Jump to content

cosfru

Membru
  • Content Count

    32
  • Joined

  • Last visited

About cosfru

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.costin-frunza.com, http://www.funromtour.ro
  • Gender
    Male

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Aveo
  • An
    2007
  1. Da, si pe langa un consum simtitor - sa nu va treziti si cu un polizei - in special in Austria. Nu-i de gluma cu amenzile, am un prieten care tocmai ce-a dat o "noapte de cazare de 4* pentru o astfel de isprava.
  2. Salutare! Chiar mai depreme m-am programat pentru revizie Di BAS Fundeni. Mi s-a comunicat pretul 450RON (TVA inclus). Programarea pentru septembrie.De schimbat mi s-a comunicat : filtre + ulei, plus verificare generala (articulatii,frane). Am intrebat de curiozitate de probl. cu carcasa eletroventilator. Mi s-a spus "ati primit vreo circulara in acest sens? au fost probleme cu anumite loturi, si au fost anuntat posesorii.nu toate masinile chevrolet aveo au avut aceeasi problema". Cam asta e, acum ramane de vazut ce va fi, pana atunci mai bag 1000km )
  3. Salutare, Iata care sunt impresiile mele despre masinuta mea alias "flame" - aveo 1.2 sedan La 13800km facuti / mai putin de un an de zile: 1.CONSUM la drum lung : 5,8-6-6,6. functie de zona tranzitata, si nr .de persoane/bagaj.. De ex, printre ultimele ture facute cu ea a fost Austria,mi-a papat 6,6 in Romanica, 6 de cum am intrat pe autostrada la unguri. Masina full - 4 pers + bagaj.Viteza de croaziera afara :120-130 km h.Doar in Romania, la doua pers + bagaje consum pana in 6,5(mixt - din fata blocului pana la destinatie, si retur) 2.CONSUM URBAN: poate si 8 poate si 10; dat fiind faptul ca Bucurestiul nu poate fi un etalon pentru "consum urban" acesta diferentiindu-se foarte mult de ora ( trafic mai intens sau mai degajat) 3.COMFORT - la doua pers + bagaj e ideal, la 4 insa + bagaje ( rucsaci de munte, echipament de catarare samd)- in cazul meu , nu a fost chiar o placere.E drept ca sunt si mai lung in craci Ma gandesc serios sa ii iau un "coparseu" de pus sus. Comenzi ok la bord. Singura imbunatatire facuta: cotiera. Super practica. 4.FIABILITATE : spre fericirea mea nu am avut nici o problema cu ea pana acum. Am completat doar lichidul de spalare al geamurilor. Regimul la care am schimbat vitezele : 3000-3500; niciodata nu am mers cu ea subturata.In rest, fara batai, zgomote si alte probleme. Cine zice ca e mai puturoasa - nu e BMW e f adevarat, insa se poate merge cu ea mai sportiv, schimband mai "sus" vitezele. Dat fiind faptul ca garda la sol este destul de mare, am putut merge si pe drumuri mai accidentate - forestiere, ce-i drept avand grija mereu la incadrare. Ture mai importante facute cu ea : Glossglockner - Austria (3600km),Bulgaria - munte + mare ( ture de aprox 1000 km),Rep. Moldova - Chisinau si imprejurimi ( aprox 1000 km),Romania :Trasfagarasan, Valea Oltului,Defileul Jiului, Cheile Bicazului, Dobrogea, Valea Prahovei, culoarul Rucar -Bran s.a. Concluzie : o masinuta reusita (raport pret/calitate)
  4. Salutare, Ma pregatesc si eu de revizie cu a mea am exact 13900 cu ea. Proabil sa mai fac un drum de vreo 6-700 si aia e.Intrebare: am vazut ca unii dintre voi si-au facut revizia la dibas - la un pret absolut decent: 4-5 mil.Spun decent pentru ca deunazi m-am interesat la Radacini de pe Vitan si : 750 ron! ). Puteti si mie sa imi spuneti la care dintre dibas ati fost? Respecta toti aceleasi preturi?Mai mult, in afara de : filtre - ulei,aer,polen, si - schimbat ulei de cutie de viteze - am inteles ca ar fi obligatoriu, frane - dupa ce altceva ar trebui sa ma mai uit atent sa faca? Masina slava Domnului merge super, nu am avut nici o problema cu ea.Am auzit pe aici de consum, becuri aprinse - eu n-am patit asa ceva; si n-as vrea ca vreun "meserias" sa o dea peste cap. Multumesc anticipat de raspunsuri.
  5. Salut. Ideea e nu sa faca scoala, ci sa ia cateva sedinte (aprox 10 ore)...daca o fi Aveo bine, daca nu, nu. Asta inainte sa ia masina casei ), si sa-si ia sotul de la sprit
  6. E si asta o varianta, numai ca mai mare daraua ca ocaua )
  7. cosfru

