Jump to content

marr

Membru
  • Content Count

    391
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by marr

  1. Estem si o tentativa de prezentare la ”Masina Mea”
  2. Revin dupa topicul de la diverse - alegere SUV, cu prezentarea a ceea ce am achizitionat in cele din urma. Subaru Forester Diesel (Boxer Diesel) 2.0 XS T-D. Versiunea de echipare VQ - cea de mijloc - ce include (dar nu se limiteaza la): - airbag-uri frontale, laterale, cortina (fata-spate); - climatronic; - scaune fata incalzite; - oglinzi electrice si incalzite; - degivrare stergatoare; - faruri xenon HID + spalator faruri tip pop-up; - radio-CD cu magazie de 6 CD-uri cu MP3, 7 boxe (inlcusiv sub-woofer) si comenzi pe volan; - trapa de maaari dimensiuni; - Cruise- Control; - proiectoare ceata; - jante aliaj de 17”; - sistem Self Levelizer pentru mentinerea constanta a garzii la sol (la incarcare cu greutati mari, spatele se ridica pentru a pastra garda la sol) Motorizare 2.0 Diesel (1994 cmc), 147 CP/3600 rot/min; cuplu maxim 350 Nm/1800 - 2400 rot/min, acceleratie 0-100 km/h 10,4 sec. Consum (in carte): urban/extraurban/combinat: 7,4/5,9/6,4 l/100 km. Tractiune integrala permanenta Symmetrical AWD cu diferential central cu pinioane cuplat la LSD. Cutie de viteze in 6 trepte. Discuri frana ventilate/fata, discuri frana solide / spate. Garda la sol 215 cm. Masa proprie - 1570 kg Culoare Newport Blue, interior Platinum. Pret : 24.790 Euro CIP (am obtinut o reducere de 1000 euro la pretul CIP) Primele impresii sunt mai degraba putine (nu am apucat inca sa o scot la plimbare), dar totusi - exceptand cuplul sanatos, nu se simte si nu se conduce ca un diesel. Nu vibreaza si nu suna ca un diesel. Acceleratia este liniara. Pun mai jos cateva poze (facute ieri pe ploaie) si revin cu impresii dupa ce o scot putin la plimbare: [attac hment=48427:IMG_1896.JPG]
  3. marr

    OTTO versus DIESEL

    Desi eram un fan declarat al motoarelor pe benzina, m-am facut diesel-ar. De ce ? In primul rand, pentru performantele dinamice - la acelasi model, aceeasi echipare, aceeasi capacitate cilindrica si aceeasi putere (150 CP) la benzina aveam un cuplu maxim de 196 Nm/3200 rot/min, la diesel am 350 Nm/1800-2400 rot/min. Acceleratie 0-100 km/h - la benzina 11 sec, la diesel 10,4 sec. 80-120 km/h sau peste diferenta este mult mai mare. Consum mediu: benzina 8,4 l/100 km; diesel 6,4 l/100 km. Autonomia la diesel este de 1000 km/plin - asta, cand faci drumuri lungi si dese este un avantaj. Dieselul asta nu vibreaza, nu tzacane, intr-un cuvant nu se simte si nu se conduce ca un diesel. Diferenta de pret CIP a fost de 1000 Euro. Aaaaa - este vorba despre Subaru Forester : 2.0 benzina vs. 2.0 Diesel (BOXER).
  4. E un Daewoo Captiva /Opel Antara. Initial a fost si Captiva in vederile mele. La fel cum au fost si RAV4, CR-V, Outlander, Grand Vitara. Asta pana la drive-test. Alegerea a fost Forester Diesel - si asta nici macar nu o luasem in calcul. Dar a fost dragoste la prima vedere ! Probabil maine (cu ajutorul lui Dumnezeu) o iau. Si am deja programate pentru maine si poimaine niste drumuri: Sibiu - Zarnesti - Brasov - Sf. Gheorghe. Daca reusesc sa o iau maine dimineata si sa fac drumul cu ea, revin cu impresii si poze.
