Jump to content
Sign in to follow this  
vbocan

Drumul spre litoral

Recommended Posts

La inceputul lunii august intentionez sa plec spre litoral. Avand in vedere trista experienta din ultimii doi ani, cand drumul prin Bucuresti mi-a luat mai mult decat tronsonul Deva - Pitesti, am o rugaminte pentru cei care locuiesc in Bucuresti sau il cunosc bine: As vrea sa imi dati indicatii de cum se ajunge cel mai repede de pe autostrada A1 pe drumul spre Constanta. Aici am unele nelamuriri:

1. Soseaua de centura este buna si marcata, pot sa o folosesc?

2. Daca raspunsul la prima intrebare este negativ, poate cineva sa-mi dea indicatii step-by-step (adica intersectie cu intersectie) cum pot sa traversez Bucurestiul?

3. Autostrada Soarelui (parca asa se numeste noua bucata data in functiune) este practicabila? Am auzit povesti gen ca traficul ar fi foarte greu si ca mai bine o ocolesc, as dori un raspuns de la cei care au fost pe acolo, nu presupuneri si pareri vazut pe Antena 1, ca televizor si cablu am si eu.

3. In ideea ca autostrada Soarelui nu este o optiune, ce drum sa urmez, cel prin Slobozia sau cel prin Lehliu? Pe acesta din urma am mai fost de doua ori, deci pot sa spun ca il stiu cam cum este.

Stiu ca cer destul de mult, iar daca cineva are rabdare sa formuleze un raspuns, il rog sa o faca din perspectiva unui om care nu are habar de Bucuresti, vrea sa ajunga repede la mare si mai cu seama cu masina intreaga.

Mersi mult, anticipat.

Share this post


Link to post

1. Centura e varza de Bruxeles, nu se merita sa o iei pe acolo

2. Daca vii de pe Pitesti, la intrarea in Bucuresti o tii tot inainte pina ajungi in dimbovita, faci dreapta la girla si mergi paralel cu dimbovita pina ajungi la unirii...ocolesti unirea prin dreapta si o tii pe bulevard...treci de rondul mare (piata Alba Iulia) si la un moment dat dai de o benzinarie Agip. Dupa benzinarie, la intersectie faci stinga si dai in Mihai Bravu...o tii inainte si dupa a treia intersectie o sa dai de pasajul Bucur. o iei pe sus, nu prin pasaj si la urmatoarea intersectie, dupa magazinul Obor faci dreapta si o tii tot inainte...si iesi prin Colentina pe drumul prin Slobozia... si aici iti raspund si la celelalte intrebari: Autostrada Soarelkui Apune nu este aglomerata asa rau dar dupa ea revii pe soseaua veche care e aglomerata ca la balamuc... asa ca mai bine o iei pe Urziceni-Slobozia, chiar daca sunt 40 de km in plus...

 

asta e comentariu de constantzean...daca nu-ti place, don't shoot me

Share this post


Link to post

Personal, nu te-as sfatui sa mergi pe A2, deoarece foarte multi se inghesuie pe ea acum, dupa darea in folosinta, apoi de la Lehliu intri pe drumul vechi, plin de localitati si o banda pe sens, daca prinzi camioane ai cam pus-o ... am mers o singura data pe acest drum si mi-am zis ca nu mai repet experienta, drumul e mult mai frumos decit prin Slobozia, dar mai lent ... cit economisesti cu A2 pierzi in continuare (basca segmentul Fetesti-Cernavoda, asa-zisa bucata de autostrada, pe care se circula pe un singur sens, de cind se fac ca il repara).

 

Pentru varianta Slobozia, eu iti propun urmatorul traseu: de pe A1, in dreptul Carrefour, faci stinga pe Centura (ai bretea de coborire) si mergi pina la Podul Otopeni (urmareste cu atentie indicatoarele, in principiu trebuie sa ti dreapta ca sa iesi unde trebuie ... mi se pare ca daca urmaresti indicatoarele catre Selgros nimeresti la tzanc); ajuns la podul Otopeni faci dreapta si mergi pe DN1 pina la intersectia de la Aeroportul Baneasa, acolo faci stinga ... mergi in continuare pe Barbu Vacarescu pina la intersectia cu Bld. Lacul Tei , unde faci stinga, mergi pe lacul Tei pina la intersectia cu Str. Doamna Ghica (reper: benzinaria LukOil in centrul intersectiei), faci dreapta pe Doamna Ghica pina la intersectia cu Sos. Colentina, faci stinga pe Sos. Colentina prin ocolirea sensului giratoriu, mergi pe Sos. Colentina pina ti se acreste si ai iesit pe drumul catre Constanta prin Urziceni-Slobozia-etc.

