Jump to content

andreib

Gold Member
  • Content Count

    4645
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

About andreib

  • Rank
    Diasporic
  • Birthday 01/14/1985

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Gender
    Male

Profile Information

  • Location
    Iasi
  • Interests
    cars,technology and bussiness
  • Din
    Iasi
  • Auto
    Fiat
  • Model
    Bravo
  • An
    2008

Recent Profile Visitors

7178 profile views
  1. andreib

    Aveti bicicleta?

    Cred ca ar fi cazul sa-mi prezint si bicicleta mea, a implinit deja 2 ani in iarna: un minunat DHS Silver (cel cu cadru din aluminiu). Pana acum am facut sub 1000km dar a fost ok, tot ce am schimbat au fost mofturi ale mele nu chestii stricate. Acum e un DHS tuning ) cu anevelope de oras conti, pedale si ax pedalier pe rulmenti, butuc spte Shimano acera si alte mici prostioare. Pana trecem la urmatorul nivel este super decenta. PS: Ca tot veni vorba de stopuri/lumini: mie imi par f scumpi astia de la decathlon la accesorii. Un far cu LED CREE de inalta putere+ un stop clipocitor si f vizibil le iei de pe okazii la pana in 80-100 RON. PS1: O sea faina, lata, comoda si cu arculete am luat din kaufland, era la lichidare sub 50 RON. Este foarte comoda dar destul de grea...
  2. 1. Felicitari pentru culoarea neagra. 2. Felicitari ca te apropii de fiat )
  3. Haidi bre, cred ca ai pus o poza cu alfa pe bordul de la bora ca sa iti aduci aminte cum arata o masina
  4. La nubira a crapat la 7000km, deci au mai existat probleme...
  5. Eh, oricumm ar fi sa te bucuri de cielo si sper sa mai gasesti piese decalitate pentru intretinere ca in ultimul timp devenise complicat...
  6. Cu ce te-a suparat racheta atat de tare de te-ai intors in mileniul trecut?
  7. La rece, cu masina nepornita de min 12 ore.
  8. Am acces la interfetele de uzina, parametrii i-am resetat de aprox 150 de ori. Am renuntat la GPL pentru a scoate o serie de factori din ecuatie si a putea diagnostica doar ECU benzina, fara parametri generati aiurea de instalatia de GPL.
  9. Stiu f multe masini care din cazul instalatiei de GPL reglate aiurea pornesc prost (ltft se duce in balarii). Din pacate nu e cazul aici, am folosit masina timp de jumatate de an pe benzina, am resetat ltft si tot nu a disparut pb .
  10. Reno e pe dos, are 3 parametri de reglare amestec: 1. doi pt LTFT (gain si inca unul) care by default sunt 128 (nu e procentual). Orice abatere de la valoare de 128 e amestec imbogatit/saracit fata de standard. 2. Un STFT care se invarte in jur de 30.000-33.000 (iarasi, nu e procentual) Pot sa citesc parametrii si cu o scula generica dar nu stiu daca sunt raportati corect. In CLIP (testerul de reprezentanta) si DDT2000 astia sunt cei trei parametri fuel trim.
  11. @Salex: Nu are EGR, e reno... @Mr: Da, am verificat cu CLIP si DDT2000. LTFT e by default (cand il resetezi) 128. Chiar si dupa cateva sapatamani de mers cu masina LTFT nu trece de 130, deci e destul de aproape de standard. Resetarea LTFT la factory default nu rezolva problema din pacate... Mai mult, avand instalatia de GPL pe masina pot manipula LTFT prin schimbarea multiplicatorilor GPL dar pana acum nu a dat rezultate incercarea mea de a pacali ECU in a da amestec mai sarac/bogat in open loop. La momentul actual singura chestie care imi mai trece prin cap e o problema de cablaj (posibil legata de instalatia de GPL). Cu toate acestea nu-mi dau seama de ce o astfel de problema s-ar manifesta doar la