Jump to content
Sign in to follow this  
Abram Burel

Se Mai Ocupa Cineva De Forum?

Recommended Posts

Mda...whatever...

 

Sincer mi se pare de prost gust sa ataci un iuzer si dup-aia, cand respectivul iti da replica, sa-i stergi postul. Dar asta este, e mosia voastra si faceti ce vreti cu ea.

Edited by Sebian

Share this post


Link to post

Adica ai pune pe unul gen maximus, sa ne modereze forumul?

Share this post


Link to post
Adica ai pune pe unul gen maximus, sa ne modereze forumul?

Intr-o afacere, extremele se exclud.

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Abram Burel: tine-ti maciucile acasa. Nu era un topic tehnic, asa ca nu vad de ce as cenzura discutia respectiva, atata timp cat se desfasura in limitele decentei. L-ai vazut vreodata pe Zmeu sa o ia razna pe vreun topic? Sau de unde ideea ca trebuia sanctionat?

 

rm.popa: tu esti un caz mai special. Intai deschizi un topic de fun. Vezi ca ia o turnura pe care probabil nu ti-ai dorit-o. Asta e, se intampla. Dar nu, tu alegi sa-ti jignesti colegii facandu-i onanisti, dupa care soliciti inchiderea topicului. Toate bune, iti iei avertismentul de rigoare si inchid topicul. Ca si cum nu era suficient ce ai dovedit pana in acel moment, imi trimiti multumiri pentru inchiderea topicului printr-un report. Ai o problema cu sanctiunea pe care ai primit-o, poti face reclamatie la un admin ca ai fost abuzat.

 

Si pana la urma, voi ce vreti de fapt? Un forum de 17000+ utilizatori nu se poate mula pe dorintele fiecaruia. Se nominalizeaza potentialii moderatori care sa sa ocupe de anumite zone si se vor vota, si asta e! Ce vreti sa facem mai mult? Poate vreti sa semnam si o condica si sa justificam putinul timp liber pe care-l sacrificam in folosul forumului.

Share this post


Link to post
rm.popa: tu esti un caz mai special. Intai deschizi un topic de fun. Vezi ca ia o turnura pe care probabil nu ti-ai dorit-o. Asta e, se intampla. Dar nu, tu alegi sa-ti jignesti colegii facandu-i onanisti, dupa care soliciti inchiderea topicului. Toate bune, iti iei avertismentul de rigoare si inchid topicul. Ca si cum nu era suficient ce ai dovedit pana in acel moment, imi trimiti multumiri pentru inchiderea topicului printr-un report.

Pentru o redare corectă a evenimentelor (nu că ar conta prea mult, dar măcar de dragul... istoriei):

Da, deschid un topic de fun, care în cele din urmă ia o turnură nedorită (sex, sex, sex... sex). La un moment dat doi colegi de-ai noştri aleg să mă jignească, afirmând că am deschis o onanie de topic, respectiv o onanie tristă de topic, după ce în prealabil se folosiseră totuşi de el pentru a plăti discret ceva poliţe altor membri ai forumului, printr-o succesiune de cuvinte "auto-sugerate". Le răspund la fel de "neceremonios" cu formula onanişti_plictisiţi_prin_topic (asta pentru că topicul ajunsese o "onanie tristă" cu sprijinul lor direct şi insistent) şi solicit printr-un report închiderea topicului. După închiderea acestuia, tot printr-un report mulţumesc politicos pentru închiderea lui. Abia apoi primesc avertismentul, pentru jigniri şi abuz de report. După toată povestea asta se pare că eu ies singurul, unicul şi primul care a jignit. Desigur, nu neg jignirea adusă, deşi era fără adresă directă, spre deosebire de "onania tristă de topic" (topic ce avea un creator unic şi identificabil), dar în nici un caz n-am de gând să-mi cer scuze primul, aşa cum au solicitat insistent cei doi în diverse ocazii.

 

Ai o problema cu sanctiunea pe care ai primit-o, poti face reclamatie la un admin ca ai fost abuzat.

