Jump to content

tomescus

Membru
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tomescus

  1. Vand doua cauciucuri de iarna 175/65 R15 84T Pirelli Snowcontrol. Se prezinta f bine. Au fost folosite un sezon. Pret 100/ buc/ Bucuresti Pacii 0722536443
  2. Vand 2 cauciucuri in stare f buna, au fost folosite un singur sezon. Pret 100 lei bucata. Poze naspa dar bune si astea. 0722536443. Bucuresti Pacii
  3. Revine la vanzare. Pret 3500 lei. 0722536443 tomescus@yahoo.com Se poate vedea in Militari-Uverturii si Militari Pacii.
  4. E pusa la vanzare, augustinionut! Am descris atat masina ca sa se inteleaga ca e o masina intretinuta cu multe imbunatatiri fara de modelul E, care este . Daca tonul tau a fost ironic, ma fac ca nu m-am prins. Contraaripile le-am luat de la pasiorautomotive. Erau ultimele pe stoc acum 1 an si ceva. Daca se considera reclama, va rog sa stergeti. Am uitat sa postez datele de contact: 0722536443 tomescus@yahoo.com Se poate vedea in Crangasi si Militari Pacii. O sa postez niste poze recente cu masina spalata si aranjata.
  5. Matiz Euro 2, 2004, E, alb casablanca, 95000 Km reali. Al doilea proprietar. Dotari - AC - temporizator stergatoare, - diuze stergatoare de Insignia, - geamuri electrice fata, - fete de usi Matiz 2 doar pe fata, pe spate le am dar nu le-am pus- nu mai am timp de ea - inchidere centralizata, - modul Chimme Bell, avertizare centura si faruri aprinse - contra-aripi pe spate de plastic originale pt Matiz. Am terosonat-o pe dedesubt- curatat, grund, antifon-un strat consistent, vopsea. Ceara bagata in praguri si usi. Toba sh schimbata de mine. Vopsita complet pe exterior- nu are pic de rugina. Nu a avut accident. Baterie noua. Pivoti, capete de bara, bielete noi, caseta de directie reparata de mine. Amortizoarele fata schimbate pe la 60000 km, cele de pe spate pe la 80000km. ITP 2014. Ulei si filtre schimbate de mine la max 10000 Km. Folosesc GM 10W40 si nu mananca deloc. Distriburia schimbata la 60 si la 70 de mii. Nenica ala de-o montase primul nu mi-a intins-o bine si mi-a sarit. Din fericire doar un dinte. Nu am avut pagube. Bujii NKG Bosh Dupa vopsire nu am mai avut timp s-o curat calumea pe unde a gazat vopseaua- sunt puncte de vopsea ici colo pe la chedere, parbriz, stopuri, si putin pe plasticele de interior. Vopsitorul nu a lucrat foarte ingrijit. Se curata cu diluant dar eu nu mai am timp de ea. In plus am si o groaza de piese ramase de la upgradeuri. Pret 1100 Euro.
  6. Ma intereseaza sa cumpar barele longitudinale originale Matiz, cele care vin cu dotarile SE.http://www.uzauto-gm...96507945_2.html. Pot fi sh sau noi. Astept oferte pe PM. Nu ma intereseaza altfel de bare. Multumesc.
  7. Ti-am dat un PM. Uite poza http://www.uzauto-gm...96507945_2.html cu suportii si modalitatea de fixare pe masina. Nu se gaureste ci se sudeaza niste suporti.
  8. Se lucreaza in sectie la ele. Saptamana asta sper sa reusesc sa le pun si sa vad cum se comporta. thanks
  9. Am facut o vizita cu dragonasu meu, Matiz euro 2, la service-ul lui Pepino Operatii: - s-a facut si o verificare generala a masinii - reglaj culbutori, schimbat garnitura capac culbutori - schimbat ulei, filtru ulei, schimbat antigel - schimbare amortizoare spate- aici s-a chinuit mult pentru ca suruburile de prindere amortizor- punte spate erau gripate in bucsele amortizoarelor. A reusit sa le scoata numai cu flexul. - test compresie. Atmosfera a fost una suspecta. Pepino a fost suspect de amabil si atent la problemele masinii mele . Sunt multumit ca am ales sa vin la el si vi-l recomand pentru seriozitate, pricepere si preturi decente. + ca am primit si o surpriza din partea casei. Pe asta n-o divulg pentru ca apoi o sa-i cereti toti . Thanks pepino. Later edit: Pentru cei interesati de alte datalii, PM.
