Jump to content

RauL:)

Membru
  • Content Count

    43
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by RauL:)

  1. @perfidus Merci de raspuns, am incercat un Gunk, a mers o perioada ok, a aparut iarasi acum. Am fost cu ea la un service si mi-a zis ca nu pot vedea pe ce cilindru e problema si ca ar fi stricat si senzor ax came. O sa mai incercun Gunk daca nu... Stie cineva acum in 2018 cat ar fi supapele?
  2. Salut, ma poate ajuta cineva cu o diagnoza in zona Cluj? Am fost azi la Autofyg, am probleme cu missfire(stiu), dar dansii au zis ca nu le apare pe ce piston e problema si ca prima data ar trebui inlocuit senzor ax came(cica ar fi defect, desi nu are eroare) ca sa vada pistonul cu problema.
  3. Am verificat, defapt e indicatorul din cluster de vina. Cand pun contactul pe ON, nu se alineaza corect, ramane sub linie, de accea nu sta niciodata pe 90, ci sub. Cu motorul am rezolvat momentan cu Gunk. Martorul nu se mai aprinde, motorul functioneaza corect. Sunt curios pt cat timp..
  4. @lsniculescu merci de reply. Nu are cum sa fie problema aceasta, deoarece nivelul la antigel nu a scazut deloc. Atat ca temperatura la apa nu mai urca la 90, ci pe la 80 se opreste (suspectez termostatul). Pana una alta o sa incerc solutia cu Gunk si putina forja, daca nu isi revine nici asa, fac o programare in service (probabil imi vor spune de supape)
  5. Cu ajutorul lui nt98adu am reusit sa fac o scanare. Era evident P0300 iar motorul merge parca in 3 pistoane. Am scos pe rand cate o fisa si am pornit masina, iar motorul parea sa mearga aproximativ la fel de prost cu primele 3 scoase (pe rand) dar cu ultimul era o diferenta sesizabila. Ce am observat e ca nici temperatura la apa nu mai ajunge la 90C. Am sa schimb maine fisele si am sa incerc si eu cu aditiv Gunk. Masina are aproximativ 65 000 km si 11 ani. A mai patit cineva sa nu ii ajunga temperatura apei la 90C ? Sa fie asa mari depunerile pe cilindrii incat sa nu mai ajunga la 90C cu masina stand pe loc si nu in sarcina?
  6. Va salut, De ceva vreme intampin niste probleme la masina. Mers in 3 pistoane, tremurat, accelerare intrerupta... Am schimbat bujiile si cand am desfacut, am vazut ca s-a adunat ulei acolo. Am curatat, dar tot rau merge, MIL sta aprins mai mereu. Uneori merge bine, alteori merge rau. Am o interfata, dar nu mai am driverele pt ea, daca ma poate ajuta cineva cu driverele, dau o bere. De asemenea, e posibil ca mersul rau sa fie de la uleiul care s-a scurs acolo ? Am citit pe undeva pe forum ca ar fi din cauza la o garnitura...
  7. Salutare Acum ca a venit caldura, am iesit la cateva plimbari cu masinuta prin afara orasului si am descoperit ca la viteze >100 oricat de incet as frana imi vibreaza volanul destul de tare. Rotile le-am echilibrat la o vulcanizare, am verificat nivelul la lichidul de frana, nu a scazut deloc, am 26 000 km facuti cu ea. Ce problema ar putea fi?
  8. Am rezolvat...am miscat lentila si acuma merge. Se pare ca a ajuns pana in capat si nu o mai tragea roata zimtata. Cat o sa mearga o sa-l las asa, cand n-o sa mai mearga o sa-l desfac bucata cu bucata si o sa-i schimb si motorasul si roata zimtata. Multumesc de ajutor tuturor!
