Jump to content

alleks

Membru
  • Content Count

    88
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

About alleks

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 05/22/1991

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Craiova
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Cielo
  • An
    2004

Recent Profile Visitors

1880 profile views
  1. Am schimbat si eu la cielo acum ceva vreme uleiul de servo, desi nu era chiar atat de murdar (ba chiar mi s-a parut curat, am atasat o poza). Am facut-o prin goliri succesive a borcanului de servo, cu seringa, dupa ce viram de cateva ori maxim. Dupa schimb, servodirectia este mai usoara, iar cand virez maxim, acel fasait specific pompei apare mai rar si este mai silentios. Desi se spune ca nu trebuie neaparat schimbat uleiul, nu cred ca la 2-3 ani strica sa dati 20-30 ron pe un bidon de ulei pentru a va asigura ca totul e ok. Cu timpul, orice ulei isi pierde proprietatile. Mie totusi, cea mai buna varianta de schimbare a uleiului mi se pare cea pe care am facut-o la masina personala, un Ford Focus 1. Este bine sa te ajute un prieten stand cu ochii pe bidon, care te va anunta cand sa opresti motorul. 1. Scoti tot uleiul din bidonas cu seringa 2. Scoti furtunul de retur si astupi gaura corespunzatoare din bidonas. Furtunul de retur se pune intr-o sticla. 3. Umpli bidonul cu ulei nou si pornesti masina, eventual virand putin. In cateva secunde, instalatia se goleste. Repeti operatiunea asta in functie de cat ulei ai. 4. Se monteaza returul, se umple bidonul, se porneste masina, se executa cateva viraje maxim, dupa care se completeaza. 5. Pentru o curatare si mai buna, scoti din nou uleiul din bidon cu seringa si pui iar.
  2. Salut, am si eu o intrebare. Am folosit search si nu am gasit alt topic in legatura cu intrebarea mea, iar asta e cel mai potrivit. Unde gasesc si eu un capac pe 14" original cielo? Adica din asta. Eu mi-am pierdut unul dupa ce-am luat o groapa de toata frumusetea... Eventual, aveti vreunul de vanzare?
  3. E si asta o chestie, s-au gandit ei ca romanul oricum e invatat de la masinile de dinainte sa-si bage nasul peste tot, de nevoie. Si evident ca au avut dreptate, nu gasesti mecanici seriosi nici pentru un motor de Cielo care, sa fim seriosi, e mult departe fata de mecanica si electronica unei masini "moderne" (a se citi din 2000 incoace). In alta ordine de idei, cred ca o sa-mi montez si eu becul respectiv cand am timp, nu de putine ori am avut nevoie de lumina acolo.
  4. Aha, deci pentru asta era gaura aia din torpedou. Acum aflu si pentru ce era mufa asta: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=51651 (postata de un user mai inainte), o gasisem pe la cablurile modulelor de instalatie gpl. Cred ca au fost masinile cel mai zgarcit reconcepute. Lampa in torpedou nu, ornamentele de plafon cu capac retractabil (pentru portbagaj) nu, butoane mutate intre scaune, plastice mai proaste, instalatii gpl nesecventiale etc etc. Vai de reducerea noastra de costuri. Lasand la o parte instalatie de gaz, cat i-ar mai fi costat la o masina sa puna acele accesorii, cu tot cu "manopera" (sa fim seriosi, asta este o mare gluma)? Garantat nu mai mult de 100, hai 150 de ron pe masina. Cereau cu 50 de euro mai mult pe masina ca sa obtina profit si la asta si tot nu se observa nimeni. Ehe...
  5. Atata timp cat nu pui ulei de gatit, mi se pare o mare exagerare si implicit risipa schimbarea lubrifiantului la 3 luni (atata timp cat nu faci km, desigur). catapkz, ce ulei foloseai si mai ales, ai masina de noua?
  6. Cauciucul se dilata la caldura, ceea ce poate fi motivul pentru care ai pierdut antigel pe la imbinari. Incearca sa mai strangi colierele putin eventual dupa ce verifici imbinarile sa depistezi pe unde pierde (dupa un drum cu masina, ca sa observi umezeala). Poate fi si de la un T crapat, dar ma indoiesc ca ai pati asta asa devreme. Plus ca poate ti-au montat chiar T-uri metalice.
  7. Inteleg. Acel 10w40 pe care l-am avut nu era fabricat in Germania, ce-i drept, poate conteaza si asta dpdv al calitatii. Intr-adevar, Castrol 5w40 pe care eu am dat ~130 RON recent era azi in Real la 180 RON. Deci clar trebuie evitate hypermarketurile, cand vine vorba de uleiuri.
  8. Mie parca mi se aude un tachet, cu magnatec 5w40. Cert este ca nu mai vaporizeaza. Mie la Castrolul trecut, 10w40, imi apareau urme de ulei pe la capacul culbutorilor. Acum, cu uleiul asta, nu mai vad nicio urma. Si in plus, parca sa zic ca la 2k-3k turatii, este putin mai silentios motorul. In alta ordine de idei... 100 ron la 4l ?! Unde ai gasit pretul asta? Eu nu prea l-am vazut sub 120-130 ron.
  9. Pai in momentul in care il curat normal ca nu mai sunt vapori de ulei. Dupa ce se depun, vaporii de ulei raman pe cui, iar la oprire, dupa fiecare racire a motorului etc, se transforma in acea mizerie/gel, sau oil sludge, ca nu cunosc o denumire frumoasa in romana. Eu asa-mi explic acea mizerie de pe IAC. Daca stii sigur si ai o explicatie mai buna, chiar te rog... dar asta e procesul pe care mi-l explic eu. PS: n-am desfacut niciodata egr-ul.
  10. Corneda, mersi. Ala inseamna ca este parte a furtunului S pe care l-am inlocuit de 2 ori pana acum (ultima oara, acum 2-3 saptamani cu unul original - celalalt pe care-l cumparasem avea gauri ceva mai mari si la relanti imi fluiera motoru . Deci nici aia nu pare a fi buba masinii mele... A fost recomandat de un forumist, il aveam la indemana si da, am si citit pe el. Printre multele multele intrebuintari, aparea si efectul de curatare. Deci m-am gandit ca e potrivit. In plus, atata timp cat acolo nu ar ajunge praf, ci vapori de (tot) ulei, nu cred ca wd40 ii poate influenta sa adere mai bine. Parerea mea. De ce, e rau?
  11. Da, atat cat am putut.. am udat o carpa bine cu wd40 si cu degetul mic am incercat sa curat pe-acolo. Sunt convins ca nu e curat 100%, dar stiu ca e mai bine ca inainte.
  12. Azi am curatat si eu IAC-ul cu WD40 (am 133k de km si nu cred ca a mai fost curatat vreodata), dupa care am facut o reinitializare. Se cunoaste diferenta la relanti, insa din pacate eu tot n-am scapat de acea smucitura pe care o face cand accelerez sau decelerez in trepte mici... Stiu ca unii asa si-au rezolvat problema. Apropo, are cineva link catre topicul unde se discuta asta? Nu-l mai gasesc... Si 2 poze, inainte/dupa: Apropo, nici eu n-am avut nevoie de torx, suruburile erau in cruce si s-au desfacut foarte bine si usor. Iar IAC-ul a intrat la loc fara cea mai mica problema, dupa ce am uns garnitura cu putin ulei.
  13. alleks

