Jump to content

TM85DAL

Membru
  • Content Count

    76
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by TM85DAL

  1. Salutare. Am si eu o problema cu aerul conditiona la un lacetti 1.4 HB (2008). Problema la mine e de vreo 2 ani,dar... nu am vrut sa deschid un topic aici ca nu eram sigur ce si cum. Problema mea suna cam asa: Apas butonul de A/C si nu porneste compresorul si nici nu se aprinde ledul de la A/C,uneori porneste compresorul dar nu se arpinde ledul,iar alteori nu se aprinde nici un led de pe consola centrala,respectiv Dezaburire luneta/recirculare aer/AC.Asta se intampla anul trecut.Acuma recent anul asta vad ca nu mai am problema ca nu se aprinde ledurile de la Dezaburire sau Recircular,alea functioneaza fara nici o problema.Dar acum AC-ul face figuri rau de tot.Uneori nu porneste decat daca apas recirculare si incep sa ma "joc" cu treptele de viteza de la suflanta.Alteori nu porteste decat fara recirculare si cu pozitia suflantei catre picioare si dezaburire parbrize. Pana acum de 1 an nu am reusit sa imi dau seama ce si cum trebuie sa fac sa porneasca AC-ul.Pur si simplu e cum vrea el,daca vrea porneste daca nu! pot sa-l **** si tot nu porneste. Are/a avut cineva o problema asemanatoare?Puteti sa imi dati niste sfaturi? Precizez ca nu cred ca e lipsa freon deoarece am realimentat cu vreon acum 1an. Multumesc anticipat.
  2. Nu stiu daca ai vazut,dar am scris mai sus " Problema este ca eu nu sunt in tara in momentul acesta si aici unde sunt nu gasesc nicidecum piese pentru Chevrolet sunt foarte foarte putine chevrolet-uri pe aici"
  3. Multumesc frumos de link.Sper ca poate cineva stie dimensiune sau poate masura.Eu nu am sculele necesare sa masor.Stie cineva daca acel racord este sudat sau doar mufat si colier ? Multumesc inca odata pentru ajutor.
  4. Salutare.Am decis sa deschid acest topic cu speranta ca poate ma ajute cineva.Am cautat peste tot pe internet si pe forumuri despre acest Raord flexibil si nu am gasit nimic. Am un Chevrolet Lacetti motor 1.4 16V , iar dupa 6 ani jumatate s-a spart racordul flexibil.Problema este ca eu nu sunt in tara in momentul acesta si aici unde sunt nu gasesc nicidecum piese pentru Chevrolet sunt foarte foarte putine chevrolet-uri pe aici.Pe internet am tot cautat pe ebay pe amazon prin magazinele online din tara , si nu gasesc acest racord flexibil niciunde.As dori daca stie cineva dintre Dumneavoastra care sunt dimensiunile exacte ale racordului pentru motorul de 1.4 16v ( Lacetti an 2008 ).Si daca cumva stiti voi un magazin sau daca se potriveste de pe o alta marca de masina. Va multumesc anticipat, si sper sa rezolv aceasta problema.
  5. S-a rezolvat problema.Am ramas fara benzina..acul de benzina numai indica corect,iar martorul de benzina cand esti pe "rosu" rezerva nu se mai aprinde.Am pus 10L de benzina si a pornit la primul sfert de cheie,binenteles cu cabluri de curent de la alta masina deoarece eu am nenorocit bateria de tot azinoapte de "destept" ce sunt. Multumesc pt. sfaturi. O iarna usoara sa aveti si lipsita de incidente neplacute.
