Jump to content

ldarius

Membru
  • Content Count

    34
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ldarius

  1. -motor oprit fara consumatori: 12V -motor oprit cu faruri aprinse: 11v -cu motor pornit, la relenti fara consumatori: 12,5-13V -cu motor pornit, la relenti cu consumatori (faruri dezaburire): 12V Am vrut sa scot borna + si sa masor la borne, nu la baterie, sa vad ce curent da alteranorul. Fara consumatori. Si cand am ridicat borna de pe baterie, s-a oprit motorul. Evident, nu imi incarca. Cu baterie incarcata bine, la relanti mi se aprinde, abia sesizabil dar se aprinde, indicatorul bateriei. Daca o turez un picutz, se stinge.
  2. Am mers cu farurile aprinse, faza scurta. Si nu foarte turat motorul, soseaua Targoviste-Ploiesti, asta pentru cine cunoaste, stie cum e soseaua aia. Indicatorul bateriei nu mi s-a aprins decat atunci cand chiar nu mai aveam curent in baterie deloc. Totusi constat ca in ultimile zile caroseria ciupeste bine, ma curentez foarte des. O alta chestie: pun contactul si ascult atent pompa de benzina: de-abia, de-abia se aude. Eh, dupa ce s-a stins MIL-ul (ca sa fiu sigur ca a bagat pompa, de obicei nu fac asa), pornesc motorul si la 3-5 secunde pompa incepe sa faca zgomotul despre care spuneam. Daca pun de mai multe ori contactul, consecutiv, nu se aude asa. Maine dimineata montez o baterie pe care am tinut-o la incarcat si-am sa vad cum se comporta.
  3. Acum am realizat: in partea stanga, bordul e decupat doar pentru patru indicatori, nu pentru 6 ca la alte Matizuri.
  4. "Putem filosofa linistit pana pui cheia pe surubul acela." Si s-aprindem si-o canepa, ca sa avem spor. Bleah. Eu am prins un reflex de cand stateam in gazda. Cu apa calda: daca picura, mai strange-o. Macar incerci, nu s-o omori.
  5. Imi cer scuze pentru neatentie. Cum au zis baietii. Cauta un buson nou si schimba-l la urmatorul schimb de ulei. Pe vremea cand aveam Dacie gasisem la locul de munca un pumn de saibe din cupru care se potriveau la fix pe busonul de la ulei. Poate gasesti asa ceva prin magazine si nu iti mai schimbi busonul la fiecare al 3-lea schimb de ulei.
  6. Ar fi trebuit sa stergi cu o carpa busonul ala (si de jur-imprejurul lui) si sa il inspectezi dupa o vreme, o jumatate de zi sau a doua zi. Si sa mai incerci sa-l strangi un pic, eventual. Poate pata de ulei nu era de la tine. Si verifica nivelul uleiului pe joja, la 10-15 minute dupa ce ai oprit motorul. "Ieri m-am bagat pe sub masina sa vad ce mai gasesc"... Stii tu, daca te duci la doctor, oricat de sanatos esti, ai sa iesi de acolo un pic mai bolnav. Ce-ai cautat sub masina, huh?
