Jump to content
Sign in to follow this  
Alezz

Cum v-au Pornit Masinile Azi Dimineata?

Recommended Posts

Ok sa zic si eu...ma trezesc fortat de dimineata iau cheile si toate cele si purced catre automobil avand de parcurs vreo 40 de metrii pana la acesta mi s-a parut o vesnicie tinand cont de faptul ca al meu calculator arata vreo -16*C in adapostul meteo si vreo -24*C in bataia vantului adica unde eram eu acum si statuse saraca masinuta toata noaptea afara zis si facut apas sa deschid alarma si surpriza se deschid toate usiile fara probleme (-24*C) dau sa urc la volan si alta surpriza am realizat ca masina nici nu s-a clintit (am peste 100kg ) in sparsit aveam suspensia sport care mi-o doresc de cand am masina he he he.

Acum zic cum sa fac tinand cont ca pe langa mine mai erau vreo 5-6 vecini care incercau sa porneasca masinile (2 logan 2 solnite o berlina din 95 si una din 82 fosta mea masina) uitandu-ma la ei bag cheia in contact las sa piuie pana tace(asa fac intotdeauna la prima pornire din zii) si dai sa invarta cu ambreiajul calcat ca s-o ajut putin(uleiul din cutie si motor era marmeleda ca saracul demaror abia ca invartea motoru)si dupa un contact sustinul fortat vreo 3-4 secunde pleaca saraca la prima cheie (vreo 20 sec a facut ca trenul in gara pompa de servodirectie) dar a pornit,am stat cu ea 15 min pe loc si am fugit repede ca sa nu fiu nevoit sa dau curent cuiva .

Share this post


Link to post

Eh, a luat-o si a mea la "sfert" de cheie, desi era 6:30 si probabil -20*. Totusi are doar 2600km. Dupa ce am pornit motorul, am iesit sa sterg putin faruri/stopuri/numere - mare greseala, dupa al 2-lea far am renuntat, ca pur si simplu nu imi mai simteam mainile, bine ca pornisem inainte motorul, ca altfel nu as mai fi reusit sa invart cheia in contact. Dupa vreo 10-15 minute de lasat motorul la incalzit, timp in care sa dea dracu' daca s-a ridicat vreun pic acul indicatorului de temperatura, am plecat ca nu mai puteam intarzia - ma astepta un drum Slobozia - Bucuresti, si trebuia sa ajung pana-n 9:00 la serviciu. In schimb m-am "speriat" putin cand am plecat de pe loc datorita unor zgomote care se auzeau de la roti (presupun!), zgomote noi pentru mine. Dupa 4-5 km de mers, masina a inceput sa "sune" normal, si odata cu motorul am inceput si eu sa ma incalzesc.

Share this post


Link to post

Sa fi vazut alezzule cum a pornit dizelache dimineata... 2 sec cheie si brrrr, tractoras urca sus pe imash... senzorul de la bord scria -16 grade asta in garaj neincalzit...

Share this post


Link to post

Si la mine a pornit brici motorul atat la Kalos cat si la Matiz.Masinile stau in garaj neincalzit iar temp afara era -18 grade!

Share this post


Link to post
In schimb m-am "speriat" putin cand am plecat de pe loc datorita unor zgomote care se auzeau de la roti (presupun!), zgomote noi pentru mine. Dupa 4-5 km de mers, masina a inceput sa "sune" normal, si odata cu motorul am inceput si eu sa ma incalzesc.

Sunt cauciucurile prea tari si d'aia face asa daca nu ai de iarna face ca tancu pe asfalt pana se mai dezmortesc si ele.

Bai,astia cu garaje aici e vorba de cei care nu au garaje ca si eu daca imi tineam masina in garaj pornea la sfert si la -25*C afara...

Edited by Alezz

Share this post


Link to post

Cumplit de frig la Iasi , 23-24*C cu minus ... deschis din telecomanda (m-am mirat, pt ca ieri dupa-amiaza a facut figuri la faza asta), urcat in masina, calcat ambreiaj, cateva miscari din schimbator in TR 1-2-3-4-R (speram sa mai "rup" putin uleiul), pornit dupa 5-6 secunde de chinuit bateria. Dupa circa un minut am facut greseala sa iau piciorul de pe ambreiaj, si s-a oprit. La a 2-a cheie a fost mai usor :) >- .

Ce m-a "speriat" insa a fost sunetul groaznic de amortizoare/curele inghetate/motor/servodirectie ... Urasc iarna !!!!  <img src= (">

Edited by Cristaky

Share this post


Link to post

Dupa ce a pornit si eu am tinul calcat ambreiajul vreo 4-5 secunde,frig rau.

Share this post


Link to post

A mea a pornit la prima cheie, instant, fara sa mai chinui bacteria (deh, facusem revizia cu o zi inainte :P ) am dat drumul la ambreiaj imediat insa nu a plecat nicaieri. In schimb se auzeau ceva zgomote la roti in timpul manevrelor din parcare (@alezz: am anvelope de iarna). Nu stiu cate grade au fost la Craiova azi dimineata.

