Jump to content

Mascatu

Membru
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

About Mascatu

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 04/24/1981

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Interests
    Speed :D
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz
  1. subscriu la ce-a zis steph M-am chinuit vreo 2 săptămani cu geamurile aburite ca să mă prind într-un final că trebuia dat ăla pe recirculare.
  2. Nup, nu mai trebuie verificată, e uşor demonstrabilă Aerul care iese din bord spre parbriz are o traiectorie ascendenta. În momentul în care el întalneşte parasolarul, conform legilor fireşti ale aerodinamicităţii, va avea tendinţa să urmărească traiectoria dată de acesta. Deci dacă parasolarul e ridicat aerul provenit dinspre bord se va disipa în habitaclu. Dacă e coborât pe parbriz, aerul se va întoarce spre parbriz, şi va fi recirculat mai mult în această zonă, ducând, fireşte, la o dezgheţare mai rapidă.
  3. La mine stă de obicei la jumate între prima linie şi linia de mijloc. Acum e 2mm peste prima linie.
  4. tolin, cu mine vorbeşti? Mie mi-a pornit din prima.
  5. tolin pe mine mă întrebi? Demarorul l-am ţinut vreo secundă, maxim două. De tensiunea pe baterie nu ştiu ce să-ţi spun că n-am măsurat-o.
  6. Buburuza mea a pornit la prima cheie. Probleme apărute: volan greoi, maneta greoaie, stropitoare de parbriz imposibil de folosit (îngheţate).
  7. Aha. Nu există nici-un şurub care să facă dificilă plecarea pedalei din poziţia 0? !!! ...nu mai cita ultimul mesaj!
  8. Mda, turaţia nu mai scade, luminozitatea din bord şi a farurilor nu se mai diminuează. Se pare că până la urmă IAC-ul era de vină. Acum a apărut însă altă problemă. Din când în când, când stau pe loc, la relanti, pedala de acceleraţie se blochează pe poziţia 0... adică este foarte greu de mişcat din loc. Odată mişcată din loc se comportă ca şi înainte, dar mă enervează că forţa pe care trebuie să o aplic pe pedală ca să plec de la semafor este semnificativ mai mare decat înainte (senzaţia este efectiv de blocare a pedalei). Deci, încă o dată, pedala se comportă normal mai puţin la apăsarea iniţială. Pare că ceva o 'ţine'. Impresia mea e că 'tehnicianu' de la service a strâns vreun şurub ceva aiurea.
  9. Ok, am fost azi la service (Radacini Plevnei 186), a treia oara (mai fusesem sambata cand mi s-a zis ca nu e timp, si luni cand aveau serveru' picat si nu puteau face nimic). M-am dus cu programare pentru ora 9, iar la ora 11:30 de-abia a intrat masina pe rampa. Tehnicianu respectiv a facut testul la motor (cu dispozitivul ala care se leaga sub bord) si nu dadea decat o singura eroare, ceva legat de aerul conditionat. Mi-a spus ca e fireasca eroarea aia pentru ca eu nu am aer conditionat. Buuun. In continuare a completat antigelul cu apa - mi-a zis ca nivelul din antigel era scazut pentru ca apa care intra in componenta lui se evaporase. Mi s-a parut ok explicatia... Apoi a curatat IAC-ul, si a legat motorul la un aparat care indica diversi parametri (turatia, CO, etc). Turatia cu faza lunga aprinsa statea undeva pe la 850 (iar cu farurile stinse era undeva peste 1000... mi-a zis ca e normal comportamentul asta). Mi-a zis ca e totul in regula din punctul asta de vedere. Concluzia: masina n-avea nimic, poate doar IAC-ul.
  10. tolin, mersi, şi da, e în garanţie (nu ştiam că în garanţie îţi schimbă ei antigelul, e o noutate pentru mine ). Am mai întrebat în stanga şi în dreapta şi am mai aflat că alte posibile cauze ar putea fi benzina, injectoarele, bobinele, etc. etc. etc. Aşa că le trântesc ghidu' de service şi s-o repare.
  11. Ce lichid, antigelul? Până la urmă are legătură cu antigelul? Şi unde să sun?
  12. Am un Matiz, şi... de câteva zile încoace constat că plec de acasa ok, cu turaţia normală, şi ajung la destinaţie (după 7-8km) cu turaţia scăzută (scade şi intensitatea farurilor şi a luminii din bord, nu cu mult... să zicem cu 10-20%). E vorba de turaţia la relanti. Care ar putea fi cauza? Ar putea avea legătură cu faptul că nivelul antigelului este sub nivelul MIN? Mai menţionez că maşina are 14 luni vechime şi 16.000 km în bord.
  13. Mike1, mi-am adus aminte de un mic "amanunt". Masina mea e inmatriculata in Braila. Le mai pot schimba la Udrishte?
  14. Inca mai asteptam poze cu ceasul de tico. Am vazut multe promisiuni pe-aici.
 

×
×
  • Create New...