Jump to content
Sign in to follow this  
florinbad

Mi-Am Luat Autobot

Recommended Posts

Aparatori ia universale, bandouri gasesti unde-ti zisei ca gasesti cotiere si covorase ;)

http://www.miata.net/garage/tirecalcold.html 0.4 km la ora iti va indica in plus vitezometrul, ceea ce va corecta un pic abaterea lui.

Mircea, multumesc, am gasit tot ce doream (covorase cauciuc tip tavita - tavita portbagaj - bandouri) :thumbl: !

Anvelopele 165/65 R14 le voi folosi pentru iarna (Debica sau Sava).

 

Foarte frumos noul Spark,sa o stapanesti sanatos.

Zi de zi îl descopar tot mai frumusel.

Nu are sportivitatea Matizului (este si în rodaj), poate peste 1500 - 2000 de km sa-l testez un pic mai tare, sa vad ce poate da din el. Insa tot mi-as dori ca Tolin sa-l frece vreo saptamâna prin Brasov si apoi sa-mi spuna mai multe despre treptele de viteza... O sa caut niste grafice pe net.

Se conduce al naibii de usor si-mi dau seama ca a fost construit special pentru femei dar n-am de gând sa-mi schimb sexul :P !

Pâna acum, consumul, desi nu o sa credeti, este acelasi ca al Matizului sau chiar mai jos. Chiar daca este în perioada de rodaj treptele le folosesc asa cum le foloseam la Matiz: 20-40-55-75 (o fi prea supraturat :-? ?). Am echivalat noua greutate de 1050 kg (Matiz - 850 kg) cu noul motor 998 cm3 (Matiz 796 cm3).

O sa mai fac cercetari.

Edited by florinbad

Share this post


Link to post

Cum reusesti sa fii atent la drum daca esti tot cu ochii in bord dupa viteza sa stii cand sa schimbi? :-?

Share this post


Link to post

Nu sunt cu ochii pe vitezometru. Incerc sa-mi adaptez stilul de condus (sportiv) de pe Matiz si sa alternez turatia (o tin mereu peste 2000 turatii) cu schimbarea vitezelor.

Motorul este foarte silentios, fata de Matiz. Pâna ma voi obisnui cu miorlaitul lui (acum are 4 pistoane si nu mai face galagie ca motorul Micutului Porsche, care avea 3 pistoane), mai trag un ochi la vitezometru si unul la turometru (din când în când). In rest, ma uit dupa tinerele miss de la PSD :P .

Share this post


Link to post

Cum reusesti sa fii atent la drum daca esti tot cu ochii in bord dupa viteza sa stii cand sa schimbi? :-?

În urban, unii schimbă/folosesc doar primele 2 trepte până la 40-50kmph, deci nu e aşa mare "deranj". Unde mai pui că, pentru a te uita în bord la turometru/vitezometru îţi ia chiar mai puţin timp decât atunci când te uiţi în oglinzi ;)

Share this post


Link to post

Cum reusesti sa fii atent la drum daca esti tot cu ochii in bord dupa viteza sa stii cand sa schimbi? :-?

Cine se uita la vitezometru sau la turometru ? Viteza se simte, se schimba treapta pentru a pastra ritmul constant, motorul cere schimbarea.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Felicitari! Sa o stapanesti si sa o conduci sanatos!

 

Subscriu ca masina este mai draguta in realitate decat in poze, mai ales daca te uiti din anumite unghiuri :) . Si mie mi-a parut destinata persoanelor de gen feminin (cel putin interiorul dragut), desi de afara vrea sa para mai mult decat este (vezi botul "suparat").

 

Ce as schimba la ea pentru a arata cu mult mai bine sunt jantele. Nu inteleg ideea coreenilor de a face niste jante de aluminiu care arata ca niste capace puse pe roti de otel?!! :scarpin: Adica WTF!

 

Uite cum ar arata cu niste Rial-uri de 15"(raportul cel mai bun pret/calitate dupa parerea mea):

post-4287-095210400 1289480659_thumb.jpg

 

Eu am avut fix modelul asta pe Nubira si i le-am transferat cumnata-mii pe Aveo HB. Arata bestial. Plus ca e mult mai stabila.