  6. @Shift1. Multumesc pt raspuns.Credema ca nici macar nu stiu ce inseamna ca s-a dezamorsat pompa.Nu stiu nici cum sa o amorsez la loc.Da-mi te rog un link despre cum se face asta sau spunemi tu aici..sunt destul de disperat ca urma sa vin Acasa in Romania de sarbatori...si acum nu stiu ce sa ai mai fac masini sa porneasca. trebuie sa specific ca aseara in timp ce am dat la cheie.. masina a avut o tendinta de a porni,adica s-a balbait putin dupa cheie pe la 200-300 de rpm.si murea... asta de vreo 2 ori apoi nimic... am dat la baterie pana am zapacit bateria..."stiu sunt un ""destept"" de am facut asta." Astept raspunsul tau. Multumesc anticipat
  7. Buna seara.Am si eu o problema destul de enervanta.Astazi in jurul orei 23.00 am pornit masina sa se incalzeasca si sa se dezghete geamurile.Afara erau in jur de 0 grade.Am intrat in casa am stat 5 minute, dupa care am iesit afara sa plec cu masina.Surpriza !!! masina era oprita.Am incercat sa dau din nou la cheie sa o pornesc,NU pornea.Am mers am luat niste benzina de la peco pt, ca era destul de "jos" cu benzina si am crezut ca am ramas fara.M-am intors cu 2L de benzina am pus in rezervor si am dat la cheie.NIMIC !!! invartea dar nu pornea.Eu la momentul de fata sunt in Franta.Masina este un Lacetti 1.4 an 2008 cu aproximativ 90.500 km.Inainte de acest incident nu mi-a facut nici o problema,un semn ca ceva este in neregula. va rog daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi ce sa caut,ce sa fac.Specific ca nu am facut nimic la masina pt. ca era noapte si nu vedeam nimic.Am pus doar un cititor de erori pe care prietenul meu il avea sa vad daca are vreo eroare, 0 erori.In bord nu imi apare nici o eroare gen Check engine apris. Multumesc anticipat.
  8. pfff ce urasc sa desfac panou ala ... ca nu pot sa il scot calumea din cauza cablurilor care misca fantele de aer.... dar o sa incerc cu ceva spray de contact ... ca e vara si e naspa rau problema asta cu clima ... Multumesc pt. sfat.
  9. Cand apas butonul si nu se aprinde nici ledul de pe buton ... nu se aude nimic nu se intampla nimic nu baga... Cand apas butonul si porneste... da baga calumea...
  10. Buna tuturo. Cu toate ca topicul are ceva vechime sper sa mai fie cineva care sa imi raspunda si mie. Problema mea suna cam asa... lacetti 1.4l 2008 cu A.C nu climatronic... cand apas butonul de AC uneori porneste din prima si si aprinde ledul de pe buton alteori nu porneste nici dupa 5 minute " de nici un fel" Nu am observat sa fie vreun factor care sa influenteze pornirea AC-ului ... pur si simplu apas butonul si nimic ... il apasa de n-ori si tot nimic ... ma enervez il las apasat si uneori dupa 2 min alteori dupa 20 de min porneste... Are cineva idee ce ar putea fi ? Multumesc anticipat pt. raspunsuri,
  11. emathe... buna observatie... aceeasi problema o am si eu ... am filtrul in mana dar nu stiu care e directia de aer...Ne poate ajuta cineva ?
  12. Buna ziua... Am si eu o rugaminte ( intrebare.) Poate cineva sa imi spuna daca la Lacetti 1.4L an 2008 Pompa de apa este pe cureaua de distributie... ceea ce implica obligatia de a schimba pompa de apa la schimbul distributiei sau pompa de apa e pe curea separata si nu e obligatoriu sa fie inlocuita odata cu kitul de distributie. Va multumesc anticipat.
  13. Buna.Acum in plina iarna cand dupa 2 sapt. de minusuri incepe sa se topeasaca zapada intimpin si eu o problema foarte enervanta. Nu mai pot spritui lichid pe parbriz.Din pacate nu aud nici motorasu sa lucreze. Specific ca in urma cu 2 zile cand erau -10 grade am avut apa goala in vasul de spalare parbriz.Si dupa ce s-a incalzit putin am incercat sa vad daca merge,motorasul se auze ca functioneaza dar nu sprituia...era inca inghetata apa. Rugamintea mea este: Poate cineva sa imi spuna unde este siguranta de la motorasul de sprituitoare? ( Nu imi dau seama de pe schema de pe capacul cutiei de sigurante din habitaclu.) Iar daca cineva crede ca s-a ars motorasul ... poate sa imi spuna cum ajung la el sa il schimb si aprox. un pret pt acel motoras. Va multumes anticipat si sper sa imi puteti oferi un raspuns cat mai repede. O zi buna.