Edited by john

Share this post


Link to post

Bai asta fara garaj ( Alezz ) garajul meu nu are usa pt ca nu incap ambele masini daca ar avea usa , ma rog e amplasamentul mai aiurea , ideea e ca nu e mare diferenta intre temp din garaj si cea de afara! :D

Share this post


Link to post

:o fftopic: Nu sariti la gatul meu, dar nu se poate modifica titlul ala ca e cam suparator la ochi?

Share this post


Link to post

si la mine a pornit usor,chiar daca la ora la care am plecat eu erau - 20 de grade afara(si nu am garaj).mai greu a fost sa o conving sa intre in viteza ca abia puteam sa misc de schimbator in primele minute.

Share this post


Link to post

zmeule, "tea" deranjat va sa zica la ochi :)

 

pai ar lua-o naiba daca n-ar pleca

 

( si dacia imi pleca la -30 grade, ce-i drept nu la prima si mai facea talente pe drum din cauza jivrajului)

Share this post


Link to post

Dacia avea azi dimineata gheata in vasul de expansiune.

Kalosul era murdar. Dar asa era si aseara.

Share this post


Link to post

In timp ce altii plangeau langa ele a mea a pornit la sfert de cheie. la - 20 grade la focsani.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

deci ingheata si amortizoare, suspensie, de troncane mai tare la inceput?

 

se noteaza :D

Share this post


Link to post

Intra mai greu in viteza, volanul se invartea mai greu si a pornit greu (dupa vreo 5 incercari). :-W Am bagat si 2 cartoane in fata la masca si intre cele 2 corpuri ale radiatorului.

Share this post


Link to post

Vreo -17/18* grade afara, dimineata 6:50 si Ticolino pornesta la prima cheie. De obicei inainte de pornire dau 3-4 pedale de acceleratie dupa aceea apas ambreiaju si dau la automat. De cand am masina 85-90% din cazuri porneste la prima cheie iar la a doua garantat :D

 

Apoi huruitul cutiei, mai fumez o tigara si deja incepe sa fie warm in the car :)

Edited by AAdorjan

Share this post


Link to post

Cobor eu din bloc, era cam 8 si zece dimineata (la 9 aveam examen), ajung si eu intr-un sfarsit la masina (mi s-a parut o vesnicie) si ma felicit ca am parcat-o mai ferit, ca erau curate geamurile.

Deschid masina (ma gandeam ca se intepenisera usile si incercam sa-mi amintesc cum e sa bagi cheia in broasca) si ma sui inauntru.Bag cheia in contact si vad cum se aprinde cam in reluare afisajul de la radio (cred ca inghetasera cristalele lichide) si imi arata -21 de grade. Pornesc eu motorul, destul de usor si ramane turat putin peste 1000 de ture. Dau sa plec si am senzatia de smoala topita in cutie, mergea greu al naibii. De bine de rau intra in toate treptele. Trag de volan, ei, aici e buba, servodirectia parca se evaporase (mai tarziu dupa cateva ore si-a dat drumul). Asta e, am garantie asa ca plec. Din fericire drumurile erau curatate asa ca nu am avut probleme cu aderenta. Pana la facultate (vreo 6 km) s-a ridicat si apa cam o gradatie si jumatate dupa 2 dealuri de urcat si de coborat. Despre cum am coborat din masina (plin camp si batea si vantul) si pana am ajuns in cladire (70-80 de metri) nu mai zic, doar am simtit cum e sa iti inghete parul din nas si sa se lipeasca de piele si cum simti mainile putin intepenite la final.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

A pornit uite asa ! :lavolan:

Share this post


Link to post

Si a mea tot ca a lui Mircea :) .

 

PS: Vad ca v-am starnit cu post-ul meu :P .

Share this post


Link to post

Off topic Si ce te lauzi? :P

Share this post


Link to post

Ne plangem noi ce ne plangem ca ne-a fost frig de la bloc/casa pana la masina ... dar cum le-o fi fost celor care au mers cu transportul in comun? Care au stat in statie 10 minute ... etc. Mi-e si mila sa ma gandesc.

Intrebare intrebatoare: la ce temperatura ingheata benzina Fara plumb 95?

Mie mi-a pornit la prima cheie azi matiz-ul, e drept are 8000km ... dar vazusem reclama la TV cu OMV winter diesel ... sau ceva de genul si spunea acolo "... chiar si la temperaturi de -29*C". Poate sa inghete benzina ... chiar daca sa presupunem ca nu are pic de apa in ea?

Share this post


Link to post

Depinde cata apa are benzina in ea.

Share this post


Link to post

Si la mine a plecat imediat fara ambreiaj calcat (nu fac asta niciodata, asa m-am si am obisnuit-o :P ). Volanul se misca mai greu si cutia mergea cam cum as mesteca intr-o mamaliga f f vartoasa .. nici o problema la prima vedere...

 

Cand am ajuns la servici am incuiat-o si nu i-am mai auzit piutu' .. am tot incercat inchis/deschis fortat inchis cu masina inchis ca sa urle .. da nimik.. goarna alarmei e moarta .. o fi de frig? sau a murit ea de bunavoie ?!!

Share this post


Link to post

volanul se invartea normal, dar era rece nu gluma :)

e bine sa calci ambreiajul, forteaza ceva mai putin bateria care trebuie doar sa dea curent electromotorului sa invarta arborele, nu si cutia

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...