Jump to content
Sign in to follow this  
CT_ZDB

Martor Indicator Presiune Ulei

Recommended Posts

nu este adevarata faza cu pierderile, recunosc ca nu sunt masini mai vechiute care sa nnu piarda ulei, insa eu nu am avut nici o treaba cu aral, nu imi scade de pe joja din schimb in schimb. In schimb am un vecin care are un cielo exe si 54.000km, schimbat uleiul la 50.000 trecut de la castrol la daewoo(motivul ca cica nu ii mai acorda garantie daca nu foloseste ulei daewoo,dat de cei de la Polisevr Ploiesti, niste ... de mecanici) la 53800 joja alba,luna!, nimic nici macar in varf o pata mica de ulei.Mirat, repede sub masina, baia impecabila,filtrul la fel, chiuloasa pe margini la fel, insa nici un gram de ulei scurs pe undeva.

 

UNDE A DISPARUT ULEIUL???? :o

 

Nici macar pe la capacul pe unde se pune uleiul nu era murdar, nimic!!!

 

Oricum masina are o poveste mai lunga, cu explicatii de mecanici retarzi cu diploma si bursa.

Share this post


Link to post

Astazi a trecut pe la mine la o diagnosticare initiatorul acestui topic.

Datorita utilizarii uleiului ARAL motorul prezinta depuneri mari de mizerie.Pe capacul carterului sa format coaja ca pe copac.Nu cred ca santeti curiosi ce e in filtru.

Share this post


Link to post

deci cam asa...ieri era cam 1/2 de la mijlocul nivelului dintre min si max al jojei si azi dupa 270 km recunosc ca mers tare 160 era sub min cu 2-3 mm

Ovi_jer m-am uitat si la filtru si la baie nimic..si mie mi se pare anormal ...si nimic pe teava..de aia zic unde se duce uleiul..ce sa fac? sa il schimb inapoi pe mobil 10w40 care va zic din nou nu manca deloc...sau ce sa fac...ca vad ca castrol il inghite

Share this post


Link to post

Intradevar uitandu-ma la vechea axa cu came, am observat si eu ca avea o mica depunere pe ea, semana cu o coaja de copac, dar acum nu mai este, am 60.000km cu ea si nimic, si tot aral folosesc, care este explicatia?? :-?

Share this post


Link to post

Ti-a mancat cam 600 g cea ce este foarte mult.Uleiurile folosite de tine au aceasi viscozitate la cald si al doilea este si sintetic pe deasupra.Ma indoiesc ca cu primul nu iti va ma consuma.Colegul tau de cip tuning se va confrunta si el cat de curand cu consumuri de ulei pentru ca a inceput sa aiba pirderi de compresie si gaze mari.Exista si efecte negative al tuningului si anume amestecul bogat care spala pelicula de ulei de pe cilindrii.

Share this post


Link to post

pe romaneste...tre' sa ma obisnuiesc si cat de curand ma paste segmentarea? si sfatul tau care ar fi..sa schimb uleiul..sa raman cu asta?eu m-am gandit ca asta nou a spalat diversele depuneri ale aluia vechi si ca pana apar depunerile astuia nou o sa consume...nu stiu ca nu ma pricep... :(

Share this post


Link to post

Ridica busonul la ulei cu motorul pornit si vezi cat de mari sant scaparile de gaze.

Cati km reali are motorul si cati are facuti cu cipul?

lauriciu@Poate ai nimerit o gama mai buna sau cine stie.In 98' cand aral a inceput sa fie recomandat de uzina am vazut espero 1,8 segmentat si schimbat semeringurile la supape la 40k km.Nu cred ca aral e o firma proasta doar ca apuca pe mana srl-urilor la imbuteliere si mai scapa intetionat jumatate din cantitate in bidon o alta marca de ulei la butoaie din alea ruginite vandute pe sub mana din rafinarii.

Share this post


Link to post

ok..o sa ridic azi busonul cu motorul pornit..conteaza cald sau de dimineatza?

masina are 100.000 si are 5000 facutzi cu cipul.

mersi inca odata ovi_jer pt.sfaturi

Share this post


Link to post

Cald sa fie motorul in special dupa ce ai mers o ora cu masina.

Teava de esapament e afumata?

Share this post


Link to post

da..e neagra ca funinginea...am obs. si eu si am uitat sa intreb..ce inseamna?

Share this post


Link to post

Amestec bogat si/sau ulei ars.Se mai inegreste si din benzina proasta si reglaje incorecte sau defecte aprindere/injectie dar nu asa rau.

