Jump to content

Wotan

Membru
  • Content Count

    46
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

About Wotan

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Arad
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Aveo HB 1.2
  • An
    2007

Recent Profile Visitors

1252 profile views
  1. Iei o baterie AA sau AAA de 1,5 V si o conectezi la boxa suspecta prin sarme dupa cce desfaci mufa ei. Daca face zgomote difuzorul e bun.
  2. Am ajuns si eu la problema cu ferodoul, acum doua saptamani. Roata stanga blocata dimineata, n-am reusit sa o deblochez. Dupa demontarea rotii, ferodoul a fost gasit crapat. La schimbarea sabotilor, mecanicul a verificat si sabotul din dreapta. Parea intact, dar nu mai era lipit bine, s-a desprins imediat.
  3. La masina mea am taiat pe o latura marginea tavitei (partea ridicata) pentru a putea monta o baterie cu gabarit mai mare. Vezi daca nu poti rezolva asa. In principiu, daca vrei sa treci pe baterie normala, poti schimba bornele cu unele pentru baterie normala (au diametre diferite), un exemplu: http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii-instalare/Alimentare/Dietz/Set-borne-baterie-%2823459%29/ .
  4. Presiunea de 2,1 bari e de masurat dimineata, cu masina nerulata. Daca ai rulat sau ai stat in soare creste fara probleme 0,1-0,2 bari, asa ca daca umfli cauciucurile dupa ce ai circulat pune linistit macar 0,1 bari in plus. In privinta cauciucurilor, avand in vedere iernile blande din zona mea, am decis sa trec pe all-season. Am montat pe masina gume Michelin Crossclimate 185/60R14. Pana acum, impresia e ca au franarea pe asfalt ud foarte buna, si in plus sunt silentioase.
  5. Am fost azi la un prieten cu interfata OBD, a citit codul http://www.autocodes.com/p0133_chevrolet.html, 02Sensor Circuit Slow response (Bank 1 Sensor 1). A fost capabil sa il reseteze, dupa care n-a mai reaparut. Nu am sesizat diferente de functionare intre perioada de dinainte de aparitia erorii, cea din timpul si cea de acum. Posibil ca senzorul sa fi fost acoperit cu reziduuri care s-au curatat intre timp (masina folosita preponderent urban).
  6. http://www.dedeman.ro/ro/spray-ptr-contacte-250-ml-nigrin.html Un spray contact ar trebui sa rezolve problema pana gasesti potentiometre noi.
  7. Pe tester da sonda lambda inerta. Ar putea fi sonda sau calculatorul. Urmeaza sa trec pe la un electronist pentru verificarea lor.
  8. De o saptamana a aparut becul din nou. Masina se comporta normal. Oare sa incerc tratament cu Gunk inainte de a merge la service?
  9. Siguranta de 15 amperi in compartimentul motor e la pompa de benzina. EMS1 si EMS2 sunt pentru echipament optional, in mod normal ar trebui sa fie goale. Sigur nu le-ai confundat? Ai rezolvat intre timp? Ce era?
  10. Sub radio-CD ai un spatiu gol in care e fixata o cutie de plastic care e folosita ca nisa. Daca elimini radio original si cutia ai un spatiu de 2 Din. Va trebui sa vezi cum adaptezi rama din jurul noului radio.
  11. Adevarul e ca masina iese uneori doar o data pe saptamana din parcare, in ziua de cumparaturi. Cand e vreme frumoasa sotia merge pe jos iar eu cu bicicleta la lucru. In cazul de fata am dus sambata masina la spalatorie si inapoi, apoi am lasat-o cu frana de mana trasa. Aparitia ruginei e deci o posibilitate. Oricum, acum cilindrii si lichidul de frana sunt noi, zona tamburilor a fost verificata, asa ca sper ca in urmatorii ani sa nu mai apara probleme in zona. E bine ca s-a intamplat in parcarea blocului, si nu undeva in trafic sau in afara orasului...
  12. Luni am incercat sa ies cu masina din parcare, roata stanga spate blocata. Am incercat sa o deblochez prin miscari fata spate, roata era tarata dar nu se debloca. Ieri dimineata am venit cu doi mecanici de la un service din apropiere sa o duc la reparat. Unul a miscat masina fata spate, in timp ce celalalt ciocanea pe janta. Dupa doua incercari au reusit sa deblocheze roata. Credeam ca e ferodoul, dar de fapt un cilindru de frana era blocat. S-au schimbat cilindrii la ambele roti, total cu manopera 300 lei. Dupa-masa era rezolvata.
  13. Da, nu am schimbat benzinaria. Am pus 33 litri cu doua saptamani inainte si am mai umblat inainte de aprinderea becului. A fost la mijloc de octombrie, cand temperatura a scazut si am si pornit pe la 7 dimineata pe frig. Posibil ca la pompa aveau inca amestec de vara si la motoras nu i-a placut la temperatura scazuta, cine stie?...
  14. Am avut de curand problema cu becul "Check engine" aprins, intr-o dimineata dupa ce am condus cateva zeci de km in afara orasului. Motorul se comporta normal. Dupa cateva zile am facut revizia masinii, si au verificat si problema asta. Codul de eroare era de la sonda lambda, dar la verificare avea valori de voltaj bune, 0,8-1 V. AM intrebat daca e cazul sa schimbam sonda si mecanicul a zis ca nu, e probabil de la mers in conditii de oras. S-a sters codul de eroare si de doua saptamani becul nu s-a mai aprins. Sper sa fie in regula in continuare, oricum am sa merg mai turat.
  15. Pare a fi problema de contact. Verifica fixarea bornelor pe baterie, eventual curata-le si refixeaza, apoi scoate, curata si pune la loc sigurantele de la circuitele afectate.
 

×
×
  • Create New...