Jump to content

k-tlyn

Membru
  • Content Count

    55
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About k-tlyn

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 10/20/1984

Contact Methods

  • AIM
    -
  • MSN
    -
  • Website URL
    http://-
  • Gender
    Male
  • Yahoo
    -

Profile Information

  • Location
    -
  • Din
    -
  • Auto
    -
  • Model
    -
  • An
    -
  1. Eu m-as duce la service, dar la noi, la Harlau, care e un oras f mic, nu avem asa ceva.La noi, toti se pricep la dacii. Si da, am avut rabdare cu ea, dar m-am hotarat: o vand primului care imi da un pret cat de cat sa scap de ea si nu-mi mai trebuie masina SH.Imi iau masina noua!!!
  2. Baieti, am pus aditivul ala, dar dupa vreo 20 de km parcursi tot se aprinde becul ala.Nu am mai avut timp sa postez fiindca am fost ocupat iar mecanicul ala al meu e plecat din tara momentan.Cred ca am facut o mare prostie cand am pus aditivul ala pentru ca ieri din curiozitate, am desfacut busonul de umplere de la capacul de culbutori si am vazut acolo pe peretii capacului, o spuma alba-maronie.Mentionez ca inainte de a face schimbul, am pus si o soutie de spalat motorul, dupa care am lasat sa se scurga tot din motor.Deci nu ar fi avut cum sa se fi amestecat cele doua uleiuri.Tind sa cred ca o cauza ar fi prezenta acelui aditiv pus de mine. Inca ceva: am scos valva PCV si am vazut ca era plina de spuma de aia alba. Nu mi-a trecut prin cap sa vad daca e infundat stutul ala care iese din capacul de la culbutori. Am cautat peste tot pe forumuri aceasta problema, dar nu am vazut pe cineva cu matiz care sa fi patit la fel.Ma gandesc ca e de la aditivul ala deoarece asa faceam si la vechea dacie: cand schimbam uleiul, puneam cate un recipient de aditiv si am observat eu (ce-i drept, iarna) ca pe capacul de la culbutori, tot asa era o spuma albicioasa. Ieri, cand stateam la masina, de curiozitate, a venit un omulet care a zis ca e mecanic si mi-a zis ca sufa aia (cablul) de la acceleratie e cam slabit la mine si ca ar trebui sa-l mai strunesc, ca si asta ar fi o cauza a aprinderii becului,ca relantiul e scazut. Mentionez ca atunci cand o pornesc, motorul tremura de numa numa.
  3. Astazi am pus o solutie de asta si voi vedea rezultatul.Sper sa fie ok.Am observat ca de cand am scos acel fir care probabil facea o masa, becul de la ulei se aprinde la ralati dupa ce parcurg o distanta de vreo 10 km dar parca palpaie si se stinge singur fara sa apas acceleratia. Sper ca daca am pus solutia asta, sa nu mai faca asa.
  4. M-am uitat ieri mai bine la motor. Daca o accelerez, imi arunca ulei pe la busonul de umplere de la capacul de culbutori, dar numai daca o accelerez. Am mai descoperit inca o chestie, desi poate sunt off-topic: in ianuarie cand am desfacut bordul, am gasit acolo un fir care era legat de caroserie (probabil pt masa) iar celalalt capat, era legat de placa indicatoarelor de bord. Am tot rasfoit manualul cu partea electrica iar cand am ajuns la masina, am rupt firul ala.Probabil o fi fost pus pentru vreo masa, ceva.Spre bucuria mea am observat ca becul "check engine" se aprinde, se stinge dupa cateva secunde iar surpriza: in timpul mersului nu se mai aprinde(desi am turat-o destul). Am observat deasemenea ca nici becul de la ulei nu se mai aprinde, am mers asa vreo 14 km si am observat oadat la un hop ca a clipit , dar foarte putin (ca si cum l-as fi conectat la o baterie descarcata, abia se vedea) cand am lasat masina la ralanti si inca o data cand masina era putin ridicata, voiam sa urc pe un drum putin mai inalt, dar doar clipeste rapid si scurt.Sper sa fie vreun scurt la instalatia electrica. Ma duceam ieri la mecanicul respectiv, dar nu era la atelierul lui de reparatii. Scuze de off-topic, dar voiam sa stiti si voi, poate cineva are asemenea probleme.