  14. Buna.Am si eu o "mica" problema... la usa dreapta fata... firul care alimenteaza senzorul de usa deschisa sa "taiat" pur si simplu... spun asta deoarece am demontat acel senzor si am vazut ca firul era taiat la prorpiu... nu am ideea cum... acum problema e ca nu mai gasesc acel fir... "gaura" din stalp pe unde vine firul este mica si nu pot baga degetul sau altceva pe acolo sa caut firul in sus in stalp.Are cineva ideea cum as putea ajunge la fir sa il prelungesc? ,,, e destul de enervant sa nu stii daca e deschisa usa sau nu + ca noaptea cand deschizi sa cobori sau sa urci pe partea dreapta ... nu se aprinde plafoniera. Sper sa primesc un ajutor... Va multumesc anticipat.
  15. Alte informatii despre aceasta rechemare ? Eu am sunat ieri la Autoglobus Timisoara pt. a vedea daca se fac programari pt. aceasta interventie si mi-a raspuns foarte flegmatic... " Stati linistiti ca va vom anunta noi cand si daca trebuie sa veniti"... cu toate ca i-am spus doamnei acelea la telefon ca ma regasesc pe lista cu VIN-urile ...iar i-a mi-a raspuns " ce lista? noi nu am facut public nimic, nu stiu nimic despre nici o lista" Tare mi-e frica ca se va incerca o musamalizare ... ca deahh... doar suntem in Romania. Pe langa toatea astea... eu am avut cateva incidente cu cei de la Autoglobus Timisoara... sunt tare neseriosi. Imi poate spune cineva daca e obligatoriu sa merg la Dealerul de unde am luat masina sau pot merge la orice Service autorizat Chevrolet.?] Multumesc anticipat.
  16. Buna am revenit cu ultimele noutati in privinta probleme mai sus spuse.Ieri dimineata cand am pornit de la servici spre casa am constatat ca butoanele functioneaza din nou imediat la pornire si nu era cald in interior caci aici a ploat toata nopatea era chiar racoare.Dar iluminarea treptelor de ventilatie a ramas la fel de slaba.Acum am o intrebare.. imi poate spune cineva daca iluminarea la acele trepte de ventilatie se face din spatele panoului sau din interiorul acestuia. Multumesc anticipat.
  17. Buna. In lipsa altui topic cu problema care o am eu am decis sa postez aici,(rog moderatori sa mute topicul daca considera ca nu e postat unde trebuie.) Problema se manifesta in felul urmator..astazi in drum spre serviciu am observat ca treptele de ventilatei nu sunt iluminate la fel de puternic ca si restul consolei centrale,iar cand am incercat sa pornesc dezaburirea lunetei am constat ca ledul nu se aprindea sa imi confirme functionarea butonului.(NU am incercat metoda traditionala sa pun mana pe oglinzi sau pe luneta sa vad daca se incalzeste.) Rog daca sa lovit cineva de o problema asemanatoare sa imi dea un sfat sa nu ma apuc sa demontez consola centrala sa caut la mufe sau mai stiu eu ce,NU am verificat nici sigurantele,am sa le verifica astazi cand ajung acasa de la servici.si am sa revin cu precizari in cazul in care au fost sigurantele arse. Tin sa precizez ca am demontat consola centrala in urma cu aprox. 1 luna pt. a schimba cd-playerul. Multumesc anticipat pt. raspunsuri.
  18. Salutare.Dupa 4 ani de folosit vechiul Blaupunkt de pe Lacetti-ul meu a cedat.nu mai citeste nici un cd-u si am hotarat sa il schimb. Insa HOPAAA nu resusesc sa il scot afara. Ma poate ajuta si pe mine cineva care a inlocuit vecghiul cd player ? NU pot nici cum sa il scot.
  19. Nu m-am riscat sa imi pocneasca airbagu dar... o sa caut un Lacetti lovit pe la vreun shrot si o sa ma uit.Intrebam ...pt. ca lucrez la o fabrica care face volane si "pot sa fac rost " ) si eram curios daca se fac la mine ce am eu nevoie.Ca la urma urmei prinderea e importanta.MS oricum...NU am sa incerc sa demontez eu,caci la cat sunt de STANGACI la lucruri din astea de finete s-ar putea sa pun o poza cu un ochi vanat in loc de una cu butucul.
