Jump to content

cata30

Membru
  • Content Count

    57
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by cata30

  1. Salut, Am nevoie de un service pe partea de tinichigerie-vopsitorie. Usa dreapta spate usor infundata, aripa stanga spate ruginita. Vine si ITP-ul si nu cred ca-l trec cu astea. Poate sa-mi recomande cineva? De speed service (in apropiere de Cora Pantelimon) ati auzit ceva? Sunt relativ aproape dar nu stiu cum lucreaza.
  2. Vand 4 anvelope de iarna sh Fulda 155/65/R13 cumparate 2008 fabricate 2008 (vezi poza). Pret 200 lei toate 4 bucati. Detalii: PM
  3. Rezolvat: era cablul cutiei de viteze (nu cablul de ambreiaj cum credeam eu).
  4. Salut, Am un Matizaur cu o problema cu cutia de viteza/ambreiaj: nu intra in tr. 2, 4 si marsarier. Treaba asta s-a intamplat dupa un mers mai patinat in marsarier.. deci ma gandesc ca poate fi: - cablul de ambreiaj sau - placa de presiune Am reusit totusi sa merg cu ea doar in treptele 1, 3 si cu "rugaminti" (adica mai cu forta) si in ambreiaj.. In rest, levierul e moale in tr 2, 4 - nasoala senzatia! Daca stiti careva un service prin sectorul 3 m-ar ajuta!
  5. Am achizitionat de curand 2 anvelope Debica Passio 2 (cele originale, Continental s-au uzat), urmand ca in viitorul apropiat sa mai iau inca doua noi (de acelasi tip, sau eventual alta marca). Desi banuiesc ca nu sunt cele mai bune anvelope rog eventualii posesori sa impartaseasca din experienta lor cu aceste anvelope (ex: situatii de acvaplanare). Bineinteles, talonul default 155/65/R13!
  6. Salut, Am de 2 ierni FULDA KRISTAL - sunt ok cauciucurile, m-au salvat de mai multe ori la frane puse brusc in conditii de aderenta proasta (mazga sau chiar gheata pe jos). Zgomot la rulare acceptabil, amortizeaza mai bine gropile ca cele de vara. Ti le recomand cu incredere! De celelalte nu stiu nimic ca nu am avut. Iarna asta (ar fi a 3-a) tot pe astea le port ca nu s-au uzat.
  7. Recomand si eu acest service. Am facut o revizie recent cu schimbat ulei CV, ulei motor, filtre, schimb antigel si alte maruntisuri. Totul a ajuns la 588 lei cu piesele/uleiul lor. Ca timp o ora jumatate. Masina merge foarte bine. O mica nemultumire legata de cutia de viteze, in sensul ca nu s-a imbunatatit semnificativ cum intra in vit. 2.
  8. Salut, Matizul meu are 47.000 de km si 3 ani - la cum agata cutia in treptele 2 si 3 ma gandeam ca ar fi binevenit sa fac schimbul de ulei la CV, chiar daca nu a ajuns inca la 50.000. Zis si facut! Am gasit un mecanic care m-a sfatuit sa nu schimb uleiul din cutia de viteze, ci sa-l completez - ca numai la masinile mai "pretentioase" se schimba. Ce parere aveti de asta?
  9. Am fost si eu zilele astea la ei si am schimbat parbrizul ca se fisurase rau si il mai si zgariasem asta iarna cu racleta, deci nu se mai putea. Pretul a fost 250 cu montaj + ceva lasat la baieti ca au fost de treaba. Mi se pare mai interesant asta decat cel original, pentru ca are tenta verde.
  10. Salut, Am avut iarna asta, din noiembrie (spre sfarsit) pana saptamana trecuta cauciucuri de iarna Fulda Montero Kristal si am fost foarte multumit de ele - m-au scos din cel putin 2 accidente sigure, pe care nu le-as fi evitat cu cauciucurile de vara- deci, ca idee principala se merita. Am dat 150 pe bucata. Ma gandesc ca poate foloseste cuiva informatia asta.
  11. Asta e don'soara mea. Are 2 luni jumate! O cheama Evelina.
