Jump to content

nexxus

Membru
  • Content Count

    233
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nexxus

  1. salutare revin si eu cu o intrebare: cunoasteti pe cineva care rescrie soft?? pentru un chevy cruze 2.0d... multumesc anticipat
  2. Salut! Din lipsa voastra de activitate inteleg ca doar eu am o masina cu probleme. Asa ca va rog sa ma sfatuiti si pe mine: am probleme cu volanta, face ca toate animalele padurii... am vazut ca sunt unii care se lauda ca repara volante. E cineva care a facut treaba asta? Daca da, unde, cat l-a costat si cum i se pare interventia (a meritat, acum totul este ok, etc...) Multumesc anticipat de atentie!
  3. Scuze ca intreb, dar, unde anume este situat senzorul MAP pe motor? Am uitat sa zic, am si eu un Cruze 2.0 d si de doua zile mi-a dat si mie aceeasi eroare. Azi ma duc la tester cu ea sa vedem ce zice. Merci anticipat pentru raspuns.
  4. Consumul mediu pe care l-am scos eu are la baza o tona de CC. Interesant, voi incerca sa tin eu pedala sa vedem ce va fi. @ches - la mine intr-a 6-a la 120 are cam 2.000 de ture.
  5. S-o stapanesti sanatos si fara incidente, iar de consum sa nu-ti faci griji, mai scade. A mea are acum 2.600 km, iar consumul din bord e de 7,8.
  6. Exact aceeasi chestie am avut-o si eu pe la 100k. La fel si pe la 147k. Am fost la mai multe unitati service (cei de la radacini au fost cei mai tari: ma intreaba omu' de la ghiseu daca am aprins vreun bec in bord, eu zic ca nu si el imi spune ca masina merge bine!! pai, zic eu, ori nu tine la relanti ori sta pe la 2000 de ture. Replica a fost... dura: n-are nimic masina dom'le!!). In fine, rezolvarea este expusa pe forum (apropos, nu am avut ocazia sa multumesc dar...). Trebuie desfacut IAC-ul, curatat temeinic, curatat si corpul clapetei cu toata raspunderea si apoi un idle learn: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?/topic/1422-curatare-iac-idle-air-control/ http://www.gmclub.ro/forum/index.php?/topic/476-idle-learn-procedure/
  7. Eu am kalos 1.4 16v, acum are 133.000 km, consumul cam 9,5 - 10 % in oras. In afara cam 7,5 %. Adevarul e ca motorul asa e cam... gurmand.
  8. In ultima vreme cei de la Rompetrol se lupta cu cei de la LukOil pentru cea mai proasta benzina. Parerea mea e ca trebuie evitate pe cat posibil cele doua (si nu, nu am nici un interes sa le denigrez). Problemele de relanti sunt de la IAC. Este un topic care explica in amanunt care este procedura.
  9. Nu, martorul ABS si rulmentul nu au nimic de-a face. Cauta pe forum ca s-a tot discutat despre martorul abs. Incearca intai sa-i cureti mufa de pe caroserie si curata-l putin si pe el (dai jos tamburul). Daca nici asa nu merge, atunci trebuie schimbat. Si nu, nu stiu pe nimeni cu demolari auto. Dar poti cauta pe net cu google si apoi dai telefon si intrebi daca are si care este pretul ferm.
  10. Am impresia ca sunt bagati fortat acolo (cu presa), asa ca o sa-ti fie dificil sa-l dai afara. Mai e varianta demolari pentru tamburi cu tot cu rulment si ai iesi cam la jumatate ca bani, dar eu unul nu agreez varianta asta... mai ales ca e vorba de frana. Oricum, noii tamburi sunt mai bine ganditi decat cei care vin pe masina. Help din nou. Am schimbat cilindrul si a mers bine cateva zile. Acum insa si-a revenit, iar se blocheaza roata. Intrebare: se pot deregla... mecanismele din tambur, autoreglajul si ce mai e pe acolo?
