Jump to content

DIO

Membru
  • Content Count

    164
  • Joined

  • Last visited

About DIO

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 06/11/1968

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Chevrolet, Subaru
  • Model
    Kalos Sedan; Forester 2.0UL
  • An
    2004; 2007
  1. Asta nu are a face cu discurile de frana. Confirm si eu aceeasi evolutie, inclusiv faptul ca problemele cu caseta nu erau rezolvate la nivel de fabrica cel putin pana anul trecut prin septembrie (informatie aproape oficiala). Cu amortizoarele se pare ca da.
  2. Kalos Sedan 2004 Km parcursi: cca. 55 000 Motot 1400 / 16V Nicio problema cu discurile de frana, nici nu l-am condus ca un marinar prin lacul Bucuresti.
  3. Nu avea nici o relevanta. De mine a trecut cu multi metri inainte si, repet, orice sofer normal la cap si nu "smecher" ar fi evitat acest accident absolut lejer. Macar prin faptul ca atunci cand schimbi banda te asiguri ca in limita de franare nu ai un obstacol. In locul acelui pieton putea fi orice alt obstacol. Daca era acolo un zid l-ar fi claxonat si pe ala?! Ar fi franat, pt. ca era viata lui in pericol. Daca frana cand a intrat pe linia de tramvai ar fi oprit cu cel putin 15 m inaintea pietonului! Poate paare putin off-topic si am mai dat acest exemplu, dar are o legatura profunda cu subiectul si ar trebui sa il intelegem si noi romanii: In Germania nu ai limita de viteza pe autobahn. Acolo toata lumea circula pe prima banda, iar daca s-a intamplat sa fie pe banda 2 iti face loc instinctiv. Nu exista flash-uri decat in cazuri extreme. In orase rar ai sa vezi pe cineva mergand cu 60-70 km/ora. Iar zonele rezidentiale au limitare de viteza pe toata zona. Nu este clasicul indicator de limitare la 30, ci un indicator "30 Zone". Oare de ce? Si vezi acelasi neamt care te depasise cand tu mergeai cu 200 km/ora cum in zona rezidentiala merge cu 30-35 km/ora! Care e rezultatul? Anul trecut un studiu arata ca in Germania moare 1 om la fiecare 63 de accidente grave iar in Romania moare 1 om la fiecare 3 accidente. Poate sa traga fiecare ce concluzie vrea, dar cine a calatorit suficient in Germania stie ca asta nu se datoreaza masinilor pe care le conduc ci soferilor si a faptului ca acolo regulile sunt facute sa fie respectate, iar in Romania sunt facute pentru a fi incalcate. Cine pierde si cine castiga?
  4. No ofence, please! Intrebam doar in ideea ca parea mai complicata "apendicita". Oricum fotografia imi e de un maaaare ajutor! In primul rand pt. ca abia acum realizez ca metoda recomandata de tine pare mult mai simpla decat ceea ce am vazut la diBas cu 3,5 ani in urma! De la o varsta ma mai lasa memoria, dar cu siguranta nu au dat farul jos si s-au chinuit pe sub masina o gramada, au dat jos si aparatoarea de noroi de la roata (pe care, evident, nu au mai pus-o la loc cum a fost, se poate observa si acum). Sar'na mult amandurora pentru ajutor! Acum chiar sunt hotarat sa o fac "acasa".
  5. Multumesc foarte mult. Nu ma sperie si am toate conditiile la firma. Din explicatia ta pare foarte simplu, dar ma sfatuiesti sa o fac "home" sau mai bine astept programarea? Ai mai facut-o tu sau altcineva?
  6. Ori nu mai stiu eu sa caut, ori nu s-a mai lovit nimeni de asta: Vreau sa dau jos semnalul fata tip Jedi - s-a aburit. A mai facut cineva operatiunea asta? Aud ca pe la tinichigerii programarile de fac la sfarsitul lui februarie si nu prea am chef sa astept.
  7. DIO

    Atentie !