Share this post


Link to post

Felicitari! Sa o stapanesti si sa o conduci sanatos!

Multumesc  <img src= "> !

Crezi ca eu n-as fi vrut sa o iau cu jenti de aluminiu ? Dar nu-mi permit... Si nici gropile din România nu-mi permit sa folosesc asa ceva.

Astazi am primit (prin curier) cartea de identitate a masinii. Uitati ce anvelope am voie sa pun pe ea:

 

155/80 R13 79 T

155/70 R14 77 T

165/65 R14 79 T

165/60 R15 77 T

Share this post


Link to post

Felicitari! sa o stapanesti sanatos si cat mai multi km!

cat despre dimensiuni, nu conteaza ce spun altii ca e mica, ca nu e vw sau alte aberatii, cel mai important e sa-ti placa tie! ideea e ca multi isi cumpara masina pe placul altora, o mare prostie.

ca aspect arata foarte bine, cu mult peste concurenta

Share this post


Link to post

Felicitari! sa o stapanesti sanatos si cat mai multi km!

cat despre dimensiuni, nu conteaza ce spun altii ca e mica, ca nu e vw sau alte aberatii, cel mai important e sa-ti placa tie!

Multumesc, biker ! Nu tin cont de parerile "dusmanilor", ca ar fi mica si altea alea...

Pentru mine este perfecta. Este o jucarie asamblata foarte bine, cu materiale de buna calitate si cu multa electronica in ea. De multe ori am impresia ca nu exista cablu de otel pentru ambreiaj sau lichid de frâna. Parca functionarea masinii ar tine de niste circuite integrate care fac totul iar eu sunt doar un simplu spectator.

 

Astazi a intrat si grasanul în rândul lumii (a primit autocolante). Multumesc Ileana - pentru efortul postal :osanale: (si @DKZ - pentru fabricare :osanale: ):

 

Intre timp, am cumparat (cu chiu, cu vai) un cablu adaptor mini-USB-tata la USB-normal-mama. Sunt foarte greu de gasit si mi-e ciuda ca asiaticii n-au pus o mufa USB normala.

Acum pot asculta muzica de la:

- radio

- telefon mobil (Nokia - jack normal)

- CD MP3 sau CD original

- memory-stick (sau hard extern cu vreo 1.000.000 de ore de muzica :mrgreen: )

 

PS: plicul de culoare rosie :mrgreen: a fost desfacut fulgerator de nevasta-mea, urmand o ploaie de intrebari:

1. Cine este Ileana ?

2. Este tânara ?

3. Este frumoasa ?

4. Unde locuieste ?

5. De ce plicul are culoare rosie ?

... si tot asa :P .

post-76-053003100 1290885381_thumb.jpg

post-76-021142800 1290885410_thumb.jpg

post-76-021733800 1290885757_thumb.jpg

Edited by florinbad

Share this post


Link to post

Grasanul a împlinit mia de km. Mai fac o mie si apoi încerc sa-i aplic manevrele Matizului, adica 20-40-55-75. Pâna acum am mers în stilul 15-30-45-65(70). Dar, vorba lui Tolin, îl “simt” ca poate mai mult de atât. Este puturos la pornirea normala sau la pornirea din panta (trebuie sa urnesc din loc 960 de kg), însa pe masura ce-si da drumul simt ca ma cearta ca nu-i dau mai mult. La depasiri nu-mi face probleme. Se simte diferenta de putere fata de Matiz (cu alta masina nu pot face comparatie deoarece nu am condus).

Cu suspensia nu sunt împacat, deoarece daca la Matiz suspensia era danga-langa, la Spark esta zdrang-bang. Adica mai rigida, ce naiba, n-ati priceput :P ? Ei comedie…

 

Chestii care-mi plac:

- Daca am farurile aprinse si motorul oprit, imediat ce deschid usa de la sofer toate luminile se sting automat.