    Statii Gpl Din Ro

    In Craiova, gazul la Petrom si Azalis e 3.22 RON. La Agip acum 2 zile era pe la 3.1 RON. Dpmdv, Azalis are cel mai bun gaz, cel putin din Craiova. N-am incercat insa niciodata Butan, care am auzit ca e destul de ok.
  14. Tin sa te contrazic... Dupa ce m-am consultat si eu cu un vanzator de uleiuri care a spus ca C3 include si A3/B4 (compatibil deci si cu acele motoare), am verificat pe site-ul castrol: http://www.castrol.c...ntentId=7063490 Performante / Aprobari ACEA A3/B3, A3/B4,C3 Asta scrie si pe spatele bidonului, plus ca mentioneaza ceva si de GM. In orice caz, eu mi-am pus azi uleiul asta (inainte am avut magnatec 10w40), ramane de vazut cum se comporta, sper sa nu fi facut o greseala. La drumul de azi insa, sincer sa fiu, nu mi s-a parut motorul a fi cu mult mai silentios, iar un tachet inca se mai auzea uneori. Nu stiu daca pe viitor sa trec la GM. Vad ca sunteti foarte multi multumiti de uleiul asta si il si gasesc la un pret foarte bun.
  15. Postez un mesaj pe care l-am pus si pe clubcielo.. Problema mea cu consumul marit ar putea fi legata de motorasul pas cu pas al instalatiei (care stiu ca incepe sa faca probleme pe la kilometrii mei, 130k) ce primeste date eronate de la sonda lambda sau, sanse mai mici, sa fie chiar aceasta defecta. In alta ordine de idei, tre sa merg iar sa fac o diagnoza la bebe popescu, sa-mi spuna daca este ok motorasul, sau sonda. Acum vine intrebarea mea... domnul mi-a spus ca daca se adevereste ca asta e problema, sunt 2 variante: schimb motorasul pas cu pas SAU merg pe varianta unui surub manual montat in locul lui si scoatem electronica din calcul. Am auzit ca varianta a doua ar putea ajuta la obtinerea unui consum destul de bun si ies si mai ieftin, dar nu stiu cat de sanatoasa este pentru motor. Imi puteti spune care ar fi dezavantajele? Sau-mi recomandati sa fac? Si ma tot uit unde as putea gasi piesa, vreo idee?
 

×
×
  • Create New...