Jump to content

 


REGULAMENT

[url=http://www.gmclub.ro/forum/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules]regulament[/url] și ghid de utilizare - Forumul Daewoo & Chevrolet Club

1. Scurtă descriere

1.1 Acest forum se adresează în principal posesorilor de automobile Daewoo si Chevrolet, pentru facilitarea discuțiilor și schimbului de informații pe teme automobilistice. Pentru a învăța cum funcționează, citiți mai întâi secțiunea 'Întrebări frecvente'. Înregistrarea nu este obligatorie pentru a citi mesajele, dar este necesară pentru a putea scrie mesaje, a deschide subiecte noi de discuție și pentru a descărca fișierele atașate mesajelor. Accesul la forum și înregistrarea sunt gratuite. Nu veți putea deschide un topic nou până nu aveți 10 mesaje aprobate pe forum. Dacă trebuie să deschideți un topic deoarece informația căutată nu există pe forum, trimiteți un mesaj privat către VAXXi.

1.2 Explicațiile termenilor folosiți: - cont: un set de informații personale (incluzând un nume și o parolă) ce permit accesul și identificarea utilizatorilor acestui forum - topic sau subiect: un grup de mesaje cu o temă comună - avatar: o imagine de dimensiune mică, asociată unui utilizator și afișată lângă fiecare mesaj scris de acesta - ban: interdicție de accesare a forumului pentru un anumit cont, o adresă sau o gamă de adrese IP, pe o durată de timp precizată sau pe termen nelimitat - pictogramă sau smiley: o imagine ce poate fi introdusă într-un mesaj pentru a sugera grafic diverse expresii sau sentimente ce nu pot fi reproduse prin text - custom title: un text de lungime scurtă, asociat unui utilizator și afișat sub nume lângă fiecare mesaj scris semnătură: un text scurt atașat după fiecare mesaj scris (similar cu o semnătură pe un document scris)

2. Mesaje

2.1 Numărul de mesaje scrise în forum nu are nici o importanță și este afișat cu titlu informativ. Nu se face nici o diferențiere între utilizatori în funcție de acest lucru.

2.2 Nu dați răspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu știți sau nu aveți ce spune, lăsați pe alții să răspundă. Dacă vă abateți de la firul discuției, mesajul dumneavoastră poate fi editat sau chiar șters de către un moderator sau administrator fără explicații suplimentare.

2.3 Folosiți un limbaj decent, fără atacuri la persoană, jigniri, amenințari și expresii vulgare, chiar și atunci cand folosiți mesageria privată.

2.4 Înainte de deschiderea unui subiect nou, asigurați-vă că nu există deja un topic cu tema dorită în alte secțiuni ale forumului folosind funcția 'Căutare'. Dacă nu s-a mai discutat, puteți începe o nouă discuție încadrând mesajul la secțiunea corespunzătoare. Subiectele deschise în secțiuni nepotrivite vor fi mutate de către administratori sau moderatori acolo unde le este locul fără explicații suplimentare. Folosiți titluri clare și ușor de înțeles pentru noile discuții (de exemplu: "Problemă cu motorașul de la ștergătoarele de parbriz" și nu "PROBLEMĂ MARE! HELP!").

2.5 Se interzice și se sancționează conform punctului 6.2 introducerea mesajelor, avatarurilor și semnăturilor care conțin: - informații despre alte site-uri, magazine, firme dacă nu sunt relevante pentru discuția în care sunt scrise ("SPAM") - texte sau imagini pornografice, erotice, rasiste, defăimătoare sau orice alte date în contradicție cu legislația în vigoare - informații care încalcă legea dreptului de autor

