Jump to content

Nicu001

Membru
  • Content Count

    70
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Everything posted by Nicu001

  1. Da, fluctuatiile sunt normale, si la mine apar pe softul de GPL. Senzorul MAP indica bine, trebuie sa fie sub 0,3. Toate asea la ralanti.
  2. Eu am schimbat uleiul cu Castrol 75w90, este suficient 1 litru. Problemele s-au rezolvat in totalitate: caraia la tr. III si intra mai greu tr. II.
  3. Da, e o solutie. eu am jante de aluminiu si cauciucuri 165/65/13. Diferenta fata de GPS este de aproximativ 3km/h. Poti pune pe jantele originale 155/75/13.
  4. Iei am patit-o si eu, dar dupa ce am spalat motorul. Pornea intr-un piston si se oprea. Rezolvat problema dupa ce am uscat fisele de la bujii.
  5. Daca mai ai cheia veche (rupta) scoate senzorul din plasticul cheii (se vede ca un punct rosu) si prinde-l (lipeste-l, agata-l) langa imobilizator. Asa rezolvi cel mai simplu. Sau si mai simplu pune cheia rupta langa imobilizator sub carapacea volanului.
  6. Eu am schimbat asta vara injectorul de la cilindrul 1 cu un injector pentru Euro 2 si merge brici. Nici macar nu am dat reset la ECM.
  7. De regula scartaitul apare la capatul din exterior unde este supus serios intemperiilor si se transmite peste tot, de ai impresia ca scartaie in interior. Folositi vaselina la capatul din exterior si sigur dispar problemele.
  8. AC-ul pe timpul verii omoara motorul mai ales in rampe.
  9. Cred ca e EGR, functioneaza vacuumatic.
  10. Etrierii pot fi "stapaniti" si nu mai trancane daca se fixeaza cu arcuri (de la acceleratie Dacia), se prinde un capat de suportul aerisitorului de la etrier, se trece arcul dupa telescop si apoi celalalt capat se prinde tot de aerisitor. Nu mai trancane nimic, sistemul de fanare nu este afectat absolut deloc.
  11. Al meu e din 2007 cu euro 4 si check-ul se stnge la 1-2 sec. dupa pornirea motorului. Asa a fost de nou.
  12. Apropo cat de fiabil este un motor cu GPL. http://www.4tuning.ro/reportaj/reteta-fiabilitatii-cum-a-reusit-un-logan-din-slobozia-sa-depaseasca-1-milion-de-kilometri-fara-interventii-majore-30051.html
  13. Am calculat consumul pe timp de iarna, 26.11.2015 - 06.03.2016: - total km. parcursi = 5626 - total km. parcursi cu benzina = 67 (monitorizati drastic) - total km.parcursi cu GPL = 5559 - total litri GPL = 358,7 Rezulta un consum mediu de 6,45 litri la suta de km. pe timp de iarna cu anvelope de iarna (si la noi iarna e iarna).
  14. Zilele trecute am facut un drum pana in Bucuresti, mai exact: Solca-Suceava, sos.Fundeni, sos.Pantelimon, com. Pantelimon si retur - in total exact 1033 km, doua persoane si bagaje cam inca pentru o persoana, intre localitati am tinut-o cu 100 km/h. Am alimentat pe traseu, prin metoda plin-plin, ultima alimentare fiind cand am ajuns acasa. In total am pus 64,7 litri GPL cu care am parcurs 1033 km - deci o medie de 6,37 litri%. In conditiile actuale ale preturilor costul pe 100 km. este undeva la 14 lei. Supermultumit!!!
  15. Depinde cum este legat vaporizatorul la instalatie. Al meu e pus in serie cu vasul de expansiune. Apa din motor intra in vaporizator, apoi ajunge in vasul de expansiune. Furtunul de intrare in vasul de expansiune fiind mai mc s-au pus reductii la intrarea si iesirea din vaporizator. Acum depinde cum iti leaga montatorul tie vaporizatorul. Sunt si alte metode pentru care nu necesita reductii, spre exemplu in serie cu vasul de expansiune - dar apa mai intai intra in vasul de expansiune apoi returul (furtunul este la aceeasi dimensiune) merge spre vaporizator ori in serie cu caloriferul masinii sau in paralel cu acesta unde sunt necesare doar doua T-uri. Depinde...
  16. Cele doua piese de care zici, le-am facut si eu ulterior la strung din bronz. Asta e, nu se gasesc intotdeauna reductii la dimesiunile respective.
  17. Nu cu mult, diferenta de pret nu-i mare.
  18. Nu-i rau nici asa, butelia de 31 litri intra perfect in locul rotii de rezerva, autonomie pe GPL de 400-450 km. e foarte bine. Initial si eu am optat pentru una mai mica, dar montatorul a insistat pentru cea de 41.
  19. Gaz intra 37 - 37,5 litri, suficient pentru cel putin 600 km. Bancheta se rabateaza normal, .... intr-adevar portbagajul este putin mai sus decat restul - cei 3 cm.
  20. Da, o intrebare buna. Incape dar se ridica fata de nivelul portbagajului cu aprox. 3 cm. Eu am pus in locurile ramase mai jos polistiren extrudat de 3 cm. si am adus portbagajul la acelasi nivel. Diferenta de inaltime nu deranjeaza absolut deloc.
  21. @calinjack Eu am 100.000 km. pe GPL si 80.000 km. pe benzina. In afara de faptul ca am reglat tachetii de cateva ori, nu am avut probleme cu motorul. Tu hotarasti. Economia este de 10 lei la suta de km. Depinde cat de mult circuli - la 25-30.000 km. ti-ai scos investitia. Eu am recuperat-o intr-un an, instalatie Tomasetto Stag 4 plus cu rezervor toroidal de 41 litri. Avantaj: din banii economisiti, 1000 lei la fiecare schimb de ulei (adica la 10.000 km), investesti cat vrei in masinuta ta si va arata mereu ca noua, eu spre ex. anul trecut i-am facut o revizie capitala inclusiv vopsit profesional. Tu hotarasti !!!
  22. Aprindere OK, valva PCV a fost schimbata relativ recent. Problema se manifesta doar la GPL, cand scot joja dispar fluctuatiile. Motorul se comporta foarte bine atat pe GPL cat si pe benzina.
  23. Salutari! Daca mai este cineva pe aici, am o nelamurire! La ralanti motorul are oscilatii de turatie pe GPL, la benzina totul este OK. Am observat ca daca scot joja de nivel ulei, dispar oscilatiile. Motorul nu consuma ulei, nu gazeaza, functioneaza foarte bine atat cu benzina cat si cu GPL - nu se simt diferente cand merg cu benzina sau GPL. De ce apar fluctuatiile doar pe GPL, si ce treaba are joja daca motorul nu gazeaza si nu consuma ulei?
 

×
×
  • Create New...