  5. Pe mine, revizia de 60.000 - cu schimabt tot ce trebuie (inclusiv distributie, pompa apa, etc) m-a costat in jur de 1600 lei. Asta a fost acum doua luni, si nu mai retin exact pretul total (max. 1650 lei). Deci mare economie nu ai facut.
  6. Multumesc. Revin cu poze si impresii dupa intrarea in posesie.
  7. Sper sa fie BUN ! Cat despre SCUMP, nu este ieftin intr-adevar, dar depinde si in comparatie cu ce ... PS: Asta cu SCUMP e o chestie interesanta. Mai am si eu clienti care-mi spun ”e cam scump ...” Replica invariabila este cea de mai sus: ” In comparatie cu CE ?”. In 99% din cazuri functioneaza ! PPS: Pentru membrii gmclub, cele de mai sus nu sunt protejate de copy right !!!
  8. Am facut ieri drive-test cu Foresterul Diesel. Concluzia - asta o iau. Azi m-au anuntat ca este disponibila cu livrarea in prima decada a lunii noiembrie exact masina pe care o vreau: Diesel, albastra, interior platinum (gri deschis), nivel de echipare mediu XS - VQ (adica cel de top, dar fara tapiterie din piele). Incepem alergatura cu actele pt. leasing. PS: am prin si un discount de 1000 Euro la pretul CIP, deci pretul de achizitie va fi de 24.790 Euro CIP.
  9. Exceptand primul telefon - un Sagem luat la inceputurile Dialog-ului (cand aveau doar doua telefoane in oferta: Sagem si Alcatel) am avut numai Nokia - 2800, 3300, 6100, 7150 si acum am un 6500 Slide. Super multumit de toate (in special de 6100 si de actulalul). Cand mi-am luat actualul telefon - Nokia 6500 Slide - m-au interesat doar doua lucruri: stabilitatea semnalului si durata de viata a bateriei. Si de astea sunt absolut multumit. Restul gadgeturilor gen camera foto, GPS, navigare internet ca sa nu mai vorbim de radio sau music player ma lasa absolut rece. Pentru mine un telefon trebuie sa fie telefon, un GPS - GPS, o camera foto-camera foto. Adica prefer instrumentele dedicate ce fac un singur lucru dar il fac bine celor care fac de toate la un nivel ... mediocru. Si la firma am fax, imprimant(e), scanner nu un multifunctional.
  10. La al meu Kalos, pe la 45.000 km a inceput sa se auda tot mai hotarat un troncanit in stanga-fata (numai pe drum denivelat si la curba mxim dreapta) precum si un scartait enervant pe aceleasi drumuri denivelate (numai la viteza mica). Am fost ieri in service (am acum 53.000 km) - verificat si schimbat bucsa brat stanga si flansele amortizoare fata (si rulmentii aferenti). Cu tot cu pus pe scanner si curatat clapeta acceleratie (apropo era jaleeee - ma mir cum de se mai deschidea - desi pun doar Carrera 100 si numai subturat nu merg; ”vede” frecvent 5000 ture) + spalat a fost 411 lei. Mult mai ieftin decat ma asteptam (bucsa si flansele au fost in jur de 300 lei). Acum e aproape ca noua - mai are un scartait pe undeva prin spate la trecerea peste borduri, dar prea putin sesizabil si aproape deloc deranjat. La interior nici un greieras !
  11. Iaca si dieselul : http://www.auto.ro/stiri/subaru-forester-d...acum-in-romania In doua saptamani incerc sa fac un drive-test cu ambele motorizari (2.0 benzina si 2.0 diesel). In functie de cum se misca fiecare si de diferenta de pret voi face alegerea. Nu inainte totusi sa testez si Honda CR-V.
  12. Uite avioane ! http://videos.streetfire.net/video/2009-forester_152517.htm http://www.metacafe.com/watch/1556055/suba...est_varna_2008/ Ce zice de cum se misca pe hartoape ? Si in ambele filmulete este motorul cel ”mic” de 2.0 l si 150 CP.