2.6 Se interzice și se sancționează conform punctului 6.1 introducerea mesajelor care conțin:- text în care există culori fara rost, mai mult de 3 pictograme ('smileys') consecutive, semne de punctuație repetate, fara semne de punctuatie, majuscule etc.- mesaje scrise cu majuscule- mai puțin de 20 de caractere - evitați mesajele scurte, fără informație utilă- mesaje ce au scop de a atrage atenția moderatorilor asupra unor mesaje din forum (aceste notificări se trimit către un moderator sau administrator STRICT PRIN MESAJ PRIVAT)- text scris folosind limbaj IRC- imagini asociate (avataruri) animate, sau care nu au nici o legatură cu profilul acestui forum (personaje din desene animate, filme, viața publică, caricaturi etc)

2.7 Semnăturile nu trebuie să depășească 2 rânduri de text, iar mărimea scrisului nu trebuie să fie mai mare decât cea a textului din mesaj. Nu se acceptă imagini în semnătură, mesaje publicitare, informații despre firme sau magazine sau orice alt fel de informație care contravine prezentului _regulament_. Nu se acceptă legături (linkuri) în semnătură, pentru acest lucru există în profil opțiunea 'Pagină personală'. Nu se accepta semnaturi ce au scopul de a atrage atenția moderatorilor / administratorilor asupra unor mesaje sau actiuni.(aceste notificări se trimit către un moderator sau administrator STRICT PRIN MESAJ PRIVAT)

2.8 Imaginile asociate au o limită a dimensiunii în pixeli și o limită a mărimii de fișier în kilobytes precizată în momentul înregistrării. Folosiți o imagine a autoturismului propriu, sau o imagine cu tematică auto dacă nu aveți un autoturism propriu. Nu se acceptă avataruri animate.

2.9 Nu este permisă citarea integrală a mesajului anterior, acest lucru ducând la un consum inutil de resurse. Dacă doriți să răspundeți ultimului mesaj scris în discuție, nu folosiți citarea mesajului. Puteți cita un mesaj anterior doar dacă doriți să răspundeți numai la unele pasaje ale acelui mesaj.

2.10 Este interzisă aducerea în atenție a subiectelor vechi prin postarea de mesaje tip "up!" (bumping). Subiectele în cauză vor fi șterse în întregime. Fotografiile vor fi introduse în mesaje la momentul postarii anunțului și nu ulterior (excepție fac fotografiile adăugate în urma solicitărilor suplimentare de explicații și/sau fotografii făcute de alți useri).

2.11 Este interzisă postarea de anunțuri de vânzare în alte secțiuni decat cele dedicate sau anunțurilor de vânzare mascate în posturi comune. Anunțurile de vânzare aprobate de moderatori nu pot fi deturnate prin introducerea altor oferte de vânzare decat cele aprobate inițial si cuprinse în titlul topicului. Topicurile de vânzare sunt personale si în ele poate oferta numai inițiatorul topicului.

2.12 Nu se acceptă introducerea în mesaj a imaginilor găzduite pe alte site-uri. Acest lucru este incorect față de respectivele site-uri (utilizarea conținutului fără accesarea site-ului respectiv), cât și deranjant pentru utilizatorii cu conexiuni de viteză redusă. Dacă politica de copyright a celorlate site-uri permite utilizarea conținutului, imaginile pot fi salvate și atașate în mod normal în mesaj.

3. Administratori, moderatori

3.1 Administratorii sunt persoanele care dețin acest forum și se ocupă atât cu partea sa tehnică, cât și cu partea administrativă. Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum și nu răspund în fața nimănui pentru acțiunile lor.

3.2 Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalți utilizatori ai forumului și a interveni în discuții prin modificarea sau ștergerea mesajelor, urmând în același timp prezentul ghid. Funcția de moderator implică responsabilitatea peste o secțiune a forumului sau pe întregul forum, fără a fi necesare explicații pentru acțiunile efectuate. Un moderator nu poate fi adăugat sau destituit decât în urma deciziei unui administrator, fără a fi necesare explicații suplimentare.