    Cu tot respectul, dar indicatorul de la Kalos-ul meu s-a dovedit cel mai precis din cate am avut! Ii cam duc dorul. Desigur, duc dorul si consumului...Scuze pt. off-topic On-topic: Raman adeptul Efix-ului. De regula 95, rareori si 98. Nu stiu ce au unii cu el, dar eu nu am simtit nicio diferenta alimentand prin Europa (OMV, Shell, Agip, Esso, Aral si nici nu mai stiu cate alte marci).
  8. Iti doresc tot atatia km cati am parcurs eu pana acum si tot cu atatea accidente! Dar daca gandesti asa iti va fi cam greu. Precum vezi in schita, cu exact 5 m inainte de locul accidentului era o straduta in stanga, iar eu aveam semnalul pus cu mult inainte de a ma depasi teribilistul criminal. Nu imi sta in caracter sa virez stanga de pe banda 1 atunci cand sunt 2 benzi pe sens + 1 linie de tramvai. Se vede ca esti unul dintre cei foarte siguri pe ei in trafic si care nu ma cunosti personal. Iti pot spune ca nu sunt un batranel care isi taraie ... Subaru pe sosea si, asa cum am spus mai sus, daca nu as fi vazut exact care au fost adevaratele cauze ale accidentului acum as fi fost de partea soferului. Din pacate eram cu familia in masina si nu am apucat sa termin propozitia "Uite dementul asta cum conduce!" ca am vazut acel batranel zburand! Ceea ce ma doare si mai tare este ca am acum un copil traumatizat de cele vazute. Cu totii ne uitam in acea fractiune de secunda la acel dement! Macar sa fi tras f. putin de volan in dreapta. Avea loc, iar pietonul era foarte in stanga. L-a acrosat cu aripa si i-a strivit creierii de stalpul din stanga al parbrizului. A murit cu zile! Daca nu ti-e foarte clar cum a decurs accidentul mai uita-te o data pe schita care este facuta la o scara destul de reala. Ai sa vezi ca orice sofer normal putea evita acel accident chiar si la viteza cu care circula acel dement! Din pacate "smecheria" din el l-a determinat mai intai sa claxoneze prelung si mult prea tarziu sa franeze! P.S. Sa stii ca sunt dusmanul celor ce sufera de boala benzii a 2-a. Din nefericire, inclusiv italienii si francezii (in Franta nu am sofat, dar asa am auzit) sufera de acelasi sindrom. L.E.: Pentru conformitate: masina mea era cea visinie, a doua de pe banda 2 din schita.
  9. Nu era prea aglomerat, nu mai retin daca banda 1 era chiar libera. Cert este ca se circula absolut normal, cu viteza normala, nu mica, nu era nici aglomeratie. Intr-adevar, batranelul nu ar fi trebuit sa traverseze pe acolo, dar fiind o zona plina de magazine (zona circa 13 Politie), pe acolo vezi permanent oameni, cu atat mai mult cu cat suntem ingropati cu totii in zapada. Daca nu ar fi fost atat de evident teribilismul acestui sofer i-as fi luat apararea. Dar este, din pacate, un specimen des intalnit pe soselele din Romania, iar genul de slalom printre "prostii astia de soferi" cred ca l-ati intalnit cu totii.
  10. Cu o ora in urma, pe Bd. 1 Dec. din Bucuresti, un Cielo gri argintiu (sper sa nu fie printre membrii forumului...). Il vad in retrovizoare cum vine pe banda 2 in stil de mare Schumacher mioritic, depaseste masina din spatele meu pe banda 1 (!), se strecoara printre ea si mine, ma depaseste pe linia de tramvai, mai merge 20 m, claxoneaza apoi franeaza (!!!!) si arunca un batranel cativa metri prin aer! Vastra soferului? 24 ani. Pasager?! Ati ghicit: mandruta in fata careia isi arata super-talentul de sofer pe un asfalt plin de mazga! Nu uitati, oameni buni ca orasul nu este o pista de raliu! E bine sa invatam din experientele altora!
  11. Eu nu am mai urmarit in ultimul timp topicul si poate nu spun o noutate (in cazul in care informatia mea ar fi corecta). Am auzit varianta cum ca supapele ar fi fost slabe pe un lot de masini, iar acum problema este remediata. Idem caseta de directie, dar problema nu a fost remediata.
