Jump to content

tau_q

Membru
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by tau_q

  1. Salutari, Reparatie aer conditionat - GES SERVICE - 25.05.2010 Constatare - 35 RON, ulterior scazuta din pretul final, Condensor aer conditionat(radiator) - 520 RON Curea compresor - 25 RON (Gates) Incarcare, verificare instalatie si manopera montaj radiator - 337 RON Inlocuitor catalizator + manopera montaj - 150 RON Nu mi-au dat factura ci doar un certificat de garantie, motivarea fiind ca pentru factura imi adaugau si TVA-ul. Cred ca astia sunt din categoria "evazionistii lui Boc". Total distractie - 1,067.00 RON, masina a stat toata ziua la ei.
  2. Salut, Zilele trecute am cumparat culisa geam spate, 19 RON, magazinul de pe Ferdinand(sub GEPA)
  3. has not set their status

  4. Salut, vreau si eu unul, pentru rezerva... Multumesc.
  5. Salut, am auzit pe la televizor ca incepand de la 01.01.2010 se va plati taxa de prima inmatriculare pentru absolut toate masinile, stiti daca s-a mai schimbat ceva. Are cineva idee cat mai costa ? Pentru Chevrolet Aveo 1.4L mai concret ?<br><br>Multumesc, am aflat. Se plateste cam 1850 RON tinand cont de capacitatea cilindrica si emisiile de CO2<br>
  6. Acu ce sa mai zic, ca s-au cam spus, dar: O masina veche este o masina fara perspective, chiar daca a fost intretinuta corespunzator. Ma bucur ca faci ceea ce eu nu am facut la vremea mea - te documentezi.Si daca tot ai pe prietenul tau , care se pricepe, iti urez sa nu ai parte de o teapa. Pana la urma, Cielo inca mai are parte de suport vis-a-vis de piese de schimb de calitate. Si service-uri unde mai gasesti mecanici priceputi. Ia insa in calcul toate acele nimicuri in care vei investi foarte multi bani. Tapiteria nu mai e ca noua, scaunele sunt uzate, mecanismele au inceput sa capete joc, e mai zgomotoasa, nu mai miroase chiar a nou,.... Multe "succesuri" in alegerea ta.
  7. Salut, Radiator apa Cielo - 400 lei Antigel INEOS Belgia- 17 lei/L Magazin King Auto - Calea Serban Voda 270
  8. 2 stopuri hatchback 30/buc Salut, ma intereseaza stopul de pe dreapta, cel cu lumina de mers inapoi.
  9. tau_q

    CATERINCA

    Scuze, dar daca imi permiteti o sa declar asta ca fiind o mostra de samsar prost:
  10. tau_q

    La Multi Ani

    Buna dimineata, La multi ani ! Cred ca nu fac rau daca deschid cu doua cafele astazi.
  11. tau_q

    Xena Mea

    Salut, am o curiozitate, sunt compatibile instalatiile de aer conditionat de la Cielo si Espero de mai sus ? Multumesc. PS: Am inteles ca nu are , nu sariti, dar vorbesc de unul care are si e acelasi model.
  12. Salutari, va expun problema pentru a gasi o solutie, poate de la cei ce s-au mai confruntat cu ea. Masina nepornita de o saptamana, a pornit OK dar in timp ce incercam sa dezaburesc parbrizul din ventilatie mirosea puternic a benzina. Dupa cativa kilometri am incercat din nou, surpriza, nu mai mirosea. Astazi mi-am facut timp sa ma uit in compartimentul motor si iata: - Pe furtunul de retur o mare "pauza" in componenta acestuia. - Sunt doua bucati de furtun de cauciuc ce acopera un alt furtun de un diametru mai mic. - De o parte si de cealalta a rupturii sunt doua coliere. - Benzina picura undeva pe langa esapament. Intrebarile: - Acela este locul de imbinare intre furtunul de retur si conducta de retur? - Imbinarea se face cu o bucata de teava introdusa intre cele doua fragmente de furtun sau este opera unor mecanici "pisicheri" ? - Furtunul se schimba cu tot cu capatul din rampa de injectoare? - Se poate executa "home made" sau se recomanda interventia in service? Multumesc anticipat pentru raspunsuri. Sper sa se inteleaga ceva din fotografia atasata.
  13. tau_q

    Bancuri

    Pe vremea colectivizarii vine inginerul agronom la badea Gheorghe si-l intreaba -Bade cat cosesti pe zi. -Apai cam un hectar daca nu stau deloc. -Ia arata-mi si mie bade cum cosesti. Incepe badea Gheorghe sa-i arate cum coseste. -Bade Gherghe uite ce m-am gandit.Daca punem inca o coasa orientata invers se dubleaza productivitatea. I-au montat omului inca o coasa invers,nu mai avea timpi morti,s-a dublat productivitatea. Vine din nou inginerul agronom. -Bade Gheorghe, ne-am gandit sa-ti punem in spate,agatata de curea o grebla ca sa strangi si fanul din urma ta. Zis si facut eficienta a crescut cu inca 30 %. Vine din nou specialistul la badea Gheorghe cand cosea pe camp.Cand il vede badea Gheorghe o ia la fuga. Inginerul il ajunge din urma cu IMS-ul. -Bade unde fugi asa ca am venit sa-ti dau Ordinul Muncii clasa intai. -Of,m-am linstit.Am crezut ca veniti sa-mi legati un felinar de p... ca sa pot cosi si noaptea.
  14. tau_q