  13. marr

    Ford Kuga

    Este pe youtube un filmulet cu un test comparativ intre Tiguan, Quasquai, Kuga si Koleos facut de Caradisiac (un fel de varianta franceza a Top Gear). In off-road (desi e cam mult spus) Kuga si Koleos au fost subtirele - vedeti cum nu sunt in stare sa urce o panta pe un drum forestier. Am cam uitat franceza in ultimii 10 ani, dar recomandarile lor mergeau spre Tiguan, Quasquai, Kuga si abia la urma Koleos (asta e ceva avand in vedere ca emisiune este un franceza !). Kuga este o masina draguta - cea mai frumoasa dintre cele patru daca ma intrebati pe mine. Are dezavantajul motorizarii (un singur motor disponibil fata de 4 la Tiguan) si al renumelui de service-uri proaste si scumpe dobandit de Ford in Romania.
  14. Eu nu pricep care este diferenta dintre un SUV si un Crossover, in cazul de fata dintre RAV4 si Forester. Daca vorbim de dimensiuni avem (in mm): Forester RAV4 Lungime 4560 4395 Latime 1780 1815 Inaltime 1700 1720 (fara sine portbagaj - 1685) Ampatament 2615 2560 Ecartament 1530 1560 Garda la sol 215 (225 la 2.5) 191 (182 la diesel) Raza bracaj 5,3 m 5,1 m Transmisie: Forester - AWD (4x4 permanent) + LSD (diferential central cu vascocuplaj - alunecare limitata) RAV4 - 4WD controlata electronic Cutie viteze (benzina 2 l): Forester - 5M + Dual Range (transmisie auxiliara HI/LOW) RAV4 - 5 M
  15. Da si da ! Adica da, la Automobile Sibiu si da, s-au miscat relativ bine avand in vedere faptul ca era sarbatoare (Sfanta Marie Mica) si era practic un singur mecanic in service (da” era Danut ala micu”).
  16. Revizia de 60.000 km - Kalos, af. 2005, 1.4 16 V Schimbat: - ulei + filtre (ulei, combustibil, aer, polen) - curea distributie - pompa de apa - role intinzatoare - verificat freon Pret cca. 1660 lei.
  17. Merci ! Consumul de benzina (in limite decente) nu-mi creeaza probleme in sensul ca masina ca fi luata pe firma si va umbla ca sa faca bani. De aici si unul dintre aspectele care m-au impins catre SUV. La genul meu de activitate, trebuie sa ajung la clienti (indiferent unde ar fi acestia) atunci cand au ei nevoie. La mine, din pacate, in 80 % din cazuri, e cumva ca si la urgenta - vin sau cand nu mai au incotro, sau pe ultima suta de metri cand zilele conteaza. Rarissime sunt cazurile in care lucrurile se pot face calm, asezat si planificat. Nu poti ajunge la un client = pierzi clientul = pierzi banii Asta a fost putin off-topic.
  18. Closchkutza - ai dreptate, sut pornit rau pe Forester. Dar, asa cum am spus, incerc sa ma temperez si sa fac o alegere inteleapta. Desi, ma repet, nu stiu ce ar trebui sa fie ca sa ma faca sa-mi schimb opinia. Vreau totusi ca sa am toate datele (obiective si subiective) in momentul in care dau banii. Eu am un principiu la achizitia unei masini, short-list-ul il faci cu capul iar alegerea finala cu inima. Daca alegerea ar fi pur tehnica ar fi tot timpul un ”ceva” care te roade ... ce-ar fi fost daca ...? In cazul masinilor in discutie insa, nu prea cred ca pe partea tehnica s-o dau in bara. Refuz sa cred ca Honda, Toyota sau Subaru fac masini proaste. Ramane partea de feeling si de utilitate. Cat dspre motorizare - in momentul achizitiei, cel putin din spusele dealer-ului, va fi deja disponibila si versiunea diesel la Forester. Daca diferenta de pret este cea avansata de el (1500 Euro) si datele tehnice (demaraj, consum, cuplu si putere / turatii) aduc dieselul in avantaj am sa-l iau in considerare. Consumul banuiesc ca va fi mai mic cu 2-3 l/100 km. Singura chestie ce ma face sa am o retinere la acesta varianta este faptul ca, de zeci de ani Subaru face motoarele boxer pe benzina. Si la face extrem de bine. Dieselul este nou (nu stiu daca are un an de la lansare) atat pentru ei cat si pe piata (primul motor Boxer diesel) si inca nu se pot spune prea multe dspre el.
