Jump to content

th3_grimreaper

Membru
  • Content Count

    263
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

About th3_grimreaper

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 09/07/1982

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Gender
    Male
  • Yahoo
    quick_5hifter@yahoo.com

Profile Information

  • Location
    Constanta
  • Din
    Constanta
  • Auto
    Daewoo/Hyundai
  • Model
    Tico/Getz
  • An
    1998/2004
  • Nr. Inmatr.
    CT-04-CPF/B-15081

Recent Profile Visitors

2587 profile views
  1. Masina a avut urmatoarea soarta: -sasiul l-am donat unui "prieten" care mi l-a cerut in eventualitatea ca va avea vreodata nevoie de un stalp, plafon, parbriz etc.; -jantele pe 16" au ajuns, impreuna cu gumele, mai intai pe un Matiz si apoi pe un Hyundai Coupe; -bodykit-ul a ajuns pe un alt Tico, tot verde - dar mai deschis, culoare de Tico din fabrica; actualmente puteti vedea acest Tico pe la mai toate show-urile de profil din tara, din cate am inteles a luat si el vreo 3-4 cupe cu el (eu luasem 3 cupe + 4 diplome); de asemenea, are si topic pe acest forum; -motorul de Tico a ajuns la un baiat din Brasov care a fost foarte multumit de el; -carburatorul a ajuns la un baiat din Bucuresti care, de asemenea, a fost foarte multumit de el; -motorul de Daihatsu a ajuns la un baiat din Timisoara care lucreaza la montajul lui pe un Tico. Restul pieselor inca le mai am. Daca e cineva interesat de ceva, contactati-l pe Topser. Scaunele Sparco sunt promise cuiva, insa daca se razgandeste, sunt inca de vanzare ("noua" mea masina e un coupe si am nevoie de scaune rabatabile). Va multumesc inca o data pentru aprecieri! Inca imi pare foarte rau ca am dezmembrat Tico, dar n-am prea avut de ales. Toate cele bune!
  2. Ti-am vazut masina de cateva ori prin Mangalia vara asta, eu eram cu Tico-ul de la avatar (in varianta verde). Arata bine Matizul, felicitari pentru pictura!
  3. Nici nu ma intereseaza daca se achizitioneaza sau nu, eu AS achizitiona pentru ca n-as avea alternative si imi mai si plac stopurile, insa peste o saptamana voi vinde Tico astfel incat nu are rost. Nu ma victimizez sub nici o forma, nu ridic in slavi Tico si nici nu ma plang de el, este o masina ieftina si fiabila PUNCT. "Ieftina si fiabila" nu inseamna automat si confortabila, impunatoare, puternica, estetica, sigura etc. Inseamna doar ca-si face treaba, ca sunt ieftine piesele de schimb, ca nu cheltuim mult cu intretinerea s.a.m.d. Este o alegere proasta atunci cand cauti o masina excelenta din toate punctele de vedere. Este cazul sa o comparam cu concurenta ei la acea vreme? Asta e o insulta la adresa intregului forum, sa discreditam Tico! Poate vrei sa laudam Matizul... De ce te-ai suparat pe mine? Eu unul nu inteleg de ce un posesor de Kallos (de exemplu) spune ca e un pret exagerat pentru un set de stopuri pentru o masina atat de ieftina, cand el oricum n-o sa-si cumpere niciodata asa ceva ca n-are nevoie? Parere personala: discutiile ar fi fost aceleasi chiar daca ar fi fost vorba de 200 euro, bag mana in foc! In aceasta comunitate observ cu stupoare ca orice "investitie" in masina trebuie sa aduca profit, trebuie sa fie legala din momentul achizitiei (ca doar nu vrei sa faca lumea drumuri la RAR) si mai ales TREBUIE SA FIE IEFTINA! Nu inteleg rostul definitiei de mai sus (definitia din DEX); imi scapa ceva, am folosit cuvantul "ineptii" in mod gresit, sau crezi ca nu stiam ce spuneam la acel moment? Sau esti de parere ca nu erau discutii stupide? Fiecare isi mazgaleste jaguarul asa cum vrea, atat timp cat o face pe banii lui. Asta nu inteleg eu, de ce va place sa anticipati ca nimeni nu va da banii pe aceste stopuri, pentru simplul motiv ca voi n-ati face-o? Va