Jump to content

Nokian

Membru
  • Content Count

    35
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

About Nokian

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Location
    Cluj-Napoca
  • Din
    Cluj-Napoca
  • Auto
    Daewoo, Skoda
  • Model
    Matiz E/AC, Octavia TDI
  • An
    2006, 2001
  1. Avem un Matiz 2007 E-AC cu 30000km la bord. Pana acum am folosit doar ulei Daewoo 10w30. Inteleg ca e un ulei destul de limitat, ce imi recomandati intre: 5w30, 5w40, 10w40, Masina face cam 6000km/an doar in oras, drumuri scurte.
  2. Pagina aia de net era pagina www.daewoo.ro arhivata pe un blog. Dimensiunea apare si in cartea masinii. Deci nu ai facut decat sa-ti exprimi dubiile tale ce provin din necunoastere, fara sa contribui cu nimic la intrebarea mea initiala. Altfel spus: useless. Thanks, but no, thanks. In plus, informatiile se confirma si in aceasta discutie: http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/68-ce-dimensiuni-de-cauciucuri-merg-pe-matiz/ Se pare ca pentru 175/60/13 ar trebui luate jante de J5 in loc de J4,5. Aviz amatorilor.
  3. Ia de-aici: http://stud.usv.ro/~laxinti/proiect/betirut/daewoo/matiz.html
  4. Ma gandesc sa pun la anul doua anvelope noi 175/60/13 pe jantele de tabla din spate si doua anvelope noi 155/65/13 pe jantele de tabla de pe puntea fata... Anvelope de vara, evident... Ar putea comenta cineva ceva atata timp cat dimensiunile sunt in cartea masinii? Ce pareri aveti? Motivatia este cresterea stabilitatii. Am un prieten care are un VW Touran CrossCountry care are tot asa doua dimensiuni din fabrica: 215/50 R17 Fata Spate 235/45 R17 Jantele de tabla pe 13 originale Daewoo suporta anvelopele 175/60/13?
  5. Va salut, am un Matiz E-Klasse cu AC euro3 fabricat in anul de gratie 2006. Masina a circulat aproape zilnic dar kilometrii nu au fost multi astfel ca acum la aproape 5 ani masina are 22000km la bord. Uleiul si filtrele au fost schimbate odata pe an, la garantie nu am apelat, as putea spune ca am renuntat din primul an. La ultima revizie de anul trecut mi s-a propus un schimb de distributie (in reteaua DAEWOO0) dar am zis pas pentru ca am considerat ca rulajul si starea masinii nu o impuneau Am citit recent pe forumul softpedia ca kit-urile de distributie cu provenienta Craiova ar fi de proasta calitate (curele, role). M-am gandit ca ar fi mai bine daca as face schimbul de distributie in reteaua CHEVROLET cu un kit de-alor (un model de Spark are acelasi motoras de 0,8L) pentru o calitate mai buna a kitului si o manopera avizata. M-am gandit bine? Ceva sfaturi sau avertizari pe tema asta? Cam cat costa un schimb de distributie in reteaua Chevrolet (inca nu am facut investigatii in sectiunea Spark). Multumesc pt atentia voastra, stimati matizari.
  6. Multumesc Tomis. Hintul tau m-a ajutat... Am schimbat siguranta de sub bord si acum poate sa ninga sau sa ploua...It Works. Cele bune.
  7. Se da un Matiz E klasse cu AC Euro3 an 2006. Dupa gerurile care au fost recent, nu mai pornesc deloc stergatoarele (le-o fi fortat mama desi erau inghetate). Astept sugestii de rezolvare inainte de a ma duce la service. Deocamdata am verificat sigurantele la gramada, sunt intacte, mi-a mai trecut prin minte releu de stergatoare dar nu stiu care e si unde se afla, sau motorase arse. Daca cineva se pricepe, l-as ruga sa-mi dea niste hinturi inainte sa arunc cu milioanele in vreun service. Multumesc mult. Sa aveti un Craciun cum vi-l doriti.
  8. Facut revizia gratuita la 1380km. S-a ridicat masina, capota,...s-au invartit rotile, verificat articulatii, suruburi si cam atat. La sugestia mea mi-au reglat si un stropitor de parbriz care stropea direct in stergatorul stang. Acum e ok. La sfarsit, o tanti inginer m-a invitat sa trec la 5000km sa vin la schimbul de ulei. Nu am mai deranjat-o cu alte intrebari, dar in carte scrie ca schimbul de ulei se face la 6 luni sau 10000km (care intervine primul). Probabil ca voi face in 6 luni vreo 6000km si voi ajunge mai repede la service decat 10000km. Intrebarea mea este...sa fie foamea de bani a service-ului faptul ca am fost invitat la 5000km sau nu am citit eu bine in Biblie...
  9. My bad...imi fac mea culpa pt greseala de necunoastere. Merci de observatie, e bine ca nu m-am facut de ras decat pe forum si nu pe la vreun service.
  10. Pai la frana de motor nu are rost sa renunti, e chiar un mijloc de a reduce consumul la masini cu injectie electronica.Iar a-l tura iar nu e o problema pentru ca asta e regimul acestui minuscul motor... Cat priveste consumul meu de 8,2l in oras am ajuns la concluzia ca se justifica prin traficul departe de moderat de la mine din urbe. Practic am circulat in aceleasi conditii de trafic cu cealalta masina, o Octavia1 1.9 TDI si am ajuns la valori de 7,8-8l /100km, desi in conditii de trafic moderat obtineam cu aceasta masina 6,5l/100km in oras.
  11. La doar 1000km de nou, dupa ce am alimentat cu 27 de litri de benzina, acul indicatorului s-a blocat undeva la trei sferturi de rezervor, nevrand sa mai coboare nici daca am luat cheia din contact. Am instalat o alarma+inchidere cu doar o saptamana inainte dar nu cred ca are legatura cu acest incident. Ma voi duce la garantie, sper sa nu-mi comenteze aia de casetofon si alarma. Am dat o
  12. Ce mult mi-ar place sa citesc pe un astfel de topic mai multe statistici de consum, si mai putine dispute si controverse!
  13. Matiz E/AC fabricat in iulie2006, avand acum 1000km la bord (circulat doar in oras) nu am reusit sa cobor in oras sub 8,2l/100km. E drept ca am folosit si AC-ul destul de frecvent iar orasul e Cluj Napoca (care e un santier cu sensuri unice si ambuteiaje non stop). Totusi cred ca se va mai ameliora consumul pe masura ce va mai creste rulajul. La 5000km intentionez sa-i schimb uleiul.
  14. Nokian

    Noul Jetta

    Explicatia e data de taxele vamale de 30% (produs nonUE).
  15. Pai daca ai citit de Dolby in biblie...tot acolo trebuie sa si citesti raspunsul...! >- Oamenii ti-au raspuns corect ca Dolby (B,C,HSX-Pro) reprezinta o functie de reducere a zgomotului de fond la casetofoane (auto sau nu-HSXPro sigur nu). Dat fiind ca masina ta e un Daewoo aka Chevrolet si nu un Volvo sau Lexus, cu siguranta nu ai un sistem Dolby Pro-logic pentru ca si asa te costa o cifra cu trei de zero in Euro peste pretul masinii...
 

×
×
  • Create New...