  19. Referitor la motor: STIU ! Dar este mai mult decat am eu nevoie. Si, in fond este vorba de necesitati - desi mi-ar placeee ! - nu am efectiv nevoie de demarajul de 8 sec al Forester-ului turbo. Cele 11 sec pana la 100 km/h oferite de motorul de 2 l mi se par decente (cam atat am si la Kalos, dar cutia de viteze nu suffera comparatie). Referitor la spatiu, asa cum am spus, in CR-V nu am urcat (inca). O voi face cu certitudine. In Forester insa, am urcat si la volan, si pe locurile din spate. Eu am 1.90 si 97 kg. Pe locul din spatele soferului (reglat dupa mine) stateam mai mult decat confortabil, fara ca genunchii macar sa fie aprope de spatarul scaunului din fata - nici vorba sa-l atinga. Doua persoane adulte, indiferent de gabarit, stau extrem de confortabil pe locurile din spate in Forester. Trei adulti s-ar putea sa nu se simta la fel de confortabil - asta si datorita cotierei si - nu stiu cum sa-i zic - masutei !? centrale (e o chestie la mijlocul banchetei spate, opusa cotierei, ce basculeaza spre inainte oferind o tavita si doua suporturi de pahare). Oricum vom fi maximum 2 adulti si 2 copii. Portbagajul este arhisuficient. Avand in vedere ca am fost in concediu si cu Polo si cu Kalos-ul si ne-a fost suficient, in cel de la Forester poti juca fotbal. Si in afara concediilor, in portbagaj sta doar un laptop si un analizor de zgomot (jumatate cat un laptop). Eventual lada de bere si micii in week-end. Ce mi-a placut - asta ca si detaliu de design - la Forester este faptul ca, pe versiunea medie de echipare are trapa maaare. De fapt, diferentele dintre nivelul de echipare mediu (4Q) si cel superior este data de faptul ca, in versiunea de top are tapiterie din piele (care pe mine nu ma incanta absolut deloc - am scaun de piele la birou si fotoliu la televizor si vara transpir la modul extrem), scaun sofer reglabil electric (ma lasa rece, il reglez odata si bine) si ... cam atat. Nimic deosebit sau dupa care sa ”plang”. Ca si dotari de confort are in dotarea de serie - climatronic, xenon, cruise-control, scaune fata incalzite, iluminat interior de ambient albastru (o nebunie !), radio CD cu magazie de 6 CD-uri si 6 boxe + subwoofer !. Aaaa, si degivrare pt. stergatoarele de parbriz. Vopseaua metalizata este standard. Garantia - 3 ani din bara-n bara, fara limita de km. Asa cum am spus, masina asta m-a imbolnavit ! Nu stiu cu ce sau cum ar trebui sa fie celelalte doua modele din short-list ca sa ma faca sa-mi schimb parerea. Incerc totusi sa raman cu capul pe umeri si sa fac o alegere (si) cu capul. Din acest motiv am cerut o opinie de ajutor de la voi. Multumesc din nou !
  20. Deci se pare ca primul impuls a fost corect ! M-am uitat si la CX-7 dar, nu am nevoie de 230 CP si nici un consum de 18 l/100 km (sau, ma rog, 15 cat apare oficial). Daca n-ar fi asa, poate m-as uita la Foresterul de 2,5 Turbo ... Multumesc si astept si alte pareri si argumente.