    Noul Aveo 2008

    Ma repet inca o data, Aveo 2008 hatch, arata fain. Nu are super motoare, desi eu cred ca pe drumurile patriei masina asta va putea sa aiba un comportament "nervos" daca soferul chiar vrea asta...Vorba cuiva, poate o sa apara si un motor mai smecher pe ea asa pt pasionati. De ce mi-a placut : pentru ca are o forma de 2008, un interior de 2008...Si poate ca , din cauza faptului ca sunt ACUM interesat de AVEO, si e un gust nou, si m-am obisnuit cu el asa. E precum cu muzica...fiecare e nostalgic dupa ceea ce a ascultat candva...la un anume moment. Ca-i un amalgam de stiluri : e normal sa fie asa.Va fi o masina buget redus, pentru cei tineri, pt care exteriorul conteaza, si care vor sa-si permita o masina noua , ca sa-si plimbe prietena cu ea, fara sa se mai gandeasca la piese si alte chestii de mecanica. Tin minte, eu cand eram student mi-am cumparat in anul 2 o dacie... ) Daca as fi anul doi acum, mi-as cumpara sigur un Aveo hb.By the way : rosu si/sau negru dau excelent ca si culori. Ca si sedan, asa cum au spus-o multi pe forum, aveo 2008 are un pret corect fata de dotarile cu care vine. (si aici ma refer strict la masini noi - nu ca la aceeasi bani poti lua un sh mai mare). In 10 k iti iei doar o buburuza, si nu ma incanta deloc gandul sa stiu ca am skoda/vw nou - dar mic si cand imi arunc un rucsac de 15 kg in masina cu tot cu pioleti si coltari + bocanci de iarna samd, nu mai stiu unde sa-l pun pe-al doilea... P>S> nu a luat-o sa car cartofi si varza ) Cat despre probleme, vb lui Tolin, sa de-a domnul sa nu apara in 3 ani, dupa 3 ani pot sa apara sanatoase - voi fi propietar la alta masina. Nu ma pot pronunta fata de fiabilitate acum - am facut doar 4800k in 3 luni si-un pic. Tot ce spun acum este ca ma simt bine in ea...asta raportat la nr de masini conduse (Corsa, Tico, Cielo, Renault, Toyota si BMW + Olcit,Dacia ).Respect ce mi-a pus dealerul, si casc ochii la cei care au avut probleme si solutiile ulterioare. Eu am gandit-o logic : decat sa dau 2-3 mii in plus pe un Peugeot 206 sedan ( la aceleasi dotari, spatiu samd), mai bine plec in 3 excursii de banii astia.Si chiar asta fac. Am luat masina asta ca sa rulez cu ea...si pe 7 nov anul asta am sa va sun solemn ce cred dupa toate drumurile facute - si probabil cand va fi la 20k. O paste cat de curand si o branduire ) Numai ca trebuie sa-i gasesc si culorile )
  8. Salut! Stit cumva de vreo scoala de soferi care are in dotare si Chevrolet Aveo (hatch sau sedan) - preferabil sedan.Vreau sa imi dau sotia sa ia cateva sedinte de condus inainte de a lua masina familiei ) Multam anticipat.
  9. cosfru

    Noul Aveo 2008

    Salut! Hai ca ne invartim in jurul cozii. Desi inca suntem in urma cu mentalitatea fata de Europa, nu putem spune acelasi lucru de efectele globalizarii, care ne afecteaza acum. Daca va uitati pe la constructori, veti vedea ca brandul e una - si propietarul e altul. Unde vreau sa ajung: se doreste sa se vanda mai mult si de aici o fiabilitate oarecum egala la produse. Nu mai suntem acum 20 ani, cand e foarte adevarat ca ziceai mi-am luat masina si mor cu ea de gat. Ti-ai luat masina ca sa o schimbi.Si cam atat. Nu intra aici nu stiu ce modele de super serii...la super preturi. Fordul nu ma e ce-a fost, Vw nu mai e ce-a fost...Chevy nu mai e ce-a fost...samd.Sunt masini cu o fiabilitate apropiata, si cam asta e. Societatea care ne imprima conceptul de "sclav fericit" vrea ca de la vladica si opinca sa aiba o masina...drept urmare, totul acum se rezuma la pret de productie. Difrenta de pret este de multe ori data si campaniile de publicitate.Nu-ti imagina ca o reclama in care apare Seal sau mai stiu eu cine, nu va influenta pretul ulterior. Asa cum am spus, nu am mai vrut sh. Drept urmare in loc sa imi iau ceva de 3 ani ( in 10k de euro) am luat ceva nou de 10k.Nu mai vreau sa fiu mecanic, vreau sa-mi vad de joburile mele...Am fost mecanic la Dacie de mi-a ajuns )Si daca cu Dacia am facut cat am facut, cred ca voi face si cu Aveo-ul asta,macar jumate... In loc sa aruncam cu pietre intre noi, hai mai bine sa comparam fiecare ce calatorii a facut, si care cum l-a carat masina, si pe unde.Si vedem apoi, ce ne-a placut si ce nu ne-a placut...si mai ales la ce-am supus masina respectiva, daca tot vb de chestii fiabile... Eu provin dintr-o familie, in care strabunicul meu a fost un om important in Dobrogea( avea hectare de gradini, retea proprie de magazine si...o flotila de 10 camioane asa cum erau in anii 20-40'. Pana sa vina comunistii si sa-i ia tot...Asa ca prima masina de care am stiut cand am fost copil, a fost o sigla mare de CHEVY...Poate ca pe el il interesa fiabilitatea...pe mine mai putin. Cand o sa ajung la bunici am sa iau acea fotografie din albumul de famile si am sa o scanez
  10. cosfru

