Jump to content

turbo20010

Membru
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

About turbo20010

  • Rank
    Forumist
  1. Prieteni, e o confuzie la mijloc. Una este ceea ce scrie pe cartea tehnica a masinii si alta este permisul de conducere. Ca sa fiu mai exact, va dau un exemplu : CLIO - 1020 Kg masa maxima remorcabila: cu dispozitiv de franare 1200 kg (pentru dCi 1.5 80 CP, conform site-ului frantuzesc RENAULT). Prin urmare, pot pune o rulota de maxim 1200 Kg. Si am doua variante : 1. Sub 1020 Kg am nevoie de permis categoria B 2. Intre 1020 Kg - 1200 Kg, ce fac ? (stiu, o sa spuneti B+E, dar va previn ca nu depasesc 3500 Kg in total, asa cum spune legea). Ca o concluzie, ceea ce spune in talon nu are legatura directa cu permisul de conducere. Acolo iti spune numai cat poti sa tragi maxim, fara sa precizeze ce fel de permis ai nevoie. Si pe mine tocmai asta ma interesa... !
  2. Sa nu exageram. Nu am spus de rulote de 1.5 t, ci doar de 1200 Kg. Iar cum Cielo este in jur de 1000 Kg, diferenta nu este mare. M-am mai dumirit un pic. Totusi, ramane confuz textul legii pentru permis B+E, deoarece spune ca ansamblul masina + remorca trebuie sa depaseasca 3500 Kg (ceea ce nu este cazul pentru mine, desi rulota este un pic mai grea decat autovehiculul). Sa fie oare vorba de o scapare legislativa ?
  3. Nu divagati de la topic. Nu ma intereseaza ce scrie un talonul diferitelor masini (daca poate, cat poate etc.). Pe mine ma intereseaza aspectul legislativ referitor la cele 2 categorii (B si B+E), particularizat pe exemplul dat la inceput. Multam.
  4. Nu e vorba de TICO sau MATIZ. E vorba de Cielo (intrebarea este valabila pentru orice tip de autoturism cu masa in jur de 1000 kg, care vreau sa tracteze o rulota cu greutate maxima admisa de circa 1200 - 1400 kg). VIPER: te rog nu mai cita din mesajul anterior...
  5. Bai fratilor, am o nelamurire. Uitati ce spune legea, referitor la permisul de conducere, categoria B si B+E : Art. 53. Permisul de conducere se elibereaza pentru una sau mai multe dintre urmatoarele categorii si subcategorii de vehicule: "CATEGORIA B: 1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, in afara conducatorului, nu este mai mare de 8; 2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg; 3. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, iar masa totala maxima autorizata a remorcii nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator; CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3.500 kg". (sursa :
 

×
×
  • Create New...