  11. Am uitat sa mentionez faptul ca frana de mana s-a "intarit", inainte aveam cam 10... dinti, acum are doar 7. Pedala de frana in schimb este exact la fel ca inainte. @ Tommy - spui ca se inlocuieste pistonasul. Asta e tot ansamblul sau exista vreun kit (garnituri, etc). In alta ordine de idei, daca se inlocuieste tot... ansamblul, este vreun tip anume mai bun? Nu stiu cum sa zic exact, dar ma gandesc la tamburi de exemplu: masina a venit cu niste tamburi dintr-o bucata, daca trebuia umblat la saboti, trebuia dat jos tamburul. Au trebuit schimbati si nu am gasit modelul care era deja pe masina, dar mi s-a spus ca ala e un model vechi si ineficient ca acum e altfel, unul mai bun tamburul este prins in doua suruburi de o placa pe care sunt infipte prezoanele de care am luat si care, pana acum pare ok (scuze dar nu prea stiu termenii...). Deci...?
  12. In primul rand, daca postez aiurea, scuze, am tot cautat dar nu am gasit ceva asemanator (ma rog, este un topic aproximativ pe problema dar nu se refera la tambur - kalos - ci la placute - Lacetti - asa ca...). In alta ordine de idei, de vreo doua zile, roata spate dreapta se super incalzeste - nu pot pune mana pe ea! In acelasi timp, cealalta roata (stanga spate) este putin calduta, abia sesizabil. Masina este un Kalos din 2005, are 132.000 km si pana acum a mers. Fara probleme! Am fost cu ea la mecanic, i-a dat tamburul jos si a slabit putin... "autoreglajul". Acum parca nu se mai incinge asa de rau, dar tot frige de nu poti pune mana pe ea. Am suspectat cablul de la frana de mana, dar ma gandesc ca asta merge bine. Am facut niste teste, empirice, romanesti: in mers, cam 20 - 30 k/h am tras brusc frana de mana. Masina opreste corect, fara probleme iar cablul pare ca isi face bine treaba. Deci, ar mai fi pistonasul... A mai patit cineva asa ceva? Ceva sfaturi? Merci anticipat de raspunsuri.
  13. Cum ma cam bate gandul pentru o Captiva, pe motorina vin si eu cu o nelamurire. Am vazut acum ca e o oferta pana la 30 septembrie destul de tentanta. Dar, din ce am discutat cu cineva de la un dealer, Captiva ar avea ceva probleme cu ambreiajul, ceva in sensul ca discul este oarecum subdimensionat (spunea omu' daca gresesc nu dati cu pietre) la motor si volumul masinii. Ideea este ca intentionez candva in viitor sa trag ceva mai mare/greu cu ea, asa ca... a avut cineva probleme cu ambreiajul?? Multumesc anticipat!
  14. Pun si eu o intrebare daca nu-i cu suparare! A pus cineva altfel de discuri pe masina, adica, de ex., pe kalos discuri de... sa zicem espero??! sau poate alte combinatii...??
  15. Si la mine se mai uita becul de la ABS din cand in cand si a inceput dupa ce am schimbat sabotii. Banuiesc ca e de la roata din spate-stanga. Ma tot gandesc ca poate aia in service nu au pus totul la loc cum trebuie, sau... nu stiu. Oricum, ma poate ajuta cineva cu o poza, detalii despre cum trebuie sa "arate"/fie toate cele din tamburi??? A si inca ceva: la mine becul se aprinde automat cand da de umezeala. Am facut chiar si un mic test: cu becul stins, am pus apa cu furtunul pe roata din spate-dreapta - nimic. Am inceput sa pun apa pe roata din spate-stanga si s-a aprins instant becul de la ABS!! Deci, va rog ceva sfaturi, ce poate fi pus gresit acolo?? Mentionez ca am fost in service dar aia m-au luat la misto: "pai la km masinii ce pretentii mai ai?!?!" (desi inainte de shimbarea sabotilor totul era ok)
  16. Eu nu am reusit sa scot iac-ul fara sa scot corpul clapetei. De fapt suruburile sunt date cu ceva lipici si cand le scoti pentru prima oara, o sa fie mai complicat. Oricum, eu cred ca asa poti sa cureti mai bine. Ai grija sa nu tragi aiurea de fire sa nu strici ceva, au si ele rezistenta lor! Daca umbli cu grija, atunci nu vei avea probleme. Off topic, cand am desfacut corpul - ala e prins in patru suruburi, iar gogomarcii din service (pot sa spun numele? sa nu se interpreteze ca fac reclama negativa!) cand au desfacut acolo mi-au pierdut o piulita asa ca au pus una de la ei, clasica, fara guler si super ruginita (n-are conteaza ca nu e ca aia din fabrica!! las' ca merge si asa).