- Avand senzori de presiune în scaune, daca eu sau copilotul nu ne punem centura de siguranta si masina a pornit deja, începe sa scoata niste “bang”-uri repetate, enervante, pâna ce amândoi ne punem centura. Pentru locurile din spate, bang-ul nu se aplica.

- “Intelege” imediat ca am bagat un CD sau ca am conectat memory-stick-ul si incepe sa redea MP3-urile de pe ele. Nu întelege când bag un telefon mobil si trebuie sa apas pe tasta AUX. Imediat ce am renuntat la una din cele trei de mai sus, revine automat la postul de radio ascultat anterior.

- Reviziile sa fac la fiecare 15.000 km. Am întrebat daca trebuie sa fac revizia de 1.000 si, surprinzator, mi s-a spus ca noua generatie de motoare scoase de Chevrolet nu mai are nevoie de asa ceva. Ne revedem la revizia de 15.000, daca se poate tot la GTT, of course, monsieur…  <img src= ">

- Este extraordinar de usor de manevrat ! Ma refer aici la volanul cu servo si la cutia de viteze pe care o manevrezi cu un deget.

 

Chestii care nu-mi plac:

- Stâlpul din partea stânga a soferului este prea lataret si trebuie sa ma itesc destul de mult spre parbriz pentru a ma asigura din partea stânga.

- Stopul central se afla în partea de sus a lunetei si nu jos, ca la Matiz, fapt care-mi reduce din vizibilitate.

- Portbagajul este luminat dar nu am posibilitatea sa sting aceasta lumina, care se aprinde fie zi, fie noapte. Daca uit portbagajul deschis mai mult timp, risc sa topesc carcasa de plastic care acopera becul.

- Faptul ca au pus deschizatorul ala mare de usi, sus de tot, îmi reduce si din vizibilitate dar si din lumina de zi care ar trebui sa intre în masina.

- In spate exista loc cacalau însa o persoana înalta de peste 1.90 m atinge cu usurinta tavanul (la Matiz nu se întâmpla acest lucru). Sper sa nu transport vreodata baschetbalisti.

- Claxonul este tare greu de urnit. Trebuie sa-i dai un pumn sau sa apesi serios cu podul palmei pentru a scoate ragetul de leu al Spark-ului :tongue: .

 

Chestii neutre:

- consumul nu trece de 6.3 orice i-as face. Consumul îl fac la 7.5 km dus la servici, fâtâiala prin oras, 7.5 km întors de la servici. Dimineata îl las sa mearga în gol 2-3 minute. Cum îl bag în garaj, îl mai las 30 sec - 1 minut de mers în gol si apoi îl opresc. Am zis ca înca nu si-a facut “rodajul” si ca afara temperatura este mai scazuta decât în timpul verii. Pe timp de vara pot face alte comparatii si motorul sigur se va “lasa” pâna atunci.

- Nu ma obisnuiesc cu dimensiunile lui (este cu 15 cm mai lung si cu 10 cm mai lat decât Matizul) si am nevoie de 2 manevre suplimentare pentru a-l baga în garaj. Cu aproximatie, are dimensiunile lui WV Polo, desi Polo e din clasa mica iar Spark-ul din clasa mini.

Edited by florinbad

Share this post


Link to post

- Stâlpul din partea stânga a soferului este prea lataret si trebuie sa ma itesc destul de mult spre parbriz pentru a ma asigura din partea stânga.

Daca vrei scor bun la NCAP, tre' sa ai asa ceva.

- Portbagajul este luminat dar nu am posibilitatea sa sting aceasta lumina, care se aprinde fie zi, fie noapte. Daca uit portbagajul deschis mai mult timp, risc sa topesc carcasa de plastic care acopera becul.

Inlocuieste-l cu un bec LED.

- Claxonul este tare greu de urnit. Trebuie sa-i dai un pumn sau sa apesi serios cu podul palmei pentru a scoate ragetul de leu al Spark-ului :tongue: .

Se lasa in timp, ca-i un arc. Claxoneaza mai des :P

Share this post


Link to post

Claxoneaza mai des :P

Nu mai am pentru ce. Toate bunaciunile au emigrat la Bucuresti :P .

