Jump to content

blackhowk

Membru
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by blackhowk

  1. vreau sa spun ca in functie de componentele instalatiei de frana (daca sunt "de firma" sau nu) masina franeaza mai bine?
  2. Dar, putem considera timpul de raspuns al instalatiei de frana de la momentul 0 (zero - cand apasam) la momentul 1 (unu - cand blocheaza discurile iar viteza este 0) un atu in functie de componentele instalatiei?
  3. Dupa parerea mea exista doua tipuri de franare/frana. Aceste tipuri le-am intalnit pe: (a) matiz ; (b) alte autoturisme (ex: logan,skoda). Tipul a: Frana lunga, cu apasarea treptata, presiunea exercitata asupra ei trebuie sa fie din ce in ce mai mare.Dupa caz reapasare pana la efectul dorit (simularea abs-ului lipsa probabil) Tipul b: Frana scurta sau foarte eficienta - O atingi si imediat dai cu nasul de volan. Din punctul asta de vedere autoturismul matiz ma nemultumeste. Evident respect distanta de franare,viteza,anticiparea traficului (cum este scris mai sus) etc. Sau cu alte cuvinte nu prea ma pot baza pe frana ca atunci cand conduc altceva in situatii limita; conduc cu mai mare atentie la distantele de franare.
  4. Salutare. Observ urmatoarea problema legat de franare: Distanta de franare este cam mare sau franele actioneaza mai "in lung" ( asta am mai citit pe undeva pe aici ca fiind o caracteristica a matizului - proasta zic eu ) ; Eu care sunt incepator "banuiam" ca o frana ar trebui sa inghete cand o apesi dar nu este asa, in consecinta au fost cazuri in care am fost nevoit sa suplimentez frana cu frana de mana. Folosind imediat dupa actionarea franei si frana de mana am obtinut un efect de blocare.Folositor zic eu (ca sa nu intru in ala din fata) Totusi, exista o solutie mai simpla? Reglaje refacute? Componente frana mai performante? Am cam 12mii de km, in 11 luni de viata a matizului
  5. Salutare. Am cumparat un set de proiectoare pentru matiz http://shop.wesem.com/en/4/6618/Halogen_li...or_Daewoo_Matiz ; set la care am primit:un buton,un manunchi de cabluri care au si siguranta fuzibile montata pentru instalatie, 2 bucati proiectoare, 4 holtzuruburi. Am o intrebare (pentru ca nu ma pricep) - Ce mai este nevoie? Un releu? Altceva? (Cumva masina are deja instalatia facuta?) Multumesc.
  6. Am sunat la Telefonul clientului: 0251.403.503 ; mi-au raspuns ca intra in garantie daca masina se afla in primele 24 de luni. promitator! mai ramane service-ul de gasit.
  7. Salutare. Prin luna mai anul trecut am cumparat un Maty - din lichidarea de stoc.Toate bune si frumoase pana acum cateva zile cand m-am uitat pe sub el mi-au ruginit tobele inclusiv tevile de legatura; O infloritura ciudata materialului gen ciuperca . Asta face obiectul garantiei? Nu este cam prematur? Inteleg ca sunt proaste, ieftine, etc dar sa rugineasca de parca ar fi de 10 ani montate?
  8. Salutare. Am si eu un mic gigant , cu care am fost la faimosul radacini pentru revizia de o mie , moka. Constat acum , la alt service , dupa aproximativ 8000km , ca cei de la radacini nu mi-au schimbat uleiul de cutie la prima mie.As fi fost dispus sa platesc daca citeam cartea aia de revizii la timp... Care ar fi consecintele pentru cutie? Ca pentru radacini..ma indoiesc.
  9. salutare, cum se numeste ce lipseste din imaginea asta? seamana cu un guleras de pe langa tija de blocaj usa pe interior la matiz. unde-l gasesc? multumesc.
  10. salutare tuturor. am o mica dilema si sper sa ma ajute cineva cu o idee sau doua... bateria mea se descarca, banuiesc sistemul de incarcare alternatorul cu releul regulator(asa se numesc?) am verificat cu motorul pornit tensiunile de pe baterie si sunt in scadere la fiecare accelerare. asadar, am anexat o schema cu pozitia alternatorului unde se vad bornele A si B+ dar unde se afla releul?se poate schimba usor? ( de un novice ) si acesta este intreg sistemul de incarcare sau mai exista si alte componente?
  11. Salutare, Poti sa-mi spui unde anume sunt capetele firelor pentru proiectoare? Eu am un E/Ac, m-am tot uitat sub capota,sub bara fata, pe la incolaciturile de cabluri si nu le-am vazut.Cum arata terminatia aia? Teoretic ar trebui sa functioneze(daca exista cablajul) in acelasi timp cu apasarea butonului de ceata? THX.
