Jump to content

SMB

Membru
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

About SMB

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    DAEWOO
  • Model
    Matiz E/AC
  • An
    2004
  1. Nu stiu sigur daca lucreaza cu Omniasig, dar AUTONET Giulesti sunt absolut in regula, timp de 3 ani am tot facut Matiz-ul la ei .Mai ales tinichigerie, sunt profesori.Punctul slab ar fi termenele de rezolvare, cam mari, dar daca "ungi" pe careva se misca mai rapid... Dezamaginre totala sunt City Center, astia lucreaza cu Ominasig(am reparat ceva la ei pe RCA-ul unuia si mai tarziu pe CASCO), la o usa au "uitat" sa puna un surub, mi-au dat masina(interiorul) plin de praf de chit(era totul alb in interior), etc si a durat cu 1 sapt. mai mult decat termenul dat...
  2. Masina are 45.000 km.Pana acum nu am auzit zgomotul asta iar de 2 luni nu s-a lucrat pe ea(atunci am facut revizia de 50.000 si am schimbat amortizoarele pe spate). Am parcat-o dupa un drum obisnuit in oras, fara sa intru in vreo groapa sau sa lovesc ceva.Dupa 2 ore plec, iar pe piatra cubica aud un sunet de ... fier pe tabla , nu pot sa ma exprim altfel ... Se auzea pe fata-dreapta un zanganit ciudat, parca taram o tabla dupa mine. Bun, ma dau jos cu prietenul cu care eram, miscam de bara stabilizatoare,aparatori de noroi, ne uitam pe la motor, in portbagaj, impingem de ea sa vedem daca nu e de pe la suspensii, etc... ce puteam sa facem pe marginea drumului... Nu ne-am dat seama ce ar putea fi si plecam.Nu se mai auzea...Am incercat iar pe piatra cubica si nu mai face. Dupa 1/2 ore de mers se aude din spate o mare pocnitura(drumul era ca in palma), ca si cum ai lua o piatra in parbriz...Dar nu mai zdrangane nimic si masina se comporta normal...Nu stiu daca e vreo legatura intre cele 2 faze, dar e tare ciudat...In 3-4 ani de mers aproape zi de zi cu Matiz-uri n-am vazut asa ceva... Voua va suna a ceva cunoscut sau sunt SF-uri ? Orice idee e bine-venita.
  3. Mergi linistit.Desi nu au de ce, daca un dealer face fite, te duci la altii. Eu, spre exemplu, am facut asta la 3 zile dupa ce am luat masina si AUTONET-ul nu a avut nimic de comentat pe toata perioada.
  4. Gata. Am facut revizia si am schimbat amortizoarele pe spate. Dupa schimbarea uleiului de transmisie se simte o oarecare imbunatatire a situatiei la schimbarea vitezelor, dar mai mult nu.Inca mai agata, deci va trebui sa merg sa vedem ce e cu sincroanele. Dupa schimbarea tuturor filtrelor si uleiului de motor, a valvei PCV si curatarea IAC, nu mai am variatii de turatie, merge mai "rotund". Cablul de ambreiaj se pare ca l-am luat degeaba, trebuia doar gresata pedala(probabil e de la bucsa). Inca nu imi dau seama daca fac sau nu zgomot amortizoarele, trebuie sa golesc portbagajul. Pentru cei care vor sa schimbe amortizoarele pe spate : cumparati si niste suruburi de prindere pentru partea inferioara, cele de pe masina aveti 90% sanse sa fie gripate si trebuie taiate.Alta chestie interesanta: piulitele originale ale acestor suruburi sunt sudate pe punte in 4 puncte . Cam asta e in mare. Per total piesele/consumabile : ~ 850RON.Pretul manoperei nu are relevanta deoarece am fost la o cunostinta, la service.
  5. am aceeasi pb ca si tine cu retrogradarea din 3 in 2...ma gandeam sa ma duc sa verifice sincroanele, dar daca zici ca se simte si ca mai face foarte putin dupa schimbul uleiului de transmisie, o sa astept sa vad. zi-mi, te rog, ce ulei ti-au pus tie? eu m-am orientat catre GM 75w80.
