Jump to content

bogdan_02122

Membru
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

About bogdan_02122

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 03/14/1987

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Brasov
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz
  • An
    2004
  • Nr. Inmatr.
    BZ-07-DAP
  1. Pt a lamuri problema. Se pare ca cei care mi-au dat primele coduri aveau mufa, dar nu si softul necesar si au dat niste coduri gresite. Dupa un pic de scandal am recuperat banii de la ei si am fost la tester la o fosta reprezentanta Daewoo unde mi-au dat codurile 0110 si 0340. Ciudat este ca ei ziceau ca nu ar tb sa porneasca cu codul 0340, dar mi-au spus ca tb sa schimb delcoul. Si mai ciudat este ca senzorul optic a fost schimbat iarna trecuta in decembrie, cei drept cu ceva licenta pt ca am avut probleme cu el cu 3 zile inainte de craciun si a fost singurul care l-am gasit pe stoc atunci. Mentionez ca masina merge foarte bine, nu are nici un fel de problema inafara beculetului check aprins.
  2. Salut. Am un Matiz euro 2 din 2004. De cateva zile s-a aprins check, dar masina merge in continuare la fel. Am fost la diagnoza si codurile de eroare sunt P0119 si P0124, dar pt ca nu am vrut decat codurile de eroare nu au vrut sa-mi spuna ce inseamna. Daca ma poate ajuta cineva cu interpretarea; am tot cautat pe net, dar nu am gasit nici un tabel.
  3. O intrebare putin offtopic - se potriveste senzorul optic de la un delcou Mando la unul Dac? Problema este ca am primit un senzor optic de pe un Matiz cu delcou Mando si Matizul meu are delcou Dac. Avand in vedere ce frig e afara nu as vrea sa mesteresc degeaba si sa nu se potriveasca.
  4. Singura chestie ar fi cu injectoarele : Tomasetto recomanda folosirea unui kit de reparatie injectoare la fiecare 50000 de km iar Brc garanteaza rampa de injectoare si injectoarele 500.000 de km. Concluziile le trage fiecare. Pentru "Pasager71" - verifica TPS-ul. S-ar putea sa gasesti acolo problema. Un link despre cum sa faci acest lucru daca ai un pic de indemanare : http://www.youtube.c...?v=IsX5q3jBeBQ. De asemenea verifica si ca volajul TPS cu contactul pus si motorul oprit sa fie 0,4 V. Eu am o instalatie BRC secventiala si imi consuma intre 6 si 6,5l/100 km extraurban.
  5. Asculta-i pe cei de la Progaz - sunt super profi si se poarta si foarte frumos si cu tine si cu masina. Incearca sa te duci la ei si sa negociezi putin pretul instalatiei- poate mai scoti 50 sau 100 de lei. Ca instalatie nu te lua dupa toti cioflingarii - pune-ti instalatie secventiala daca tot vrei gaz - cele clasice oricum ar fi ele nu se merita pe matiz - daca vrei detaliem pe PM. De exemplu eu am un Brc Sequent 24 pusa la Progaz de 40000 km si nu am nici o problema - si daca imi amintesc bine acum un an jumate cand am pus-o am dat cam 2200 fara omologare rar care a costat cam 100 lei.
  6. Si cum ajunge vascozitatea lui SAE 40 la cea a lui SAE 30 avnd in vedere ca uleiul circula in motor care este termostat in jur de 82 de grade ?
  7. Vrei sa spui ca in zonele calde canalele de ungere din motor se dilata si atunci accepta si SAE 40. Sau daca nu explica-mi de ce in zonele calde se poate folosi si ulei SAE 40 si in zonele temperate doar SAE 30? Daca vrei sa nu folosesti semisintetic atunci poti folosi full sintetic 5w-40.
  8. Incercand o logica simpla : 1.Daca in toate manualele de Matiz este specificat uleiul 10w-30 inseamna ca vascozitatea 10w este buna pentru vascozitatea uleiului la temperaturi mai mici. 2.Daca in toate manualele se specifica ca pentru zonele calde se poate folosi 15w-40 inseamna ca motorasul poate functiona la temperatura de regim si cu ulei SAE40. (oricum motorul este termostat si oricat de cald ar fi afara temperatura lichidului de racire este in jur de 82 de grade) De ce nu ar fi buna pentru motor si combinatia lor - adica 10w-40 ?