obliga cineva sa o faceti? Scopul topicului nu ar trebui sa fie constructiv, atat timp cat nu incalca regulile bunului simt si al moralei, totodata aducand si un mic progres? Voi nu faceti decat sa puneti bete in roate, si tare sunt curios DE CE. Sunt mai frumoase chinezariile alea la 90 RON setul? Sunt de parere ca nu, iar ca utilitate garantez ca nu. Eu vad aceste stopuri ca pe un progres estetic si functional, progres care atrage automat si costuri mai mari. Sau poate m-am nascut eu fara talent la carcoteli ...in fine. In locul creatorului (ilor), eu nu m-as obosi sa dau explicatii. Toate cele bune tuturor!
  4. Mi s-a umplut mailul cu "topic reply notification" de pe acest topic, din pacate reply-urile sunt doar discutii inutile si ineptii, cum de altfel ma si asteptam... ar fi fost o idee excelenta ca topicul sa fie deschis la bursa, unde comentariile inutile sa fie sterse si sa nu-si mai dea nimeni cu parerea din putul gandirii... On topic: stopurile mi se par o buna "investitie", ghilimele pe baza carora va pun si eu o intrebare: nu exista alta investitie posibila intr-o masina decat o instalatie GPL? Ca doar aia ar putea aduce un profit... Nu de alta, dar un set de cauciucuri noi nu aduce profit... o instalatie audio nici atat, ca sa nu mai vorbim de alte cheltuieli pe care cu totii le facem la masinile noastre. Cine nu vrea sa dea 400 euro pe stopuri, SA NU DEA! Pe deasupra, se pare ca si-au dat cu parerea numai persoane care oricum nu poseda un Tico, deci implicit nu sunt interesati de o asemenea achizitie. Fara suparare, dar unii de-aici dau dovada de o zgarcenie iesita din comun, nu vreau sa dau exemple insa stiu persoane de pe forum care ar sta pe ganduri luni de zile inainte sa cumpere un set de becoleduri pentru pozitie la 30 lei setul, sau ar prefera sa cumpere un set de boxe Sony in loc sa ia JL Audio (ca-s mai ieftine primele), pentru ca ulterior sa se planga de calitate slaba. Ce sa mai... n-am cuvinte, suntem o natie de carcotasi si "negociatori"! La piata faceti la fel, va tocmiti la sange pentru pretul la rosii, iar cand ajungeti la pretul dorit cumparati castraveti, ca-s mai ieftini?
  5. Pentru cei ce nu au facut calculele inca, jantele mai mari pe Matiz nu ar trebui sa atinga deoarece aripile au decupajul circular (asta daca nu punem la socoteala jantele care ies prea mult in exterior sau cele cu diametrul total crescut peste limita bunului simt). Pe de alta parte, cresterea diametrului jantei trebuie sa fie facuta concomitent cu scaderea balonului cauciucului, ca sa nu apara probleme majore la kilometraj etc. Suplimentar, ca sa scapati de grija "atinsului" si sa va balansati mai restrans, montati arcuri sport de Matiz (FK Automotive si nu numai) cu amortizoarele originale si veti fi multumiti atat de aspect, cat si de performante (atat cat se poate vorbi - de aspect si performante - la un Matiz). Parerea mea -> arcurile ar trebui sa fie grija nr. 1 inainte de montarea jantelor sau concomitent cu ~. Pentru cei care se plang de disconfort datorita balonului mai mic sau suspensiei mai rigide... ne pare rau, va trebui sa optati intre sufletul in rai si altceva -> nu exista acelasi confort cand cauti performante mai bune si aspect mai placut. Nu vreau sa se supere nimeni pe mine... eu poate m-am obisnuit cu socurile mai mari la denivelari (avand gume 215/35/R16 si arcuri sport de Matiz pe un Tico) si va spun cu mana pe inima ca diferenta de "confort" o consider infima fata de urmatoarele avantaje: -masina se balanseaza mult mai putin la acceleratie si la franare, ceea ce inseamna si o franare mai buna, si o acceleratie mai controlata; -este mult mai stabila in curbe, practic nu se mai lasa aproape deloc stanga/dreapta; -datorita avantajului de la