Jump to content

pvsilviu

Membru
  • Content Count

    43
  • Joined

  • Last visited

About pvsilviu

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 06/27/1968

Contact Methods

  • Gender
    Male
  • Yahoo
    pvsilviu@yahoo.com

Profile Information

  • Location
    craiova
  • Din
    craiova
  • Auto
    daewoo
  • Model
    nubira 2,matiz
  • An
    2005,2004
  1. Cel mai tare topic dupa parerea mea avand in vedere simplitatea problemei comparativ cu costurile din service . Este a doua oara cand patesc si eu aceasta chestie . Ca o imbunatatire eu am procedat asa : mers la spalatorie , dat cu solutie , spalat locul cu jet de apa si , dupa uscare , lubrifiere . Am servo ca acum 8 ani cand am cumparat-o .
  2. Salutare tuturor . Dupa o iarna fara caldura am fost ieri la service cu nubira mea ( ca omu gospodar , adica dupa iarna ) . Am cumparat un flacon de la liqui moly si , dupa ce l-am pus in borcan , am mers cu ea cca 30 minute . La service am fost trimis dupa calgon si mecanicul a mai pus 2 pastile . La golire parca era Dunarea dupa ploi . A pus apa si iar pastile ( inca trei ) . Dupa o ora aveam caldura ( asa ca in tineretea ei ) . Acum astept doua lucruri : sa vad daca se mentine si sa vad daca va curge pe undeva ( in trecut aveam pierderi si le-am tratat completand cu apa de la robinet si stop leak - cred ca vreo trei flacoane ) . Din pacate trebuie sa schimb si termostatul ( in oras , mai ales acum ca e cald , acul de la temperatura sta ok - 2 mm deasupra liniei doi , in schimb in exterior sta cu un mm sub linia doi ) . Nasol e ca acum costa in jur de 75 lei si nu sunt sigur ca va fi ok . Doar in prima iarna a stat nemiscat , pe urma ( desi am schimbat vreo doua ) oscila dar numai deasupra liniel doi ( nu si dedesupt ca acum ) . Comparativ cu un Corsa C din dotarea proprie nu baga nici acum caldura dar este la nivelul din 2005 , zic eu . Nubira nu a fost niciodata campioana la caldura ( de fapt nu prea-i place frigul din cate am vazut pana acum ) .
  3. Salut , am de curand gpl pe Matiz si am o problema : cand stau pe loc sau la viteza mica ( tr. 1 si 2 )intra pe sistemul de ventilatie miros de gpl . M-am uitat si nu vad nimic in neregula . De asemenea atat la el cat si la Nubira 2 am consum mare de gpl , stie cineva unde se face un reglaj bun la secventiala in Craiova ?
  4. Salut tuturor , uite aici o problema : si la mine mirosea in habitaclu a benzina cand deschideam geamul si am schimbat busonul de benzina ( aveam un dop si am pus original cu filet ).Problema s-a rezolvat .
  5. Mosgerila , cred ca ai aceeasi problema ca la mine : mi-au spalat baietii masina la servici si pe dedesupt si dupa aceea noaptea a fost ger , frana de mana trasa si gata . Nu va spun ce am patit cu una din roti ( trosnea de ziceai ca se rupe in doua ) . Probabil ca trebuie schimbat cablul de la frana de mana . Pana atunci am renuntat la frana de mana . LA MULTI ANI TUTUROR !
  6. Nubira mea din 2005 doar in prima iarna a fost ok , dupa aia a scartait pe fata tot timpul cand este frig . Dupa n incercari pe la service am renuntat si m-am obisnuit .
  7. Dupa un drum azi la Severin nu prea ma declar multumit de mers ( nu prea are demaraj parca e infundata putin ) . Se face un reglaj al avansului ( la oltcit de ex l-a reglat un mecanic cu stroboscopul ) si daca da stie cineva unde in Craiova ( ca service-uri sunt multe ) ?
  8. Amfost azi dimineata la service , delcoul era impecabil , mecanicul a reglat avansul putin ( l-a marit ) si se pare ca merge bine acum . Nu cred ca asta era cauza ( 4000 km a mers si dupa nu , cu aceeasi pozitie de avans ) dar mai vedem . Maine bag cu ea un drum de Severin . Ca idee avansul nu se regleaza si altfel decat ochiometric ( cum faceam la vechea dacie ) ?
  9. Buna seara tuturor . Sunt , de cateva luni , nefericitul posesor al unui matiz din 2004 . Spun asta pentru ca am numai probleme cu el . Pe scurt am facut cu el cca 6000 km , schimbat la achizitie distributie , uleiuri , filtre , bujii ( NGK ) , fise ( de 2 ori ), capac delcou ... si de cateva zile curatare injectoare si valva pcv ( merge bine relantiul acum ) . Simptome : merg cu viteza constanta ( 90 de exemplu ) e ok , ridic piciorul de pe acceleratie 2,3 secunde , accelerez si cade in nas ( se aprinde si chekul ) , trec peste denivelari si face la fel . La fel face si la viteze mici sau cand schimb vitezele . Am mai vazut simptome asemanatoare la altii aici . Maine ma uit si la capacul de la delcou ( cu toate ca e schimbat dar cine stie ) . Ce ar putea sa aiba ? La service baietii ridica din umeri ( au si mult de lucru si nu au timp de prostii din astea ) . In rest merge perfect consum 4,5 ... A , era sa uit : inainte de smuciturile astea am facut consumul gol pe gol ( adica a ramas fara benzina de 2 ori ) mai bine ma lipseam Si mai are o chestie daca deschid geamul miroase a benzina de jale ( nu se vede nimic pe nicaieri - pompa ? )
  10. Am schimbat si eu acum 2 saptamani bucsile astea cu 80 lei manopera iar ele au costat 72 lei . Nu am refacut unghiul ca e 90 lei si nu rezista prea mult .
  11. S-a rezolvat , era arsa siguranta dar si un fir topit pe undeva . A tras alt fir si gata acum merge .
  12. Salutare . Azi cand sa plec la drum am dat drumul la ac si la ventilator pe viteza 4 , apoi pe recirculare si cand am schimbat pe 3 s-a oprit . Am gasit la motor o siguranta arsa ( vent. viteza mare ) i-am pus ca tot romanul o lita dar degeaba . Pe unde sa ma uit sa o rezolv ca maine plec iar si nu mai vreau sa ma coc .
  13. Gata s-a rezolvat . A setat calculatorul din nou si merge . Cu o singura diferenta ca a setat un amestec mai sarac sau cam asa ceva ( adica pe dos decat normal ) . Ca idee asta a fost ieri ca azi mi s-a oprit ventilatorul ( si deci ac-ul ) si am venit de la severin la craiova in soba . Nu scap de una ca dau de alta .
  14. Multumesc de sfat ing3r , maine ma duc cu ea si le spun . Oricum ieri am schimbat si membranele de la regulator ( 130 roni ) si tot degeaba . Traiasca firma la care lucrez ca ea a platit . Am uitat sa va zic ca e secventiala instalatia si cand s-a prajit calculatorul a avut initial tot ceva de genul asta dar nu asa de mare perioada . A rezolvat-o prin setarea timpilor de trecere ( ceva de genul 1 sec. e si pe benzina si pe gaz ) . Nu prea stiu de ce nu reuseste acum . Sper sa rezolv maine ca in oras cu porniri dese e naspa rau .
 

×
×
  • Create New...