3.3 Orice dispută sau abatere de la _regulament_ a unui moderator va fi semnalată prin mesaj privat unui administrator.

4. Conturi

4.1 Pentru înregistrare și activarea contului este necesară completarea tuturor câmpurilor cerute, cât și o adresă de e-mail funcțională. Adresa furnizată va fi folosită doar pentru procedura de înregistrare în forumul Daewoo & Chevrolet Club și pentru anunțurile administrative.

4.2 După înregistrare, trebuie să vă completați datele personale. Conturile fără datele personale completate în întregime NU VOR FI APROBATE.

4.3 Puteți renunța oricând la contul dumneavoastră. Trimiteți un e-mail sau mesaj privat unui administrator în care cereți acest lucru, iar contul va fi închis (mesajele scrise de dvs. nu vor fi însă șterse).

4.4 Nu se acceptă la înregistrare ca nume de utilizator adrese de e-mail sau adrese internet. Administratorii își rezervă dreptul de a suspenda temporar orice cont care încalcă această regulă până la clarificarea situației.

5. Mesageria privată

5.1 Mesageria privată este un sistem de comunicare între utilizatorii forumului. Informațiile transmise prin această metodă pot fi citite doar de către cei cărora le sunt adresate mesajele, și nu apar în secțiunile publice ale forumului Daewoo & Chevrolet Club. Nu se pot trimite fișiere atașate prin mesagerie privată.

5.2 Se interzice trimiterea de informații comerciale nesolicitate (SPAM) prin sistemul de mesagerie privată. Încălcarea acestei restricții se va pedepsi cu închiderea contului.

6. Sancțiuni

6.1 Încălcarea punctelor 2.3, 2.4, 2.5 se pedepsește cu avertisment 20% (în cazurile speciale, avertismentul poate fi dat într-un procent mai mare). Încălcarea repetată a punctului 2.2 se pedepsește cu avertisment 20%.

6.2 Încălcarea punctului 2.5 se pedepsește cu ștergerea imediată a contului și a mesajelor care încalcă regulile enunțate.

6.3 Incalcarea punctelor 2.6-2.12 se sanctioneaza cu warn de 20% sau mai mare in cazul in care se constata o recidiva.

6.4 Nu se acceptă creearea mai multor conturi de către un utilizator pentru a evita sancțiunile aplicate de administratori și/sau moderatori, pentru a influența rezultatele sondajelor sau în alte scopuri. Sancțiunea în cazul conturilor multiple este ștergerea tuturor conturilor duplicate și aplicarea unei interdicții de acces pentru contul cu cele mai multe mesaje scrise, pe o perioadă decisă de administratori.

6.5 Orice alt caz care nu a fost prevăzut de regulamentul în vigoare, inclusiv cele menționate la punctul 7.1, va fi sancționat în urma unei decizii comune a administratorilor forumului.

6.6 Când un utilizator ce a fost anterior avertizat cu 20%, petrece o perioadă de minim 60 de zile de la abatere fără să mai incalce regulamentul, warn-ul se va retrage. Pentru avertizări mai mari, perioadele se dublează pentru fiecare 20% în plus (60 de zile pentru 20%, 120 zile pentru 40%, 240 de zile pentru 60%, 480 de zile pentru 80%). Warn-ul poate fi retras si de catre moderatorul care l-a acordat, daca acesta constata ca userul a incetat sa mai incalce regulamentul si inainte de expirarea termenelor de mai sus.

6.7. Când suma avertismentelor atinge 100%, contul va fi suspendat pe o perioadă de 15 zile de către administratori sau moderatorul care a acordat ultimul avertisment. In cazul suspendărilor pentru abateri grave sau pentru acumularea de 100% warn în serii de cate 20% din aceleași motive (recidivă), la perioada de suspendare de 14 zile se pot adauga sancțiuni suplimentare de 15 până la 60 de zile în care se permite doar vizualizarea subiectelor forumului. In cazul în care un utilizator a acumulat de două sau de mai multe ori 100% warn, perioadele de suspendare se dubleaza/tripleaza etc, după caz. În cazuri excepționale, se poate închide definitiv contul unui utilizator și interzice accesul pe bază de adresă IP ('ban').