  12. salutare voua, stie cineva daca dupa incheierea unui credit auto banca solicita sau poate solicita depunerea in original a cartii de identitate a masinii spre arhivare? unii mai cer un set de chei si o telecomanda... pana la achitarea creditului urmand ca acestea sa fie restituite.
  13. salutare voua, si eu am aceiasi "problema" ca si lascarica dar cu un matiz. al meu este nou si nu are decat 98kilometri facuti. la relanti este vizibil un tremurat al motorului; la o mica accelerare aceste tremuraturi dispar. este normal? nu am mai avut matiz, sunt cam TUFA la capitolul asta. ps: motorul a fost reglat de fabrica banuiesc.
  14. Multumesc. Asa raspuns nu a iesit la SEACH am desfacut "frumoasa" tapiterie de la usi binisor pentru ca am aflat de la voi de inelul ala bine ascuns, altfel cred ca trageam de ea cu mainile, picioarele si dintii Am cautat insa si un sistem de deschidere portbagaj electric sau electronic si majoritatea nu sunt in stare sa traga arcul ala tare de la inchidere. Un "specialist" spunea ca nu se poate... voi ce ziceti? pana la urma ii pun un mecanism de frana de mana de la bicicleta Era sa uit! sunt mandru de broscoiul meu (cyber green) si mai nou aici, asa ca puteti rade de mine - sunt biban.
  15. salutare voua. si eu am aceiasi problema sau aproximativ la fel, vreau sa montez o centralizata ( nu am mai facut asta ) singurel dar incep prin a desface niste tapiterie de la usi. cum se desface tapiteria de pe usi, in conditiile in care am desfacut manerele si surubelul din clama deschidere usa? pur si simplu trag de ea? distantez fata de tabla usii ? nu prea vreau sa stric ceva. thx.
  16. va multumesc. de ridicat o fac de la radacini srl. ( stiti firma asta ) - mi-am facut o lista cu tot ce am gasit pe forum scris de voi si de ceilalti membrii. o sa pun si niste poze, mai tarziu
  17. Salutare voua. Eu sunt mai nou in "bransa" iar reducerile astea venite cu lichidarea de stoc m'au facut sa cumpar un E/AC. Maine ridic masina de la dealer, prima mea masina... sa zicem ca am emotii, morcov, palpitatii, aritmie, se zbate ceva tare in stanga... -> la ce sa ma uit cand ma trezesc cu cheile in mana? ce este foarte important de vazut, verificat? thx.
  18. dupa indelunigi "gandiri" m-am hotarat sa achizitionez un maty - cum ii spuneti voi - saptamana viitoare merg sa-l comand... sa auzim numai de bine! : )
  19. eh, la dealerul - service de pe calea mosilor pe langa atmosfera de "veche cooperativa" nu am fost servit nici macar cu o oferta de culoare color! in fine trec peste asta, acest service - dealer lasa impresia ca se va reprofila numai pe service... am intrebat: stimata doamna, aud tot felul de vesti cum, ca acest matiz ar fi pe banda de fabricatie de la inceputul lui februarie, este martie si nu aveti nici un model. ca raspuns am primit: asa cum ei ne-au dezinformat asa si noi va spunem - LUNA APRILIE! sigur luna aprilie? / nu stim... nu stiu ce sa mai comentez dar sunt sceptic, astept sa-mi spuneti voi ce parere aveti. ps: am lasat numarul de telefon la toti dealerii din bucuresti...
  20. foarte bune opiniile. maine voi merge la un dealer pe calea mosilor sa-i stiu pozitia, va tin la curent.
  21. da, stiu de 8 ani si nu 10 la productia de piese pentru autoturismele scoase de pe banda de productie, numai ca daewoo nu se comporta nativ legal (vezi licenta expirata) din cate stiu.in plus in acelasi timp piese vor fi ( deduc) dar oare cum se vor face garantiile? presupun ca dealerii se vor orienta catre alte marci iar lui ford ii va sta in coasta matizelu'.
  22. salutare, nu stiu daca a mai fost scris pe aici asa ceva... incerc si eu. vreau sa achizitionez un matiz de la unul din dealerii companiei daewoo...in conditiile privatizarii cu ford. problema nr: 1 este viitorul acestui autoturism: - se ofera o garantie de 3 ani - se vor respecta termenele? - se vor produce piese de schimb - 7-8 ani? - pot privi spre viitor cu acest autoturism, in conditiile in care printr-un credit auto sa zicem, il achit in 5 ani... iar fabrica este pe duca... - este posibil sa ma lovesc la vanzare de reticenta cumparatorului - scade pretul ca nu se mai produc unitati sau piese..? multumesc
  23. ma intreb si eu... cand vad acelasi matiz dar mai stilizat pentru "straini" de ce la noi nu exista, pentru ca pare mai trendy. in special ultima fotografie..
 

×
×
  • Create New...