Jump to content

raresvintea

Membru
  • Content Count

    238
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by raresvintea

  1. Reinvii mortii, la cielo A15MF pe unde se face recircularea gazelor? Doar prin furtun mare din stg motorului? Sau si prin cel mic gri subtire?
  2. Buna ziua, una dintre cele mai neplacute chestii la Kalos, este pozitia pedalei de acceleratie. Cineva a modificat, indoit, suport etc pt asa ceva? Dupa 1-2h de condus devine f obositor
  3. Pe termen f lung e discutabil, dar pe termen scurt intra aer si prin prelata o mai trece aerul
  4. Urmaresc de mult topicul, am crezut ca va muri, dar SFI-ul l-a reinviat. Bravo!
  5. Daca ala vechi a avut mult de suferit, ma refer la contact si la incalzirea locala a contactelor, aceestea se decalesc si presiunea contacului nu mai este cea adecvata si de aici rezistenta mare de conctact si incalzire. Prin el trec sarcini serioase. Daca gasesti un electrician dibace care nu alearga dupa bani, 3 relee de forta si legaturi, rasucite si asigurate bine. Asa am facut la 2 cielo si mi-am luat grija de contacte fie ele GM sau pe producator.Dar atentie la calitatea releelor. Dar revenind, daca ala vechi a avut un sfarsit greu, bine de curatat si de strans papucii si va mai tine o perioada.
  6. Buna ziua. Am un cielo 2003, aprind pozitiile, merg, daca aprind faza scurta se aprinde cea Lunga si daca dau flash se aprinde tot cea lunga. Care sa fie problema? Blocu de lumini?
  7. Buna ziua, caut un scaun de cielo cu reglaj pe inaltime, sau sinele complete pt reglaj Bucuresti 0744.672016
  8. Au venit si pozele cu bordul. Ansamblul este cumparat de ebay, modificat in sensul lungirii firelor. Foarte multumit si un upgrade chiar folositor. Am aflat si ce lipseste din cablajul pt proiectoare si o sa il fac si pe ala
  9. Intre timp a incasat un set complet de telescoape Iluminare picioare spate Antena electrica Tavita casetofon originala Unitate display in fata ceasurilor ce afiseaza temepratura exterior, ceas si tensiune baterie. E intr-o carcasa neagra ca de senzori de parcare. Senzorul de temperatura l-am plasat in bara fata legat de cablajul proiectorului stanga. Va veni a doua lampa in portbagaj. Pana la exe mai am doar geamurile electrice...
  10. Ceva vesti despre proiectoare? Pana unde merge instalatia originala? Am montat proiectoarele, am cumparat butonul dar nu am gasit cablaj prin bord.. Orice sugestie e bine venita. E vb de un cielo 2003
  11. La un Cielo DOHC 2003, apridnere electronica, la 130km/h se aprinde Check-ul si se stinge la viteze mai scauzte dupa un anumit timp. La relanti masina nu are un relanti perfect, parca intrerupe si dardaie. Precizez ca am 40.000 km.
  12. Dupa mult timp un update Urmeaza: -ceas ora din bord-un pret bun pt el? eventual dezmembrari?- Checked! -buton temporizare stergatoare cu releul aferent(dezmembrari? pretul la radacini e 22+24 lei) Checked! -buton proiectoare si cablaj si proiectoare(dezmembrari?) Checked! -DRL pe faza lunga. O sa studiez pt ca o consider o functie care ofera siguranta in trafic facandu-ma mai vizibil! Checked! -taiere suport roata rezerva sa o pot inversa si sa pot baga scule in roata Checked! Am taiat suportul, dar roata nu statea perfect si a mai fost nevoie de un retus. -intarit podea portbagaj ca placajul s-a indoit Checked! -inel de iluminare contact -probabil plafoniera cu leduri custom Checked! -incalzire in scaunele fata si probabil o alarma cu pornirea motorului ca la iarna sa fie cald si