Jump to content

jny

Membru
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

About jny

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    constanta
  • Auto
    daewoo
  • Model
    tico
  • An
    1997
  • Nr. Inmatr.
    ct07mwo
  1. Ma intereseaza bara fata tico si aripa dreapta (caz fericit daca este si visinie)
  2. Releul este bine legat si evident bobina nu ar trebui sa se arda, dar, dupa ce s-a ars si al doilea releu am schimbat producatorul si se pare ca este in regula. Am masurat inainte sa montez al doilea releu, care s-a ars dupa cateva minute si am gasit 15 ohmi rez si un consum pe bobina de 0.77 A - ceea ce mi s-a parut mult (aprox 9-10 W) pentru o bobina de releu, asa ca am cumparat alt releu similar si am masurat bobina gasind in jur de 100 ohmi si un consum de 0,10 A... sper sa nu se arda si asta... l-am lasat vreo 30 min legat la baterie (numai bobina) si se incalzeste putin... Becurile normale sunt h3 (la proiectoarele mele) de 55W... si oricum problema nu era consumul ci bobina proasta. Oricum intre timp, am gasit niste leduri mari, albe de 3 V si am sa montez 4 buc/proiector fiecare in serie cu rezistente sa mearga la 12 v... deja am schimbat pentru lumina de mers inapoi si pozitii-fata, lumina fiind foarte buna si "rece"...
  3. Pai cauta una de 10 A(mperi) ca nu cred ca ar trebui sa fie mai mare si care arsa o schimbi pur si simplu, asta daca nu scrie nimic pe capac... Acum am si eu o problema curioasa, am pus niste proiectoare pe un matiz, evident cu releu (luat din magazin cu piese de Dacie) si am constatat cu stupoare ca se arde bobina la releu dupa cateva minute de functionare... proiectoarele au becuri normale, + l-am trecut printr-o siguranta de 10 A si comanda la releu o dau printr-un buton (masa la bobina releului)... am desfacut releul ars si e ceva in neregula, bobina s-a topit... sa fie releul de vina (12 v/30A) si sa se arda la 14-14.6 V cat incarca alternatorul ??
  4. Scuze pentru tipat, internetul i-l folosesc rar, cand dau pe acasa, dar omul cat traieste invata!
  5. DACA STIE CINEVA DE UNDE POT ACHIZITIONA COMPRESOR AC SECOND HAND PENTRU TICO, SAU DACA SE POATE RECONDITIONA UNDEVA CEL VECHI.
  6. Incearca sa bagi mana prin spatele bordului, cu indemanare, gasesti becurile si le scoti prin defiletare. Initial am dat si eu bordul dar am descoperit ca e mai simplu si rapid sa adopti prima solutie.
  7. Becuri de 5w cu mansoanele vechi lumineaza super, chiar si ziua daca e putin mai intunecat.Daca nu poti sa muti mansoanele vechi poti sa iei becuri colorate in masa, si cele portocalii se preteaza bine( am schimbat si pe cele din bord de la consola de actionari ventilatie tot portocaliu si cu luminile de la mp3 care erau tot portocalii era belea, toate luminile portocali). Operatiunea se face cu putina indemanare pe sub bordn bagi mana si cauti suportul la becuri, defiletezi becurule cu tot cu suport. De doi ani am facut treaba asta si nu sunt probleme cu topitul bordului, poate daca bagi becuri mai mari, eu zic ca cu 5w ai mai multa lumina si diferenta e clar vizibila.
  8. I-mi trebuie si mie pentru Tico, daca se poate. Adresa mea este johny_p2006@yahoo.com. Multumesc.
  9. Stil de mers calm, intradevar in oras nu apas pana la capat acceleratia, doar afara in depasiri.
  10. Am facut 45000km in 1,5 ani de cand o am, destul cat sa ma faca sa ma gandesc ca nu merita sa dau bani in plus pe deplasare daca se poate mai putin! Dupa ce pun gpl poate o sa caut ceva si mai ieftin, dar fara mers pe jos. (:
  11. Acum pot sa dau raspuns, dupa un full de rezervor consumat in oras si putin in afara, consumul iese 6.8 l/ 100 km. Impresia mea este ca e la fel, inainte i-mi iesea intre 6,5 - 7l, iar comportamental in mers nu mi s-a parut ca diferit, trage la fel ca inainte.
  12. S-o stapanesti sanatos si cat mai multi kilometrii cu consum redus! Observ ca esti din Constanta si m-ar interesa unde ai montat-o eventual daca executa si pentru tico.
  13. La cutia de viteze, cum spui tu, e ceea ce am vazut la alte tico. A-l meu nu are, asa am luat masina si vreau sa-i pun, comsider ca e important.
  14. Caut scut motor pentru tico, pe net n-am gasit asa ceva si nici pe forum, deschid acest topic, poate ma ajuta cineva cu o informatie referitor unde a-s putea gasii. De asemenea a-s fi interesat de confectionarea unuia echivalent, poate primesc sugestii daca a mai facut cineva.
  15. Cand s-a schimbat burduful s-a spalat in benzina capul de planetara si suflat cu aer, vazut de mine in service.Dupa remontare a inceput sa caraie din nou cam la 500 km facuti. Mai mult ca sigur ca s-a uzat dar avand in vedere ca nu avea multi km facuti m-am gandit sa-l mai tin pana la limita, care cred ca se apropie.Sunt nehotarat daca sa-l schimb din nou sau sa mai astept, dar mi-e sa nu fie de belea daca mai stau!
 

×
×
  • Create New...