Jump to content

D.C.L.

Membru
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

About D.C.L.

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 05/20/1960

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Yahoo
    lcdavidro

Profile Information

  • Location
    Slobozia
  • Din
    Slobozia
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Tico Sx
  1. Consum in afara cum v-am spus (4.2l/100km), dar in oras consum cred ca si mai mult de 10 la suta. Sunt certitudini. Singura treaba pe care nu v-am spus-o este ca necesitatea face sa merg 100m, mai stau o ora, apoi iar 200m, mai stau alta ora. Motorul nu apuca saracul sa se incalzeasca niciodata. Asta sa fie motivul consumului urias in oras?
  2. Salut! Ati mai auzit de Tico care sa consume 4.2l la drum intins (condus finut) si 10l (tot finut, fara fite si alte scheme) in oras. Credeti ca e cazul sa merg cu el la vreun reglaj? Mai ales ca pana se incalzeste motorul ralantiul este foarte mere (mai ales iarna). Multumesc anticipat pentru sfaturi.
  3. La mine, cand se incalzeste motorul bine de tot, acul de la termometrul de pe bord se ridica abia cu 5-10 grade peste linie. Nici vorba sa ajunga la 45 de grade. Nici vara pe caldurile alea mari nu se ridica mult mai mult. Toata vara trecuta, daca am auzit de 2-3 ori electroventilatorul. Am constatat in schimb ca problema mea (aia cu triunghiul ala de parbriz ce nu se dezabureste niciodata) are leac, daca dupa ce se incalzeste motorul ca lumea, trec curentul de aer cald de pe parbriz in tot habitaclul. Eu vazand ca nu se dezaburesc geamurile, lasam aerul cald numai pe ele. Am vazut ca daca am dat drumul la aer cald peste tot, s-au dezaburit toate geamurile (mai putin cel din spate, unde nici dezaburizatorul nu prea ma mai ajuta). Eu sunt din provicie si nu cred sa ajung in Bucuresti asa curand. Nu stie cineva vreo metoda ,,casnica" pentru a drege firele intrerupte de la dezaburizator? Eu am incercat cu pilitura de fier in pasta de lipit si cu cositor, si nu a mers. cei de la Autoglass ce metoda au folosit? Sarbatori fericite si La multi ani tuturor!
  4. Problema mea, apropo de incalzirea in Tico, este ca nu pot sa dezghet parbrizul. Imi ramane permanent inghetata o zona in forma de triunghi exact intre cele doua fante pe unde vine aerul cald. Unii mi-au spus ca asa patesc cei care au aer conditionat. E adevarat? E nasol pentru ca trebuie sa tin curentul de aer cald permanent orientat spre parbriz in loc sa fac mai multa caldura in masina. Am schimbat termostatul de curand, dar am constatat ca nu el era problema. Acul meu indicator de temperatura abia daca se salta peste linie dupa multi kilometri de rulaj. Ventilatorul nu porneste nici vara prea mult. Trag concluzia ca am un motor foarte "rece". Astept sa-mi dati si mie o solutie adecvata si cat mai simpla pentru problema mea. Nu-mi arde, acum iarna, de demontat-spalat calorifere. Sarbatori fericite tuturor! LA MULTI ANI! P.S. Am doua fire arse la dezaburizatorul din spate. Se mai poate face ceva (in afara de schimbarea geamului)?
  5. Iertare ca ma bag ca musca in lapte, dar am nevoie de ajutorul celor priceputi la camioane si la internet. Imi trebuie si mie schema sistemului de franare de la Scania 142 M (toate cele:electrica, hidraulica, pneumatica, etc.) M-am laudat la cineva (un mecanic bun, dar nepriceput la internet)ca pot sa gasesc orice schema a oricarei componente a vreunei masini pe internet. N-am reusit singur, de aceea va solicit ajutorul. Multumesc anticipat.
  6. Salut tuturor, Am vazut pe undeva pe net, pe la OKazii daca nu ma insel, niste anunturi de vanzare pentru niste carti tehnice (format PDF) numai bune pentru intretinerea si depanarea masinilor noastre. Nu stie cineva, pe unde s-ar gasi aceste manuale "for free"? Pe mine m-ar interesa doar tico. Asta am cu asta defilez! Nu sunt specialist in mecanica, dar mi-a cazut fata cand pentru o verificare de placute de frana, schimbul filtrelor si al uleiului (toate materialele erau ale mele) hotii de la service-ul din provincie de unde stau eu, mi-au luat 650.000. Asta s-a intamplat intr-un sfert de ora, desi pe factura scria la manopera doua ore si jumatate. Nu mai vreau sa mai ajung in service pentru maruntisuri, pentru ca aia ma jupoaie de viu. Gandesc ca nu se poate sa nu existe pe la cineva cu inima larga, un manual care sa ma ajute sa pot sa-mi schimb singur bujiile, sa fac o aerisire de licid de frana, etc. Cu multumiri anticipate, D.C.L.
  7. Eu am Tico de doar 2.5 luni. De consum in afara sunt foarte multumit, iar in interior nu cred ca sare de 6. Problema mea este ca uneori ralantiul ramane foarte turat, in timp ce alteori scade foarte mult sau chiar se opreste motorul (mai ales cand motorul este rece). E cazul sa merg cu el la vreun specialist, sau imi vad de treaba pana se intampla ceva rau? De cand am luat masina nu am facut altceva decat sa-i schimb toate filtrele si sa-i verific franele. E cazul sa mai fac si alte chestii (reglaje) pentru a preveni ceva rau?
  8. Petrom Colentina - Petrom Slobozia: 113Km - 4,oo Litri (mers constant, pana in 90km/ora, fara A/C, doua persoane) Petrom Slobozia - Bucuresti - Petrom Slobozia: 271Km - 12,5 Litri (mers linistit, cu A/C, patru persoane) Parerea mea: Tico e masina secolului pentru romanul sarman, care nu-si poate permite ceva mai scump. >-
  9. D.C.L.