7. Alte mențiuni

7.1 Situațiile care nu au fost prevăzute de acest ghid vor fi soluționate de către administratorii forumului, prin metode având ca scop final buna funcționare a site-ului și prevenirea oricărei acțiuni răuvoitoare sau care ar putea prejudicia în orice fel utilizatorii forumului Daewoo & Chevrolet Club.

7.2 In momentul înregistrării se consideră că ați fost de acord în totalitate cu regulile acestui ghid. Dacă la momentul introducerii sau a modificării ghidului erați deja înscris ca utilizator, acțiunea de a scrie mesaje în continuare înseamnă acceptarea implicită a acestor reguli. Necunoașterea prezentului _regulament_ nu vă absolvă de sancțiunile acordate ca urmare a încălcării regulilor mai sus enunțate. Dacă nu sunteți de acord cu Regulamentul, semnalați acest lucru unui administrator și contul dumneavoastră va fi închis (mesajele deja scrise nu vor fi însă șterse).

7.3 Acest _regulament_ se bazează pe respectul reciproc al dumneavoastră față de colegii de forum.

7.4 Informațiile forumului sunt publice, iar răspunderea pentru conținutul mesajelor aparține în întregime autorilor lor. Conform "Legii nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe", este interzisă folosirea informațiilor existente într-unul sau mai multe mesaje fără acordul scris al autorului sau autorilor. În cazul citării unor porțiuni dintr-un mesaj sau a unui sau mai multor mesaje se recomanda precizarea sursei în formatul: "Sursă: Forum Daewoo & Chevrolet Club România - http://www.daewooclub.ro, http://www.chevroletclub.ro".

7.5 Administratorii forumului își rezervă dreptul de a modifica acest _regulament_ fără notificare prealabilă. Schimbările survenite pot fi anunțate în secțiunea "Despre Forum".

Actualizat la 1 septembrie 2011.

Privacy Policy for daewooclub.ro, chevroletclub.ro and gmclub.ro

The privacy of our visitors to daewooclub.ro, chevroletclub.ro and gmclub.ro is important to us. At daewooclub.ro, chevroletclub.ro and gmclub.ro , we recognize that privacy of your personal information is important. Here is information on what types of personal information we receive and collect when you use visit _daewooclub.ro, chevroletclub.ro and gmclub.ro , and how we safeguard your information. We never sell your personal information to third parties.Log Files: as with most other websites, we collect and use the data contained in log files. The information in the log files include your IP (internet protocol) address, your ISP (internet service provider, such as AOL or Shaw Cable), the browser you used to visit our site (such as Internet Explorer or Firefox), the time you visited our site and which pages you visited throughout our site. Cookies and Web Beacons: we do use cookies to store information, such as your personal preferences when you visit our site. This could include only showing you a popup once in your visit, or the ability to login to some of our features, such as forums.We also use third party advertisements on daewooclub.ro, chevroletclub.ro and gmclub.ro to support our site. Some of these advertisers may use technology such as cookies and web beacons when they advertise on our site, which will also send these advertisers (such as Google through the Google AdSense program) information including your IP address, your ISP , the browser you used to visit our site, and in some cases, whether you have Flash installed. This is generally used for geotargeting purposes (showing New York real estate ads to someone in New York, for example) or showing certain ads based on specific sites visited (such as showing cooking ads to someone who frequents cooking sites).You can chose to disable or selectively turn off our cookies or third-party cookies in your browser settings, or by managing preferences in programs such as Norton Internet Security. However, this can affect how you are able to interact with our site as well as other websites. This could include the inability to login to services or programs, such as logging into forums or accounts.