan 1,5 dCi 65 CP. In 3 ani nu a facut decat 12000 Km cu ea, si i-au picat injectoarele ( treaba cu pilitura). Doar ca masina a avut 2 ani garantie. Trebuie sa le schimbe pe banii lui...si costa vreo 5500 ron toate injectoarele, plus ca pierde ulei pe la turbina ( care trebuie schimbata). Deci cu manopera, vreo 8000 ron. La ce si-a mai luat masina daca merge asa putin. Si masina a luat-o pe credit si mai are de platit la ea vreo 5 ani...
  14. Elfu: eu cred ca Radacini Drumul Taberei e unul din cele mai bun service-uri. Mai multe lucururi de lauda am auzit despre Radacini decat de la G&P , unde iti duci masina in stare buna si o iei "la punga". De Expocar ( cel de pe centura) nu stiu cum sunt , doar stiu ca s-a dus cineva cu un aveo de la firma sa ii schimbe uleiul si filtrele si nu i s-a pus 5W30 ci 10W40. Scuza a fost :" Nu conteaza dom'le ,merge. Oricum masina are 90000 Km." Deci no thanks, nici expocar Bucuresti nici G&P ! Sa stii ca Radacini ( Drumul taberei) , are la reparat masini luate sau defectate de Expocar sau G&P. Personal eu nu am auzit pe nimeni sa laude G&P Bucuresti. Nu stiu in alte orase cum o fi G&P, dar la Bucuresti e jale ! GTT nu stiu cum sunt, dar cand am cerut oferta de la ei si am vazut 9 milioane prima revizie am inlemnit ! . DI-Bas iarasi nu stiu .
  15. Eu am schimbat uleiul la 14300. Si dupa aia am fost surprins sa vad ca vitezele se schimba mai usor ( nu mai agata , avea obiceiul de a agata la trecerea 2 -> 3 si invers la viteza prea mare ). Multi acuzau cutia ca agata. Solutia asta este: Dupa 2000 Km chimbat uleiul...nu costa mult ! Daca nu ma duceam peste ei cred ca ma lasau cu uleiul ala mult si bine. Si asa cand l-au dat jos era la fel de vascos ca si apa. Oricum si uleiul din cutia prezentata mai sus e destul de subtire. Specificatia 75W85 e pusa pe o eticheta aditionala nu pe eticheta originala a sticlei, dupa cum se poate observa. . Oricum , cred ca data viitoare ma duc cu uleiul meu de schimb.
  16. Eu am vorbit cu Bogda, si problema cu pacanitul nu era din tacheti ci de la un joc la clapeta de acceleratie care s-a rezolvat pe garantie. Eu am masina de un an si nu am auzit sa pacane inca. Oricum cred ca in curand bag si eu clapeta de acceleratie la curatat . Si clapeta aia trebuie curatata din cand in cand. Bogda are aveo 1,2 16 V 84 cp ,nu 1,2 8V 72 cp.
  17. King campione sau Rokor . Nici aici nu sunt preturi mai mici. La 700 ron iei 5 jante SH de la dezmembrari, in stare buna. Offsetul sa fie 45 mm.
  18. Eu iti recomand Radacini Drumul Taberei. Sunt foarte seriosi si foarte prompti. Eu acolo am fost la revizie . M-au intrebat daca am probleme cu masina, au verificat tot, nu s-au suit cu salopeta murdara in masina ci au pus o husa ( sunt unii care uita sa faca treaba asta si te trezesti cu jeg pe tapiterie...deci la ce e bune husele). Bine, sunt si prieten cu seful de service de acolo. In 2 ore au zis ca e gata, in 2 ore pe ceas erau gata. Eu ii recomand pe astia in fata multora ( Di Bas, GP, chiar GTT). Radacini Dimitrov ca si Radacini plevnei sunt cam...carpaci. Pe mine la aveo, prima revizie Ulei CV , Ulei Motor si filtre + curatat frane, etc. ,etc., m-a costat 600 ron. Asta ca idee.
  19. Adica de culoare rosie si avizat GM ,eventual din sticla cu eticheta GM.
  20. Schimba-l , schimba si distributia, ca se cam impune ( varsta masinii), si verifica si sistemul de racire. Adica racordurile sa nu aiba fisuri, sa nu fie imbatranite, etc. Deci daca nu s-a umblat la antigel pana acum e cazul sa se umble.
