Jump to content

nicolaev

Membru
  • Content Count

    69
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nicolaev

  1. La mine se auzea la fel de urat cand luam dreapta maxim si drumul era denivelat. Mi-a fost schimbat "pivotul dreapta" si totul e ok acum Pretul este de 65 Ron. Specific ca masina este Cielo 96
  2. Eu pierdeam apa si era de la o ciupitura mica in chiuloasa. Am rectificat-o si s-a rezolvat. Am un an de acum si nu mai pierde un gram.
  3. nicolaev

    Permis De Conducere

    Azi am aflat ca a fost trimis la IJP Vrancea. De ce nu stiu. Singura explicatie ar fi ca a vazut ca sunt nascut in acel judet si respectivul militian si-o fi inchipuit ca daca tot m-am nascut acolo atunci musai trebuie sa si locuiesc tot acolo. Le-am spus sa nu se mai mire ca ii ia lumea la misto si ne-am zambit reciproc, urmand sa vedem cat face permisul inapoi. Bine ca m-am nascut in Romania si nu la rusi in zona Vladivostok.
  4. nicolaev

    Permis De Conducere

    Am facut o astfel de cerere acum 2 sapt. care e in mapa la comandant si care va fi trimisa in zilele urmatoare. Ma gandeam sa sun la tel verde al MAI sa le spun si lor poate daca suna careva de la Bucuresti se mobilizeaza. Dar la cata lehamite exista m-as mira.
  5. nicolaev

    Permis De Conducere

    Nci pana azi nu am reusit sa-mi scot permisul nou. Idiotii de la Politia municipiului nu mai gasesc permisul vechi fara de care nu il pot elibera pe cel nou. Au niste priviri bovine cand ii intrebi unde este de ma dispera. Azi cel putin am crezut ca innebunesc. Mi-au spus sa mai trec ca il mai cauta ei. Le-am spus ca nu mai trec, sa vina ei acasa sa mi-l aduca si sa-mi faca poza la domiciliu pentru cel nou. Sunt sigur ca l-au pierdut!!! Ce animale. Daca reusesc sa-mi scot permisul nou nu il mai dau la nici organ sa puna mana pe el. Sa vina cu girofarele pornite dupa mine pana acasa sa le arat permisul la usa Nici nu stiu cui sa ma adresez. Tembelii l-au piedut si nici nu vor sa-mi fac altul fara cel vechi. Maine ma duc peste ei cu un reporter de la un ziar local, poate cine stie se mobilizeaza si il cauta si prin sertare. E retinut pentru preschimbare de pe 25 august a.c.
  6. nicolaev