  5. Aici ai mare dreptate, mi-am dorit Matiz si nici nu am vrut sa dau o groaza de bani pe unul direct de la proprietar.Sper totusi sa fie numai amaratul ala de senzor...am sa ma duc la mecanic sa vad ce spune si el. totusi din ce am observat in imagine, manoconcatul asta se afla undeva sub capacul de la buson (T-ul ala de la returul vasului de expansiune, a returului caloriferului de incalzire si a altui furtun mai gros). Asa e? Daca e acolo, in acea zona e tare greu de ajuns.
  6. Am sa ma duc la mecanic sa se uite el...m-am saturat pana peste cap de masina.Vreau sa o vand si sa-mi iau masina noua. Sper sa fie doar acel manocontact. si sa nu trebuiasca sa mai dau o caruta de bani.Am observat ca data trecuta cand se aprindea becul, am dat capacul de umplere a uleiului jos si am pornit motorul si tineam palma deasupra iar cand o acceleram, vedeam puncte mici de ulei pe palma, dar foarte putine. Am sa ma uit azi, ca aseara nu aveam ce vedea. PLus ca am mai descoperit o chestie...am dat jos valva PCV si am vazut ca era infundata, dar in interior era o substanta maronie, albicioasa, parea ca acolo ar fi facut spuma.
  7. OFFFFF! Baieti, iarasi am probleme!!! Aseara am fost pana la tara si am intrat pe un drum putin mai accidentat, unde am mers putin mai subturat.Am observat ca s-a aprins martorul de la ulei din nou. Am zis ca poate a facut asa din cazua subturarii, insa la intoarcere, cand luam piciorul de pe acceleratiee si o lasam la ralanti, se aprindea becul in bord.Mai intai palpaia asa, de parca becul nu s-ar aprinde la inensitate maxima si treptat din ce in ce mai tare iar uneori chiar se stingea la loc. O mai acceleeram putin, dupa aceea luam piciorul de pe acceleratie si uneori se aprindea becul dupa care se stiingea, alteori nu se aprindea deloc. Stie cineva unde e localizat sonzorul ala de presiune? Mentionez ca am schimbat uleiul (MOBIL 10W40) si filtrul acum 300-400 de km. Ma scoate din sarite masina asta Am pus ulei, filtru, plus ca am spalat si motorul cu motor flush. Nu stiu ce sa mai fac cu ea.
  8. In sfarsit am rezolvat si problema cu pierderea de apa la capacul de buson. Am asteptat o saptamana pana mi-a venit piesa si vreo 6 ore pana mi-a montat-o mecanicul plus un morman de bani.Vad ca deocamdata nu mai curge. Tare aiurea e cu locul mic la compartimentul motor. E aproape imposibil sa schimbi vreun furtun, ceva pe la capota aia. Mai mult ca sigur, stutul ala a ruginit din cauza lipsei antigelului in instalatia de racire. Am avut noroc ca am verificat furtunul pt ca o bucata de metal din stut se oprise in interiorul furtunului si obtura circularea lichidului. Asa ca baieti, nu umblati cu apachioara in loc de antigel ca ati vazut si voi ce se intaampla.
  9. Nu cred sa mai fie probleme si asta sper...tin minte ca asa facea si atunci cand am cumparat-o. Fostul proprietar zicea ca abia a schimbat uleiul, dar de fapt el era negru si sub orice critica. Sper ca i-a prins bine si spalarea si schimbul de ulei si al filtrului. Am mai observat ca parca are si demaraj mai bun, parca se infinge mai bine.
  10. S-a rezolvat, baieti! Am spalat motorul cu o solutie de motor flush insa am observat ca pe toata durata spalarii (3 min), becul de la ulei statea aprins. Am lasat sa se scurga tot uleiul vechi, dupa aia am pus filtrul de ulei, am strans bine busonul si am pus uleiul cel nou. Am forjat-o putin, am alergat-o vreo 15 km, am asat-o la ralanti si vad ca nu se mai aprinde. Multumesc mult pentru ajutor, baieti!
