Jump to content

jeffe

Membru
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About jeffe

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Cielo GLE/AC
  • An
    1999
  1. EXE: pana pe la 220.000km am facut reviziile la Radacini, la fiecare ~8.000Km, ulei Daewoo, standard. Acum tocmai am trecut de al doilea schimb de ulei Mobil. Dt_dark: Bucuresti, minim 100Km/zi
  2. cielo 250.000km. motorul original, nu papa nici un gram de ulei, am schimbat doar ambreiajul la 245.000 km
  3. jeffe

    Sculele Noastre

    Mi-am facut upgrade: CPU: Intel P4 2Ghz MB: Intel Desktop RAM: 512MB DDR Video: Ati Radeon 9600 Pro HDD: Maxtor 80GB SATA, WD 80 GB SATA, WD 80GB PATA ROM: DVD+RW Asus DRW-1608P Monitor: Samsung 913N Sound: Creative Audigy 2 - EX, Creative DTT2200 Digital 4.1 LAN: Intel Pro 100 Joystick: MS SideWinder Force Feedback 2 Mouse: MS IntelliMouse Optical USB Keyboard: MS
  4. jeffe

    Femeile La Volan

    Prietena mea are permis de conducere luat in Israel si unul luat in Romania. A condus (in afara scolii de soferi) 25Km. Femeile la volan sunt catastrofe. Nu din cauza ca habar nu au de mecanica, sau ca se pierd, sau pentru ca le lipseste jumatatea aceea de creier despre care se tot fac aluzii pe-aici. Ci pentru ca sunt prea preocupate sa fie femei. La volan fiecare dintre noi tre' sa fie sofer in primul rand si sa ii respecte pe cei din jurul lui fara sa conteze sexul acestora. La volan ar trebui sa fim niste "aparate" care sa duca masina din punctul A in punctul B fara incidente. Asta ar fi idealul, zic eu. Am vazut zeci de mii de "fitipaldi" pe strazi, unul mai istet decat altul, si femei dar si barbati. E drept, femeile imi sar in ochi mult mai usor decat barbatii, datorita faptului ca ele, saracele, sunt pur si simplu anacronice in trafic. Poate ca daca daca ar fi 90% din participantii la trafic femei atunci noi, barbatii am fi cei anacronici. Cine stie?
  5. jeffe

    Sculele Noastre

    Pentru ssh/mail/ceva programare/muzica/filme este arhisuficient. O sa imi iau P4 doar atunci cand o sa apara o versiune stabila de MacOS X86 (care nu merge decat pe procesoare SSE3 din cate am auzit ...)
  6. jeffe

    Sculele Noastre

    heh, al meu e batran ... CPU: Intel Pentium III 1Ghz MB: Asus CUSL-2 i815EP RAM: 512MB SDRAM HDD: 2xQuantum Fireball AS 40.0 GB(IDE), 1x IBM DDRS-3460D 3.4GB (SCSI) SCSI: Adaptec 19160 Ultra160 Display: nVidia GeForce FX5200 (MSI) ROM: CD-ROM Teac CD-532S (SCSI) DVD-ROM Pioneer DVD-303F (SCSI) CD+RW: Teac CD-W552E (IDE) Mouse: Microsoft USB IntelliMouse Optical Joystick: Microsoft Sidewinder Force Feedback 2 Audio: Creative Live! Player CT4832 Value Speakers: Creative DTT2200 Digital 4+1 Network: Intel PRO/100 Server Adapter (PILA8470B) Monitor: Samsung SyncMaster 913N (19''/8ms) Este ajutat sa ramana in forma de: - IBM P3/733 - 512MB RAM - 30GB HDD - 3xIntel Pro/100+ Server Adapter NICs - Model 6565-F1U - Pe post de server/router/bun-la-toate - Dell Optiplex nu-stiu-cat P3/550 (parca) 512MB RAM - 40GB HDD - Monitor IBM Multimedia 17'' negru cu boxe Bose incorporate - Pe post de calculator de prietena.
  7. jeffe