  7. Am si eu urmatoarea problema: dupa ce mecanicul mi-a segmentat motorul, a facut niste ture de proba. A mers masina impecabil. Mai tarziu, dupa ce a mancat, a vrut sa plece cu ea sa mi-o aduca. A pornit motorul (la sfert de cheie), si-a aranjat scaunul, oglinda, etc si, pana sa faca o miscare de plecat de pe loc, motorul s-a subturat si a murit. A pornit-o iar, foarte usor, a mers 5-10 secunde, cu relanti frumos, dupa care iar a murit. A probat fisele, a desfacut delcoul, s-a invartit pe langa ea 3 ore dar nu i-a dat de capat. Ajuns la fata locului, mi-am dat seama ca problema asta mi-a facut-o si mie o data, pe centura Bucurestiului. Dar atunci am pus-o pe seama regimului de mers, bara la bara, zi calda, 10 km/h, baterie consumata din cauza muzicii si A/C. Pe moment am incercat un reset de ECM si Idle Learning (mecanicul, desi lucreaza de doi ani la service autorizat Daewoo, si dealer Daewoo!, habar nu stia de astea doua) dar n-am reusit nimic cu I.L. pentru ca motorul se subtura si murea. Si-atunci mi-am adus aminte de faza de pe Centura Bucurestiului. Am pornit motorul si-am plecat imediat de pe loc. Am mers fara probleme intr-o tura de bloc. Cand am oprit masina, motorul s-a comportat la fel. Mi s-a parut suspect zgomotul mai mare ca de obicei al pompei de benzina. Desi aveam benzina, parca era un copil in rezervor care tragea cu paiul cola de pe fundul unui pahar, asa se auzea. Am alimentat (avea Efix 95 si-am pus peste Luk 98) si-am plecat acasa, 20 km, fara probleme. Acasa, in parcare, aceeasi poveste. Totusi n-am mai reusit sa pornesc masina, bateria fiind descarcata (!). A doua zi am scos la lumina pompa de benzina, am inspectat-o, am vazut ca are debit (am scos furtunul si-am pus contactul), am curatat filtrul cu aer comprimat. Nici o rezolvare. E la fel de zgomotoasa, are oarecum un tiuit. Caderea relantiului si oprirea motorului poate avea ceva cu descarcatul bateriei, desi, dupa ce moare, reusesc sa o pornesc la cheie din prima? (ca din a doua n-as mai avea sanse, bateria n-ar mai avea forta sa invarta motorul). Aseara am pornit-o si, cand am aprins farurile, motorul s-a stins imediat, fara sa mai astepte alea 5 pana la 10 secunde. Am stins farurile si a pornit imediat, am plecat cu ea dupa care am aprins farurile. Am sesizat ca, atunci cand motorul tinde sa se opreasca, degeaba calc acceleratia (pana la fund sau in trepte) Doar daca ii dau sprituri lungi, pe toata lungimea cursei, si rapide, nervoase, atunci relantiul isi revine. Si toate acestea fara aprinderea MIL. Vreo idee?
  8. E vorba de senzorul din partea inferioara a pompei, aflat pe capacul in care se scalda filtrul/sorbul pompei? Si care arata ca un condensator? Are un fir lipit in capat si unul pe corp.
  9. Asa ma gandeam si eu, Mircea. Deocamdata nu se simte, in mers, o diferenta prea mare. Am apucat sa vad motorul desfacut, intr-adevar: 1. segmentii de ungere erau blocati si 2. semeringurile supapelor erau, vizual, ok dar cam tari la pipait. Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
  10. Ieri am fost cu mecanicul sa cumparam piese. Am luat segmenti, am luat filtru aer, garnitura chiulasa, un tub de silicon, un set buji. Total 227 lei. Pe langa astea i-am platit mecanicului 105 lei pentru 3 supape evacuare, set semeringuri supape si inca un set de garnituri mici, negre, am uitat pentru ce. Piesele astea le-a "invartit" el de pe la service-ul unde lucreaza, cred. Le-am vazut, erau noi. Treaba e ca nu cred ca o sa imi schimbe mecanicul ala supapele de evacuare dar le-am platit fara sa clipesc. Daca o sa le schimbe, minunat. Daca nu, am sa consider ca c/v lor (scuzati cacofonia) va face parte din valoarea manoperei, care si asa, umflata cu pretul supapelor, e mai mult decat acceptabila. Dar macar semeringurile alea sa le puna. Intrucat el lucreaza departe de Ploiesti, la vreo 20 km, n-am cum sa ma duc sa vad ce face si nici sa stau langa el n-am cum. I-am lasat un aparat de fotografiat sa faca niste poze pe ici pe colo si sper sa nu vad peisaje sau botezuri. I-am spus sa refoloseasca tot mazga aia de ulei, cred ca 20-30 de km n-are cum sa-i dauneze motorului, pentru ca la capitolul asta chiar nu vreau sa iau teapa. Vreau sa vad uleiul care se toarna si mi-am zis ca e mai indicat sa-l schimb eu. Dupa-amiaza ar trebui sa primesc masina. La ce ar trebui sa ma uit cand o primesc? Evident, schimbul segmentilor ar trebui sa se simta, la fata locului, in regimul de mers al masini si, in timp, in consumul de ulei. Dar am mai fi ceva aspecte pe care trebuie sa le verific cand imi primesc masina inapoi? Cum ar fi urme de silicon sau mai stiu eu ce? Diseara, cu voia voastra, am sa postez ceva poze si un calcul al intregii operatii. Ah, exista o metoda de a afla daca s-au inlocuit semeringurile supapelor sau supapele de evacuare, fara a desface motorul?