  21. Dragi colegi co- forumisiti, Sunt vechi pe acest forum - de la achizitia Kalos-ului in 2005. In ultima vreme, am fost prea putin activ - timpul fir-ar sa fie ! Apelez la voi dat fiind faptul ca, stiu pe-aici cativa dintre ”cei vechi” cu adevarat cunoscatori si pasionati in ale automobilelor. Datele problemei sunt urmatoatrele: - In circa o luna - doua, trebuie sa-mi schimb masina. Kalos-ul insa nu va parasi familia - in sensul ca o sa-l transmit socrului meu (mai duce baiatul la scoala, la sport, etc). Dupa indelungi analize am ajuns la concluzia ca va fi SUV. De ce ? Pentru ca circul fooarte mult in ultima vreme, pe fel si fel de drumuri. Pentru ca am nevoie de o masina sigura, confortabila si care sa ma duca din punctul A in punctul B oricand e nevoie, indiferent de conditiile meteo si indiferent unde ar fi punctul B ! - Vreau o masina japoneza (asta e o pasarica a mea); - In principiu, vreu benzinara - pentru ca japonezii fac asta de mutl si fac bine, o diferenta medie de 3 l/100 km nu ma da pe spate. In plus, nu stiu cum vor evolua preturile motorina/benzina si mai ales taxele in functie de motorizare; - Masina asta nu va fi folosita (prea mult) in oras. Pentru asta avem altceva. - Va face cca. 25.000 km/an; - NU sunt fan SUV. Daca era sa o iau cu inima era clar un model (mai) sport - Honda Civic 5D, Mitsubishi Lancer, Subaru Impreza, sau ceva din gama; - Bugetul disponibil - cca. 25.000 Euro CIP In lista initiala erau cuprinse: - Toyota RAV 4 echiparea Executive LCA, 2 l VVTi - Honda CR-V echiparea Elegance/Sport 2.0 i-VTEC - Mitsubishi Outlander - versiunea de Intense 2.0 TDI (asat e motorizarea unica pe acesta echipare) - Suzuki Grand Vitara echiparea de top (nu retin denumirea) 1.9 DDIS Toate cu un pret CIP in jur de 23-24000 Euro. Acum cateva zile, fiind la revizia de 60.000 km cu Kalos-ul, si neavand ce face vre-o 30 de minute, am intrat ”in vecini” la dealer-ul Suzuki sa vad Grand Vitara. Intamplarea face ca acesta sa fie si dealer Subaru. Si sa fie pe-acolo si un tip fooarte amabil. M-am urcat in Grad Vitara, am dat o tura prin curte (masina nu avea inca asigurare). Motorizarea 1.9 DDIS, echiparea de top. Masina OK dar, nu m-a dat pe spate. Dupa asta, am urcat in noul Forester. 2.0 XS. Am dat si cu asta o tura prin curte. Era disponibil pentru drive-test dar nu aveam eu timp. Anyway, m-am indragostit pur si simplu de masina asta. Nu pot sa spun cum si de ce, dar e prima masina in care urc si ma simt ... ”Acasa”. Daca avem atunci banii, plecam cu ea. Am refuzat (deocamdata) invitatiile la un drive-test serios. Nu vreau sa mai ia valul prea tare si vreu ca inainte sa fac un drive-test si cu RAV4 si CR-V. Ca sa scurtez povestea, in acest moment a ramas sa aleg intre: - Forester (90%) - CR-V - RAV-4 Peste cca. o luna, am sa fac si drive-teste pe cat posibil serioase, cu toate 3. La Subaru ma asteapta cand doresc, la Honda am vorbit (un reprezentant de vanzari locuieste intr-un bloc vecin, am vorbti cu el si mi-a spus sa-l sun ssi vine el cu masina pt. drive-test cand doresc). La Toyota nu am ajuns inca. Va rog, pe cei care aveti cunostinte, sau si mai bine, experiente cu vre-unul dintre cele 3 modele de mai sus sa ma ajutati cu un sfat (pe cat posibil argumentat) Multumesc !
