Jump to content

arbaleta

Membru
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About arbaleta

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 11/07/1980

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    daewoo
  • Model
    espero
  • An
    1997

Recent Profile Visitors

1687 profile views
  1. Pentru ca, in urma cu o luna, puneam niste intrebari referitoare la instalatia GPL si promiteam ca revin cu ceva concluzii, iata-ma, chiar daca aceste concluzii nu ajuta foarte mult aici. Problema mea nu era instalatia GPL, ci rotorul delcoului care era "impuscat". Asadar, problema rezolvat. Multumesc SMV pentru sfaturi.
  2. Acum sunt ceva mai lamurit chiar daca asta nu ma face mai putin stangaci. O sa incerc sa fac verificarile astea. Sper sa am timp saptamana asta, precum si inspiratia necesara. Revin cu concluzii si eventuale alte intrebari. Multumesc. Totusi, daca e cineva priceput de prin Titan dispus sa-mi dea o mana de ajutor la fata locului zilele astea...
  3. Salut SVM, iti multumesc pentru raspuns. Te rog totusi sa nu presupui prea multe despre cunostintele mele legate de instalatia GPL (am mentionat ca in 10 ani n-am avut nicio problema). Am incercat sa acopar golurile in ultimele zile, dar e destul de greu sa ajung la cunostintele tale (ti-am citit multe posturi pe aici si pe alt forum). Asadar, mi-ar trebui mai multe detalii despre cum se face. Cred ca gasesc electrovalva cu filtru, dar masurarea se face cu contactul pus sau cand dau la automat? Cat despre celelalte 2 valve, nici macar n-am habar unde sa le caut (dar ma mai documentez). Cand le-oi gasi, ma prind eu cum sa le deconectez, dar cum le alimentez si din ce papuci sa le deconectez pe celelalte? Cat despre inecatul in GPL, sincer, e prima data cand aud ca se poate intampla, dar, se pare, am, inconstient, experienta necesara de nu mi s-a intamplat. Altfel de verificari, mai ca pt "gascani" ca mine in domeniu, nu s-ar gasi?
  4. Salutare prieteni! Mare problema, mare! Sunt posesor de Espero 1.5, 16v cu instalatie GPL Bigas (in varsta de 10 ani), comutator Milano (3 trepte). Cum pompa de benzina mi s-a ars, de vreo 500km circul doar pe gaz. Sambata am facut un plin si am mers fix 30 km pana aseara cand, ajuns in parcare, am oprit, am bagat in marsarier (ca sa parchez cu spatele) si mi-a murit motorul. Am incercat sa pornesc si nu se mai poate. Dau la automat degeaba, nici macar nu schiteaza vreun gest ca ar vrea sa o ia. Am citit cat am putut din cele 160 de pagini de aici, dar tot nu-mi pot da seama cum sa rezolv problema. Comutatorul (gasit, de multe ori, vinovat pe aici) pare sa functioneaze pt ca se aprind toate becurile. Fise bujii schimbate recent, bujii cam vechi pe care am vrut sa le schimb chiar sambata, dar n-am reusit sa desfac / capacul (un meserias mi-a stricat mai demult capul unui surub si acum inbusul nu mai prinde). Nu mi-a dat niciun rateu, nimic. N-am avut niciodata vreo problema cu instalatia asta. Cum suntem in Saptamana Mare, iar eu nu mai pot misca masina de pe loc, mi-ar prinde tare bine cateva sfaturi de la voi care stiti mult mai multe despre instalatiile GPL decat mine.
  5. Salut! Hai ca vin si eu cu o cerere, poate am noroc. Ai cumva un set de faruri pt. espero?
  6. Salutare prieteni! Am rezolvat-o pana la urma. Va rog sa va abtineti sa dati cu pietre...era bateria terminata. Cum eu am presupus la inceput ca atat timp cat am lumini, bateria e buna, m-am orientat spre alte posibile probleme. Acum merge si casetofonul...ce minune! Oricum, ca din orice astfel de experienta, am mai invatat ceva despre masina asta. Multumesc de ajutor. Si acum....
  7. Mi-am facut timp si m-am apucat sa desfac contactul (cel electric). Am reusit sa nu-l rup, dar mi-a dat batai de cap surubul ala e siguranta de sub volan. Oricum, contactul arata ca nou, nu prezinta urme de arsuri, oxidari, ceea ce inseamna ca am probleme la electromotor, nu? Asa ca, am nevoie de sfaturi (mai mult de ajutor)....unde e electromotorul, cum il desfac, ce pot sa-i fac, dupa ce ma uit?
  8. Multumesc pentru sfaturi, baieti. O sa incerc sa ma ocup saptamana asta, dar imi e teama ca abia sambata o sa am timp. o sa incerc sa vad ce iese daca o fac singur si va tin la curent. Spor!
