Jump to content

cg_sorin

Membru
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

About cg_sorin

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Kalos
  • An
    2005

Recent Profile Visitors

837 profile views
  1. Am aceeași problemă. Aici se explică în detaliu: https://www.2carpros.com/articles/camshaft-angle-sensor-replacement. Nu știu cât de gravă este problema.
  2. Bună dimineața. Am fost la service, au verificat mașina și m-au asigurat că nu este vorba de partea mecanică (amortizoare) sau de evacuare. Pentru identificarea sursei zgomotului respectiv ar fi trebuit să demonteze mai multe componente prin portbagaj sau în zona banchetei dar nu am mai stat că nu era timp.
  3. Buna ziua. Scuzati terminologia de nespecialist folosita mai jos. Am un Chevrolet Kalos sedan din 2005. De cateva saptamani in partea din spate, usor stanga, se aude un zgomot ca un ”cloncanit” de tabla pe tabla sau tija metalica pe tabla, dar numai la denivelari si mai putin dimineata cand masina e rece. Am verificat tot ce am putut eu verifica: daca e fixata roata de rezerva, stingator ce putea lovi pe acolo, incuietoare portbagaj, imbinari, suruburi vizibile etc. Am scos totul din portbagaj, am fixat pe alocuri cabluri care bateau in tabla. Totul fara niciun rezultat. Singurul lucru suspect mi s-a parut a fi tija de la incuietoarea portbagajului (poze atasate) care are joc destul de mare si scoate un zgomot metalic daca o ating. Problema e ca nu o pot fixa pentru ca ea deschide incuietoarea cand bag cheia in portbagaj dar dimineata (la rece) nici aceasta tija nu se aude. Aveti ceva sugestii, va rog, inainte de a lua decizia de a merge in service (de teama ca rezolv ceva si dau de altceva)? Multumesc.
  4. Bună ziua. Detalii tehnice: Model: Kalos 1.4 Sedan An fabricatie: 2005 Km parcurşi: 72.000 Problemă: O să mă exprim în termeni mai puţin tehnici. Este vorba despre acţionarea pedalei de ambreiaj care generează următoarele zgomote: - la acţionarea pe loc (cu maşina pornită sau nepornită, nu contează) la eliberare după apăsarea completă se aude un "clanc" asemănător închiderii unui capac. La câteva verificări anterioare cei din service-uri mi-au spus că nu e nimic anormal. - în timpul mersului dacă eliberez pedala de ambreiaj menţinând apăsată frâna se produce de la pedală un scârţâit ca la frecarea a două componente de cauciuc. Zgomotul nu se produce dacă eliberez pedala de ambreiaj fără a avea apăsată şi frâna. Cu treaba asta încă n-am ajuns în service pentru că e destul de recentă. Aţi remarcat astfel de zgomote, credeţi că sunt un semnal de alarmă a unei eventuale defectări a sistemului?
  5. Pe factura scrie Bujie scanteie Z 16. Nu am mai multe detalii.
  6. Am fost la service şi rezultatul este că erau bujiile de vină. Deocamdată maşina merge bine, sper să nu mai am surprize.
  7. Am făcut pentru săptămâna viitoare programare pentru revizia anuală şi pentru tester pe problemele descrise mai sus la service-ul Rădăcini din Calea Plevnei. Ce ştiţi despre acest service, aţi fost vreodată la ei?
  8. Am avut aceeasi problema si am incercat de vreo 2 ori sa o repar la un service dar fara succes. Pana la urma, am inlocuit maneta la alt service cu 180 de lei.