 

Asta este in viziunea mea cel mai bun si suficient de rapid drum pentru evitarea centrului Bucurestiului ... singura problema de trafic ai putea-o intilni la iesirea din Bucuresti prin Colentina, unde de obicei e foarte mare inghesuiala la podul de linga en-gros-ul Europa ... daca treci pe acolo intre 7:30 si 10:30 o sa pierzi o gramada de timp (faci cam 30 de minute de la intersectia cu Sos. Fundeni pina la pod daca prinzi distractie la Europa).

Share this post


Link to post

Eu folosesc centura bucurestiului de fiecare data cand merg inspre Urziceni.

 

De pe A1 la Carrefour intri pe centura (e refacuta) si mergi cam 30km pana la podul din Afumati de unde intri pe E85 pana la Urziceni. (e un pod pe sub care e si o trecere la nivel peste calea ferata: e o protiune mai najpa: ala e podul Otopeni. Mai mergi inca 18km de acolo pana la podul Afumati.)

 

Partea proasta pe centura este ca e cu o singura banda pe sens si cam valurita prin Tunari. Mai mult de 90km/h n-ai sa folosesti. Si daca mai prinzi cate un camion te vei limita chiar la 50km/h. Chiar si asa e de preferat unui Bucuresti pe care nu il cunosti.

 

Apoi Slobozia-Giurgeni-Vadu Oii-Constanta. Pana la Urziceni ai drum pe 4 benzi. Urziceni-Slobozia e pe 2 benzi si trece prin cam multe sate. Un antiradar ar fi util in cazul in care nu se merge in coloana. Dupa Slobozia - Vadu Oii e tot pe 2 benzi (una pe sens) dar localitatile sunt mai rare. Vadu-Oii Constanta e drumul care imi place cel mai mult. Localitati 2-3 pana la Constanta. Soseaua are cam 3 benzi pe (2+1,1+2). E libera de obicei. Si mai e si alternanta deal-vale... parfum.

Share this post


Link to post

@Flex - am scris amandoi in acelasi timp. :oops:

 

Sa stii e ca e buna si bucata de centura intre Otopeni si Afumati. Oricum mult mai buna decat Colentina, mai ales de la Doamna Ghica pana la Europa! Ce mai complici omul, pt 18km pe centura?

Share this post


Link to post

N-am stiut ca e "navigabila" Centura intre Otopeni si Afumati, ca altfel nu puneam omul la cazne prin Colentina :lol: :lol: :lol: ... ultima oara cind am trecut pe acolo (acum vreo 3 ani) era durere si de atunci m-am lecuit ... so, traiasca Centura Bucurestiului!

Share this post


Link to post
De pe A1 la Carrefour intri pe centura (e refacuta) si mergi cam 30km pana la podul din Afumati de unde intri pe E85 pana la Urziceni.

Multumesc tuturor pentru raspunsurile de pana acum. Acum doi ani tin minte ca am iesit de pe A1 pe unde scria Centura Bucuresti, apoi am mers putin si am ajuns la o rascruce unde aveam doua posibilitati: stanga si dreapta. Este de prisos sa va spun ca nu era nici un indicator. Nu mai stiu in ce directie am luat-o, insa cert este ca dupa mai multi km am oprit si am intrebat o doamna care tocmai lovise un caine incotro merg spre litoral. A trebuit s-o iau inapoi, am mai intrebat si in cele din urma am ajuns in Pantelimon (sotia mea s-a facut mica in scaun si mi-a zis sa accelerez). de acolo parca a fost mai usor.

Cred ca am sa incerc varianta pe centura, poate de data asta scap mai ieftin. :lol:

Share this post


Link to post

:lol: :lol: :lol: CORECT! duminica seara aveam putin chef de alergat, asa ca mi-am facut socoteala sa merg de la Carreforur Militari pina in Titan folosind Centura pina la Otopeni ... evident am pierdut respectiva intersectie de care vorbesti, e chiar dupa un pod si am mers prin "no man's land" pina m-am plictisit ... ma rog, nu m-am ofticat, ca nu eram contra-cronometru, dar dupa un drum Timisoara-Bucuresti sa ratezi saracia aia de bifurcatie e un moment ...

Share this post


Link to post

@vbocan: Eu nu inteleg de ce nu vii pe Brasov-Ploiesti-Urziceni-Slobozia-Constanta.Mi se pare cel mai corect si e si bun drumul.O gramada de bucuresteni o iau pe Urziceni.

Share this post


Link to post
@vbocan: Eu nu inteleg de ce nu vii pe Brasov-Ploiesti-Urziceni-Slobozia-Constanta.Mi se pare cel mai corect si e si bun drumul.O gramada de bucuresteni o iau pe Urziceni.