  21. Buey, fa-ma sa inteleg...are sau nu legatura cu magnetii ? E pentru GPL , Diesel sau benzina? La masinile cu tractiune electrica nu merge redus consumul de...energie electrica cu acesti magneti ? Iau un tomberon, ii pun roti de bicicleta sau carucior, si cu un magnet ma tin dupa masina care merge pe directia dorita de mine. Asa mai ajuta magnetii astia. Vehicul nepoluant. Daca vrei economie 100% ia-ti tati bicicleta. Ce topic de caterinca. Deja imi amintesc de treaba aia, cu ala care zicea ca a inventat pastila minune, o baga in rezervor, punea apa peste ea si se facea carburant , si a dat teapa la multi...asa si asta cu magnetii. Doar ca daca pui magneti din astia, sa eviti sa treci pe langa carute sau dacii papuc cu fier vechi, sa nu pleci cu...zdranganelele dupa tine. Inteleg ca magnetii cu cat sunt mai puternici cu atat cauzeaza un consum mai mic nu ?
  22. @lotech: Da, antigelul se mai poate evapora. Daca motorul se incalzeste foarte tare , e normal ca antigelul sa fiarba, iar aburii ( vaporii) sa iasa prin acea supapa. Cati km ai , ai schombat vreodata antigelul ? Vad ca masina e din 2004, insa periodic trebuie verificata densitatea lichidului de racire, si odata la 2-3 ani inlocuit .
  23. Deja se vorbeste de clase diferite. Aveo e in clasa cu Fabia , Octavia e in clasa cu Lacetti , (actualmente Cruze). Treaba e in felul urmator: Motorul ala e de 1,4 e prea mic pe Octavia , eu am condus Octavia 2 cu motor 1,4 pe traseul Bucuresti - Brasov - Tg Mures, si pot sa zic ca masina m-a obosit , mai ales pe pante si serpentine unde nu puteam sa trec de treapta 2 , deja in treapta 3 nu mai tragea. Nu era cazul de A/C , din fericire ca altfel trebuiau inca 2 insi sa impinga de la spate. La fel si Skoda Octavia I 1,9 SDi . Masinile amintite au fost masinile mele de la firma. Nu zic ca Skoda nu e mai buna calitativ , insa costurile de service ( revizii ) sunt mari. Pe mine la Chevy , m-a costat prima revizie 600 ron, adica toate filtrele , ulei motor si ulei CV.Aceleasi lucruri la skoda m-ar fi costat aproape dublu .Pe autostrada masina se comporta impecabil chiar si la viteze mari. Una peste alta, Skoda Octavia 1,4 e submotorizata. Daca vrei neaparat acest motor de 1,4 , alege Fabia nu Octavia. La Octavia trebuie ales un motor de 1,6 chiar 1,8. Noul motor de 1,4 16 V 100 CP de pe Aveo este preluat de la Opel. Ziceai ca vrei si cutie automata. Cum am zis mai sus , Aveo 1,4 automatic e cea mai ieftina masina cu transmisie automata. Eu am 1,2 , si pot sa zic ca nu m-a dezamagit cu nimic. Am avut si o pocneala cu masina si chiar s-a comportat bine. Ma rog, doar mi-am zis opinia. A, inca ceva: la service, ai grija la ulei ca sunt cam escroci la unele service-uri ( iti pune alt ulei decat cel prescris in carte).
  24. Depinde la ce motor te referi. Cel de 1,2 8V 85 CP s-ar putea sa fie mai economic . Eu am sedan 1,2 8V, care e mai greu ca Hb-ul, si in oras am scos minim 8,7 (fara A/C - cu A/c cam 9) cu el. Iarna, am scos si 9,5. Benzina utilizata a fost MOL 95. Dar asta cred ca are mai putina importanta. In afara am scos cel mai putin 5,5%. Mi se pare ca pe noul aveo HB ca si pe sedan , motoarele sunt de la Opel. Pe sedan au lasat motorul 1,2 8V. Consumul in oras depinde mult de trafic, si oricum Bucurestiul e un oras in care scoti un consum mult mai mare. Se zicea aici pe forum de consumul urban in Bucuresti si consumul urban in alte orase.
  25. Tolin: Stau cu geamurile coborate pana iese "sauna" din masina...dupa care le inchid si plec la drum. DJ Dark: Si la Aveo decupleaza compresorul A/C-ului cand calci acceleratia la podea.
 

×
×
  • Create New...