Jump to content
Sign in to follow this  
nbd

Zgomot Fata Matiz

Recommended Posts

La denivelari mici si repetate se aude un zgomot/troncanit pe fata ...

Am fost la service au zis ca e de la etrieri, i-au strans dar nici o schimbare ...

caseta de directie are 8000km si ei spun ca nu are nimic

amortizoarele fata au iesit bine la test

apoi au zis ca e de la bucsa din cap de la amortizor .. am schimbat si treaba aia dar tot fara nici un rezultat..

Voi ce parere aveti ?!

Share this post


Link to post

Joc la placute ?

Share this post


Link to post

La asta nu m-am gandit .. dar nu cred pentru ca au fost si ele schimbate la ultima revizie ...

Share this post


Link to post

Boltzurile de ghidaj au fost schimbate? Se uzeaza repede. Cati km are masina ta ?

Chiar si elemetele acelea elastice de fixare placute isi pierd calitatile in timp, temperatura mare acolo.

Share this post


Link to post

si eu cred ca am aceeasi problema(ma rog...troncane doar roata fata dreapta...). La inceput se auzea mai rar si am fost la service...m-au tratat cu indiferenta nesimtitii de la City Center zicand ca nu-i nimik. Acum se aude constat la denivelari (ceva de genul fier/fier) si m-as duce si eu sa-mi faca ceva...sunt curios ce rezolvare la problema gaseste nbd

Share this post


Link to post

E de la "axele glisoare" sau bolturi ghidaj dupa cum le zic altii. Nu are sens sa le schimbi daca nu schimbi si etrierul. Costisitoare operatie vreo 3.5 mil RoL / etrier. Dar gandeste-te ca un bolt costa 300 si ceva de mii, tot RoL X 2 vreo sapte sute mii. Eu am schimbat bolturile alea si am facut o mare prostie. Bani aruncati. Dupa 2000 Km. a inceput iar sa zdrongane. Solutia? Cateva ciocane bine plasate si ne-am intors de unde am plecat, mai usori la buzunare cu valoarea devizului. Daca nu schimbi etrierul nu faci nici o smecherie. Avantajul ar fi ca se rezolva problema, etrierul fiind complet adica are tot ce trebuie pe el: axe+placute. Eu zic sa amani cu etrierul pana se impune schimbarea placutelor, mai reduci un pic din paguba. Pana atunci ciocane pe ele de bolturi.

Share this post


Link to post

eu zic sa-mi ca ar fi bine sa-mi repare mok aia de la service ca e in garantie(nu de alta dar nu mai rezist sa stau calm daca sunt tratat iar cu indiferenta k la CIty Center)...sper sa gasesc un service mai civilizat...

Share this post


Link to post

tolin_afc: Nu stiu ce sunt alea bolturi de ghidaj si nu au fost schimbate, masina are 39000 km

 

covrigma: da fata dreapta acelas sunet ...

 

 

Ma gandeam sa mai astept pana la revizia de 40k dar cred ca o sa ma duc iar peste ei...

Etrierul tine de garantie ?! Adica il schimba sau il repara ?!

Nu prea am bani de spart acum ... nu stiu ce sa fac

Share this post


Link to post

La mine in sezonul rece trancane ceva bine la masina pana se incalzeste. Asta e, m-am obisnuit si gata, mama care conduce acum Matizul nici nu sensizeaza :) .In general la Matizurile romanesti caseta de directie nu trancane max 10kkm cat e noua, dupa aia incepe sa faca zgomot :( .

Share this post


Link to post

Mie mi-au schimbat bolturile de la etrieri, mai mult la insistentele mele, ei spunanad ca "asa face toate"... Rezultat : troncanitul persista! Cost : 700.000 plus manopera, bani aruncati pe geam. Spuneti ca schimbul etrierilor cu totul ar remedia pb.? Mersi.

Share this post


Link to post

Ce grosime are materialul de pe placutele de frana ?

 

Faptul ca ai schimbat glisierele e un lucru bun, nu-s bani aruncati. Acum depinde cu ce unsoare i-au uns.

Share this post


Link to post

intradevar de la etrieri este dar nu de la bolturi ci se olareste gaura.

se pune vaselina multa si intre bolt si perete se pune o pelicula de film fotografic.

bineinteles operatiunea de repeta dupa vreo 5000 de km.