  11. Si ar mai fi o chestie pe care am descoperit-o nu de mult timp...la mine cred ca este o problema cu comutatorul ala de la rece la cald si invers. M-am uitat sub bord si acolo este o parghie de metal si plastic de care am tras putin. Automat, am vazut acolo p pala care s-a miscat. Am mers cu masina si am vazut ca baga caldura bine. La mine nu merge comutatorul ala dar nici nu-l mai fac. Bine ca am vazut cum sta treaba.
  12. Salut, baieti! Cand postez eu, sa stiti ca mereu sunt probleme. Dupa ce m-am plans saptamana trecuta ca mi se aprinde martorul de la ulei in mers si mai ales cand o las la ralanti, acum am o alta problema. Deci problema cu martorul aprins am rezolvat-o prin spalarea motorului cu un motor flush (am observat ca in acele 3 minute, martorul de la ulei statea tot timpul aprins), schimbarea filtrului de ulei si a uleiului. Am folosit un ulei MOBIL 10w40. Mai mult ca sigur eu am confundat uleiul MOBIL1 cu MOBIL care sunt total diferite si am vrut sa ma tina 10.000 de km.Ei, uite ca m-a tinut numai 6000 (5 luni). Acum sa revenim la problema...cum va spuneam eu cu vreo luna in urma, imi pierdea apa...am schimbat furtunul de retur de la caloriferul interior de incalzire, am schimbat garnitura de la termostat, am schimbat capacul de la vasul de expansiune si nimic, oameni buni. (( Sambata, dupa ce am schimbat uleiul si am mers vreo 15 km, ajung cu masina in parcare. O las putin si ma uit sub ea...ei bine, iarasi apa, cativa stropi si se vedea cum se prelingea. M-am uitat si parea ca se situeaza in zona distributiei...m-am gandit eu sa nu fie pompa de apa. O las asa si ma intorc la ea dupa vreo 4 ore si vad ca sub ea, apa nu se uscase (desi afara era foarte cald) si chiar parea ca a curs cu vreo cateva secunde inainte sa vin eu. Am deschis capota, am vazut ca nivelul in vas scazuse putin si am zis totusi sa arunc o privire. Am scos vasul din suport, am tras putin de furtunul de la retur si cum il miscam, am vazut ca incepe sa curga din ce in ce mai multa apa iar la un moment dat m-am trezit cu el in mana. Am zis eu...hai ca am gasit buba, era furtunul crapat, dar sa vedeti ca nu e asa, furtunul era intr-o stare buna, numai ca in el am gasit bucati de metal putrezite/ruginite (daca-l strangeam in mana, se faramita).M-am speriat enorm...am inceput sa pipai pe acolo si nu gaseam de unde a iesit pana mi-a venit ideea sa suflu in furtun si abia dupa aceea am vazut ca tasneste apa prin stutul care era rupt/crapat.Am localizat piesa respectiva si m-am uitat imediat in manualul de utilizare si am gasit piesa care face parte din circuitul de racire si care se numeste CAPAC BUSON sau CAPAC UMPLERE (are forma de T). Am sa atasez si o imagine sa vedeti si voi despre ce este vorba. Acum problema este ca nu am vizibilitate si nu stiu cum as putea sa o inlocuiesc.E asa de stramt locul respectiv incat abia imi incape mana.Imi cer scuze daca v-am facut sa pierdeti timpul citind aiurea dar am cautat si pe forum si nu am gasit pe cineva care sa fi patit la fel. Acum nu stiu daca piesa aia e doar prinsa cu suruburi de bloc sau circula apa in partea unde e prinsa cu suruburi, ca vad totusi ca este si o garnitura acolo. Merci anticipat pentru raspunsuri.
  13. Ok, multumesc mult, Tolin...m-ai convins...chiar acum ma uitam pe topicul ala cu uleiuri recomandate. Am sa cumpar si un filtru nou, am sa vad cum fac sa spal motorul, sau daca nu, macar sa dau baia de ulei jos si sa o spal.