    Permis De Conducere

    Eu am platit taxa de 45 RON la CEC. Adevarul ca iti trebuie multa, foarte multa rabdare. La cata nesimtire este in spitalele noastre iti trebuie nervi de otel sa parcurgi cele 7 cabinete plus viza medicului sef. Mie mi-au retinut permisul ca era expirat acu` o sapt. Mi-au dat dovada pe 15 zile, timp in care sa ma ocup de emiterea celui nou. Am platit amenda 75 RON in 48 de ore, am stat pe la cozi in policlinica dupa vize, si cand m-am dus cu toate actele in cioc sa ma pozez la ei si sa depun dosarul, mi-au spus sa mai astept ca nu a ajuns carnetul vechi la ei si nu pot sa imi ia actele. Biroul la care mi-a fost retinut carnetul e la ..10 (zece) metri de cel care elibereaza permise noi. " Dom`le e posibil sa dureze si o luna, dar nici o problema, cand vi se expira dovada veniti si va dam alta" Eu unul am ramas fara replica. Adevarul e ca ne meritam soarta.
  7. Cred ca e vorba de Delfin International. Au fost si prin Bacau acu` vreo 1/2 an cu niste texte pe ei. Mai intai trebuia sa te intalnesti cu ei in holul unui hotel din Bacau la 7 dimineata duminica. Erau vreo cativa imbracati bine care te aiureau cu tot felul de vise ( mai era putin pana sa-ti spuna frate si sora ) Dupa care se hotarau asa, deodata sa mearga cu toti la Roman, intr-o sala ca-i mai bine asa ( 40 km distanta). Daca nu erai cu masina te luau ei in masinile lor. Mergeau la distanta in urma ta ca nu cumva sa te razgandesti pe parcurs si sa te intorci. La intimidare mai depaseau si ei cu vreo 2-3 masini mai rasarite. Odata ajunsi acolo intrai intr-o sala in care se desfasura prezentarea activitatii intr-o atmosfera ca la alegerile preliminarii la presedentia SUA (aplauze , muzica gen "The final countdown" etc). Iti dadeau si o moneda sau insigna intr-o cutie de catifea rosie cu un delfin pe ea. Am inteles ca cei care apludau mai tare primeau 5 Euro pe zi. Toate astea le stiu de la un cumnat de al meu care a pus botul si si-a pierdut jumatate de duminica pe la ei. I-a fost rusine sa-mi spuna mai multe dar cine stie cat a dat pe rahatul ala de insigna sau ce-o fi fost ea.
  8. Stopul de frana din interior l-a avut masina din fabricatie? Intreb ca si a mea e din 96 Koreea dar nu are acel element.
  9. Eu am dat pe unul din 96 cu 15000 km la bord, anul trecut 5000Euro si sunt super multumit. Gandeste ce masina pot sa-ti iei cu banii astia si apoi hotarasti daca merita sau nu.
  10. Daca esti din Bacau sau de pe langa incearca la Stilplast in cart. Serbanesti. Mie mi-a sarit o pietrica in parbriz si l-am reparat acolo. Daca fisura are mai mult de 15 cm nu are ce sa-i mai faca.Trebuie schimbat cu totul. lasa sa treaca iarna ca s-ar putea sa mai ai si alte "surprize" pe traseu. Schimba-l la primavara dupa ce se mai curata drumurile de pietrisul aruncat impotriva ghetii.
  11. Azi am fost cu bateria noua (Bosch Silver) la magazinul de unde am luat-o pentru a-i face verificarea. Baiatul de acolo mi-a spus ca incarca undeva la 14.7. E de bine sau de rau? El spune ca incarca prea mult bateria trebuind sa incarce 14.1+0.3 cel mult. Am fost la un service si mi-a spus ca daca vreau pot schimba releu dar nu-mi garanteaza ca o sa incarce la 14.1. Probabilitatea de a gasi un releu pentru a-ti incarca bateria STAS este de 10/1. Asa ca o las cum este. M-au chemat peste 1/2 de an la verificarea a 2-a.
  12. Diferenta banuiesc ca o sa apara in timp, atunci cand o sa te lase pompa cand ti-o fii lumea mai draga java script:add_smilie(" ","smid_5")
  13. Am rezolvat-o. Luni cand am vrut sa pornesc bateria fiind slaba nu m-a ajutat decat sa-mi ude bujiile Dupa aia chiar cu bateria noua nu a mai miscat. Mecanicul a schimbat bujiile, a curata IAC-ul, a dat cheie si a mers. Dar ce m-a mirat foarte tare a fost faptul ca mi-a spus ca dimineata cand pornesc masina sa-i dau cheie deodata fara sa mai astept sa amorseze pompa de benzina. Explicatia lui fiind ca pana ajunge benzina la injectoare sa aiba timp sa dea vreo 2-3 scantei. Mi-a mai spus sa astept pana turatia ajunge la 900 dupa care sa plec iar pe traseu pana cand apa ajunge la o temp. cat de cat buna sa nu o turez. Cam asta e. Totusi nu sunt lamurit cu amorsatul pompei. O las sau nu sa amorseze? Deci nu avea nici un dop de gheata pe conducte.