Share this post


Link to post

Tocmai de la vaselina multa se duc. Bucsa se spala bine si se pune doar un strat subtire din vaselina speciala, de culoare alba (din seu de oaie) adaugata de producator in plicul glisierei de schimb. Daca zgomotul este de acolo si persista, atunci e terminata bucsa si trebuie schimbat tot etrierul. Dar zgomot se produce si de la placute daca nu se respecta grosimea minima recomandata de fabricant: 8 mm, daca mai tin bine minte. Oricum, valoarea exacta se gaseste in Manualul de Service. Din ce am vazut, producatorul recomanda doar o uzura de 20% din placuta, valoare la care toata lumea zice ca placutele mai tin inca pe atat. Uzura lor depinde mult de stilul de conducere, asa ca, nu se poate da o limita in km, doar cea in mm este cea corecta. La schimbarea placutelor trebuie schimbate si lamelele de fixare, chiar daca aparent arata bine. Imbatranirea materialului si depunerile de pe ele le fac sa nu mai indeplineasca la fel functia. Doar dupa ce le schimbi simti diferenta. Oricum, pretul lor este nesemnificativ in raport cu celelalte consumabile, dar de obicei, doar cine-si schimba singur placutele si-si procura piesele din magazinele de profil Daewoo face treaba asta. Si nu regreta. Iar manopera este banala, de curtea blocului.

Share this post


Link to post

eu ma refeream la vaselina multa ca sa nu mai se auda jocul.asta era ideea, sa se umple acel spatiu, plus folia de film foto.

Share this post


Link to post

Solutiile originale romanesti, inabusitul in vaselina si celebra folie de mylar (de ce sa nu amintim si de chibritul sau scobitoare proptita la locul potrivit) nu cred ca sunt recomandari sanatoase. Blocarea glisierelor la o frana violenta de urgenta poate avea si urmari nedorite de cineva. Cand jocul este atat de mare, atunci singura solutie recomandata este schimbarea etrierului. Altfel, zgomotul acela este preferabil altor consecinte.

Share this post


Link to post

stiu ca solutia asta e tipic romaneasca si jalnica, dar nu cred ca isi permite nimeni sa schimbe etrierii atat de des.

nu e posibil sa inceapa sa aiba joc la nici 5000 de km.

e vorba de calitatea materialului.

Share this post


Link to post

Fratilor clar se schimba caseta de directie ! A mea a facut de noua zgomot (trancanit roata dreapta la gropi mai "scurte) si povestea cu "asa face toate" am inghitit-o 2 ani de zile. Luna trecuta am schimbat caseta de directie si s-a rezolvat !

Cei iesiti din garantie schimba bucsa din caseta de directie cu una de Nova si s-a rezolvat si mai simplu.

M-a invatat si pe mine Ronnin caruia ii multumesc iar si pe aceasta cale  <img src= ">

Share this post


Link to post
nu e posibil sa inceapa sa aiba joc la nici 5000 de km.

Nici eu nu cred ca se poate intampla la 5000 km. Eu am facut 57000 km si n-a fost nevoie, iar glisierele le-am schimbat la 40k km din cauza ca am pus vaselina unde nu trebuia si de care nu trebuia. Cu glisiere noi si unsoarea OEM nu mai faceau zgomot. Povestea asta cu zgomotele nu prea poate fi diagnosticata pe forum. De multe ori e greu si de fata cu pacientul.

Share this post


Link to post

Salutare, am si eu aceea problema cu bucsa de la caseta de directie, in magazinele specializate cu piese daewoo mi sa zis ca nu se gasesc, nu se fabrica bucsa respectiva si trebuie sa schimb totul,am citit ceva de genul bucsa de la nova?? este identic bucsa de la dacia nova cu cel de la matiz?

:-?

Share this post


Link to post

Normal ca este identica... problema este la caseta ca este capsulata si nu oricine se pricepe sa o inlocuiasca fara sa strice casesta! O caseta noua cred ca e 7 milioane iar bucsa max 30.000 lei :-W

Mai trebuie si o siguranta din ce am inteles eu :-?

Share this post


Link to post

Still me :)

la caseta de directie sunt 2 bucse din cate am inteles, amandoua se potrivesc de la nova? :dizzy:

Share this post


Link to post

si alo meu troncane infata, se rezolva cu bucsele de nova?

Share this post


Link to post

S-a discutat pe topicul de Tico. E aproximativ aceeasi caseta. Bucsa se gaseste si nu tebuie nici o siguranta, decat daca o pierzi pe cea existenta. Orice mecanic trebuie sa stie sa o schimbe, numai ca trebuie data jos caseta de pe masina.

Edited by Pedala

Share this post


Link to post

De dat jos se da imediat caseta... la desfacerea casetei trebuie meseriasul sa stie ce are de facut, dar povestea cu "orice mecanic stie s-o schimbe" este f. relativa :D (prietenii stiu de ce...)

Este o singura bucsa si nu stiu daca e aceeasi caseta si la Tico.

Eu am deja 400km cu caseta noua si se pare ca a rezistat si a trecut momentul critic. Mecanicul a spus ca o sa se strice iar ca e materialul prost. Poate au schimbat reteta la fabricant :osanale:

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Se poate afla usor daca zgomotul este de la etrieri, bagand mana pe langa roata din fata si tragand de surubul de aerisire a franei, cu o miscare stanga-dreapta.

 

Nu e necesar sa se scoata roata, nici macar a o intoarce nu e necesar.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...