  11. Pentru ca eu sunt in Ph iar tata e in Constanta. Nu fac reclama, nu intermediez si n-am nici un castig, altul decat satisfactia ca am fost de ajutor. Iar pentru ca Deceneu e constantean, m-am gandit ca as putea sa ii fiu de ajutor. Poftim, retrag: nu e tata. E un mecanic bun la care eu as apela, dar care e al naibii de departe. LE: cand am zis: "are" service, ma refeream ca lucreaza intr-unul, nu ca e patron.
  12. Revin. Am fost la un service autorizat Daewoo in Ploiesti. Sa fac un test de compresie. Le-am zis care e problema mea, s-a invartit un nene pa langa ea, a completat cu 5W30 (1,5 litri) peste 10W40 !! si a zis ca e segmentare. Eu am insistat cu testul de compresie dar parca il faceam pe banii lor. S-au eschivat, au invartit-o, au sucit-o, au cautat-o de scurgeri. "Segmentare". Dar test de compresie tot n-au facut. Am dat sa plec, convins ca sunt niste amatori iar la iesire am agatat un mecanic, la o vorba. Mi-a zis ca imi poate face el o segmentare, acasa la el, pentru cca 8 mil cu tot cu piese. Adica sa cumpar eu piesele si etc. A ramas ca maine ii duc masina. Numai ca, in seara asta, am gasit Ghidul de Service al masinii, pe care il ratacisem la birou. Zice asa: 1-a revizie: la Radacini, 1400 km, in 1999. stampila a 2-a revizie: la Radacini, 26000 km, in 2001. stampila Ulei: Shel (nu zice de care) a 3-a revizie: la Radacini, 45000 km, in 2003. stampila Ulei: Shel (nu zice de care) a 4-a revizie: la Grand Garage, 53000 km, in 2004. stampila Ulei: Aral 10W40 a 5-a revizie, la G.G., 61320 km, in 2005. stampila Ulei: Aral 10W40 a 6-a revizie, la G.G., 71.000 km, in 2005. stamipla Ulei: Aral 10W40 a 7-a revizie, la G.G, 82000 km, in 2007. stampila Ulei: Aral 10W40 a 8-a revizie, fara stampila, fara firma, scris doar ce s-a facut: schimbat ulei, distributie, filtre, in martie 2008, la 89000 km Apoi in aprilie am cumparat eu masina, cu aprox 89500 km la bord. Masina a fost initial a unei firme care se ocupa cu pompe si hidrofoare dupa care angajata care o avea pe mana a plecat de la firma cu tot cu masina, cumparand-o. Iar eu de la ea. Credeti ca exista o posibilitate ca acesti 90k km cu care am luat eu masina sa nu fie reali, avand in vedere Ghidul de Service? Daca ar fi reali, s-ar justifica segmentarea motorului, tinand cont de ce ma plangeam eu mai sus? Ca fum albastru nu prea scoate, ca am papat cam 3l de ulei la aprox 1000 km, ca vlaga ar avea desi mi se pare turatia un pic cam mare pentru viteza de deplasare, mai ales pentru turatiile mici... Sau e indeajuns doar schimbarea semeringurilor supapelor? Tolin, Andreib help si multumesc ca m-ati suportat.
  13. 300 lei? Pentru 350 lei imi schimb setul de segmenti si garniturile maine seara. Am fost la un service Daewoo in Ploiesti pentru o constatare oarecare (sa vad daca am pierderi de ulei ) si acolo am agatat un tip, mecanic. L-am luat de-o parte si l-am intrebat cat imi ia manopera pentru ce vreau eu, in conditiile in care in service m-ar fi costat 1200 - 1500 lei. El a zis 400, eu am zis 350 si-am batut palma. Poti face si tu la fel. Ori iti pot da un numar de tel al tatalui meu, mecanic bun si ieftin (depinde de cata bere ai). Sta prin P6 si "are" service la Comat. Dai PM daca vrei.
  14. Nu gresesti. Totusi nu ma asteptam sa fie atat de sesizabila treaba asta cu volanul. Ma rog, atat de evidenta si enervanta...
  15. Deci da, asa ma gandeam si eu cu privire la scaderea nivelului de lichid in "borcan". Adica fara pierderi, din cauza subtierii placutelor.
  16. Si eu cu o nelamurire: e normal ca la un SE POWER sa se miste volanul mai greu in momentul in care A/C e cuplat? Adica sesizabil mai greu. Ca si cum n-as mai avea servo...