  6. M-am apucat de strans consumabile si piese pt revizia de 50.000 1. Filtre GM(ulei, aer si benzina), supapa PCV si cablu de ambreiaj(cam scartaie) : 112.5 RON 2. Ulei motor Aral HighTronic 5w40 4L : 150 RON 3. Ulei transmisie GM 3L(am citit pe forum ca trebuie pus 2,1L) : 75 RON 4. Curea alternator(e cam crapata si pe umezela scartaie din cand in cand) : 15 RON 5. Bujii Champion : 22 RON In plus am mai luat amortizoare pe spate SACHS pe ulei : 378.42 RON Vom vedea cat va costa manopera si ce se mai descopera aditional... Va rog, pe cei care ati facut deja revizia de 50k, sa imi mai dati niste idei.Saptamana viitoare am stabilit cu mecanicul demararea operatiunii . Merci.
  7. Am sunat acu' si au Nu te deranja, lasa ca dau eu o fuga zilele urmatoare. Merci mult.
  8. Salut. Mai face careva comanda de piese la autodaewoo.ro?Daca da, as avea si eu nevoie de un "manson pedala ambreiaj" cod 96273783, costa 2 RON si nu prea am cum sa fac comanda doar pentru asta... Am mai incercat sa mai gasesc pe ici pe colo... nimic. Va rog sa ma anuntati si pe mine daca luati ceva. Merci.
  9. Salut. Se discuta acum ceva timp despre consumul mai redus, despre stilul de condus, schimbarea 20-40-60, etc. si lasarea masinii in viteza pana ajungi foarte aproape de semafor.Am incercat si eu si in 2 luni, dupa vreo 3-4 plinuri, nu pot sa zic ca am vazut o scadere spectaculoasa a consumului.Ma gandesc sa renunt , poate turand-o mai tare si tinand-o in viteza pana aproape de oprire mai risc sa se uzeze si piesele mai repede...
  10. Daca le pui in suporti nu incuraca mai deloc la "incarcare"(in schimb se aud cam nasol), dar in usile din spate nu stiu cat loc ai pentru niste boxe decente...Poate te lumineaza vreun coleg care a montat un model care sa se potriveasca. Nu mai cita ultimul mesaj, te rog. Se intelege perfect ca la el te referi!
  11. In sfarsit am motat in suporti, pe spate, boxele 6"x4".Pana la urma am renuntat la Infinity si am ales Blaupunkt GTx 462, din motive legate de "finante" dar si datorita faptului ca in formatul asta cam toate se aud prost din cate am inteles, ar fi fost risipa de bani.Concluzia : sunet de mizerie fata de ce era inainte(cu 2 de 13 in polita), dar asta e... daca se fura. Nu recomand nimanui asemenea rasuri, chiar daca nu sunt mari melomani...
  12. Da, au pus VScanner-ul si dupa aceea au zis ca au reglat un senzor care controleaza injectia, etc.Nu pot sa bag mana in foc pentru afirmatiile lor(nu am reusit sa stau acolo cat au lucrat la ea), cert e ca a consumat dupa aceea ceva mai putin, si apoi(dupa alte cateva sute de km) cat de cat normal.
  13. In "rodaj" e cam 1000 km.Se zice ca pana nu ii faci nu e bine sa depasesti 3000 de ture si 90 km/h, cum tu n-ai turometru, orienteaza-te dupa viteza in fiecare treapta, schimba mai jos.Ideal ar fi sa faci 2-3 ture usurel pe autostrada, ca dupa aia sa te poti bucura de masina cum trebuie, dupa ce "se lasa". Eu, spre exemplu, n-am respectat regulile astea si(nu sunt sigur 100%, dar ma rog) m-a rupt la consum pana pe la 3500 km, dupa care m-am dus cu ea la reglat, la service. S-o stapanesti sanatos.
  14. vladutz1186 : Daca iti iei boxe pe spate si vrei sa le montezi in suportii de plastic si nu in polita, vezi ca alea sunt de 6 cu 4, nu de 6 cu 9.Si eu am cautat Sony(sau Xplod, ma rog) si din cate am vazut nu fac asa ceva...M-am oprit la niste Infinity de 40W RMS, numai ca tre' sa le iau pe "neauzite" de pe net, dar am cat de cat incerdere in marca... Succes.
  15. Pai nu ziceai intr-un post mai inainte ca iti manca in oras 6,6l/100?!Acum mananca 8,1l/100? Cat de controlabila ti se pare tie masina pe la 130km/h?Ai avut vreun incident neplacut(nu neaparat lovituri, sa zicem de ocolit vreun obstacol cum ar fi un caine mort sau o groapa pe care le vezi in ultimul moment) pe la > 120 - 130km/h?Ai observat cum creste consumul cand treci de 100 - 110 km/h?
 

×
×
  • Create New...