Jump to content

alex_damian

Membru
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by alex_damian

  1. Perfect de acord cu ce zice argon... Trebuie sa "auzi" motorul... Si eu, fiind din Bistrita, circul foarte mult pe distante scurte, de 2-3 km. Asta e orasul, ce sa ii faci! Mai nou nu prea stam la stopuri, avem sensuri "fara numar", ceea ce mi se pare foarte OK. Totusi prind niste ore dementiale, parca as circula cel putin prin Cluj, aglomeratie de aglomeratie. SI TOTUSI, nu ia mai mult de 6%. In afara insa, de ex., ultima masuratoare, Bistrita-Cluj-Gilau-Turda-Sibiu (5 persoane+bagaje) 4,8%. Si chestia cu incalzitul motorului cred ca e mare consumatoare de carburant. Trebuie sa asculti motorul, nu sa stai cu ochii doar pe indicatoare (care fie vorba intre noi, au niste erori...de n-am cuvinte). Se aude la pornire "socul" electronic, cine a condus batrina Dacie intelege foarte bine, cand turatia scade, poti pleca linistit, nu trebuie sa stai 10 minute sa incalzesti motorul (de fapt sa se trezeasca senzorul care iti arata ca ai ajuns la temperatura optima). Iar ce zice tolin, nici nu se poate comenta... Alimentezi cand trebuie, nu dupa fiecare drum, (mai ales ca sunt scurte, si nu poti face calcule exacte).
  2. Sa va traiasca si sa va bucurati de tot ce urmeaza! Ma deranjeaza un singur lucru la topic...ai scris cu minuscule "de fata"! Crezi ca daca era "de baiat" erai MAI tatic?
  3. alex_damian

    Virginitatea

    Nu pot sa cred...ce am citit in topic-ul asta... Chiar o fi caterinca? Ca daca nu e...
  4. Chiar asa... vorbiti despre consum... ) Ca sa nu va mai certati degeaba, ultimul consum pentru Matiz-ul meu, Euro 4 din 2007, 17000 km: 300 km (90% urban) cu 15 litri Petrom 95 fara Pb
  5. alex_damian

    Bancuri

    Intrebare: Esti inchis intr-o camera cu un manelist, un tigru si o cobra. Ai o pusca in care ti-au mai ramas 2 gloante, ce faci? Raspuns: Evident, il impusti pe manelist. De doua ori!! Tu ce eşti, băiat sau fată? - Băiat. - Dar de unde ştii? - Dacă iese infirmiera îţi arăt. Iese infirmiera, la care acesta îşi ridică păturica: - Uite, am şosetuţe albastre.
  6. Sorry, nu ma hazardez...intrebam doar, nu am vazut scris nicaieri cum ca ar fi euro 3... Mai ales ca m-ar interesa si pe mine un turometru...
  7. ?? De unde ai dedus ca e euro 3? Si eu am Matiz din 2007 ... euro 4
  8. 735... Pacat ca au luat-o altii in fata!
  9. Pe jos 0.8 km Cu masina 2.1 km...
  10. Depuneri nu, defectiune nu, subturat nu... Ramine chestia cu ce vand cei de la Rompetrol... Culmea e ca Efix luat de la parteneri Rompetrol nu a avut aceeasi manifestare!
  11. Are dreptate chitosu... Doar de 2 ori am pus carerra 95, ca nu era altceva in zona si am crezut ca am pus motorina, nu benzina... Pana am ajuns sa bag de la Petrom ca sa se amestece, parca mergea in "2 cilindrii". Daca ii dau numai Petrom 95 nu am nici o problema... Inclusiv cu Efix de la Rompetrol am avut probleme. Nu mai e Efix-ul ce a fost la inceput... In ultimele 2-3 luni, de cate ori am pus Efix (se mai intampla, am card la ei si e bine cand platesti luna urmatoare ) am avut aceeasi problema, constatata in service, cod de eroare de ardere incompleta... Parerea mea, bagati Petrom 95 si sa nu scada sub jumate rezervorul... Drum bun!
  12. 375! ...si maine e o zi... >
  13. Eu unul sunt perfect de acord cu ce zice tolin... Pe drumurile pe care circul de regula sunt o multime de denivelari de genul celor puse in discutie... Frina de motor, mainele ferm pe volan pentru pastrarea directiei si franarea cand nu esti cu vreo roata in aer , sunt singurul mod in care nu ajungi in decor (ca sa nu mai zic de viteza cu care abordezi portiunea). Ceea ce s-a intamplat tine de un cumul de factori nefericiti...in primul rand trasul de volan din cauza celui de pe contrasens... Sa ne fereasca Dumnezeu de ce intalnim pe soselele din RO!
  14. Problema asta am avut-o si eu. La service au pus testerul, au zis ca e dereglat senzorul si cu ochii pe tester au strans niste surube. Problema rezolvata in cateva minute. Acelasi reglaj l-au facut si atunci cand murea motorul la relanti, stand la stop. Explicatia celor de la service a fost ca se deregleaza din cauza trepidatiilor generate de starea soselelor si aici le dau dreptate. Acu toarce ca un motan.
  15. Placuta cu codul pentru chei nu lipseste la achizitionarea unei masini noi... Sigur cel de la care ai cumparat masina a pierdut-o...
  16. Tinand cont de km facuti in Bucuresti, intradevar, te poti declara super-super-multumit de consum...
  17. Matiz Euro 4... Consum de azi, zi cu un frig crancen...cel putin la Borsa, inainte de prinz iti venea sa plingi... Bistrita-Borsa-Bistrita ...220 km cu 11 litri de Efix Rompetrol...Calcul simplu, 5% Eu unul sunt supermultumit de consumul Matizului.
  18. Exact la asta ma refeream si eu... ) Sa stii unde e plafonul si sa nu incerci cu orice pret sa zici ca daca e rosu, de exemplu, e Ferrari!
  19. Ca intotdeauna, Tolin are dreptate... Rezumând cele de mai sus, părerea mea e că Matiz-ului nu trebuie să îi ceri mai mult decât poate duce... Şi dacă înţelegi asta în momentul în care te-ai hotărât să circuli cu Matiz, totul e OK!
  20. Subscriu total...Matiz-ul isi face treaba foarte bine si se incadreaza si in consumuri... Conteaza foarte mult stilul de conducere...
  21. Să-l stăpâneşti sănătos! La multi ... km fără incidente!
  22. Exact asa am luat-o si eu, cu volanul inclinat dreapta si la prima revizie le-am zis sa faca ceva cu el... L-au dat jos si l-au pus la loc! E putin mai drept! Au zis ca mai drept nu se poate, ca nu se potrivesc canelurile decat asa! Dupa ce te obisnuiesti cu el in pozitia asta nici nu il mai bagi in seama, iti face impresia ca toate ar trebui sa fie asa!
  23. Maitre, eu ce sa zic...Matizul meu are 6500 km...si indicatiile astea le da din mai, de cand am luat-o. Si nu este singurul Matiz cu aceasta problema...
 

×
×
  • Create New...