  14. Bine, dar totusi mecanicul a zis sa-l mai tin inca 2000 de km. Am tot citit pe forum, am vazut ca ar putea fi de la filtrul de ulei, senzor, etc. Am sa incerc sa pornesc masina, sa scot busonul de la capacul de culbutori si sa vad daca "arunca" ulei, asta inseamna ca totusi are ungere.Momentan sunt la servici, dar cum ajung acasa, asta voi face prima data.E ciudat ca mergeam pe strada si deodata, din cauza unor denivelari, a inceput sa clipeasca foarte putin dupa care daca o acceleram, beculetul se stingea.La inceput palpaia, ca si cum ar fi facut un contact imperfect.Am dus-o acasa si nu m-am alarmat prea tare,crezand ca e de la denivelari.Dupa aia, nu s-a mai aprins insa sambata am facut un drum pana la Iasi (aprox 150km dus-intors) si daca luam piciorul de pe acceleratie, se aprindea.Daca luam piciorul de pe acceleratie in timp ce era bagata in viteza, nu se mai aprindea...am sa ma uit sa vad...oare sa fie de la pompa de ulei? Ma mai gandesc la o chestie...atunci cand am avut probleme cu furtunasul ala de la care pierdeam lichid de racire, am desfacut distribuitorul din cele 2 suruburi in care era prins. A curs ceva ulei, dar am cumparat 1 L de Mobil1 10W40 (exact tipul de ulei ce-l aveam in motor) si am completat(nu l-am pus tot, numai 400ml). Si cum va spuneam...ajuns la Iasi, am lasat masina in parcare , iar dupa vreo 4 ore am plecat.Surpriza a venit de la faptul ca masina mea porneste la prima cheie, avand baterie noua, bujii noi, fise, etc.Sambata cand sa plec, ii dau cheie, porneste si imediat imediat se opreste.Fac asta a 2-a oara, a 3-a oara si tot asa facea, asa ca am sprituit putin pedala de acceleratie ca sa-si mentina relantiul. Dupa asta si-a reevenit. Ajuns acasa, tot asa am lasat-o o ora, dupa care a trebuit sa plec in alta parte...cand sa o pornesc, tot asa, pornea si imediat se oprea. Fara accleratie, nu statea la relanti. Mentionez ca i-am facut si un idle learn cu o zi inainte. Ma scoate din sarite masina asta... Masina nu prea sta.Ieri nu am folosit-o deloc ca m-a enervat cu o zi inainte, dar asa face mereu, asta de miercuri incoace.E rau ca nu avem un service Daewoo aici, ca ma duceam la ei, iar sambata nu era nimeni la Sermecom (oricum nu-mi sunt asa de dragi nici ei).
  15. Salutare din nou si cu alte probleme! Dupa ce am rezolvat problema cu pierderile de lichid de racire, am luat masina intr-o plimbare pentru test.Am mers vreo 10 km fara nici o problema si mergand pe sosea unde sunt unele denivelari, am observat ca martorul de la ulei clipeste...se aprindea asa foarte putin si asta numai daca lasam masina sa functioneze la ralanti.Am dus-o acasa, am lasat-o cateva minute bune, m-am uitat la joja, nivelul este intre MIN si MAX, uleiul are 5000 de km (Mobil1 10W40, filtru schimbat odata cu uleiul). Stie cineva ce ar putea fi? Am mai patit chestia asta cand am cumparat masina si tot asa, daca pe drum o lasam sa mearga la ralanti, se aprindea martorul. Dupa schimbarea uleiului, aceasta problema a disparut.Credeti ca ar putea fi de la ulei? Mecanicul zicea sa-l schimb la 7000 de km. Am mai observat ca daca merg la ralanti pe drum se aprinde, daca apas pedala de acceleratie, se stinge si tot asa patesc daca de exemplu merg cu ea bagata in viteza si iau piciorul de pe acceleratie (nu se mai aprinde). Deasemenea, indicatorul nu se aprinde daca abia am pornit motorul si-l las 1-2 min sa functioneze la ralanti, asta se intampla cand motorul este cald. A mai patit cineva? Ar putea fi defect vreun senzor, ceva, e uleiul prea uzat si trebuie inlocuit? Mentionez ca atunci cand pun contactul, martorul se aprinde iar dupa pornirea motorului, acesta se stinge.
 

×
×
  • Create New...