bine! Checked! -filtru gura ventilatie anti frunze Checked! -folii stalpi negru -vopsire elemente decolorate de vreme(stergatoare; triunghi geam spate) Checked! -gpl? cea mai simpla instalatie cu pret bun. Sfaturi? merge instalatie clasica cu robinet eventual electronic?!? Urmeaza! -Am gasit alarma cu pornirea motorului Checked! -Trebuie sa rezolv neaparat relantiul care intrerupe! Am desfacut tot ce tinea de usi, inlocuit clipsurile rupte, pus buzunarele pe usi fata/spate originale, inlocuit burduful de la actuatorul de la sofer pt ca era rupt. Uns macarale si incuitori cu vaselina si cu o pensula sa intre in toate maruntaiele, pus ulei prin usi. Schimbat folia anti condens de la sofer, aranjate toate detaliile care erau prost puse. Am luat un tub de teroson la spray de la Henkel cu 50 lei si am dat in pasajele rotilor spate, el facand o protectie foarte buna. Se aplica usor si l-am dat unde apa poposeste apa inclusiv unde se inchide pragul. Mai am de investigat de ce merge greut schimbatorul si uns ce e de uns, am observat ca busele tijelor de timonerie, din cauciuc, sunt crapate. Si de acolo joc si probabil miscare mai grea... I-am mai facut un bypass al contacyului electric cu relee de 150A I-am mai montat si alarma cu pornirea motorui din casa, merita!!! Urmeaza GPL OEM Lavato si un burduf nou de actuator sofer! Am schimbat toate telescoapele si un taler de telescop, dar care a fost asa de bun ca deja a cedat! Pe scurt banuti bagati in ea, dar merita E tinerica si fara rugina! Daca doriti detalii sau ajutor va pot ajuta
  13. A reusit cineva sa ii dea de cap? De cateva ori mi s-a intamplat ca vitezometrul sa mearga bine si kilometrajul sa contorizeze dar apoi uita si revine la kilometrajul vechi.
  14. Se da un tico, caruia astazi i-am schimbat termostatul pt ca vechiul era stramb si blocat. A mai avut probleme cu blocarea circuitului mic care vine spre termoelement. Pe unul dintre furtune nu ieasea apa. indicatia sondei de temperatura nu pre este cum ar trebui. De unde vin cele 2 furtune mici care intra in termoelement? Apa trecand prin termoelement trece si prin fata sondei de temp apa? Cu ce pot sa desfund circuitul? Apa cu otet, turnat in vasul de expansiune? Cum se face aerisirea circuitului de apa? Automat?
  15. Cielo 2003 DOHC, cu un relanti parca s-ar scutura pt jumate de secunda, ca un fel de detonatie. EGR-ul l-am obturat, pt ca era semi blocat. Am curatat IAC si clapeta. Ce am mai observat furtun de vacum ce duce spre regulatorul de benzina era sugusat, sa fi ramas regulatorul blocat? Fise si bujii bune! Ce mai pot verifica?!? Are cineva din Bucuresti interfata aldl pt daewoo?
  16. Cumpar portbagaj metalic pt plafon de cielo. Si ca sa fie totul perfect vreau si sinele cu capace culisabile pt cielo berlina. 0744672016
  17. Astazi am facut si o curatire a clapetei si a IAC-ului. Ce am gasit acolo... Chiar si dupa 38.000km, era murdar. O sa ii fac si un idle learm si o sa vad cum se mai comporta.
  18. Buna seara, se da un Cielo DOHC cu 38.000km reali. A fost facut un schimb de distributie(varsta) si intretinerile de baza. Fie vara fie iarna, trebuie sa tin parca prea mult cheia sa roteasca motorul. Am zis ca o fi de la bujii, le-am pus pe cele vechi curatate la fel, fisele le-am verificat. Bateria este in stare foarte buna, cu 1 sau 2 ani la activ. Iar la relanti nu este unul perfect, are mici trepidatii si cloncane tija de la timenoerie(cea cu articulatiile sferice). De rest trage ok, consum decent... La pornire relantiul se duce in 2300 rpm si acolo sta secunde bune, acuma pe frigu asta si apoi scade usor si cam incet spe 800... Dupa pornire nu tremura si merge ok. De la ce poate fi pornirea dificila? Odata incalzit porneste usor, asta comparativ cu Cielo SOHC (96 sau 2005)