    Evaluare Tico

    Ma simt dator sa ma amestec iar ca sa lamuresc o problema. Cu banii pe care ii iei pe Tico, (indiferent cat de bine l-ai da), nu reusesti sa iei o masina diesel decenta (indiferent de chilipir). Fereste-te de chilipiruri. Bafta!
  10. D.C.L.

    Evaluare Tico

    Ai pornit vreodata un diesel iarna la -10 grade? Nu mai intreb la -20 si mai ales daca a stat afara. Mai gandeste-te. Eu am avut diesel. De primavara pana toamna, era cum era (consum mic, masina mare, statea bine pe asfalt si daca era vreun accident, plangea celalat). Iarna in schimb: schimba bateria(deloc ieftina), cheama prietenii sa te porneasca tras, Plateste la straini sa te porneasca tras (nu poti lua curent de la oricine). Apa in motorina e altceva decat apa in benzina. Parerea mea:STAI LINISTIT! Eu mi-am luat Tico de curand. Am dat pe spate cand am vazut ca mi-a consumat 4 litri de benzina la 113 km. Nici un diesel nu poate fi atat de economic. P.S. Daca tot faci traznaia, ferestete de masini diesel mari dar foarte vechi (Mercedes - Bot de cal, Cobra, Audi 100, etc.) Eu cunosc samsar care le ia cu 300-400 de euro, le vopseste le bibileste si ia pe ele 1500- 2500 de euro. Vai de capul celui ce face prostia asta. Bafta! P.P.S. Eu am cumparat Tico SX, 2000, 46.500, fool option, usor lovita dar bine reparata (proprietarul n-a incercat sa mascheze acest lucru) cu 2850 Euro. Asta ca sa-ti faci o idee despre cat vei putea lua pe ea. Atentie preturile sunt in crestere vertiginoasa. Vine vara, concediu'... Ura!
  11. Prietenii (posesori de Dacii) au inceput sa faca misto, apropo de marimea masinii. Tin sa va spun ca i-am NARUIT PE TOTI cu consumul masinii, cu utilitatile sale asa ca am marcat la greu. Masina n-are carte tehnica si proprietarul habar n-are de treburile cu uleiul sau alte cele. O sa ma comport ca si cum toate sunt la limita (desi costa ceva parale). Poate imi recomanda si mie cineva locul unde as putea sa-mi dreg alarma (mai iftin, dar nefacand rabat de la calitate). Adica sa nu fie vreo dugheana, dar nici cine stie ce firma tare (si sa aiba program si sambata). Zgomotul de care vorbeam, intr-adevar poate fi de frecare metal pe metal. Cand o sa-i fac revizia tehnica voi verifica neaparat. Deocamdata masina se comporta frumos. Sunt f. multumit. Multumesc tuturor pentru urari si sper si eu sa fac cat mai multi km fara probleme (am facut deja vreo 500 km in 3 zile, in conditiile cand cu Oltcitul faceam cam 3.000 km pe an). Ajunsesem sa merg cu Oltcitul mai putin decat alti merg in marsarier. Cand o sa fac o poza cu ea o sa mi-o pun si eu ca avatar. Ura, numai bine!