Nu se pune problema unor "reclamaţii" la administratori. Cazul meu "mai special" are mai puţină relevanţă şi nu e nevoie să-l dezvoltăm. L-am folosit doar pentru a "ilustra" nişte situaţii ce ar trebui luate în calcul pentru viitor şi cred că doar ar trebui trase nişte învăţăminte:

1. cum am spus şi mai sus, ar fi binevenită completarea regulamentului cu privire la funcţia report;

2. e nevoie de ceva mai multă obiectivitate din partea (actualilor şi viitorilor?) moderatori în raport cu userii "cu state vechi" pe forum, eventual cunoscuţi personal; e naturală tendinţa de a judeca cu mai puţină asprime cunoscuţii/ prietenii, însă un moderator trebuie să fie capabil să treacă peste asta şi să-şi păstreze obiectivitatea, nu să aplice dubla măsură...

Edited by rm.popa

Share this post


Link to post

Sunt foarte obiectiv in ce te priveste, si te asigur ca te bucuri de toata atentia mea.

Share this post


Link to post

In primul rand, ca nu era un topic de fun, era un topic in ton cu acest topic: intelectualo-constructiv. Era literalmente o invitatie la discutii elevate. In al doilea rand: nu era o onanie de topic, nu stiu cum de s-a inteles asa ceva.

Edited by Zmeul cel rau

Share this post


Link to post

Zau..parca era vorba de lipsa userilor,mai bine zis de o monotonie aparuta prin zona tehnicului.O perioada era bataie la diverse si cafenea,pe la tehnic batea vantul...Probabil ca sau epuizat subiectele,cine stie.La tico mai e cum mai e,model vechi,din ce in ce mai putine masini,dar la restul e tara plina,chiar azi impingea unul la un cielo de zor..Lasati administratorii in pace,isi fac treaba asa cum considera ei ca e mai bine.Ar fi foarte urat un forum cu administratori robotei..

Am impresia ca incepeti cu spalatul rufelor in public..asa nu ajutati la nimic.Eu personal cand am ceva de transmis userilor mei o fac in asa fel incat sa ajunga informatia la ei.De exemplu se pot folosii adresele de email de la inregistrarea userilor pentru transmiterea de informatii.Sa zicem un mesaj care suna a invitatie la o intalnire nationala.Userul tinta,chiar daca nu a mai intrat pe forum de mult timp,numai pt faptul ca citeste acel email va fi curios si va intra pe forum sa vada "ce mai e nou".Sau cum e campania aceasta cu schimbul de ulei si verificarea tehnica la matiz.Se poate considera spam de unii,desii nu cred.E o idee.Ar trebui gandit altfel,cum sa facem forumul cat mai atractiv,astfel incat sa-si pastreze constant o mare parte din useri.

Share this post


Link to post

Zilnic apar n-topicuri noi cu intrebari si probleme care s-au dezbatut in detaliu .

Pe linga reiterarea propunerii adaugarii unui avertisment cu rosu cand se creeaza sau se posteaza la ariile tehnice sa se foloseasca si cautarile,

eu as avea parerea ca userilor sub 20 (sau alt numar) de posturi sa li se dea acceptul de catre un moderator la a deschide un topic nou,

nici cel mai mic gand de marginalizare, in mod sigur vor intelege situatia, e vorba doar de acomodarea cu un anumit climat al forumului,

E doar un fapt, multa lume vine cu o problema in cap, si se gandeste sa gaseasca o rezolvare cat mai iute, nu sa caute in zecile de mii de posturi.

 

off-topic

rmpopa, hai sa nu ne folosim chiar de orice mijloc pentru a ne manifesta nemultumirile si rafuielile persoanale cu moderatorii pentru un amarat de warn,

care din punctul meu de vedere a fost chiar subtire, dupa mine meritai cateva zile pe bara, dar sa trecem peste, altii au luat pentru mult mai putin si nu au mai facut caz, mai ales ca de cele mai multe ori e pe bune. Fii baiat mare si treci peste, nu asteptam nici o scuza de la tine, pt ca nu valoreaza 0,02 roni, si doar intram intr-un joc neproductiv al off-topicului.

 

Ar trebui gandit altfel,cum sa facem forumul cat mai atractiv,astfel incat sa-si pastreze constant o mare parte din useri.

Pentru mine cel mai important e sa pastram o anumita tinuta a dialogului, o calitate, o eleganta si o acuratete a naturii dialogului,

frumusetea spiritului (e drept si cea a femeilor) ma atrage. Pe mine ca persoana ma lasa rece numarul. Ca mine sunt multi, care intra aici sa se simta bine nu sa se enerveze, eu unul nu vreau sa citesc posturi in limbaj de cartier, exprimari agramate sau "logici" imbecile ale unor persoane frustrate.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

A, si mi-am adus aminte si de faza aia de (autocenzurat: cuvant_foarte_urat) pe care a emanat-o rm.popa acum cateva zile.