Share this post


Link to post

Not true :D

Cred ca pur si simplu nu sofezi tu la ora potrivita, am luat la gropi prin Tgviste din cauza asta :D

Share this post


Link to post

Astazi, eu, Noul Spark cel urat pentru toata lumea si frumos pentru stapanul si prietenul meu, am implinit frumoasa varsta de 1 anisor!

Stapanul meu, care, vorba fie intre noi, ma iubeste la nebunie (nu suntem homo, stati linistiti...) m-a incaltat cu 4 jante noi si cu anvelope de iarna Sava Eskimo, mi-a imbracat scaunele in huse si mi-a luat presuri din cauciuc (tip tavita). Mi-a mai luat o chestie pe care o introduce in mufa mini-USB, pentru a le asculta, amandoi, pe Anastasia, Dido sau Enya.

 

Nu l-am dezamagit niciodata, l-am dus pana la 165 km/ora (si sa stiti ca mai puteam, dar s-a sesizat sotia stapanului si a inceput sa tipe...), l-am purtat cu brio 4.000 de kilometri prin Turcia si l-am facut sa se simta in siguranta pe serpentinele Diavolului la coborarea spre Marmaris. Acum o luna ne-am urcat pana la Piatra Arsa, pe drumuri ca vai de ele... In Turcia si Bulgaria am facut multe capete sa se intoarca dupa mine, asa urat cu spume cum ma considerati voi, rautaciosilor si invidiosilor :P .

 

Nu consum foarte mult, dupa 12.000 de km am o medie de 5.4 l/100 km, deoarece stapanul meu a ascultat de vorba lu' nenea Tolin si a stiut cum sa ma tina in haturi (de multe ori sunt naravas si ma dau mare in fata Loganurilor cu sprinteneala mea :P ): "s-o tii peste 2000 de ture si sa schimbi vitezele mai sus ca de obicei".

 

Ce sa va mai spun? Sa nu mi-o luati in nume de rau dar nu a cazut nicio piesa de pe mine, ma comport excelent atat la drum intins cat si in oras (mai ales!), nu a ruginit nimic sub mine, nu s-a stricat nimic din piesele din care sunt alcatuit, am luat cateva gropi insa nu am patit nimic iar piesele sunt la locul lor, bine mersi. Per total, sunt sanatos tun, ceea ce va doresc si voua, din plin!

Sa aveti o zi impecabila si ferita de evenimente :lavolan: !

Share this post


Link to post

Pe unde s-a urcat spre Piatra Arsa? Pe la Cuibul Dorului sau pe la sanatoriu? As fi curios de niste poze ale drumului (ultima data am fost prin 2007 pe acolo si mai sus chiar - Babele)

Share this post


Link to post

Sa te poarte sanatos inca multi ani/ km de acum inainte.

Mie unul chiar imi place stilul masinii. Poate vi se pare suspect acest lucru, dar e adevarat: desi sunt "batran" (nascut la 50 de ani) am inima tanara.

Daca e adevarat ce zici, ca e performanta, si ca are consum mic, inseamna ca Chaevrolet a reparat greselile pe care le facea in trecut cu masinile preluate de la Daewoo. Legat de consum, poate ar fi interesant de stiut, ce benzina folosesti?

Este de apreciat faptul ca au facut-o si fiabila, si, iata, nu ai cu ea probleme, asa cum este cazul celor cu Cruze.

Daca as fi avut si eu o astfel de masina, probabil ca si azi eram posesor de Chevrolet.

 

As vrea sa te inteb, daca poti sa imi spui, cati cai putere are acest motor? Este dotat cu solutii tehnice gen distributie variabila, distributie pe lant?

Si nu in ultimul rand, daca ai fi atat de amabil sa pui o poza cu compartimentul motor.

Share this post


Link to post
... Daca e adevarat ce zici, ca e performanta, si ca are consum mic ...

 

Minte, domle, "tot tiganul isi lauda ciocanul". 21000000.gif

Share this post


Link to post

Sa te poarte sanatos inca multi ani/ km de acum inainte.