prima liniuta, lumina farurilor nu mai prezinta acea variatie sus-jos care da impresia de flash-uri, la acceleratie, franare sau schimbarea treptei; -nu in ultimul rand, aspectul este incontestabil altul cu o janta mai mare cu 3-4 numere (4 in cazul meu). Inainte sa-mi sariti in cap in legatura cu gropile si eventuala deformare a jantelor, va anunt ca gumele cu balon sub 50, daca sunt facute cu simt de raspundere (sau, mai bine zis, daca sunt facute si pentru Romania), prezinta acea buza de protectie din cauciuc plin, buza care, cum se spune in popor, "face toti banii". Jantele din poza (16 inci, 7J, 4x114,3 cu ET 35) le-am montat cu anumite sacrificii si modificari, depasind diametrul total original cu circa 1 cm, insa pe Matiz nu ar fi probleme de acest gen. Folositi un calculator de cauciucuri, sa vedeti cum puteti face sa pastrati macar diametrul total la fel ca acela din talon.
  6. Excelenta ideea, chiar si neaprinse arata mult mai bine decat tiganiile alea cromate cu lumina de lumanarele... Daca nu vindeam Tico, ma abonam si eu la o lucrare ca asta, indiferent de pret... Totusi, trebuie sa precizez ca nu-mi place deloc covorul de pe fundal
  7. Salut! Am inceput si eu o colectie de machete 1/24 de la Maisto, preponderent "american muscle cars" dar as vrea sa ma axez si pe exotice: -Ford Fairlane Thunderbolt 1964 (scale 1/24, manufacturer: Maisto) -Chevrolet Malibu SS 1965 (scale 1/24, manufacturer: Maisto) -Chevrolet Nova SS 1970 (scale 1/24, manufacturer: Maisto) -Chevrolet Chevelle SS396 1966 (scale 1/24, manufacturer: Maisto) -Dodge Challenger R/T 1970 (scale 1/24, manufacturer: Maisto) -Dodge Charger R/T 1969 (scale 1/24, manufacturer: Maisto) - ProRodz Collection -Chevrolet Caprice SuperSS 1987 (scale 1/26, manufacturer: Maisto) - ProRodz Collection -Ford Mustang GT 2006 (scale 1/24, manufacturer: Maisto) -Lamborghini Murcielago (scale 1/24, manufacturer: Maisto). Mentionez ca o parte sunt din colectia Assembly Line, deci le-am asamblat personal, iar motorul fiecareia este destul de detaliat in momentul in care deschizi capota. Doua dintre ele sunt din colectia ProRodz, deci sunt "pimp-uite" in portbagaj si in interior. Majoritatea au cate 2 seturi de jante. Pozele sunt in ordinea listei:
  8. 1)Cumpar aripi stanga-dreapta indiferent stare (ruginite, lovite, numai sa nu fie gaurite sau incomplete). 2)Cumpar bancheta spate cu spatar, ideal ar fi pe verdele acela original dar pana la urma nu prea conteaza. Sa nu prezinte arsuri de tigara prea serioase. M-ar interesa si 2 scaune fara sine, pot fi si de Matiz. 3)Cumpar cauciucuri 155/75/R12 indiferent de sezon, sa fie bune ca sa ma pot prezenta la RAR cu ele. M-ar interesa si niste jante de tabla mai ingrijite, adica fara rugina, si chiar si un set de capace in 3 spite. 4)Cumpar bord neechipat fara gauri, indiferent de culoare. 5)Cumpar mocheta Tico. 6)Cumpar plansa spate Tico (placa aceea care se deschide cu hayonul). 7)Cumpar bari fata-spate chiar si lovite (sparte) sau incomplete, numai sa nu fie deformate. 8)Cumpar centuri de siguranta pentru spate, chiar si nefunctionale dar complete. Voi mai actualiza lista pe masura necesitatilor. Ofer preturi corecte si platesc transportul, eventual platesc in avans. Alex - 0743.065.556 sau quick_5hifter@yahoo.com (numai mail) sau mesaj privat pe acest forum.