  20. Buna ziua tuturor.In data de 21.06.2011 mergand dinspre Sibiu spre Brasov am fost oprit de echipajul politiei rutiere pentru depasire neregulamentara incalcand dubla linie continua.In consecinta dragii politisti mi-au aplicat 4 puncte amenda(268 ron...134 in 48ore.) si mi-au suspendat permisul pe 30zile.Incepand din data de 07.07.2011 sunt PIETON .Si acum am o intrebare pentru cei care cunosc mai bine legislatia rutiera sau pentru cei care au fost sau sunt in cazul meu,adica cu permisul suspendat pe 30 zile.Se mai da sau nu examen de redobandire a permisului??? am tot cautat pe forumuri peste tot si nu am gasit nimic pt. cazul meu,am gasit doar in cazul unei suspendari mai mari( 60-90 zile) se da un examen de scurtare a perioadei cu 30 zile.Iar pe un forum am gasit,ca daca nu dai examen mai trebuie sa astepti inca 30 zile dar respectivul post era cu data de xx.2009.De aceea rog cei care sunt cu " update" la zi sa ma ajute.Trebuie sau nu sa mai dau examen de redobandire sau pur si simplu dupa ce expira cele 30 zile ma duc la politie prezint dovada si buletinu si imi i-au permisu. Si sa fiu si mai explicit eu sunt din Timisoara si permisu mi-a fost suspendat in Sibiu,sper ca nu mai e nevoie sa mai merg pana la Sibiu pentru cine stie ce ... Multumesc tuturor anticipat! O zi faian va doresc.
  21. Buna ziua tuturor.in primul rand imi cer scuze daca am deschis un topic care exista deja.dar am dat search pe mai multe criteri si nu am gasit nimic. Acum sa trec la subiect.As avea nevoie de o poza sau niste invormatii despre cum arata butucul pe care vine montat volanul la Lacetti. De asemeana daca cineva stie daca pe butucl origianl se pot monta si alt tip de volan de la alta masina. Multumesc anticipat
  22. Salut forumisti.Am citit si eu topicu asta si nu imi amintesc sa fi fazut problema pe care o am eu. De apoximativ 2 luni am sesizat ca "fundul" din portbagaj face ca toti dracii... mai ales pe piatra cubica sau pe denivelari,indiferent ca e gol portbagaju sau am ceva in el se aude foarte tare, a devenit extrem de enervant.Am "aruncat" un ochii pe acolo si am observat ca prinderea acestei "scanduri.fund" sau cum vreti voi sa ai spuneti se face cu un fel de " L " din plastic care este fixat pe tabla si intra intr-un orificiu din "fund" problema este ca din cate am vazut eu si am dedus ar trebui sa fie 2 si nu doar 1 cum am eu, din aceasta cauza zic eu Nu este fixat foarte bine,si zdrangane ca toti dracii.A 2-a cauza poate fi din cauza buretiilor de desupt care sau cam tocit saraci de la atata greutate si acum ' fundul" ajunge pe polistirenu care este deasupra la roata de rezerva,iar pe margini direc pe tabla. As dori sa stiu daca a mai avut cineva problema asta si daca a rezolvato CUM a rezolvato. O seara faina va doresc.
  23. Dragi "colegi forumisti" tin inca odata sa va multumesc pt. raspunsurile voastre prompte si de mare ajutor.Si vreau inca odata sa laud cu toata putere VREDENSTEIN,azi am achizitionat si eu 4 anvelope Vredenstein. Sunt foooaaartee multumit de el,cele mai bune de pana acuma,alaturi de Micheline Alpin.Deoarece in Timisoara ninge de 4 zile neincetat iar echipele de dezapezire 'dorm in post" pe sosele stratul de zapada este destul de mare,iar seara dupa ora 20.00 ingheata,ceea ce face drumul si mai impracticabil.Iar de azi cu noile mele anvelope nu imi mai fac nici o problema deoarece am impresia ca am 4x4 cu senile. Asadar recomand tuturor celor interesati de achizitionarea de anvelope de iarna sa le cumpere cu incredere.Isi merita fiecare banut. Acestea fiind spuse va doresc numai bine si o iarna linistita fara incidente.
  24. Merci Mircea pt. raspuns. la 205/55/R15 nu freaca niciunde? se potriveste fara nici o modificare ? Si ce imi poti spune despre jantele pe 16" ma refer aici ET corect si dimensiunile cauciucurilor. Merci inca odata pt. raspuns.. sper sa ma poata ajuta cineva si cu a2-a intrebare. O seara faina!
 

×
×
  • Create New...