1. Acum doi ani de zile, Chevrolet a schimbat toata gama de motoare.

2. Pun numai benzina de 95 (Lukoil sau Petrom).

3. 68 CP, viteza maxima 154 km/h dar se poate urca lejer la 165 km/h (personal, am simtit ca mai poate; pe la 145 se intampla "ceva", de parca isi ia un nou avant, nu stiu cum sa explic fenomenul. Testul l-am facut in Turcia, pe altfel de drumuri... Eu mergeam cel mai incet dintre toti participantii la trafic :P .

4. Are distributie pe lant.

5. Reviziile se fac din 15.000 km in 15.000 km

6. Fotografia este de la testul facut de cei de la Promotor. Acelasi motor il am si eu, de 1 litru (998 cm3). Exista si un model mai scump cu 1400 de euro, care are motor de 1,2 litri (plus jante de aluminiu, climatronic, senzori de parcare etc)

7. Si eu sunt foarte tanar, am 47 de ani :P

8. Am un stil de condus mai "sportiv", conform lectiilor invatate pe acest forum.

post-76-0-88323800-1320387640_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Frumos traseul - pe acela am urcat si eu cu Cielo acum cativa ani - insa nu exista placa cu rezervatia, si am continuat pana la Babele, prin acele santuri. Exact unde ai tu o poza u "transeele", am si eu o poza la coborare. E pe undeva prin topicul Pasiunea mea muntele parca.

Share this post


Link to post

Probabil ca la acea viteza/ turatie, ori ajungi la cuplu maxim, ori, daca modelul este dotat cu asa ceva, se schimba pozitia axei cu came (distributie variabila), respectiv a clapetei admisiei variabile.

Ce turatie are motorul la 145 km/h?

Share this post


Link to post

Astazi, eu, Noul Spark cel urat pentru toata lumea si frumos pentru stapanul si prietenul meu

Minune mare! Sparkul stie sa scrie!!!! :mrgreen:

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Doar e autobot... :P

Sa te poarte pe toate drumurile ce vrei sa le faci d'aci incolo. Poate se mai inspira si altii din excursiile tale. :)

 

 

 

Share this post


Link to post

Probabil ca la acea viteza/ turatie, ori ajungi la cuplu maxim, ori, daca modelul este dotat cu asa ceva, se schimba pozitia axei cu came (distributie variabila), respectiv a clapetei admisiei variabile.

Omule, vorbesti limbi straine pentru mine... Sorry, nu stiu sa-ti raspund. Vezi ca pe site-ul Chevroelet se gasesc manualele de utilizare. Poate te poti inspira de acolo.

 

Sa te poarte pe toate drumurile ce vrei sa le faci d'aci incolo. Poate se mai inspira si altii din excursiile tale. :)

Multumesc pentru urari! Ma chinui de o luna sa incep seria de calatorii dedicata Turciei, "Turcia, altfel - Canakkale, Troia, Pergam, Kusadasi, Efes, Artemisia, Sf.Ioan al Apocalipsei, Priene, Milet, Didyma, Marmaris, Aphrodisia, Pamukkale, Hierapolis, Edirne - Moscheea Selimiye".

La anul autobotul va fi calarit prin Croatia.

Share this post


Link to post

Salutare, imi bag si eu coada un pic, cuplul maxim se obtine la 4800rpm si puterea maxima la 6300rpm, al meu Spark este cel cu motor 1,2l si 81hp, urca greu (mai ales aici unde sunt la 2400m peste nivelul marii) dar urca daca o turez si fac shimbul de la o treapta la alta la 4500-4800rpm, foarte multumit de masina, dupa un an nici un fel de probleme, nici un fel de zgomote rare, nimic. Consum destul de bun tinand cont de conditiile si benzina de aici si mai ales de cum conduc, BTW am 51 dar ma consider de 25 ;) , nu e masina doar pentru pusti, ideala de oras si mai ales daca umbli singur majoritatea timpului, cum este cazul meu, la ce vreau una mai mare?! Pentru plimbari foarte lungi si vacante avem o Toyota RAV4 motor 2,4l 168hp.

 

Sa o stapanesti sanatos!

 

 

Enviado desde iPad usando Tapatalk

Saludos

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...