  9. Buna ziua. Intrucat nu sunt adeptul mersului la service imediat si pentru orice situatie (in limitele date de defectiunile respective), postez aici o problema cu care ma confrunt de vreo 2-3 saptamani la Kalos-ul meu din 2005 (1,4-94CP) cu 70.000 km parcursi, hranit in ultimul an numai cu benzina OMV MaxxMotion 95 (anterior foloseam 98-100). Precizez ca ce s-a intamplat in aceste 2-3 saptamani nu a mai aparut pana acum nici macar in perioada de incepator (nu ca acum as fi vreun avansat) in care mai mergeam subturat etc. Problema pe care o acuz este ca in anumite situatii motorul trage greu, isi pierde puterea si masina trepideaza o perioada scurta de timp pana intervin cu schimbarea treptei de viteza sau oprirea aerului conditionat, dupa caz. Aceste situatii ar fi cam asa: - demarajul este greoi si sunt probleme chiar si la schimbarea din treapta I in treapta a II-a in conditiile in care altadata plecam de pe loc si cu a doua; - mergand cu 3000 de turatii in treapta a IV-a masina a inceput sa trepideze serios de parca motorul "se sufoca", nu mai avea energie; - cu AC pornit situatia se agraveaza, nu pot pleca de pe loc decat dupa 4-5 secunde de cuplu, iar la drum lung nu mai pot trece de 130km/h. Pur si simplu masina nu mai accelereaza decat daca opresc AC. In trecut aceasta situatie n-a existat, mergeam cu AC pornit si cu 150-160km/h. Interesant este ca aceste faze nu apar in mod constant ci aleator fara sa aiba vreo legatura cu temperatura exterioara sau cu gradul de umplere a rezervorului. Ati intampinat asa ceva, ati putut face si altceva pana ati ajuns la service? Multumesc.
  10. Bună ziua. Am un Kalos sedan din 2005 şi de câteva zile am observat că afişajul odometrului nu mai luminează atunci când se aprinde bordul. Afişajul este activ dar neluminat. Am înţeles că problema se poate rezolva desfăcând bordul şi nu pare a fi o operaţiune foarte dificilă. A făcut cineva această operaţiune, ne poate spune dacă sunt dificultăţi la şuruburi (dimensiuni diferite, greutate la scoatere) şi ce fel de bec/led este responsabil cu iluminarea odometrului? Mulţumesc.
  11. Eu cred ca am aceasta problema. Am un Kalos Sedan din 2005 care la revizia de anul trecut din august (60.000km) "a fost diagnosticat" cu probleme la caseta de directie, cu recomandarea de a o inlocui. Caracterul de urgenta, asa cum zicea service-ul, nu era asa de mare, mai puteam sta cu cea originala, ceea ce am si facut. Pana acum nu am remarcat (la nivelul meu de cunostinte in domeniu) nimic suspect insa de 2 zile la fiecare viraj stanga-dreapta apare un tacanit/pacanit in volan. Acest zgomot apare la inceperea virajului si la terminarea primei curse a volanului fara a aparea si la revenirea rotilor in pozitia initiala. Ciudat este ca, deocamdata, zgomotul nu apare decat atunci cand este si semnalizarea pornita. Am facut teste cu semnalizarea oprita si in mers si pe loc si totul se comporta normal.
  12. Am un Kalos Sedan din 2005 care la revizia de anul trecut din august (60.000km) "a fost diagnosticat" cu probleme la caseta de directie, cu recomandarea de a o inlocui. Caracterul de urgenta, asa cum zicea service-ul, nu era asa de mare, mai puteam sta cu cea originala, ceea ce am si facut. Pana acum nu am remarcat (la nivelul meu de cunostinte in domeniu) nimic suspect insa de 2 zile la fiecare viraj stanga-dreapta apare un tacanit/pacanit in volan. Acest zgomot apare la inceperea virajului si la terminarea primei curse a volanului fara a aparea si la revenirea rotilor in pozitia initiala. Ciudat este ca, deocamdata, zgomotul nu apare decat atunci cand este si semnalizarea pornita. Am facut teste cu semnalizarea oprita si in mers si pe loc si totul se comporta normal. Ati intampinat o astfel de problema? Multumesc.
  13. - High Quality Soft, Shock Absorbing Silicone Rubber - 'Snug' And Well Engineered Fit - Non Slip - Won't Slide Off Tables - Cutouts For All Ports And Controls Husa are 3 saptamani vechime dar este nefolosita deoarece am o alta husa. De asemenea, husa vine cu folie protectie ecran sigilata. Testare si predare personala in Bucuresti (nu exclud alte localitati). Pret 80 lei (usor negociabil). Contact: 0770.981.813.
 

×
×
  • Create New...