  9. Salut! Sa incep cu sfarsitul...Postam acolo , de obicei, dar am vazut ca n-a prea fost activitate si am zis s-o fac si pe asta (sa deschid un topic) . Dar promit sa nu mai gresesc si o sa ma intorc acolo. Nu ma deranjeaza sa ma documentez si sa fac singur treaba. Din cauza asta ma apuc si stau pe aici. De obicei, inainte sa postez, caut raspunsuri pentru problemele mele. Ideea e ca imi e teama sa n-am vreun scurt pe undeva ca sunt o groaza de fire pe la motor (poate pe la inchiderea centralizata care, dupa cum m-am documentat, a creat probleme multora). La contact m-am gandit si eu initial, doar ca, a fost schimbat acum cam 2 ani. Cine a facut operatiunea atunci nu mai e in Romania, deci nu mai pot apela. Mi-a pus un contact care era pentru Opel Omega, ca cica e la fel cu ala de espero pentru ca espero e facut pe platforma de omega.E posibil sa crape ala nou in mai putin de 2 ani, in conditiile in care nu folosesc masina zilnic? (stiu, orice e posibil, dar eu ma refer daca se poate intampla in mod n ormal). O sa incerc sa ma uit la contact, ca l-am urmatit pe nenica ala si nu cred ca am probleme in a-l desface.Dupa ce-l desfac o sa fie ceva mai dificil de identificat problemele, dar sa vad ce pot face. Sper totusi sa gasesc un om priceput care sa aiba instrumente de masura si tot ce trebuie, sa nu ma apuc sa dau 80 ron(parca atat era contactul) degeaba.Daca totusi cunosti vreun priceput in ale electromecanicii,mi-ar prinde bine un nr. de telefon. Toate cele bune!
  10. Salutare! Prieteni, problema : Se dau : automobil cu probleme Espero 1.5 16V din '96. Anu' trecut prin iarna au inceput sa se intample, in ordine cronologica, urmatoarele: 1. Mi s-a ars goarna de la alarma. 2. La 1-2 luni pornea alarma singura si se blocau luminile de semnalizare. Adica ramaneau deschise si nu palpaiau ca de obicei. Nu puteam sa fac nimic din telecomanda si nici nu puteam porni masina (daca e alarma cuplata, nu pot porni motorul). Scoteam bornele la baterie, le puneam la loc si am reusit miraculos s-o dezarmez.Astfel am renuntat la a mai folosi telecomanda si am inchis-o numai din cheie. 3. Acum o luna mi s-a ars (asa cred eu) casetofonul (ala original). Era conectat la contact si pornea la primul pas. 4. Cu 2 saptamini in urma am vrut s-o pornesc si n-a mai pornit. Cu o seara inainte a mers perfect, am parcat-o si a doua zi n-a mai pornit. Pun contactul si nu cred k trimite curent la electromotor. Nu face la motor nici un fel de zgomot. 5. ieri am deschis-o cu cheia. Se deblocheaza toate usile in acelasi timp. Cand s-o incui la loc, nu s-au mai blocat toate o data si a trebuit sa le inchid manual. Se cere: un electromecanic sau macar de niste sfaturi.( Am sunat la unii , dar mi-au cerut 100 ron numai sa vina sa faca constatarea si cik, in functie de ce are si cat lucreaza, poate sa mai creasca pretul. Sincer, sunt eu la ananghie, dar chiar sa ia pielea de pe mine nu-i las.Oricum, nu ma astept sa ma coste 10 le, dar cred ca aia exagerau (sau nu mai stiu eu preturile in Bucuresti?!) Astept sfaturi!
  11. Topicul cu magazine nu l-am vazut. In rest, crede-me, caut de o saptamana, rascolesc net-ul, dau mail-uri, intreb pe forum-uri si nu gasesc cureaua asta. O sa caut topicul cu magazine si o sa le rascolesc. Toate cele bune! PS: Tocmai ce m-au raspuns niste baieti de pe la Satu Mare k au cureaua si e 25ron (!!!) k cik lichideaza nu stiu ce stoc. Intre timp caut...
  12. Am descoperit singur...powergrip 5419xs merge la espero 1.5 16V. Acum nu o gasesc pe nicaieri. Sugestii? Nu mai are nimeni espero pe aici sau nu mai bagati piese in ele?
  13. Salutare! Daca tot vorbim de distributie... are cineva ideea ce model (serie) de curea de distributie Gates Powergrip se potriveste la espero 1,5 16V? Am inteles ca sunt mai multe modele, pentru diferite masini, dar vanzatorul n-a stiut sa-mi zica care e pt espero. Recomandari pentru restul de piese pt distributie aveti? Cat costa si de unde le iau din bucuresti? Toate cele bune!
  14. Salutare! Daca tot vorbim de piese... are cineva ideea ce model (serie) de curea de distributie Gates Powergrip se potriveste la espero 1,5 16V? Recomandari pentru restul de piese pt distributie aveti? Cat costa si de unde le iau din bucuresti?
  15. Intrebarea mea de "cunoscator" in ale mecanicii: ce-s alea? Si bun... ii zic sa le verifice (as face-o eu daca as sti cum) si daca aia e problema, cum se rezolva? Se cumpara oring nou, se repara alt fel? Am mai spus-o pe aici, nu ma prea pricep la mecanica, dar iubesc masina asta si vreau s-o tin cat mai mult. Thx for the reply.
 

×
×
  • Create New...