  17. Multumesc de ajutor. Insa multumita lui Iuiu am rezolvat: am schimbat garnitura si acum astept sa vad daca am nimerit-o sau curge... Nu am schimbat garniturile de la suruburi, nu am stiut de ele si oricum, nu aveam de unde lua (poate data viitoare). Am facut doar 50 km de atunci si pana acum, sa bat in lemn, pare in regula. Vedem de acum in colo! Ca timp mi-a luat aproximativ o ora, dar pune la socoteala ca habar nu aveam cu ce se mananca si am luat-o usurel, de frica sa nu stric ceva. Oricum, nu pricep de ce la service ia 200 lei?! si cam doua ore!! (se presupune ca aia sunt meseriasi si asta fac in fiecare zi, deci...). Nu sunt carcotas de felul meu si consider ca fiecare meserie are rolul ei si avand in vedere ca stau la curte si am garaj si nu am doua maini stangi... mi se pare stupid sa vina un ghertoi de mecanic care sa-mi ia o rata de leasing doar ca-mi face onoarea sa se uite la masina mea! Parerea mea...
  18. Cum spune si Maestrul Tolin (caruia ii multumesc si pe aceasta cale ca m-a invatat de bine) este de la IAC (mare dreptate are si... off topic - stupid ca prin service, gen radacini, gtt, etc, nu stiu de asta...). Totusi, iti sugerez sa-l scoti din locul lui, sa-l cureti cu raspundere pe el si galeria lui, apoi sa-l pui la loc, sa resetezi calculatorul si... gata! Pentru resetul calculatorului te sfatuiesc sa scoti borna plus de la baterie si s-o lasi asa pentru cel putin 30 de minute. Pe forum este data ca varianta si siguranta F8 parca (nu dati cu pietre nu mai stiu sigur). Aceeasi problema am avut-o si eu si am scos siguranta de cateva ori si nici o urmare. Dupa ce am scos borna de la baterie, a binevoit si ecm-ul sa se reseteze.
  19. Bun, desfac, schimb garnitura si... este vreo regula anume? adica trebuie strans cu cheie dinamometrica (daca da, cat?) sau altceva...? scuze daca sunt plictisitor dar vreau s-o fac eu si vreau sa strang toate informatiile necesare inainte de a face vreo prostie! poate, cine stie, va fi de folos si altcuiva!!
  20. Scuze dar am cautat si nu am gasit unde "ma incadrez"... si am cautat ajutor aici, in ideea ca are legatura cu motorul. Daca am gresit, scuze si... stau sa ma bati )
  21. Am tot cautat pe forum dar nu am gasit un tutorial despre schimbarea garniturii de la tacheti. Deci va rog putin ajutor cine stie cum devine problema, ca garnitura mi-am luat deja - ciudata forma mai are!! si mi-e sa nu fie ceva ce nu stiu si sa stric ceva (scuze daca postez aiurea, dar... are legatura cu motorul! ) ) Am sunat la GTT si mi-au spus ca doar manopera este de 200 de lei (adica 2 ore de lucru) dar nu au garnitura. La Radacini, era probabil prea complex, mi-au cerut un numar de telefon ca revin ei dupa ce se hotarasc, dar nu au mai sunat. Mi se pare cam exagerat 200 de lei manopera pentru o operatiune pe care pe vremea daciei o faceam cu ochii inchisi.
  22. Foarte adevarat ce spui tu, intru-totul de acord cu tine. Dar, in cazul meu, am o problema: fac cam 25-30 k km pe an. Dupa trei - patru ani o vand. Atunci eventualul cumparator se uita in cartea masinii si stramba din nas ca nu vede stampile de service autorizat. Ce vreau eu sa spun este ca in situatia in care vrei sa vinzi masina in putin timp dar cu ceva km atunci, dă bine in carnet sa ai reviziile făcute la ei (deşi este cea mai proastă variantă care poate fi aleasă!!).
  23. http://www.tyresave.co.uk/tyresize.html (sper sa nu o iau pe coaja pentru reclama, ca zau ca nu e!!, doar ajut omul!!) stabilitate mai mare in viraje se pune?!?! O pai, cauta si tu cine are roti pe 16, 17, 18, etc., descalta-l si pune-le la tine. Vezi cum se simte si... decide (no offence - parerea mea!)
 

×
×
  • Create New...