M-am gandit si la posibilitatea asta, dar inainte sa ajung la mare vreau sa dau o tura pe Transfagarasan. Nu am fost niciodata si sotia este foarte incantata de propunerea mea, asa ca acum nici sa vreau pe Brasov nu mai pot sa merg.

Share this post


Link to post

Pai f.bine si cobori transfagarasanul pe curtea de arges-campulung-targoviste-ploiesti.

2.sau curtea de arges- pitesti-bucuresti si o tii prin bucuresti pana iesi pe urziceni si oricum drumul e mai bun.dar nu te complica cu centura.Mi-am rupt dacia 2 ani de zile pe centura ca sa ies spre giurgiu incolo.

Singura portiune care era buna era aia care leaga intrarea dinspre ploiesti de asta spre urziceni

Share this post


Link to post

Hai ca tocmai am venit de la mare si bineinteles am mers pe autostrada.Am intrat pa Theodor Palady(care e varza) dupa care dai brusc in autostrada fara un indicator,nimic.Autostrada Soarelui impecabila,nici o aglomeratie(m-am intors duminica dupa amiaza),nu am calcat ambreiajul de la cap la coada,vit de croaziera 110.Nici o gaurica nimic,numai zgomotul de montane :lol: .De la Lehliu drumul este ok,nu sunt gropi.Fetesti-Cernavoda in constructie,se circula pe un sens,cica e restrictie de 80 km/h dar nu o respecta nimeni,drumul cam naspa.In rest se circula ok,mai un camion,ceva,asta e.In concluzie se poate spune ca e acceptabil drumul,in conditiile din romanica.Radare nu am prea vazut,doar vreo 3 dar cu ajutorul partenerilor din trafic nu le-am impuscat.Totusi in localitati nu se mai alearga cu peste 100,se merge undeva la un 70 si nimeni nu zice nimic.

Share this post


Link to post

ma bucur sa aud aca ai avut o calatorie placuta, dar mi se par putine 3 radare. sper sa nu regreti 11kmh in plus peste vreo 3 luni cand proceseaza ei amenzile.

Share this post


Link to post

:o fftopic: Acu' nu ca sunt carcotas, dar nu este articol in lege, care zice ca daca nu ti se aduce la cunostinta amenda in 30 de zile, degeaba ti-o mai aduc la cunostinta, ca nu se pune? Asta-i obligatia lor, sa iti trimita amenda in 30 de zile. Poate ar trebui intrebat un avocat. Parca se discuta pe autoshow pe tema asta.

Share this post


Link to post

Am un foarte bun prieten (avocat) , mare colectionar de amenzi. De obicei ii da in judecata si apoi le pateste dupa citiva ani. Faza cea mai misto: a primit instintare prin care era anuntat ca daca nu plateste o amenda veche in termen de tz zile (parca vro 2 saptamin) i se prescrie :lol:

Share this post


Link to post

Am fost la mare. Si la dus si la intors, pe A2. Bunicica, totusi nu e chiar ca-n palma, parca are niste mici valuri (dar, ma rog, doar te duci la mare, nu? ). Drumul e bun si dupa ce se termina autostrada. Nu foarte multe radare! Vreo 2 la dus, doua sau 3 la intors... plus citeva care n-aveau radaru in functiune!

Share this post


Link to post

Domnilor, cel mai elegant de iesit din buc pe autostrada este urmatorul:

 

Se merge pe marginea cheiului dambovitei pe partea dreapta, se trece pe langa talcioc (autovit) si se mergeeeee pana la centura, se face la stanga si se merge pe drumul principal approx 1/2 km si se intra pe autostrada. Nu tu gropi, nu tu radar dar tre sa mergi cu geamurile inchise si aerul pe recirculare ca altfel te "stinkiuieshti".

Share this post


Link to post

Plec la mareeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

O voi lua pe autostrada cea laudata si o voi alerga pe tanti mashinutza pana va zice piua. Impresii la venirea in mult iubita capitala. Daca suntetzi copii cumintzi va voi trimite si o vedere ceva.

Share this post


Link to post

Avand in vedere ca saptamana viitoare dau si eu o tura pana la mare, si ma plictiseam pe acasa am zis hai sa vad si eu cum se ajunge la fenomenala Autostrada a Soarelui, ca daca voi pleca sambata dimineata nu prea am chef de experimente atunci. Am ales varianta pe Splai / AutoVit / Centura, dupa indicatiile lui alx. Subliniez si eu faptul ca se MERGEEEEEEE pana la centura, ca eu la un moment dat incepusem sa ma intreb daca ala e drumul. Deci stati linistit ca ala e drumul. Cand dati in centura, se face stanga, dar nu urcati pe pod, ci imediat dreapta, care este drumul cu prioritate. La un moment dat am impresia ca ai indicator pentru Constanta si peste pod, dar nu e varianta pentru A2, ci pentru DN3. Exact cum zicea si alx dupa vreo 1 km aveti indicator dreapta pentru A2 se urca o rampa mica si gata ati ajuns. Timp: Unirii (cap 783) - Intrare A2 (km 14 parca): 18 minute de mers batraneste, nici macar dupa Autovit nu i-am dat, pt. ca erau MULTE balti. Sunt vreo 4 semafoare.