  12. Multumesc frumos! Am facut un drum la Buc. pentru a o radia de la fostul proprietar, etc. Merge struna. Oricum trebuie sa-i fac revizia inainte de a intra cu ea la RAR. Are cineva idee unde gasesc si eu o firma care sa-mi monteze o alarma cu pager, la un pret rezonabil si in timp scurt? Alarma pe care o am eu e ciudata. (tipa daca atingi masina, dar te lasa sa deschizi usile si sa pornesti motorul).
  13. Gata, am luat-o . 2850 euro, 44.500 km, clima, alarma, inchidere. Noiembrie 2000, euro II. Masina a fost lovita, dar proprietarul n-a ascuns treaba asta. E reparata destul de bine. De la Bucuresti din Colentina pana la Slobozia unde stau eu, pe 113 km a consumat 4 litri fix de benzina. Umplerea am facut-o eu la buza de fiecare data. Clima merge perfect. Nu prea merge alarma ca lumea, sau nu stiu eu cum sa procedez. Proprietarul ar trebui sa-mi dea vreun cod de le ea si de la casetofon? Am procedat la curatarea ei exterioara si interioara iar cand voi avea timp o sa ajung sa-i fac ughiurile (trage usor stanga), sa-i echilibrez rotile si cam atat ca in rest e STAS. Parerea mea e ca am facut o treaba grozava. Voi ce ziceti? Astept sfaturi pentru incepatori. Ce ar trebui facut acum la inceput, pentru o intretinere cuvincioasa? P.S. Uneori in treapta I de viteza, agaţa usor. Ar trebui sa umblu la reglajul ambreiajului? (cam odata la 20 de manevre). De doua ori am auzit pana acum un zgomot ciudat la franare. Parca ar venii de sub mine de la catalizator. Aveti idee ce ar putea fi?
  14. Sa traiti boierilor. Si numai jumatate daca ar fi adevarat din tot ce am citit pe aici si tot s-ar merita sa iau un Tico. Am mai facut rost de ceva bani, dar vad ca preturile cresc de la zi la zi. A venit, probabil, sezonul la Tico. Data viitoare (adica saptamana viitoare) cand voi intra pe acest forum o sa va spun ce mi-am cumparat. Sper sa fie bine. Sanatate si numai bine!
  15. Iertare, Oltcit am acum. Dar am citit de atatea ori cuvantul Cielo, ca mi-a ramas in minte. Cu Oltcit ma chinuiesc si acum. Revenind, Am cerut si eu un strop de ajutor si mi s-a spus ca Tico e pe carburator. Multumesc stiam si eu. Nu poate nimeni sa-mi spuna cat sa dau pe un Tico mediu? Ce probleme are? Ce trebuie urmarit in mod deosebit? La ce m-as putea astepta daca nu casc ochii acum la achizitie? Eu sunt din provincie si nu pot sa-l testez prea mult timp. Ce parere aveti despre Tico cu climatizare? Merita, sau e pusa doar ca sa se afle in treaba? Toate masinile au alarma? Toate au inchidere centralizata sau astea sunt dotari suplimentare? Care e diferenta intre motoarele de 800 cmc si cel de 900 de cmc din punct de vedere al consumului? Dar al tinutei de drum? LA 60 - 75 mii km la bord arcurile mai sunt in firea lor? Dar amortizoarele? Nu mai am dacat o zi si daca nu aflu cateva "amanunte esentiale" o sa ma aveti pe constiinta. O sa cumpar o masina si daca n-o sa fie buna, voua o sa va reprosez. Celor indiferenti la strigatul meu de ajutorrrrrrrrr!
 

×
×
  • Create New...