    Femeile La Volan

    Heh, in intersectia aia am claxonat si eu vreo doi aerieni care voiau sa intre pe interzis. E drept ca au fost doi aerieni si o aeriana. Femeia a fost cea mai interesanta, imi dadea cu farurile nervoasa ca nu o las eu sa intre !! Asa ca m-am dat jos din masina si m-am dus la ea: - buna seara, vedeti semnul acela ? - lasa-ma dom'le cu semnul tau!!! - dar il vedeti ? - n-auzi, domnule sa ma lasi in pace ? - si totusi ... e mare si rosu ... - ah, vai, da, va rog sa ma scuzati... Acum vreo cativa ani, faza (oarecum similara). Intersectia dintre Metalurgiei si Nitu Vasile + Emil Racovita. Eu eram in masina cu taica-meu, veneam de pe Metalurgiei spre BIG Berceni. Trecem de intersectie si ne loveste un Oltcit in partea stanga - spate. Se rasuceste masina ca in filmele alea americane, se opreste intr-un tarziu, ne dam jos cu ganduri criminale. Femeia de la volan: "va omor pe amandoi, criminalilor, ati vrut sa ma ucideti" . Ce sa mai, criza de nervi in toata regula. Eu, relativ calm deja, m-am dus la ea (in timp ce taica-meu, cu o fata lunga si trista evalua pagubele) si i-am aratat semnul acela triunghiular cu baza in sus pe care il avea mare si lat in dreptul masinii. Ma duc sa i-l arat iar ea urla sa iau mana de pe ea, ba ca o violez, desi nici nu aveam macar intentia sa o ating. In cele din urma l-a vazut si s-a facut liniste. Si ca sa ii raspund soferitei de mai devreme, nu i-am retinut nick-ul, scuze: nu am baut niciodata la volan, nici macar "o bere", dar tot nu vad care e legatura. Sau te pomenesti ca numai barbatii beau la volan?! (am exemple in care sa dovedeasca faptul ca nu e asa Si chiar daca admitem (prin reducere la absurd) ca numai partea masculina bea la volan... thread-ul asta este despre soferite si cat de bune sunt ele, nicidecum despre barbatii care isi fac de cap pe soselele patriei. Daca vreti exemple de bizoni eu zic sa facem un thread separat
  8. jeffe

    Femeile La Volan

    frankie: era barbat, da' avea parul lung alexia: o femeie nu ar trebui in mod normal sa fie capabila sa modifice timpii de aprindere la o injectie Bosh Motronic 2.5, de exemplu. Nici macar sa fie in stare sa isi schimbe o biata roata, in caz de urgenta. Noi vrem sa fie in stare sa stapaneasca un autovehicul pe drumurile publice, si asta in deplina siguranta si fara sa ii incurce pe ceilalti participanti la trafic. Eu consider ca este o lipsa totala de respect pentru cei din jur din partea femeilor care nu isi dau silinta de a invata niste reguli simple, clare si de bun-simt, pe care pana si marea majoritate a tractoristilor cu mai putin de patru clase le stapanesc. Atunci cand ma grabesc la serviciu, la meciul cu steaua, la mama sau la vreo parfumata n-am nici un chef sa dau peste vreo mironosita care conduce cu urechea lipita de parbriz si care, drept scuza ca ii moare motorul la semafor, sau ca a surprins-o culoarea verde cu ruju' in buza, ridica mana pe geam. Sau imi zambeste dulce. Ha. Saptamana trecuta mi-a aratat fratele meu o dacie albastra in trafic: nimic in neregula, doar ca avea semnele de incepator. Exact cand ma pregateam sa ii amintesc ca si el a fost la fel, daca nu mai rau, imi zice: uite-o p-aia care mi-a facut praf aripa stanga la reno acum doi ani !!!
  9. jeffe

    Femeile La Volan

    Astazi, mergand pe Titeica (strada cu Studentescul), urmand sa fac dreapta pe Barbu Vacarescu (in fata sediului Petrom, Competrol sau ce-o fi ala). Pana in bulevard este un semn de cedeaza. O tipa cu un A6 da sa intre pe intrarea aceea, avea prioritate, clar, ala din fata mea nu o lasa, eu in schimb da. E cam ciudat pus cedeaza ala acolo, da' in fine, o las fara discutii, ca oricum bloca cealalta banda. Ea nimic! Statea acolo si gesticula de zor, imi tot arata mie, (aluia care o lasa sa treaca, da ?) ca am cedeaza. Pai STIAM, ca de-aia m-am oprit, nu pentru ca vreau sa te iau de nevasta! Sa mor daca am stiut ce sa fac. In cele din urma mi-a picat fisa, am ridicat mana ca si cum mi-as cere scuze si femeia si-a vazut de drum.
  10. jeffe