Bun, daca tot am ajuns aici am zis hai sa ma dau si eu putin pe ea (v-am zis ca ma plictiseam acasa). Ete tzaca, pana la Fundulea pista este de beton, care la 100 la ora in combinatie cu fenomenalele Montane fac un zgomot care m-a fortat sa dau radioul la un volum care pana acum nu l-a mai vazut. Caut eu un EXIT, canci, pana la Fundulea nu e nimic. Cand ajung la Fundulea vad ca incepe asfaltul. Eiii, asa mai merge, hai sa ma dau si pe el putin. Dupa vreo 5 km, cam imi pierdusem interesul, zgomotul scazuse, drumul liber, hai sa o iau inapoi acasa. Ei bine iarasi tzapa, pana la Lehliu iarasi nici un EXIT, ca atare am ajuns pana la Lehliu, unde am intors si eu in mijlocul interesectiei care este la iesirea fortata de pe autostrada, ca pana aici e gata. Si avand in vedere ca inaugureaza pana la Drajna (cand va fi asta), este destul de probabil ca iarasi sa nu fie iesiri. Timp: Unirii - Lehliu (la intrarea din nou pe A2): 53 minute mers batraneste, in special din cauza betonului si a faptului ca nu ma grabeam. Mers mai alert am inteles 38 minute (destul de bine),

Ma rog, ma intorc eu spre Bucuresti, si cum stau Militari am zis sa iau pe Centura. MARE GRESEALA. Zona Glina - Jilava este distrusa, de mi-era mila de saraca masina. Dupa Jilava incepe sa fie mai acceptabil, dar si traficul mai intens. Ca am facut de la Lehliu la capatul autostrazii cat am facut de acolo pana in Militari, daca nu chiar mai mult putin. Asadar cine vine dinspre A1 poate sa-si cam ia adio de la ocolit pe centura de sud daca tine cat de cat la masina. Prin Nord nu am incercat.

In concluzie, se vede stilul pompieristic in care a fost lansata autostrada, nu tu iesiri/traversari, statii de benzina, etc.

Share this post


Link to post

Bai,io nu intzeleg de ce bip acesti constructori cretinoizi nu au facut treceri la A2? E chiar asha de scump sa faci nisthe treceri de pe un sens pe altul?

Share this post


Link to post

Aaaa, am uitat sa zic, daca bucata pana la Fundulea are dezavantajul ca e de beton, sa stiti ca pe bucata asfaltata, constructorii sau cei de la exploatare s-au gandit sa ne faca un bine si sa puna insertii reflectorizante (cred ca asta sunt ca eu am fost ziua) intre cele 2 benzi cam din 2 in 2 dungi. But guess what, aceste insertii sunt DEASUPRA asfaltului, asa ca daca schimbi banda si nimeresti cate o insertie din aia cauciucul o sa fie foarte fericit. Si cum la peste o suta la ora cand schimbi banda nu tragi si tu ca nehalitul de volan, ai sanse mari sa nimersti cel putin o insertie.

Altfel, ideea este buna, implementarea lasa de dorit.

Share this post


Link to post

Pai insertiile alea sunt foarte bine ca sunt in relief, asa si trebuie sa fie ca daca adoarme shofeurul sa il trezeasca alea cand intra pe alta banda. Si inca astea de la noi sunt ca lumea, in Germania sunt muuult mai nasoale. Si, by the way, nu-ti deterioreaza nimic la masina.

Share this post


Link to post

Sincer, am incredere ca alea din Germania nu deterioreaza nimic la masina, pe cand astea de la noi... nu sunt 100% sigur, nu stiu de ce.

Share this post


Link to post

Salve !

Pot sa va spun si eu ca aproape peste tot pe unde am fost nu numai insertiile alea reflectorizante , ci pana si marcajele erau in relief , adica dungile alea reflectorizante. Nu fac rau la masina , macar sa tina asfaltul si sa nu apara gropi .

Bafta

Share this post


Link to post

intr'adevar, nu fac nici un rau cauciocurilor/suspensiei, etc..

ca o completare, tzin sa mentzionez ca shi centura inspre nord este DISTRUSA!! e pista pentru KTM shi alte enduro'uri.. (piatra shi bolovani..)

asta cel putin pana la intersectzia cu drumul care vine de la cernica, unde am facut stanga shi am ieshit in pantelimon...

mai bine o luam pe la policolor..  <img src= ">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...