Intru dimineata pe forum, vad niste reporturi. Ma duc pe link, era un tembel de spamuitor care vindea niste medicamente sau ce naiba vindea el. Sterg, sterg, la un moment dat un topic mai "gras", cu raspunsuri. Intreaba cineva (nu mai retin cine) daca nu sterge cineva mizeriile astea de topice, la care raspunde musiu rm.popa "Cine?", cu link catre topicul asta.

Ca si cum cineva trebuia sa stea treaz pentru alteta sa regala la 2 dimineata sa urmareasca tot forumul si sa faca ordine. Asta a fost low.

Mai omule, tu intelegi ca noi facem treaba asta benevol? Nu stam la dispozitia ta!

Valabil si pentru Abram Burel: vreti o imbunatatire? Cand semnalezi o problema, trimite report. Da' pe bune, nu la misto. Adu-ti aportul in felul asta, si scuteste-ne de a citi zeci si sute de posturi de tocatura pe zi. Sau e mai cool numai sa improsti cu noroi in munca atator oameni.

Chiar si titlul topicului e o jignire!

Share this post


Link to post
eu as avea parerea ca userilor sub 20 (sau alt numar) de posturi sa li se dea acceptul de catre un moderator la a deschide un topic nou

Asta chiar e o idee bună, pentru că majoritatea topicurilor aiurea sunt deschise de userii noi.

Ideal ar fi ca începătorul să poată să scrie topicul, dar acesta să nu fie afişat decât după aprobarea de către un moderator (ca la Bursă).

Din păcate nu prea cred să fie "tehnic" posibil, să se poate face o legătură între numărul de posturi al user-ului şi modalitatea de apariţie a topicului (direct sau cu aprobare), în orice secţiune a forumului.

Probabil că e mai uşor ca efectiv să se "taie" dreptul "celor mici" de a deschide topicuri până "cresc", dar parcă nici asta nu e OK, că poate vrea omul să posteze la "Cafenea" sau alte alea.

În fine, să ne spună cineva priceput care e soluţia "tehnică" potrivită şi propun să facem un poll pe chestiunea asta. Şi dacă s-ar face ceva de genul ăsta le-ar fi muult mai uşor şi moderatorilor.

 

Asta a fost low.

Se poate interpreta şi aşa, no doubt.

Deşi am intenţionat a face haz de necaz.

Dacă nu ai gustat gluma, îmi cer scuze. :osanale:

Share this post


Link to post
(...)

Se poate interpreta şi aşa, no doubt.

Deşi am intenţionat a face haz de necaz.

Dacă nu ai gustat gluma, îmi cer scuze. :osanale:

Nu, nu am gustat-o. Ai citit mai sus care este parerea mea despre topicul asta.

Dar cu siguranta tu o s-o gusti pe-a mea cand o sa fie cazul.

Share this post


Link to post
Asta chiar e o idee bună, pentru că majoritatea topicurilor aiurea sunt deschise de userii noi.

Ideal ar fi ca începătorul să poată să scrie topicul, dar acesta să nu fie afişat decât după aprobarea de către un moderator (ca la Bursă).

Din păcate nu prea cred să fie "tehnic" posibil, să se poate face o legătură între numărul de posturi al user-ului şi modalitatea de apariţie a topicului (direct sau cu aprobare), în orice secţiune a forumului.

Din cate stiu eu, este posibil. 20 de posturi (cum zicea Tommy) mi se pare insa cam mult.

Share this post


Link to post

No, atunci băgaţi un poll, eventual cu opţiuni "nu sunt de acord", "5 posturi", "10 posturi", "15 posturi" etc., ceva în genul a ceea ce au făcut cei de pe SP când au vrut să introducă înregistrarea prin SMS?

Share this post


Link to post

Problemele sunt legate de calitatea userilor care este in declin, lumea s-a obisnuit cu 4tuning probabil si are impresia ca aici e bazarul de pe 4tiuning .

Mai trebuie spus faptul ca multi din moderatori nu mai au timp sa modereze, daca totusi sunt altii care vor sa devina moderatori cred ca se pot discuta aceste aspecte in privat .

 

@AB acest forum cu 17000 de membrii nu este deloc o piata de desfacere pt niciunu din comerciantii forumului, dupa 3 ani de "afacere" pe forum pot spune ca de pe acest forum mi-au venit cei mai putini clienti comparativ cu celelalte forumuri, nu este numai parerea mea ci si a mai multor comercianti de pe forum .