  9. @augustin: nu cred ca era cazul sa faci ceea ce ai facut acolo...daca tot te descurci mai bine cu telecomanda decat cu butoanele playerului (care, apropo, e un model reusit si ieftin pentru ce poate - GT410U sau GT414U cumva?) atunci ai putea sa lasi telecomanda "libera", sa ii gasesti un loc al ei (de exemplu in zona franei de mana) si sa o folosesti doar cand ai nevoie de ea, direct din palma. Eu asa am facut, avand in trecut acelasi model de player cu aceeasi telecomanda. Din pacate, pentru Sony nu s-au facut telecomenzi de volan, doar joystick-urile alea care ar putea fi montate si mai sus, pe bord, langa volan etc. Se gasesc la 50-60 ron, second hand. Fata de alte playere, telecomanda de la Sony (cea mobila) bate excelent din mai multe unghiuri, drept pentru care ai putea sa-ti alegi o pozitie din care sa actionezi butoanele, fara sa mai intorci privirea spre player. Eu mi-am montat la Tico un Pioneer care a avut si telecomanda de volan, insa iti spun sincer ca mi-e dor de telecomanda mobila de la Sony...si voi cauta sa-mi iau una si pt. Pioneer.
  10. @puchi: lucrez intr-un alt domeniu si nu am voie sa am nici un fel de afacere personala. Mi-ar fi placut ceva in domeniu, mai ales ca am un prieten care ar fi vrut un asociat la o firma de profil "aftermarket"... @KRZ: o rezolv eu cumva cu oglinzile, cel mai probabil sa le construiesc singur...deja am in cap niste idei, sa vedem cand se opresc ploile pe strada mea Noutati: am vopsit masina, am primit cauciucurile 215/35/R16 si le-am montat, am montat un MP3 Pioneer P80MP cu cele 2 difuzoare GroundZero (folosind o pereche de distantiere pentru Vw) si 2 perechi de tweetere Infinity Reference...am confectionat un set de fete de usi din MDF pe care le-am tapitat cu vinilin, provizoriu, si am achizitionat o multime de plastice noi pentru inlocuire sau adaugire: -ornamente usi, intre tapiterie si geam; -ornamente oglinzi, la interior; -grila de sub stergatoare, cu tot cu prindere; -chederele de la usile fata; -manere pe fata (negre) si pe spate gri; -ornamente sigurante usi; -grilele de ventilatie (negre); -suporti placa portbagaj; -buzunare usi Tico. Am achizitionat si un nou subwoofer, momentan nemontat - Hifonics brutus. Am montat si acumulatorul Stinger SP800. Voi face niste infrumusetari la interior, dar treptat...dupa buget. Voi reveni si cu niste poze edificatoare. De asemenea, mai e nevoie de multe retusuri la exterior, in ce priveste vopseaua. Cateva poze:
  11. Am vandut si LCD-ul, raman difuzoarele Blaupunkt la 100 RON. Nu au probleme si sunt mult superioare celor din noua gama, calitativ vorbind.
  12. Salut, am vandut subwooferul. Ramane in continuare amplificatorul la 400 RON, cu specificatia fara schimburi.
  13. Salutare tuturor, multumesc pentru aprecieri! Jantele le cumparasem de fapt pentru cealalta masina, insa mi-am dat seama imediat ca nu se potrivesc la design...din pacate, apucasem sa le cumpar iar datorita faptului ca s-au potrivit la prindere cu Getz-ul, le-am montat provizoriu pe ea... le-am pus in vanzare de ceva timp, deja am gasit cateva variante sa le inlocuiesc. @Andrei: totusi am pus 2 stickere pe masina, unul este sigla clubului, iar celalalt este firma unui prieten (cu piese auto aftermarket). In rest, nu sunt adeptul pozelor si inscriptiilor inutile. @puchi: masina ar fi costat 10.000 euro (de fapt, 9.987 sau cam asa ceva...) - daca o cumparam cash. Insa noi am luat-o in leasing si ne ajunge cu totul peste 16.000 euro
  14. Amplificator Hifonics Titan Txi 4006: -2x100w rms la 4 ohmi stereo -2x200w rms la 2 ohmi stereo -1x400w rms la 4 ohmi punte Sursa de putere twin turbo torroid, bass EQ 0-18db, soft start, protectie la suprasarcina, indicatori de stare cu led, logo iluminat albastru, telecomanda pe fir inclusa (cu mini-logo luminos incorporat), amplificatorul este ca nou, in cutie cu toate accesoriile cu care s-a fabricat. Este montat pe masina, dar cu folie de protectie pe el. Pret: 400 RON Subwoofer Pyle BlueWave PLBW154: -400w rms -2x4 ohmi -15" (38 cm) -sasiu cromat Impecabil, il dau fara incinta. Pret: 250 RON Impreuna: 600 RON. Pot reveni cu poze si/sau filme.
 

×
×
  • Create New...