  10. Am reusit montarea unui temporizator de dacie multumita detaliilor de pe acest thread. Ca si ante-postatorii mei, am nemultumirea ca atunci cand dau la stropitoare imi pornesc in acelasi timp si stergatoarele, 5 curse anume. Rog daca cineva a gasit solutii pentru rezolvarea acestui neajuns, sa-mi dea ceva detalii. Mersi.
  11. Mda, am descoperit de unde provenea zgomotul. Nu stransesem bine 2 suruburi de fixare al compresorului in suport. La o anumita turatie intra in rezonanta si scoatea zgomotul amintit. Am strans si totul este ok.
  12. cristics Zgomotul apare numai la turatii mari cand motorul este in sarcina si ac cuplat. Pe liber cu ac cuplat, oricat as creste turatia nu apare zgomotul descris de mine. O sa incerc sa mai slabesc putin cureaua sa vad daca e vreo schimbare. Problema pe care mi-o pun acum e sa nu cumva sa se deterioreze compresorul daca il turez mai mult. Multumesc. niki Nu este zgomot de motor turat ci unul asemanator cu cel care apare la limitare. Cu ac cuplat pana la treapta 1 20 km/h, tr 2 40 km/h, tr 3 60 km/h, etc nu imi apare nici un zgomot suspect. Odata ce depasesc turatia corespunzatoare treptei indicate de mine, aud un vuiet de la motor.
  13. Am montat o instalatie de ac pe matizul meu E2 2004. Am urmat pasii indicati in topicul de instalare aer conditionat matiz si sunt multumit de ce a iesit. Raceste binisor si la relanti iar cand merg continuu instalatia este chiar eficienta. Am insa o nelamurire. AC-ul este cuplat. Cand sunt in treapta 1 20km/h, treapta 2 40 km/h, treapta 3 60km/h, treapta 4 80 km/h, la motor aud un zgomot ciudat, ca un vuiet, asemanator cu zgomotul care apare la limitare. Motorul parca trage mai greu, dar pot accelera in continuare. Nu am mai trecut de turatia la care apare zgomotul, ci a schimbat treapta de viteza nestiind daca functionarea este normala. Am lasat pe liber si am turat motorul- zgomoul n-a mai aparut indiferent de regimul la care am tinut motorul. Astfel sa zicem ca am exclus compresorul. Daca avea probleme se materializau si la functionarea pe liber-asa cred eu. Nu am mai condus un matiz cu AC si deci nu am termen de comparatie legat de zgomotul motorului cu AC cuplat. Poate este normal sa vuie asa cand da de greu. Sper sa ma puteti ajuta cu ceva sfaturi daca eu am fost destul de explicit. Ah, cureaua este intinsa bine, am verificat-o de dimineatza.
  14. Pentru radub1987: Ventilatorul porneste numai cand lichidul de racire depaseste o anumita temperatura. Termostatul se ocupa de aceasta functie.La matiz ventilatorul porneste destul de rar din cate am observat eu. Dupa ce se incalzeste motorul verifica ceasul din bord care iti indica temperatura. Daca limba ceasului este in stanga fata de verticala, nu ai probleme cu termostatul sau cu supraincalzirea motorului. E normal ca atunci cand cuplezi Ac-ul ca ventilatorul sa plece pe treapta 1 de viteza pentru ca ai de disipat caldura ce o "fura" freonul din habitaclu. Dupa parerea mea e posibil sa ai probeme la ambreiaj, de aici si mirosul intepator.