  12. Am facut revizie de 6 luni (ultima revizie a fost facuta in august), supranumita de seful de service "revizie de 40.000" desi masina are 27.500 km, si nu are inca 2 ani - am facut revizia de 20.000 in august anul trecut, mai devreme cu 2 luni, pentru ca am vazut ca in carte scrie din 6 in 6 luni sau 10.000 de km, care survine prima. De aici decalajul. Schimbat - ulei (5w30 Valvoline Synpower XL-I, 62 lei) -3 litri (cu asta am venit eu); - filtru ulei Mann; - filtru benzina; - placute de frana; Per total m-a dus cu tot cu ulei la 626 lei - cam mult zic eu.. Bineinteles si o atentie la mecanic, care si-a facut treaba zic eu, bine. In concluzie, reviziile la Matizuri sunt scumpe, avand in vedere ca manopera (15 Euro fara tva) e scumpa - asta daca le faci la service autorizat. Pe viitor fie o sa renunt la service-uri d-astea, si o sa incerc sa rezolv la mecanicii de la coltu' strazii (cam riscant, daca nu te cunosti cu ei), sau fac un upgrade la masina. Ca o consolare pentru banii dati, motorul merge excelent! Placutele de frana mi-au dat emotii, in sensul ca la prima frana am crezut ca nu mai opresc (obisnuit cu alea vechi, am crezut pe moment ca m-au lasat franele), dar dupa niste testari mi-am dat seama ca sunt ok, doar ca nu sunt obisnuit eu cu modul de franare mai lina.
  13. Salut, Am observat ca imi curge putin ulei pe la joja, se vede putin ulei prelins pe tubul acela in jos, simptomul asta intra in categoria "completare cu ulei" sau sa nu-mi fac griji? Merg uneori cu ea cam turat, in general aplic reteta "20/40/60/80" cand schimb vitezele. Vine ea revizia de 6 luni in februarie si se rezolva
  14. Revin cu impresii dupa un drum de 300 de km pe gheata- zapada, drum alunecos, inclusiv urcarea unei pante 3 oameni in masina, in conditiile in care pe drum era gheata. Sunt bune, ce sa mai. Nu am simtit pierderi de aderenta nici pe gheata nici pe mazga sau zapada - dar nici nu am fortat nota. In orice caz la 150 Ron bucata isi merita banii. Cu Continentalurile din fabrica (de vara) era mult mai greu.
  15. Fulda Kristal Montero 155/65R13 sunt bune? Astea sunt singurele pe care le-am mai gasit la vremea asta. Cand intreb daca sunt bune ma refer la o intrebuintare in limitele bunului simt nu condus in stil de curse cu 100km\h in curbe stranse and sh__t.
  16. Salut, Aceeasi problema cu clantanitul in a3-a cand vii dintr-a 2-a o am si eu; mai mult chiar, intr-a doua agata de nu e adevarat, daca nu bag usor-usor, lucru care e enervant mai ales la plecarile de la semafor, unde se cam cere plecare in forta. O reglare a cablului de ambreiaj de genul rotit jumate de tura, ar rezolva problema agatarii oare?
  17. Salut, Tocmai mi-am schimbat adresa din buletin, vechea adresa fiind din provincie. In afara de drumul la circa financiara de la adresa veche pentru scoaterea de la impozit, trebuie sa mai fac si o radiere din judetul respectiv, adica sa merg la RAR sau ceva? Si pentru reinmatricularea masinii pe Bucuresti trebuie sa merg si la RAR pentru identificare/omologare? (chiar daca nu s-au schimbat caracteristicile masinii)? Eu stiu ca pentru acest lucru se face programare peste aprox. 1 luna, iar certificatul financiar eliberat de la circa financiara de la vechea adresa e valabil doar cateva zile, in acest caz, trebuie sa-mi "sincronizez" drumurile pe care le am de facut in asa fel incat sa nu trebuiasca se le fac de doua ori. Permisul trebuie si el schimbat dar e o poveste mai scurta. Multumesc pentru informatii.
