Jump to content
Sign in to follow this  
eugenbonta

Bataie planetara Tico

Recommended Posts

Am schimbat eu vreo 3 capete.Toate in fata blocului,nu este complicat trebuie doar sa te pricepi un pic la mecanica.

Iti trebuie o cheie de 32 pt piulita care tine capul planetarei,restul sint numai piulite de 17.Trebuie dat jos etrierul,desfacute cele doua suruburi de la amortizor,capul de bara depresat(eu am folosit ciocanul).O sa te chinui la siguranta care tine capul planetarei de ax,trebuie sa ai rabdare,merge scoasa cu doua surubelnite sau daca ai un cleste de sigurante cu capetele indoite.

 

Share this post


Link to post

Multumesc mult.

Din ce mi-ai spus singura temere este sa nu fie ''indaratnic'' capul vechi la ''depresare''.

 

Miine dimineata sper s-o rezolv. Putin ma pricep, am segmentat motorul, schimbat pompa ulei, schimbat ax came si altele marunte, toate cu ajutorul forumului si manualului. Le multumesc celor care nu au ezitat sa posteze experientele lor. Iti multumesc si tie pentru incurajare.

 

Abia astept sa vad daca, dupa operatiune, dispare acel zgomot ciudat - un harjait ca acela al unui surub ruginit care se desface trosnind - la mersul in marsarier despre care am scris mai devreme.

Share this post


Link to post

Capul de planetara nu este presat,fara siguranta care il tine ar aluneca singur de pe ax.Siguranta este marea problema.

Aaaa fa rost de multe cirpe,o sa fie ceva vasilina pe acolo  <img src= )">

 

Nu uita de piulita mare care tine capul de planetara aia trebuie scoasa prima.Eu o desfaceam cit inca era roata jos,masina neridicata pe cric.Cind o pui la loc stringe-o bine ca la mine sa desfacut in mers,mai aveam un pic si pierdeam roata.De obicei capul de planetara bate in curbe,inainte sa il schimbi poate ar fi bine sa te uiti sa nu fie de la altceva poate atinge vreo tabla sau rulmentii..

Edited by zeama

Share this post


Link to post

Salut,

L-am achimbat. A durat aprox 3 ore. Multumesc mult de sfaturi.

Zgomotul in marsarier, de care vorbeam nu s-a schimbat cu nimic. Poate nici nu este de la planetare...

 

 

Share this post


Link to post

 

De curand mi-am cumparat un tico! Baiatul mi-a zis ca trebuie schimbat un rulment sau o planetara,am zis ok, si l-am luat asa! Am mers cu ea cateva zile si la un momentdat, dau inapoi si se aude trosc trosc.In fine am dat un pic inainte si-a revenit.A doua zi am plecat cu ea a mers ce a mers am ramas fara baterie, am impinso un pic si a inceput iar trosc trosc! Am mai mers 100 m si nu a mai mers deloc. Bagam a intaia si trosnea! Am schimbat planetara! A mers fara probleme vreo 200 km. dupa care am ramas din nou fara baterie din nou si am impins-o! Si iar a inceput sa troncane! Cum a inceput sa troncane am lasat-o! Am adus pe cineva! A constatat ca tamponul de sub cutie era facut praf! L-am schimbat si pe ala, am pornit cu masina, am mers cu masina 10 km si iar a inceput sa troncane planetara, am dat-o jos si tripoda numai avea nici un rulment, burduful era in regula! Acum nelamuririle mele sunt urmatoarele: Mi-a stricat tripoda de doua ori din cauza tamponului? Ca vibra motorul? Se gaseste la magazin decat tripoda? Mai are rost sa schimb iar planetara sau o avea si alta problema? Se potriveste tripoda de planetara de dacie?(am gasit la un magazin de piese cu 30 de lei) arata la fel doar ca nu stiu daca se potriveste pe canalul ala! Imi cer scuze daca nu am fost prea explicit!

 

Share this post


Link to post

Nu stiu daca se potriveste de dacie. din cate stiu, se mai gaseste tripoda noua la magazin, dar nu stiu la ce pret. poti incerca cu una second, ca oricum tripodele se strica mai rar...deobicei cedeaza capul

Share this post


Link to post

Un coleg amabil care poate sa imi spuna si mie cum se desfac planetarele din cutie de la tico? Multumesc mult!

Share this post


Link to post

Se baga o surubelnita sau un levier intre cutie si tripoda si se face un pic de parghie si iese planetara.

Share this post


Link to post

Se baga o surubelnita sau un levier intre cutie si tripoda si se face un pic de parghie si iese planetara.

 

ms frumos!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...