  22. Despre faza cu ”trage sanator de la doo mii”, mai sunt si benzinare care fac treaba asta. Exemplu - Foresterul de 2.0 l, benzina, aspirat, curba de cuplu este aproape liniara intre 1000 si 5000 rot/min. Am facut drive-test cu un Forester de 2 l benzina si un Grand Vitara 1.9 diesel la interval de 2 minute (este acelasi dealer). Subaru trage mult mai bine la 1800 - 2000 rot/min decat Suzuki. Vreu sa-mi iau un SUV in urmatoarea perioada (octombrie- noiembrie) si oscilez intre benzina si diesel. Masina asta va fi folosita putin in oras, deci, in cazul meu, daca diferenta de consum mediu este in jur de 3 l/100 km sunt 90% convins sa merg pe benzinara. Vreau clar un model japonez - pana acum No. 1 este Forester dar mai intra in ecuatie si RAV4 si CR-V. La Subaru, dieselul va fi disponibil cu motor disel din octombrie. Daca diferenta de pret va fi de doar 1500 Euro cum spune dealer-ul am sa analizez si varianta asta. La Honda i-VTEC-ul stiu ca este foarte performant si putin gurmand. Dar, au avut ceva reduceri la diesel... sa vad peste o luna ce oferte sunt, care sunt costurile si intervalele de revizii, cum evolueaza preturile la motorina vs. benzina ... Poate o sa deschid un topic la sfaturi cumparare auto.
  23. Am vazut undeva - 3-4 pagini mai la vale, ca simabilul nostru co-forumist Ovi Jer nu recomanda Garmin Nuvi 200. Pot sa stiu care-i sunt motivele ? Eu am un Nuvi 250 W si se descurca excelent - testat in tara (Bucuresti, Constanta, Targoviste, Brasov) si m-a condus la fix la adresele dorite. Delay-ul este mic spre foarte mic (max. 5 m - in Bucuresti cca. 1 m). In plus, are o multime de POI - de mare ajutor in special in Bucuresti ! In Bulgaria stie intr-adevar doar drumurile principale dar, m-a dus fara probleme din Vama Veche in Nessebar. Am observat ca, in Varna stia chiar bine strazile. E drept ca, in Balcik era deja pierdut. Are preistalate ROAD 2006 pentru Romania respectiv City Navigator pentru Europa. Singurele dezavantaje pe care le-am depistat pana acum sunt: - Harta este versiunea Septebrie 2007 - versiunea actualizata 2008 urmeaza sa apara abia spre sfarsitul verii; - Din cate stiu eu, nu poti sa-i pui alte harti decat cele Garmin.
  24. Verificati (si completati) freonul ! Am sesizat si eu faptul ca nu mai raceste asa cum stiam eu ca trebuie sa o faca. Am fost azi in service pentru verificat si completat freonul si, surpriza, rezervorul de freon era (aproape) gol ! Masina are 3 ani si 45.000 km.
  25. Ce vremuri ... "am 10.000 de km ... " !! Eu am 42.000 km cu a mea. Kalos, 3 usi, 1.4 16 V. In afara de becuri si revizii - no problem ! A fost o problema cu MIL-ul care mi s-a aprins de doua ori in ultima luna - NUMAI la coborarea de pe Feleac (am expus provblema la locul potrivit). Am ajuns la concluzia ca a fost o combinatie de factori - benzina "buna" - OMV 95 + variatie mare a regimului de turatie (urcat in 4000 de ture - coborat in frana de motor) + alte bazaconii => o detonatie aiurea inregistrata de computer si semnalata ca atare. Am schimbat benzina si in ultimii 2000 km nu s-a mai aprins. In rest, benzina, apa si talpa ! Mai am 3 zile de garantie la ea si azi am fost in service pentru o ultima verificare - suspensii, bucsaraie, frane. Totul este absolut OK. Mai scartie flansele de la amortizoare la trecerea peste denivelari, dar nu suficient de deranjant. Baietii de la service mi-au recomandat sa nu le schimb ca astea noi sunt mai proaste decat cele vechi ! Una peste alta, eu unul sunt absolut multumit de masinuta.
 

×
×
  • Create New...