  14. Daca i-am dat mai multe chei la automat e posibil ca bujiile sa fie ude (ca la Dacia)? Capacul de delcou se da jos greu (operatiune complicata)? Mie ciuda ca pleaca unii cu niste jafuri dimineata din parcare si eu ma uit la ei. Nu omor si bateria asta noua daca tot o incerc s-o pornesc?
  15. Dumnica am alimentat cu MOL EVO 98 20 l. De obicei folosesc MOL 95, dar avand in vedere ca se anuntau temperaturi scazute am zis ca e mai bine sa pun o benzina mai buna. Eu totusi nu cred ca e de la benzina pentru ca pana acum nu am avut nici o problema cu benzina de la Mol. Dar poate exista un inceput in toate. Nu am pus niciodata aditivi in benzina. Astazi am pus acel aditiv de indepartarea a apei dar nu are nici un efect atat timp cat masina nu este functionala.
  16. Multumesc frumos pentru sfaturi. I-am dat si acum vreo 1/2de ora vreo 2 chei si tot nimic. Nici un semn c-ar vrea macar. Cred ca o sa o tractez maine pana la un garaj (service). M-am invatat cu ea si imi este foarte greu sa ma descurc fara ea. Mai ales acum pe frigurile astea. Bucurati-va in continuare de masinile voastre bune, ca eu raman cu speranta intr-o incalzire cat mai rapida.
  17. Mecanicul care a venit era de la un atelier bun, nu e un ageamiu, eu imi fac intretinerea masinii la ei si am fost tot timpul multumit de serviciile lor. Dar totusi nu exista ceva care poate fi pus in rezervor si sa dizolve dopurile de gheata chiar daca masina nu este in functiune? O sa umblu pe sub ea cu torta ca tiristii aia cu masini de vremea lu' Impuscatu.
  18. Eu nu am avut norocul vostru. La mine ieri dimineata nu a vrut sa porneasca, am zis ca-i bateria slaba. Am luat-o in casa ,am pus-o pe redresor 5 ore, dupa care a pornit, dar greu, cu pedale multe ca la Dacie. Azi dimineata iar n-a vrut sa plece, am cumparat o baterie noua Bosch Silver, si tot nu vrea. A venit un mecanic de la un atelier din apropiere si mi-a spus ca e posibil sa am un dop e gheata pe alimentare. Invarte electromotorul dar nu da nici un semn ca ar vrea sa o ia. I-am dat cateva automate lungi dupa care m-am lasat pagubas ca mi-a fost frica sa nu-i nenorocesc ceva prin ea. Ce sa-i mai fac??? I-am pus si 1/2 de bidon de "Water remover" dar am inteles ca isi face efectul doar cand merge masina. Acum astept sa se incalzeasca, Dumnezeu stie cand, sau ma mai uit si pe la altceva? Va rog sfatuiti-ma ca imi vine sa innebunesc de oftica. Am nevoie de masina ca aerul.
  19. Astazi iar am ramas cu ele blocate si am fost in service. Diagnostic: nu facea masa cum trebuie. A strans meseriasul un surub chiar de langa stergatoare de sub plasticul ala negru si problema a fost rezolvata. Asta e.
  20. Vezi ca se gasesc la magazinele de piese auto unde au si un paletar cu toate nuantele disponibile si pe spatele fiecarei nuante are si denumirea vopselei pe care o cauti. De exz. la mine a fost rosu rubin, dar mai erau si alte nuante de rosu: toreador. etc.. Am mai vazut si prin Metro si Praktiker aceste spray-uri. Ma uit maine cum se cheama si revin. Oricum eu am dat pe el in vara 25 RON.
  21. Sal De vreo cateva zile cand vreau sa sterg parbrizul cu lichid stergatoarele pleaca dar raman blocate in pozitia verticala si nu mai revin. Am incercat pe toate vitezele dar nimic. Singura solutie este sa le imping eu putin si se duc inapoi, dar de la atata impins nu mai stau in pozitia initiala ci ba sus ba jos fata de banda aia neagra de pe parbriz. Indiferent daca este sau nu inghetat parbrizul tot asa fac. Ce e e facut?
  22. Odata cu apropierea sfarsitului de an apar bineinteles intrebarile privind noile taxe care vor fi percepute dupa 1 ian 2006. Eu am cateva nelamuri: - cat va fi impozitul pentru un Cielo - daca mi-am cumparat rovignieta anul acesta in aprilie cat timp este valabila, pana la 31 dec 2005 sau pana in aprilie anul viitor? - aveti cumva idee cat va costa anul viitor rovignieta pentru un Cielo 96 non-euro? B... Nu ne mai baftui atata, ca nu suntem la partida rromilor
  23. E prima mea iarna cu Cielo si va multumesc ptr. sfaturile voastre. Dar am inteles ca ar exista niste probleme daca folosesti dezaburirea excesiva ( tr.4 a vent.) la prima ora a diminetii in sensul ca din cauza caldurii orientate pe parbrizul inghetat ar fi posibil ca acesta sa se crape, de obicei la baza, in zona stergatoarelor. Ati mai auzit despre asemenrea cazuri? Zic si eu din auzite. Sper ca nu e adevarat. Bafta.
  24. nicolaev

    Cielo Gle 97

    S-o stapanesti sanatos.
 

×
×
  • Create New...