  19. Am zgomot la timoneria de la cielo. Cu pedala apasata nu se mai aude. Banui ca sunt tijele cu maciulii in cap. Se gasesc? Se pot bucsa?
  20. Urmeaza: -ceas ora din bord-un pret bun pt el? eventual dezmembrari?- Checked! -buton temporizare stergatoare cu releul aferent(dezmembrari? pretul la radacini e 22+24 lei) Checked! -buton proiectoare si cablaj si proiectoare(dezmembrari?) Checked! -DRL pe faza lunga. O sa studiez pt ca o consider o functie care ofera siguranta in trafic facandu-ma mai vizibil! -senzor MAP (vacum) ca are relatiul uneori instabil Nu e vina lui -taiere suport roata rezerva sa o pot inversa si sa pot baga scule in roata Checked! Am taiat suportul, dar roata nu statea perfect si a mai fost nevoie de un retus. -intarit podea portbagaj ca placajul s-a indoit Checked! -inel de iluminare contact -probabil plafoniera cu leduri custom Checked! -incalzire in scaunele fata si probabil o alarma cu pornirea motorului ca la iarna sa fie cald si bine! Checked! dar folosind huse de incalzire -filtru gura ventilatie anti frunze -folii stalpi negru -vopsire elemente decolorate de vreme(stergatoare; triunghi geam spate) Checked! -gpl? cea mai simpla instalatie cu pret bun. Sfaturi? merge instalatie clasica cu robinet eventual electronic?!? -Am gasit alarma cu pornirea motorului -Vreau sa pun arcuri mai scurte pe masina ca are tendinte de a pleca cum vrea ea la cat de inalta e, va ramane asa peste iarna -Trebuie sa rezolv neaparat relantiul care intrerupe! Am desfacut tot ce tinea de usi, inlocuit clipsurile rupte, pus buzunarele pe usi fata/spate originale, inlocuit burduful de la actuatorul de la sofer pt ca era rupt. Uns macarale si incuitori cu vaselina si cu o pensula sa intre in toate maruntaiele, pus ulei prin usi. Schimbat folia anti condens de la sofer, aranjate toate detaliile care erau prost puse. Am luat un tub de teroson la spray de la Henkel cu 50 lei si am dat in pasajele rotilor spate, el facand o protectie foarte buna. Se aplica usor si l-am dat unde apa poposeste apa inclusiv unde se inchide pragul. Mai am de investigat de ce merge greut schimbatorul si uns ce e de uns, am observat ca busele tijelor de timonerie, din cauciuc, sunt crapate. Si de acolo joc si probabil miscare mai grea...
  21. Atentie ca motoarele cu start stop au si alti cuzineti si pornirea mult mai usoara se realizeaza oprind motorul in punctul mort superior. De aici si pornirea instanta. Cuzinetii sunt ganditi sa faca fata unui stres mult mai mare, de aproape 5 ori. Iar consumul nu stiu cat de mult sau putin e influentat, poate cum a zis si initiatorul topicului doar poluarea. Merita?!?
  22. Aha. Poate o sa il dau jos si incerc un flex prin el si sudura...
  23. E vb de un cielo 2003 cu scaune fara reglaj pe inaltime si simt ca stau cocotat in scaun. A facut cineva vreo modificare sa coboare scaunul cu cativa cm mai in jos?
  24. E bine pusa distributia? pompa de benzina e in toate mintile? Injectoare infundate?
  25. O sa il curat, o sa vad cum ca e dificil fiind amplasat prost! Eventual scot burdufu si il curat asa. Doua cielo identice din 2003 dohc fac la fel! Inca de la inceput, de la 10-20k km. Am incercat sa misc si de mufa de la TPS si acelasi lucru.
 

×
×
  • Create New...