Jump to content

Braveheart

Membru
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

About Braveheart

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Craiova
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz
  • An
    2002
  1. Matiz din 2002, varianta "cheala", aprox. 80000 km. Probleme: - nu se mai aprinde martorul de benzina iar indicatorul de benzina nu mai functioneaza cum trebuie, in sensul ca, dupa ce fac plinul, coboara foarte incet pana la jumatate, dupa care foarte repede pana la minim, la linia aceea rosie. Am mers si 100 km cu el aratand minimul, pe rosu. Foarte deranjanta problema, pentru ca nu mai stiu cata benzina mai am in rezervor. - miros de benzina nearsa la esapament. Conduc si un matiz de firma, iar la acesta nu-mi miroase deloc benzina. De aici probabil si consumul mare urban, undeva la 8% (drumuri foarte scurte, serviciu - acasa, 3 km dus intors). - smuceste, daca il las cu a 1-a sa mearga, merge foarte urat, trepidat, si nici nu se mai accelereaza cum trebuie. - nu se mai aprinde martorul de la centura de siguranta. Orice sfat este binevenit. Multumesc anticipat.
  2. Merci frumos viktor pentru ajutor, dar mi-am cumparat o baie de ulei noua. Am dat pe ea 55 de lei, nu cred ca-mi mult, nu?. Am zis totusi sa nu risc, este mai sigur asa. Zilele urmatoare trebuie sa o inlocuiesc, am un prieten care lucreaza la un service, si o sa ma ajute el. Multumesc inca o data.
  3. Maine o sa-mi cumpar una noua (20 lei), scuze pt deranj.
  4. Toline, esti maestru mah. (la baza, nu la altceva) Oricum, merci pt "sfat".
  5. Salutare! Am si eu probleme cu scartaitul curelei de la alternator (cred ca ea e de vina) cam de fiecare data cand pornesc matizul. Dureaza cateva secunde, apoi dispare. Deja devine enervant. Ce e de facut? Trebuie sa schimb cureaua de la alternator? Vreau sa dipara acest scartait. Va multumesc!
  6. Salut. Va deranjez si eu cu o mica problema legata de busonul de la baia de ulei. Azi am facut schimbul de ulei la matiz la un magazin de piese auto, la care schimbul de ulei este gratis, daca cumperi de la ei uleiul si filtrul de ulei.Am cumparat cu aceasta ocazie si busonul de la baia de ulei cu garnitura de cupru aferenta (3 lei). E, problema este ca, atunci cand angajatul respectivului magazin, a incercat sa puna noul buson a observat ca busonul cel nou nu se fileteaza bine in baie. A incercat de cateva ori, a pus si o pasta pe-acolo, nimic. Concluzia, filetul de la baia de ulei este dus. A pus cu greu vechiul buson, pe care l-a dat cu o banda de teflon (cred ca asta era) si cu o pasta maro, dar mi-a zis ca nu s-a infiletat foarte bine si sa am grija. Ce e de facut? Trebuie sa schimb baia (cat costa o baie de ulei la matiz?) sau ma pot duce la un mecanic sa-mi faca ceva la filetul respectiv? Trebuie sa plec peste 2 saptamani in concediu, si tare mi-e frica sa plec asa. Orice sfat este binevenit. Va multumesc.
  7. Salut! Am si eu un matiz, din 2002. Weekendul trecut am fost pana la Herculane (stau in Craiova) si am profitat de ocazie sa-i fac consumul gigantului. Rezultatul, dupa mine, unul foarte bun. Total 390 km parcursi cu 19 litri de benzina Petrom, deci un consum de aprox. 4,87% (metoda folosita: plin la plecare, plinul la sosire, intrati fix 19 litri). In oras, ultima masuratoare mi-a dat un consum de 6,87%. Numai bine!
  8. Va salut si eu! Am si eu un matizache alb, si as dori si eu un catalog pentru el, la adresa sorin_gabriel007@yahoo.com. Multumesc anticipat!
 

×
×
  • Create New...