    Femeile La Volan

    ... stateam la o intersectie in spatele unui focus. La un moment dat un istet cu un Aro care venea din stanga era incomodat de faptul ca focusu' se oprise cam cu un metru prea in interersectie si ii da un claxon scurt. La care fordu' baga marsarier si da fix in mine. Cand i-am vazut lampile albe aprinse m-am infipt in claxon, in spate aveam un autobuz, n-aveam unde sa ma misc nici macar un centimetru in spate. Ei bine nimic. A dat in mine de i s-a oprit motoru'. A mea n-a patit nimic, a ei avea numarul cazut. I l-am bagat pe geam, ca ea evident ca nici macar n-a schitat gestul de a se da jos sa vada ce tampenie a facut. Statea cu mainile pe volan si zambea dulce. Se credea sexy probabil. Eu nu am vazut femei care sa multumeasca in trafic, atunci cand le faci loc. Mi se pare mie?
  11. hehehehe, nu, nu sunt in legatura
  12. Eu car dupa mine in portbagaj: - alea obligatorii - spray pentru dezghetat parbrizul - spray anti-aburire - spray pentru curatat tapiseria - spray contact - spray degripant - spray cu vasilina - lichid de frana, un litru de ulei de motor si un flacon de lichid hidraulic (ramase de la revizie) - un set complet de becuri - un set complet de sigurante - o cheie de 10-13, un patent, trei surubelnite (toate cumparate cand mi-am schimbat suportul de numar, de nervi ca nu aveam scule in masina) - cricul si cheia de prezoane originale - vreo doua carpe, o racleta din aia pentru gheata si o scula de boschetar - un flacon de polish (nefolosit) - un ambi-pur non-anti-tabac. - o sticla de 2 l plina cu aqua-chioris - o caciula, o pereche de manusi, un tricou si un pull-over vechi - un convertizor de la 12V la 220V (pentru laptop de cele mai multe ori) Toate, cu exceptia celor standard care au locul lor, inghesuite intr-o cutie de carton, din aceea de laptop, fixata cu o coarda elastica. In habitaclu: - harta rutiera a Romaniei - cateva CD-uri mai vechi - charger pentru mobil - etui-ul pentru fata CD Player-ului - manualul de service + manualul original al masinii - un ambi-pur anti-tabac (de rezerva) - guma de mestecat - doua pachete de tigari (tot de rezerva) - vreo doua pixuri, un post-it, carti de vizita - un HDD de 9 giga hot-swap care trebuie dus la reparat de vreo doua luni, da' am uitat - servetele - cateva prezervative (ascunse in manualul de service, din motive lesne de inteles)
  13. Hehehe, partea buna a ABS-ului este ca e un sistem anti-prost, ca sa zic asa. Daca nu este montat bine nu functioneaza si indicatorul de pe bord iti semnaleaza lucrul asta. In principiu, cea mai dificila parte mi se pare montarea senzorilor de viteza pe fiecare dintre cele patru roti. Restul e banal, constand in respectarea unei scheme electrice si schimbarea unei pompe de frana.
  14. Sunt un fan dezlantuit al acestui simulator de zbor. Am jucat destul de mult, dar nu i-am descoperit farmecul decat "zburand" online, respectand legile aviatiei comerciale. De la o vreme nu prea am mai avut timp de joaca, dar te pot ajuta cu un sfat oricand.
  15. Se poate pune ABS, iar cu piese de la dezmembrari iesi destul de ieftin, in jur de $400. Un mecanic priceput iti va putea adapta cu usurinta ABS-ul de pe Opel Kadett GSI, Vectra sau Astra, si dau exemplele astea pentru ca Cielo sau Espero cu ABS sunt raritati la dezmembrarile de la noi, pe cand de Opel-uri este plin. Oricum, trebuiesc aduse modificari serioase: trebuiesc instalati senzorii, etrierele schimbate, pompa de frana, si instalat calculatorul de ABS. Cel care si-a pus pe ursulet a avut noroc, din doua motive: in primul rand ca a gasit atat de ieftin toate piesele, si in al doilea rand pentru ca a gasit un mecanic care i le-a montat pe gratis
 

×
×
  • Create New...