    Noul Aveo 2008

    Lucian M, asta a fost parerea mea si nimic mai mult. Insa daca vrei sa vezi cati prefera AVEO 2008 si AVEO ante 2008, ar fi frumos sa faci acest pool dupa vreo 3 ani.Pentru ca viitorii propietari de aveo hb 2008 sa poata vota si ei, si sa fie cel putin la fel de inversunati ca tine Sper sa nu o iei personal.E o chestie strict de gusturi si nimic mai mult. Intr-o buna zi o sa apara si noul aveo sedan...poate mai bun poate mai rau...cine poate stii?!
  11. cosfru

    Noul Aveo 2008

    Mi se pare corecta chestia cu subiectivismul. Si vb lui Tolin, o sa avem tot timpul sa fim obiectivi ) Colegi : nu va suparati ca vi se iau masinile la misto! Tineti la mistouri, si faceti misto la randul vostru. Naturalete, inainte de toate! Subiectivism "personal" ) : AVEO 2008 Hatchback arata beton! ; AVEO hatchback ante 2008 nu-mi place!
  12. cosfru

    Noul Aveo 2008

    Salut! Sunt intr-totul de acord cu spusele lui Night Elf. Aveo este o masina corecta vs un pret corect. Cand am luat-o (aveo sedan 1.2, abs,aer cond, samd) puteam la aceasi bani sa iau un sh de cativa ani...dar nu am vrut. De ce? F simplu, pentru ca nu imi mai doresc masini sh. Am vrut una noua, sa ma doara-n basca de garantie, de piese samd. O tin 3 ani si apoi alta...Cand o-i iesi la pensie, am sa ma gandesc probabil la una forever, acum insa gandesc din 3 in 3 ani Am facut pe mecanicul 4 ani de zile pe o dacie pe care am handralit-o 160 k km...stiam tot ce misca, dar vb unui prieten : arata-mi mainile ca sa-ti spun ce masina conduci...de aia am zis gata ...de acum noua, in functie de cat ma tine buzunarul. Chevy Aveo in opinia mea este un raport calitate/pret mai mult decat corect. Anost poti sa zici ca e un Logan...dar nu cred ca un Aveo.Plastice de calitate mai scazuta ( in sensul ca se zgarie repede) perfect de acord. Dar sunt finisate mai altfel - decat la Renaultul romanesc...unde totul e pus la nimereala. Si pe zi ce trece ma simt mai fericit ca nu fac parte din majoritatea cu LOGAN. Siguranta NCAP ) Hai lasati-ma...Cat timp nu suntem o societate in care oamenii sa gandeasca la chestii noi si multi viseaza la sh -uri...ncapul e o gogorita romaneasca. Nu ma asteptam sa iasa Aveo la ncap peste Logan - pana la urma nu-si taie europenii craca de sub picioare nu-i asa?! Stiti ca o stea la ncap nu i-a fost data pt ca nu bipaie centura de la pasager??? Si inchei cu ceva.Nimic nu mai e asa cum a fost. Mitul ca masina germana e cea mai cea...o fi la clasede masini superioare la care ne clatim ochii...in rest...pentru pu...me totul este de consum. Altfel ar inchide aia fabricile...Intr-o buna zi, o sa vina VW din Korea ca acolo va fi mai ieftin de facut...si atunci am sa aud :"Mi-am luat masina nemteasca?!" Multi km pentru fiecare dintre voi si FARA nici un fel de necazuri. PS. Si apropos de VW. Peste 3 ani, cand am sa schimb masina...visez sa imi iau o Alfa...Pentru ca nu vreau sa fac parte din marea majoritate! Pentru ca VW va fi mereu o marca prea "populara".
  13. Ai dreptate, nu m-am exprimat corect.Vreau sa scap de el -as vrea adica, dar fara sa scurtez schibatorul per total.Stau ca un pasa acum, de cand cu cotiera cea noua, si nu vreau sa ma lipsesc de acest avantaj - si sa ma trezesc dintr-o data cu un schimbator mai scort cu 10 cm. De aia am intrebat doar de maciulie... Se pare ca varianta asta cu taiatul e singura palpabila de pana acum
  14. Merci de invitatie! daca scap mai repede am sa vin, ca mi-am propus sa vin si niciodata nu a fost timp...Insa, nu pun bomfaierul pe ea ) Nu e vb de bascalie eu am mai citit despre problema asta...si am gasit in cele mai multe cazuri solutia taierii... Acum eu maine am sa pun si foto, sa vedeti cum arata si schimbatorul - sa va dati cu parerea daca merita sau nu...Si cu masina, sper maine sa apuc sa o si curat in interior sa o fac frumoasa ) p.s merci puchi, astept un semn
 

×
×
  • Create New...