  12. Pretul montajului a inclus: valva (...cromata ), echilibrare roti si indreptare jante (inutila, dar am acceptat-o, desi asta a costat cel mai mult).
  13. Michelin Enegrgy E3A (de vara): 225 RON + cca. 33 RON montaj / buc. La cateva zile dupa ce le-am schimbat am tras un tur de forta Bucuresti-Timisoara prin Valea Jiului pe ploaie torentiala. Kalos-ul a fost de nerecunoscut!
  14. Intentia mea a fost una singura: sa atrag atentia asupra acestor practici cel putin regretabile. Daca actiunea mea le poate face catusi de putin reclama idiotilor va rog sa stergeti numele escrocilor sau chiar sa eliminati acest topic.
  15. De cateva luni atat e-mail-urile cat si fax-ul, telefoanele fixe si mobile mi-au fost bombardate cu insistenta de agentii Rentrop & Straton, in disperarea lor de a atrage noi clienti. I-am refuzat politicos, dar au devenit tot mai agresivi, pana cand le-am transmis un fax oficial prin care le-am cerut sa inceteze aceasta agresiune pe toate canalele de comunicare. Mi s-a parut de atunci suspecta reactia lor: a doua zi m-au sunat pe mobil sa le confirm cererea mea. Vizibil ofuscati, m-au rugat sa le confirm si datele firmei, ceea ce am si facut - oricum sunt publice. Ma asteptam sa imi coaca vreo surpriza, dar putin imi pasa pt. ca stiu cine se afla in spatele afacerii si nu o sa le mearga. Totusi am fost surprins sa vad ce le-a copt mintea: textul de mai jos nu are acoperire cu niciun document sau cerere electronica din partea mea sau a societatii! Si totusi oamenii incearca marea cu degetul - daca din 10000 de e-mail-uri musca 1000 fraieri s-au scos! ÎNSTIINTARE privind încetarea abonamentului la „Revista Româna de Arbitraj” pentru neplata Stimate client, Va reamintim faptul ca prin comanda dvs. înregistrata cu nr. [...] din data de [...], si livrata prin e-mail, în format PDF, în data de [...], ati acceptat oferta de testare gratuita a Revistei Române de Arbitraj. Având în vedere ca dupa expirarea perioadei de testare gratuita nu am primit de la dvs. niciun e-mail de refuz de acceptare a abonamentului – asa cum va solicitam în scrisoarea care a însotit produsul – am considerat ca ati decis sa acceptati abonamentul pe 1 an la Revista Româna de Arbitraj si, prin urmare, sa platiti contravaloarea integrala a acestuia. Va informam ca va aflati în întârziere cu privire la plata facturii nr. [...] în valoare de 196.20 lei, expediata împreuna cu produsul, reprezentând contravaloarea abonamentului pe 1 an la Revista Româna de Arbitraj. În situatia în care în termen de 10 zile de la primirea prezentei notificari nu veti achita suma datorata, ne vedem obligati sa stornam aceasta factura si sa anulam abonamentul dvs. la Revista Româna de Arbitraj fara alta înstiintare prealabila. Ca sa evitati aceasta situatie neplacuta si sa puteti primi numerele aferente abonamentului dvs., aveti posibilitatea de a achita suma restanta prin urmatoarele modalitati: Plati prin transfer bancar (Ordin de Plata) Puteti plati cu Ordin de Plata completând urmatoarele date: Beneficiar: SC RENTROP & STRATON SRL, banca si codul IBAN Aparent odiseea se opreste la anularea acelui abonament fictiv, dar cine a mai luptat cu tentative de frauda stie ca nu trebuie ignorat un astfel de pericol - cine a gandit aceasta escrocherie nu s-a limitat la o simpla factura pe care s-or gasi fraieri sa o achite! Metoda este deja aplicata de mai multi: Zapp are in contract o chichita asemanatoare, o alta firma a vandut carti de telefoane la greu printr-o metoda asemanatoare. Probabil ca veti mai adauga si voi altele - cel putin sa ne ferim cat putem de ele.
 

×
×
  • Create New...