rece... @Codeman: Similar dar nu identic. A mea dupa ce porneste isi tine relatiul la 1200 cat ar trebui doar ca nu pot accelera fara sa opresc motorul iar daca incerc sa plec de pe loc trebuie sa o turez de sa o ia dracii... dupa cateva minute de incalzit e ok si merge normal, poneste perfect, fara nici un fel de probleme.Am banuit clapeta si daca tot gasisem la dezmembrari una de sandero cu acelasi cod de piesa am zis sa incerc. Din pacate problema nu s-a rezolvat. Acum mai am si o clapeta electronica "de rezerva". Mentionez ca masina nu are IAC, e throttle by wire.
  12. Pentru ca viata e grea si mi-a trebuit reno va povestesc de problema care nu am reusit sa o rezolv pana acum la kangoo-ul meu. Se da un kangoo din 2004 cu motor 1,2 16v d4f ce functioneaza f bine la cald dar f prost cand motorul e rece( cu cat e mai rece cu atat mai rau). Masina porneste greu(la 3-4 chei), dupa ce porneste relantiul variaza creste/scade iar daca atingi acceleratia motorul moare instant. Dupa vreun minut daca incerci sa pleci de pe,loc in momentul in care accelerezi motorul se opreste. Toate consumabilele au fost schimbate,la timp si doar cu piese de calitate. Modulul de aprindere si fisele au fost schimbate si ele cu unele beru noi. la diagnoza cu clip sau ddt nu da nici o eroare, trece testele ( clapeta, lambda) si toti parametrii sunt ok. Aceste simptome se manifesta doar la rece, la cald masina functioneaza perfect, trage bine, nu are niciun fel de pb. La un moment dat a dat si o eroare de corp de clapeta dar nu a mai reaparut de un an eroarea (problema cu pornirea a ramas). 1. Masina chiar daca instalatie de GPL nu a mai fost folosita pe gaz de peste 6 luni 2. Am schimbat clapeta de acceleratie, initializat cea noua in DDT2000 si tot degeaba 3. Reglat culbutori 4. Verificat compresie: 14 bari pe toti cilindrii 5. Verificat pompa benzina (3,4 bari) 6. Curatat injectoare si verificat debit- OK (nu ca ar fi fost prea murdare...) 7. Acum un an a fost schimbata lambda 1 si nu a facut nici o diferenta 8. Long term fuel trim sta foarte aproape de cat e standard (128 e dupa reset, ajunge la max 130) http://www.youtube.com/watch?v=FBOD_BaRz8w Si acum sa vorbeasca expertii
  13. Pornirea grea la rece la masinile pe GPL e in majoritatea cazurilor legata de reglajul taranesc al instalatiei sau de neintretinerea corecta a acesteia, de nereglatul tachetilor (la logan), de mers cu juma de litru de benina in rezervor pana crapa pompa sau de relee puse pe pompa de benzina.
  14. Nasol pentru intretinerea si vanzarea Chevrolet-urilor (nu ca pana acum ar fi avut vreo valoare prea buna de revanzare). Asta este rezultatul unei strategii de ani de zile de lipsa de inovare (toate daewoourile rebranduite chevy mi-au creeat impresia ca sunt neterminate), motoare relativ gurmande, fiabilitate nu tocmai grozava si o retea de service scumpa. Dupa doua daewoo, doua fiat si doua renault pot sa spun cu certitudine ca: 1. reno eu nu mai iau in viata asta, 2. daewoo/chevy e neinteresant/ tern 3. fiat... bring 'em on!
  15. E Euro 3, deci teoretic n-ar trebui sa aiba pb chiar daca CKP e pe duca, mai are un senzor pe axul cu came. Daca multiplicatorul pe GPL este in balarii tare sau a umblat un meserias la presiunea de pe vaporizator baga ECM-ul pe benzina in balarii (long term fuel trim sa fiu mai precis). Iar dimineata cand dai la cheie ori nu porneste, ori porneste balbait, ori merge ""patrat". Am patit si eu si am vazut la jde masini pb asta.
 

×
×
  • Create New...