  18. Eu schimb tot la 20/40/60/80 si din pacate ma mai uit la vitezometru uneori, desi am aproape un an de mers cu Matizul. Dimineata cand e motorul rece evit s-o calc prea tare pana se mai "incalzeste" putin. LE: Eu am dus-o odata pana aproape de 70 intr-a 2-a si pana pe la 100 intr-a 4-a.
  19. Asta e din serialul Matiz vs BMW. Cred ca are multe episoade. Se apropie de ala cu Elodia.
  20. Aha. Am inteles. Totusi, or fi unele mai bune ca altele? Tind sa cred ca nu ar fi diferenta prea mare. Incep sa caut caucioace de iarna ca din ce zic astia o sa avem zapada in iarna asta...
  21. Degeaba, e buna intrebarea totusi, pentru ca de ex. Barum Polaris au dimensiunile 145/70R13 T iar Continentalurile cu care vin din fabrica au dimensiuni 155/65R13, deci e diferenta. Ambele sunt dimensiuni specificate in talon. Din asta trag eu concluzia ca dimensiunile cauciucurilor de iarna difera de dimensiunile cauciucurilor de vara - ma tot uit pe net si nu gasesc de iarna decat 145/70R13. E ok ce zic?
  22. Si eu ma feresc sa dau flash-uri tocmai pentru ca sunt interpretabile. Daca e scurt/lung si ce inseamna e un lucru destul de relativ. Era s-o patesc nu o data tocmai din cauza asta. De ex intr-o intersectie mica vroiam sa fac stanga (era vorba de 1 banda pe sens), dau semnal si ma incadrez cat mai aproape de axul drumului. Din fata vine usor un BMW care imi da flash. Din pacate am inteles ca ma lasa sa ma bag si dau sa iau de volan stanga. De unde, omul nu avea intentie sa ma lase, am evitat amandoi ciocnirea - nu eram chiar la limita sa nu putem evita. Deci - nu ma bag daca nu am prioritate, chiar daca imi da flash, decat daca s-a oprit aproape de tot si imi face semn - lucru rar, dealtfel, altfel nu. Si nici nu mai dau flash-uri tocmai din cauza de mai sus.
  23. Am facut revizia de 20.000 la Matizaur la Autonet Giulesti. Piese schimbate: - filtru aer - filtru benzina - filtru ulei - bujii - bec h4 - spray degripant TOTAL PIESE: 135.84 lei TOTAL MANOPERA: 217.92 lei (4 ore ?!! - timp real 1 ora si jumatate) Am pus ulei cumparat de mine Valvoline 5w30 FulSynt 3 litri 46lei/litru = 138 lei TOTAL costuri revizie = 500 RON cu tot cu "atentia" lasata la baieti. Cam mult, avand in vedere ca revizia anterioara am facut-o acum 4 luni si a costat in jur de 400 RON... Motorul merge excelent, marea nemultumire o constituie troncanitul amortizoarelor (pe care nu mi le-au schimbat pe garantie, pentru ca m-am scapat sa le spun ca am luat o groapa). Sper sa rezolv problema data viitoare (alt drum in service, alti bani... alta distractie...)
  24. Salut, am ajuns si eu la 20.000 de km (mai precis 20.0020 km), si ar cam trebui sa merg la o revizie, ceea ce voi si face marti. Problema este ca in week-end trebuie sa fac niste drumuri (cam 700 de km). Oare imi pierd garantia daca trec de 20.000 de km cu mult? Cine a avut o experienta asemanatoare?
  25. Pretul e foarte mare pentru ca e foarte mult de munca - e foarte complicat de montat aer conditionat dupa fabricatie, trebuie demontate o gramada si trebuie umblat si la ECM. In plus exista riscul sa nu iasa chiar atat de bine toata povestea pe motiv ca oamenii din fabrica aveau de montat in fiecare zi AC-uri deci stiu f bine cum se face, pe cand la un sevice e o treaba cam experimentala montatul AC-ului (nu se face in fiecare zi). Mai bine cum zicea adostar. Eu unu am varianta E fara aer si e nasol, dar n-am ce face. Vara asta o s-o duc asa. Vedem la anul ce-o mai fi, poate un upgrade la masina .
 

×
×
  • Create New...