  17. ... SI completat lichidul, totusi. Adica daca placutele se uzeaza exista pierderi de lichid pe la etrieri, Tolin? Sau exista pierderi de lichid pe undeva? LE: Adica, daca ma gandesc mai bine... 4buc x 2 mm (min, uzura)... in coloana de lichid... Ma rog, nu stiu diametrele pistonaselor si nici a furtunurilor pentru un calcul, dar e posibil sa scada lichidul de frana in vas datorita uzurii placutelor, fara a avea pierderi. Totusi e o metoda cam ciudata aleasa de fabricant. Mare scofala daca puneau si ei o pastila metalica in placutele de frana pe post de "senzor". Mengelaus? Ulei de frana? Sau lichid de frana? Nu cred ca te-ai referit la uleiul instalatiei de servofrana si la lichidul de frana. Asta ca sa ma asigur ca n-am vorbit prostii nitelus mai sus.
  18. O intrebare: placutele de Matiz nu au "senzori"? Nu se aprinde nici un martor in bord cand sunt pe duca? Iertati-mi ignoranta.
  19. Noh, am desfacut bordul si ce sa vezi: in stanga am indicatori luminosi doar pentru: faruri ceata, faza lunga, faza scurta (parca? sau era altceva?) si ABS. Pentru "usi deschise" n-am. Desi locuri pentru becuri erau mult mai multe. 6 parca. Din care imi functioneaza doar "faza lunga" si "ceata". M-am lasat pagubas.
  20. Cauciucurile sunt 155/65 R13. Am facut un calcul pentru a constata o diferenta de viteza, la o anumita turatie, intre acest tip de cauciuc si tipul 165/70 R13. Caz pentru care acul vitezometrului mi-ar arata o diferenta de numai 5 km/ora intre cele doua tipuri. Initial si eu ma gandisem ca e de la marimea cauciucurilor, dar n-ar prea fi.
  21. Revitalizez topicul acesta pentru ca si eu am o problema: mie imi arata cu aprox 20 km in plus in bord vata de viteza data de GPS. Respectiv, pana in 20-22 km/h, in bord, diferenta de viteza e cu doar 8-10 km. Adica daca merg, dupa GPS, cu 15 km/h, in bord imi arata 20-22 km/h. Apoi, la viteza corecta (tot de GPS data) de 137 km/h, viteza indicata in bord e de 162. Cam mare, nu? Pe loc acul vitezometrului indica corect. Pana la urma exista o modalitate de a calibra ori, ma rog, de a aduce cat de cat valorile indicate aproape de cele reale?
  22. Nici mie nu-mi functioneaza faza scurta si usile deschise, asa am cumparat masina. La tine n-au functionat niciodata? Adica sa nu fi fost ele active din fabrica? Ai reusit sa le "activezi"? Da ceva detalii, pls. Saliut!
  23. Intr-adevar, e util. Eu am avut un Sony xPlod, fara telecomanda dar destul de ok. Si fara usb frontal. Dar am renuntat la el cand, aplecat pe sub bord sa ii reglez niste basi, am dat cu masina in gard. Mi-am luat un pioneer care suporta telecomanda aia de volan (telecomanda CR-X100, parca) iar telecomanda mi-am luat-o separat pentru ca nu se comercializeaza impreuna. Mi-am montat-o pe volan si-am fost un pic dezamagit sa vad ca are raza de actiune foarte ingusta. Am montat-o in dreapta, chiar deasupra imbinarii dintre cerc si chestia din interior. Daca vreau s-o folosesc trebuie sa am grija sa nu tin mana/degetele sub ea, ca sa "vada" mp3-ul. IN rest, e foarte ok si-arata bine.
  24. Nu e galben si n-a avut autocolant galben. Ar fi scris in C.I.. Evident. Sau in talon, ca a avut un singur proprietar. Va dati seama ca macar atat ma duce capul, sa nu-mi iau matiz galben! Sau care a fost, evident, taxi. Sunt programat pentru un test de compresie in 6 mai. Totusi incercam sa spun ca nu cred ca e vorba de compresie / segmenti aici. Am sa ma duc la testul ala, chiar daca plec cu premiza ca voi da banii de pomana. Altceva asteptam de la voi. De exemplu sa-mi spuneti ca da, gresesc bagand 5W30 in el si ca d-aia se duce uleiul in halul ala. Ca trebuie sa bag 10W40. Multumesc. Si daca trebuie segmentare (sa scuipam in san!) cam care ar fi costurile manopera+piese?
 

×
×
  • Create New...