Jump to content
Sign in to follow this  
eupeu

Oglinda Laterala Matiz E/ac

Recommended Posts

Salutare,

 

aveti idee daca pot inlocui sticla oglinzii laterale fara sa dau jos complet oglinda de pe portiera?

 

In cartea tehnica arata doar modul de demontare al oglinzii laterale de pe portiera, nu si demontarea ansamblului oglinzii in parti componente.

Share this post


Link to post

Din cate am observat eu cand mi-am montat oglinzile incalzite, geamul oglinzii are o "imbracaminte" de plastic negru pe spate (ale carei margini se vad in jurul ei) din care a fost scos folosind un pistol cu aer cald. Daca nu ma insel acest ansamblu a fost scos din cochilie tot cu aer cald (dar aici nu mai sunt sigur). Deci nu cred ca iti foloseste la ceva sa scoti oglinda de pe usa.

Share this post


Link to post

Ca sa scoti sticla impreuna cu plasticul care o tine, se apasa pe marginea exterioara, a.i. oglinda sa se "infunde" si sa iasa in afara in partea din interior. Apoi se baga niste degete mai subtiri cit se poate de mult spre sistemul de prindere care este undeva pe centru si se apasa CU VIRFUL degetelor inspre exterior ca s-o impingeti afara din cochilie. ATENTIE, nu trageti de marginea oglinzii!

 

E riscul vostru, nu ma scoateti raspunzator... eu doar am vazut cum se face, n-am facut asta niciodata!

Share this post


Link to post

Eu am scos si am pus de vre-o 2 ori oglinda la Matiz, e simplu de scos. o apesi pe partea dinspre masina si iese exteriorul in afara apoi pur si simplu o tragi mai tare si fara frica si iese. (sunt un fel de cleme, 4 la numar ce o tin fixata (de fapt vorbim de suportul de plastic pe care geamul oglinzii este lipit)...iese destul de usor, la montat e un pic mai greu s-ar putea sa iti trebuiasca o surubelnita dar te vei descurca totul e sa ii gasesti o pozitie buna si apoi sa o apesi... Succes!

Share this post


Link to post

Ok. Am reusit s-o scot. Am vazut clemele de plastic, dar am tras de oglinda ca nebunu' (ca oricum era sparta) si a iesit.

Daca zici ca e greu de pus la loc, cred ca-i dau cu putina vaselina sa sara usor clemele la loc.

 

De obicei, daca ma duc cu cate o chestie din asta la service ma zgarii pe ochi ca n-am facut-o eu acasa (cand vad cat de simplu era). Asa ca o fac eu de data asta.

Am CASCO, dar mai mult e umblatura pentru o chestie din asta. Nu merita...

 

Multumesc pentru sfaturi.

Share this post


Link to post

Salutare.

 

Intr-un final mi-am montat oglinda. M-a costat 400.000 lei oglinda (doar sticla montata in plasticul ei de suport). Am primit-o in 3 zile lucratoare.

 

Referitor la demontare, acuma cred ca NFS era aproape de modalitatea corecta de demontare cu mentiunea ca mai trebuie destrans un surub care regleaza cat de usor sa se poata regla pozitia oglinzii (implicit cat de stabil sa stea dupa reglare). Oglinda mea fiind sparta mi-am permis s-o scot mai agresiv - cam asa cum zice mirceacra mai sus - dar nu mi se pare usor de realizat daca vrei oglinda intreaga si clemele sa ramana intregi. Clemele astea se vad in fig.4 - sageata orizontala ara spre una dintre ele. Sageata verticala arata spre surubul de strangere pentru poztia oglinzii.

 

So, ordinea de montare este urmatoarea:

 

1) Se monteaza nuca oglinzii (fig.1)

post-1498-1138462550_thumb.jpg

pe suportul ramas pe masina (fig.2)

post-1498-1138462559_thumb.jpg

cu cele 4 suruburi care se vad in fig.1. Atentie ca pe fig.2 sunt mai multe gauri - sa nu uitati de la demontare care sunt cele bune.

 

Rezultatul in fig.3.

post-1498-1138462600_thumb.jpg

 

2) Se ia oglinda cu suportul de plastic (fig.4)

post-1498-1138462614_thumb.jpg

si se monteza pe ansamblul de la pct.1. Trebuie sa apesi tare pe mijlocul oglinzii si sa tii contra pe ce ai montat la pct. 1. Se aude si se simte cand sare oglinda in locasul ei.

 

 

 

3) Strangi surubul de reglare a strangerii prin gaura din partea de jos a oglinzii (initial am crezut ca gaura asta e pentru drenarea apei de ploaie din oglinda :redface: ) pana crezi ca e ok cat de usori reglezi oglinda vs. cat de stabil sta dupa reglaj. In fig.5 am incercat sa pozez gaura prin care ajungi la surub. N-a iesit pre bine poza.

 

post-1498-1138462630_thumb.jpg

 

Banuiesc ca demontarea oglinzii se face in ordine inversa.

 

Sper sa fi fost folositoare decrierea de mai sus.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Salutare.Acum doua seri mi-am gasit geamul oglinzii laterale stanga spart si azi am spus ca e cazul sa ma ocup de problema.Am gasit oglinda montata in suportul de platic la pretul de 25 ron(se pare ca s-au mai ieftinit treburile din 2006 pana acum :D )si dupa vreo 5 minute de chinuiala am reusit sa o montez la locul ei.

Nu am procedat ca si colegul de mai sus pentru ca am vazut ca oglinda se prinde cu 4 cleme de restul ansamblului.Cea sparta am scos-o foarte usor pentru ca mai era doar suportul de plastic.La montat m-am chinuit un pic mai mult pentru ca a naibii cleme nu voiau sa intre la locul lor dar cu ajutorul unei surubelnite cu care le-am departat putin a fost ok.Bafta.

Share this post


Link to post

la mine suportul din figura 4 nu a vrut sa iasa din nuca din fug 1. Mi s-a furat doar geamul de la oglinda si am ramas cu suportul montat in nuca si in oglinda, insa cand am luat oglinda noua sa o pun acolo, nu a intrat sub nici o forma, puteam sa rup bratul oglinzii la cat de tare impingeam (si era pe gauri si tot). Asa ca am desfacut ansamblul de acolo (prin desfacerea suruburilor care sunt inauntru de tot si nu se vad, se pot accesa doar prin cele 4 gauri din suportul din fig 4) si nci asa nu am reusit sa-l scot, nici prin tragere puternica si nici prin fortare cu surubelnita in parghie pana la plesnirea plasticului. Pana la urma a iesit cu ciocanul. Apoi oglinda a intrat destul de ok in suportul ei si maine o montez pe masina (mie groaza de cat de tare o sa trebuiasca sa imping ca sa intre la loc in nuca).

Share this post


Link to post

Pe frigul asta e plasticul tare si e normal sa mearga foarte greu. Tine masina la caldura (intr-o parcare subterana de supermarket) inainte s-o montezi

Sau daca o poti incalzi cu feonul,si mai bine

Edited by Dr.L

Share this post


Link to post

Tin sa va multumesc pentru informatii si poze.

Eu a trebuit sa schimb oglinda(partea de sticla), si am desfacut-o dupa cum spunea-ti mai sus. La un service cred ca mi-ar fi luat vreo 50 lei pt operatiune, care e destul de simpla.

THKS

 

 

Share this post


Link to post

Care e sistemul de prindere al oglinzii pe portiera. Vreau sa o scot de tot si intreaga.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...