  9. Am mai studiat eu putin playerul...nu ma las cu una cu doua. Ce am observat este faptul ca lentila nu se misca deloc. Are acolo un motoras care banuiesc ca s-a ars, deci problema nu este lentila, ci sistemul care o misca. Stie careva ceva depanator in Cluj care sa repare playere auto?
  10. La fel face, am incercat. O sa il duc la un depanator sa vedem, asa as spune si eu ca e de vina lentila, sa o schimbe, asta daca totul duce pana in maxim 50 de lei. Intre timp, o sa-l mai chinui putin "da de da de" merge
  11. Pana acum faceam cd-uri la viteze mari. Acum am facut unu la 8x, dupa ce am curatat lentila, la fel, nu vrea sa citeasca. Era putin murdara lentila intr-adevar, dar tot nu reusesc sa-l fac.
  12. O sa il desfac. Nu este ceva tutorial, cum sa dai jos mp3-ul, unde sunt suruburile, ceva ce m-ar putea ajuta?
  13. Dupa 4 ani de zile, am o problema cu mp3 playerul, nu vrea sa mai citeasca cdurile. Am cumparat cd de curatare, l-am bagat de zeci de ori, acelasi lucru : No playable files on cd. A mai patit careva ?
  14. Am zis sa intru si eu in rand cu lumea... am decupat si eu pentru computer. Am sa atasez cateva poze.
  15. La mine s-a rezolvat, am cumparat un Elm 327 si era ceea ce ma asteptam, mai exact missfire.
  16. Dupa ce opresti lasa piciorul de pe ambreiaj incat masina sa stea in rampa in viteza iar cand vei ridica frana de mana nu se va mai lasa/ridica spatele
  17. Din cata mecanica stiu eu, termostaul se poate bloca ori pe inchis, ori pe deschis. Daca se blocheaza pe inchis, motorul se supra incalzeste iar daca se blocheaza pe deschis, motorul nu mai atinge temperatura optima de rulare. Deci din moment de masina ajunge la normal si nu mai urca, nici nu ma coboara daca nu pornesc aerul, n-ar trebui sa fie problema, nu?
  18. Pai in rest nu am probleme, motorul se incalzeste si ramane normal.
  19. Acum, cu aprinderea MIL-ului, nu stiu ce anume mai e normal si ce nu pana nu o sa o pun pe tester. Am observat ca, la minus -5 grade daca pornesc motorul si il las sa se incalzeasca, cand ajunge la temperatura normala si pornesc aerul (nu AC) si dau pe 4, scade temperatura motorului, sub un sfert. A mai patit cineva ceva asemanator?
  20. Cel mai sigur asa se va intampla. Stie cineva unde se afla mufa pentru conectare?
  21. A venit iarna si a gafat si Aveo-ul meu. Urc in ea acum o saptamana, dau cheie, porneste motorul foarte greu, dupa care se opreste. Mai incerc o data, a doua oara a pornit normal si-a mentinut turatia, doar ca parca mergea in 3 pistoane si... supriza, se aprinde MIL. Iarna asta la fiecare pornire, de cand a venit frigul, mergea rau motorul pana ajungea la temperatura normala de functionare, dupa care se comporta normal. In timpul in care mergea ca si un tractor, masina avea pierdere de putere, iar motorul statea sa moara. Din pacate masina nu mai este in garantie, dar o sa o pun pe tester saptamana ce urmeaza. Din ce am citit pe forum, cel mai probabil ar fi o eroare, missfire, in ceva cilindrul nu s-a aprins benzina, obisnuiesc sa bag de 95 (rar de 98) din OMV sau Petrom, mers normal, schimbat viteza cam pe la 3000 rpm, cateodata mai mult. Cei de la Ecomax din Cluj mi-au cerut 124 lei pt o diagnoza, dar am gasit in alta parte la 70 de lei, mare diferenta.
  22. La Laguna 2, indiferent de treapta de viteza, de turatie, daca nu apasa acceleratia, consumul era 0
  23. Si care ar fi acest prag la Aveo? nu de alta, dar sa stiu cum sa merg.
 

×
×
  • Create New...