Desi sa vrut ca acest forum sa devina unul comercial pt unii pur si simplu nu s-a putut/vrut.

 

Toata abrambureala asta de care vorbiti voi este legata de lipsa subiectelor de discutie pe ariile tehnice, pur si simplu sunt prea putine modele de masini si prea putine de discutat iar dupa 15 ani de Cielo cred ca toata lumea stie cum se rezolva diversele probleme.

 

Mai spun un singur lucru si ma retrag, un moderator nu trebuie sa poarte ranchiuna, este un lucru foarte important.

 

Succes !!!

Share this post


Link to post

Dragilor, mie mi se pare ca informatia TEHNICA a ajuns la refuz, in sensul ca s-a discutat cam tot ce se putea discuta despre orice- cel putin in aria CNEL, care imi este cea mai familiara, subiectele s-au cam epuizat si mi se pare de acum inevitabil sa se ajunga la o stare de prea-plin in care exploziile stau mocnite, gata sa izbucneasca. Solutiile de moderare trebuie sa includa grija la off-topice ( care, in lumina celor de mai sus sunt inerente) si cunoasterea amanuntita a subiectelor vechi, deja discutate. Este evident ca de acum forumul se va umple de discutii care nu au nimic tehnic in ele, lucru care ...e deja normal, intr-un fel...userii cei noi nu au cum sa stie de profunzimea subiectului care il intereseaza si normal ca in loc de un "search" va oftopica la greuceanu.

 

BogdanG : abia acum, dupa multi ani, imi explic eu dispretul tau fatis fata de modelele Daewoo.

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Nu e chiar ok sa nu poti crea topic daca nu ai un minim de posturi...

Este insa in regula pe publicitate - stabilirea unui numar minim de posturi pentru a putea vinde/cumpara ceva - sa nu mai fie plin de samsari si vanzatori de tot felul de prostii...

 

Noi (a se citi alfaclub) avem limita de 10 posturi - si in ciuda unor injuraturi incasate in calitate de supermoderator - functioneaza foarte bine

Iar pe celelalte sectiuni - topicurile deschise aiurea - ori se redirectioneaza (muta), ori se sterg si/sau userul capata warn. Nu e democratie dar functioneaza f bine. Si stiti pe cine am dat exemplu de moderare de mai multe ori? wooclub. Si in minte aveam stilul de moderare de pe CNEL. Si altii de pe la noi care mai stiau ce e pe aici mi-au dat dreptate.

 

In incheiere - mi se pare ca s-a degenerat intr-o spalare de rufe si scurmare in vederea inentarii problemelor.

Problemele e una singura (ca sunt sub 50) - si anume - prea putini moderatori - cu timp de treaba - pe unele sectiuni.

Share this post


Link to post

Englishman, poate în zona Daewoo să fie cum zici, dar zona Chevrolet are un mare potenţial de creştere. Gândeşte-te numai la faptul că tocmai a ieşit Cruze...

Share this post


Link to post

Pana una alta, cat continua cearta asta, ia sa reiau o idee avuta mai veche.

 

Tinand cont de aglomerarea topicurilor tehnice de care se discuta si aici, in unele sectiuni s-ar potrivi de minune niste "referate" pe topicurile bogate in informatii. Adicatelea, extrasa si grupata informatia utila din ele, pentru a crea un wiki cu tehnicalitati.

 

Munca: citirea topicului in cauza, extragerea informatiei utile din el, organizarea ei (de exemplu: zgomote bord -> zornait, troncanit, scartait; cauze, remedii la fiecare). Dupa un referat de-asta, alti 2 oameni (sau mai multi) citesc si fac comentarii asupra informatiei (e corect, nu e corect, aici e mai bine). Cand e gata "referatul", il plasam intr-un Wiki (similar cu Wikipedia).

 

Ia sa aud, cin' se inhama la asa ceva ?

Share this post


Link to post

Pai stii ca astea incep cu cioturi si evolueaza in timp... Ca altfel nu se apuca nimeni.

Share this post


Link to post

Asta merge acolo unde Wiki e doar Wiki, si nu exista forum. Daca ne apucam de dezvoltat cioturi, dublam doar forumul :)

Share this post


Link to post

Nu neaparat, ca de aia e wiki: modifici acelasi text, altii il corecteaza etc.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...