    Bancuri

    Doua prietene virgine isi povesteau tot ce faceau . Una dintre ele pleaca intr-o excursie si se intoarce ne-mai-virgina. Cealalta o intreaba: - Cum e? Povesteste-mi! - Prima data este oribil, doare de nu-ti imaginezi; dar apoi e nemaipomenit! Prietena sa, intrigata, intreaba: - Cam cum doare? Ca durerea de cap, de stomac? - Nuuuu! - Atunci cum? Ca durerea de spate, de masea, de urechi? - Da! E ca durerea de masea! - De ce ca durerea de masea? - Pentru ca te doare, dar nu vrei sa ti-o scoata!
  15. Dilema! Masina mea este un Cielo, an 1995, HB, model GL dar nu sunt sigur(nu are geamuri electrice si turometru). Am incercat sa-mi dau seama din discutiile anterioare daca: 1. are sonda lamda (si unde este plasata) ? 2. are injectie mono sau multi punct ? Pana acum nu am gasit informatia concreta. Multumesc.
  16. I.T.P. Astazi, la service-ul Dacia de la Diham. Am pierdut cca 4 ore, efectiv mie mi l-au terminat in 30 min. Foarte mult timp s-a pierdut pentru ca aveam un Hyundai Santa-Fe in fata mea la care nu-i gaseau seria de la sasiu. A dat cucoana telefon la reprezentanta si aia l-au luat pe "nu stiu" in brate. Si a mai fost un Matiz la care cei de la RAR au vrut sa faca o suprainspectie. Taxa: 80 RON. In caz de revenire costa intre 20 si 35 RON in functie de ce au descoperit ei. Eu l-am luat cu brio din prima, desi cu putine emotii fiind primul ITP la care am fost
  17. Salut, Daca e Hatchback, vreau lampa semnalizare dreapta spate si placajul acela ce acopera portbagajul. Multumesc.
  18. Domnilor, va salut Am gasit intamplator acest topic si vreau si eu sa spun urmatoarele: - Eu mi-am luat prima masina iesita in cale; se incadra in buget si mi-am luat Cielo HB 1995. - Mi-am luat teapa pentru ca nu am stiut ce vreau de la o masina, nu aveam suficienta experienta si nu stiam mai nimic despre masini. - mai mare mi s-a parut teapa dupa ce am descoperit acest forum . - Nu am abandonat, imi place masina si inca voi mai baga ceva bani in ea; nu de fite ci doar pentru a avea un mijloc de deplasare. Probleme aparute dupa cumparare: - masina a fost revopsita - acum apare rugina la pasajele aripilor spate - nu are curea la AC - samsarul mi-a spus ca trebuie "doar" reincarcata instalatia - in 8 luni am inceput sa constat ca amortizoarele nu sunt bune, are nevoie de planetare, bucse la puntea spate, tinichigerie, detailing interior si exterior, trebuie schimbat si sistemul de evacuare. - fasait la pompa de servodirectie, s-a rupt un disc de frana, am segmentat motorul, am schimbat distributia. - banuiesc ca samsarul a dat kilometrajul inapoi, ba mai mult l-a injumatatit. Partea plina a paharului: - acum as citi forumul dedicat marcii pana as ramane fara lacrimi in ochi - m-as invarti doua ore pe langa masina, pana as descoperi si de ce are vanzatorul ochi albastri. - as merge impreuna cu un specialist - mare lucru sa ai o a doua opinie. Sper ca ce am povestit sa te ajute in a alege viitoarea ta masina. Cu respect... - as merge impreuna cu un specialist - mare lucru sa ai o a doua opinie.
  19. Salut, Cumparaturi facute pentru o segmentare, cam acum doua luni, lucrare executata de un amic, mecanic Daewoo. Imi pare rau ca am inserat un tabel, dar este greu de scris atat de mult Suplimentar: - planat chiulasa: 180 RON - manopera pentru segmentare, reglare frane, verificat si schimbat lichidele, curatat compartiment motor, reglat timonerie: 600 RON Deasemenea am comandat gresit cuzinetii - i-am schimbat cu cei de biela; capul de planetara partea dreapta este de Opel. Dupa segmentare(ulei 10W40) nu a mai scos fum, avea compresie - in general avea viata. voi reveni cu preturile
  20. Salut, am facut o segmentare Cielo la care mi-am propus un buget de 2000 RON. am tras cu dintii de el, dar mi-a ajuns. In schimb se cunoaste diferenta, mai ales la compresie. o lista o voi pune la capitolul preturi.
  21. salut, eu am un Cielo hatchback din '95 la un moment dat mi s-a rupt un disc de frana si am fost nevoit sa schimb franele pe fata. aveam discuri normale si le-am inlocuit cu discuri ventilate, etrieri de Lanos si placute de Matiz(parca) toata afacerea m-a costat 650 ron, le-am luat de la Demo Total Iasi, mi le-au trimis prin curier si le-am montat in spatele blocului(manopere 100 ron).mi-au trimis si 0.25 l de lichid de frana DOT4. au functionat OK, doar ca acum mi-a scazut eficienta la franare: cred ca de la franele de pe puntea spate.
 

×
×
  • Create New...