  9. Studiind manualul de utilizare al Matizului descarcat de pe anagabriela.ro la capitolul date tehnice si specificatii la tabelul cu uleiul de motor (pag 3) sunt recomandate mai multe tipuri de ulei: 5w-30, 10w-30, 10w-40 si 15w-40. Date tehnice si specificatii.pdf
  10. Cand am luat Matizul acum aprox un an schimbul de ulei tocmai fusese facut cu Aral 5W40 - ulei pe care motorul buburuzei il vazuse toata viata lui. La momentul respectiv masina avea 92.000 de km reali si am fost informat de un consum de ulei de cam 1L intre schimburi lucru care s-a si adeverit. Cand am facut schimbul de ulei la un an si 100.500 km am citit topicul de uleiuri de pe acest forum si am bagat GM 5W-30 dexos 2. Acum am ajuns la aproape 104.000 km si pentru a mentine nivelul de ulei la maxim cum era cand am facut schimbul a trbuit sa compltez cu cei 300ml ramasi si cu inca 1L. Cred ca acest consum este deja prea mare si nu stiu ce sa fac - unii mecanici mi-au spus ca la acest numar de km trebuie schimbate doar semeringurile de la supape, altii mau speriat ca trebuie schimbati segmentii, pistoanele, supapele, semeringurile de la supape si alezat blocu motor. Mentionez ca acest numar de km este real( sunt bun prieten cu vechiul proprietar) si ca masina a beneficiat de toate reviziile ca la carte. P.S: Daca stiti un mecanic bun in Brasov astept pm ca sa nu se considere reclama ( am alergie la serviceurile mari unde nu te lasa sa stai langa ei si fac tot felul de manevre )
  11. Asta nu am de unde sa stiu - probabil ca ai dreptate. Insa eu m-am lovit in ultimul timp de multe produse pe care scria asa si erau proaste calitativ - dupa parerea mea s-a ajuns cam cum era la dacii - orice C.A.P mai rasarit face piese si scrie pe ele GM Genuine.
  12. Si eu am reusit sa rezolv azi problema caldurii in masina. Solutia a fost un termostat nou cu tot cu garnitura care a venit intr-o cutiuta pe care scria "UNIX" si a costat 49 de lei - testat azi dimineata cand temperatura la brasov a fost in jur de -14 grade. Am incercat intre timp si cu un termostat tot nou pe care scria GM Genuine( costa doar 18 lei) dar rezultatul nu a fost multumitor- in sensul ca acul de la temperatura abia ajungea la prima liniuta dupa ce urcam pante mari( ca de exemplu de la Brasov pana la Predeal plecand din Brasov).
  13. Am si eu o problema asemanatoare cu a lui KORYDON. Cam de o luna si ceva, adica cam de cand a venit frigu la Brasov nu vrea sa mai urce acul de la temperatura peste prima liniuta nici batut, ca rezultat nici temperatura ambianta in masina nu este foarte placuta. Citind acest topic am fost la un magazin de piese Daewoo si am achizitionat termostat GM nou-nout, m-am chinuit un pic pe frigul asta sa-l schimb si aceeasi poveste nu trece acul de la temperatura apei de prima liniuta. Este posibil ca termostatul chiar si nou sa fie asa de prost? Am avut timp de 2 ani un Matiz de servici si la ala dupa ce se incalzea motorul niciodata nu scadea temperatura si chiar la -25 de grade afara eu stateam in tricou in masina. Sau este posibil sa fie si altceva la sistemul de racire?
  14. Iti urez cat mai multi km fara probleme! Cat despre datele acelea sunt gasite pe net cand ma documentam in vederea alegerii instalatiei ! Daca citesti topicul o sa vezi ca exita un user care spune ca la 95000 km cu un Tomaseto a trebuit sa schimbe kitul deoarece i se blocase un injector. Din punctul meu de vedere diferenta de pret la achizitie este foarte mica sau inexistenta ca sa am batai de cap ulterioare cu acest aspect.
 

×
×
  • Create New...