  15. Problema huruitului am depistat-o ca fiind alternatorul- probabil rulmentii lui. Am slabit alternatorul din suruburi si am dat jos cureaua. Am pornit si zgomotul a disparut. Deci am localizat piesa care huruie. Am alternator DAC. Am gasit un thread deschis legat de rulentii de alternator dar nu sunt lamurit. Am gasit in catalogul ilustrat reperele acestea: 211026- Capac fata cu rulment si 210938- Rulment. Intr-un post am gasit reperele: 6201 si 6203. Poate ma ajutati cu o informatie exacta! Ce repere au rulmentii si unde se pot gasi in Bucuresti? RIsc sa stric alternatorul daca mai merg 10-20 de km in astfel de conditii? Multumesc
  16. Am schimbat cureaua de distributie si rola intinzatoare. Cureaua se prezenta bine, probabil ca nu a fost suficient intinsa si eu am "ajutat-o" sa plece de pe pozitie cu pornirea mea prin impingere. Motorul acum merge bine, am putere la el, consumul de benzina nu l-am putut masura inca dar cred ca e ok. Ce ma nelinisteste acum este faptul ca motorul nu se mai aude ca inainte. Se aude un huruit la el, de parca ar functiona fara cotul de admisie pus. Daca ati curatat IAC si galerie de admisie si ati pornit fara cotul acela cred ca stiti cum se aude- se aude practic aerul care e tras in motor. Asa mi se pare ca se aude motorul meu acum! Nu imi dau seama ce sa-i fac sa-l aduc pe calea cea buna.
  17. Pentru cei care au urmarit postarile legate de problema mea, revin cu noi informatii. Astazi am desfacut capacul distributiei si am facut verificarea ei aprox ca la carte. Problema e ca pe roata arborelui cu came am 2 semne decalate la 180°.In cartea de service spune doar de un singur semn. Oricum sunt decalaje. Am rotit roata arborelui cu came, neavand acces la fulia arborelui cotit- nu stiu daca e tocmai ok cum am procedat- in carte spune invers. Si am cand am ajuns la primul semn de pe roata aroborelui cu came m-am uitat la semnul de pe fulia arborelui cotit si era la 1 °, rotesc si ajung la al 2-lea semn de pe roata arborelui cu came, fulia arborelui cotit este in dreptul la 9°. Cureaua de distributie imi pare cam moale, dar nu am mai pipait alta pana acum. Mentionez ca am mers cu masina 60 de km in conditiile in care se pare cureau era sarita de pe punct. Sa fie compromise si supapele? Pe 1 o tractez si o duc la un mecanic. Sper sa scap numai cu refacerea distributiei.
  18. Am citit ce mi-ai sugerat sa fac si voi verifica cureaua de distributie astazi cand ajung acasa. Am vazut schema in manual si stiu ce am de facut. Pornirea a fost in treapta 2-a si ambreiajul a fost ridicat usor. In ultimul timp cam am parte de ghinioane cu masinuta asta! Multumesc.
  19. Da, dupa ce am facut pornirea la vale am observat mersul in suturi si trepidatiile in motor. M-am gandit ca exista piese care sunt solictate suplimentar si se pot defecta cand pornesti prin impingere. Citisem undeva ca nu e indicata la matiz dar imi scapa motivul. Ceva s-a defectat in urma pornirii mele sau pur si simplu este o coincidenta. Repet, am toate bujiile afumate, mers in suturi indiferent de treapta de viteza, raspuns greoi la accelerare, motor care vibreaza rau la relanti, fum negru cu miros puternic de benzina si consum de benzina f mare. Bujiile sunt noi -le-am pus si pe cele vechi si tot mi le-a afumat. Fisele sunt noi, capacul de la delcou si rotorul sunt noi. Toate au fost schimbate acum o sapt timp in care masina a mers ca unsa. Stiu ca diagoza prin intermediul Pc-ului este ceva aproximativ si numai un mecanic cu experienta si tester in mana ma poate -sper- ajuta. Cu ajutorul vostru poate reusesc sa restrang cercul vinovatilor pentru proasta functionare a Matizului meu.
 

×
×
  • Create New...