Share this post


Link to post
Intr-adevar, asta-i problema cea mai mare. Cand voci autorizate spun ca 40% din ele sunt contrafacute, e motiv de ingrijorare si marci de renume sunt terfelite pe aceasta piatza. Zilele trecute citeam despre retinerea lui Total de a cumpara Rafinaria din Bv si de-a intra pe piatza romaneasca unde timbrul RAR doar scumpeste produsul si nu asigura o garantie !!! Daca asta spun cei in domeniu, atunci noi ce sa mai spunem ?

 

Fac altceva . Astazi schimb uleiul cu un Castrol 5W . Ma voi duce la porsche , care folosesc NUMAI uleiuri trimise de Porsche Buc. , pe care nu vezi nimic scris in romana . Daca nici asta nu e ulei original , imi dau demisia .

bine ca baietii is oligofreni asta-i alta problema . Zic : Bai mi-a mancat 100 g de ulei in 500 km facuti cu viteze intre 180 si 210 . Ori ati facut vreoi combinatie pe acolo cand mi-ati schimbat uleiul si consumabilele ultima oara ?

Ei - Ce vrei frate la viteza asta nu te gandesti ca se prajeste uleiul?

 

Asta-i raspuns de mecanici...

 

 

ai pus un ulei cu vascozitate mai mare? sau filtru mai prost?

 

Vascozitatea uleiului a fost tot 5W 40 .

Problema e ca la ultima schimbare , oligofrenii de la magazin mi-au adus filtru de ulei , iar masina mea are element filtrant si nu filtru de ulei . Drept care trebuia sa mai astept 1 zi cu masina nemiscata ( ca apucasera sa dea uleiul jos ) pana mi-aduceau piesa care trebuia . Asa ca l-am lasat pe ala dinainte , insa n-am mers cu el decat 4500 km ( am vazut ieri) + 8000 km inainte

Share this post


Link to post

Vlade... diseara... la un loc bine stabilit si cu traditie pentru Daewooclub ne intalnim si ne bagam degetelele pe la Motor. Mi-a aratat Ovi_jer ce e de facut pt a ne face o impresie cum stam cu uzura motorului (asa, ca de la mester la ucenic  <img src= "> ) .

Share this post


Link to post

Salut!

Am un Cielo din 95 GLE cu 166k km ieri mi s-a aprins pentru prima data senzorul de la ulei de la bord. Deoarece nu am facut schimbul de ulei de multisor(10k aprox) am zis sa ma duc sa-l fac poate e de la el. Am pus Esso 10w40 semisintetic.(nush ce ulei aveam inainte). Mentionez ca senzorul nu mi sea prinde chiar cand pornesc masina ci dupa vreo 2~5 minute. Dupa ce am facut schimbul de ulei vreo 15 minute nu mi s-a mai aprins senzorul(adica exact cat am stat la service cu ea-> am crezut ca am scapat) cei de acolo au zis ca cred ca e de la ulei pt ca motorul nu pare sa bata sau de la senzorul de ulei.

Dimineata cand m-am pornit undeva nu mi s-a mai aprins decat dupa vreo 15 minute..nush ce sa mai cred.Dac va pricepeti vreau sa shtiu si eu o parere.

 

Mersi.

Share this post


Link to post

Nu vreau sa fiu "coabe" dar cred ca ai o problema cu pompa de ulei si anume ca nu baga presiune corespunzatoare cu uleiul cald!

Share this post


Link to post

Ai schimbat si filtrul de ulei?

Share this post


Link to post

in primul rand schimba sonda de presiune...daca tot se aprinde e nasol...

Share this post


Link to post

Am schimbat si filtrul atunci cand am pus uleiul nou. Si inca ceva pe drumul care l-am parcurs(Is->Bt... ~ 130km) la un moment dat mi s-a stins becul pe o portiune de vreo 7km.

Mersi mult... si mai astept pareri. Cei de la service mi-au spus ca nu cred ca de la pompa de ulei ca era varza motorul daca nu mergea.

 

Bafta

Share this post


Link to post

problama asemanatoare am avut si eu dar pe autostrada!

-indicatorul de pres. ulei ramane aprins continuu?

-motorul suna altfel decit inainta de a avea aceasta problema ?

am o poveste f. lunga despre aceasta problema.

Share this post


Link to post

NU suna altfel...si nu e numai parerea mea, am scris si mai sus(topic initial)..nu cred ca "bate".Daca totushi ai timp spune si "povestea ta" aici.

Bafta.

Share this post


Link to post

Verifica mufa de la sonda de presiune de ulei, eventual curat-o cu un spray de contacte. Daca problema persista urmeaza sfatul lui Peppino.

 

PS:Rezolva poblema pentru ca daca intradevar este o problema la pompa de ulei fiecare km in plus aduce o uzura in crestere exponentiala a motorului.

Share this post


Link to post

acum ma pregatesc de iesirea din schimbul de serviciu dar promit ca maine seare dupa ora 18 va voi povesti intimplarea mea

recomand sa nu mai circuli cu masina nici 1 km. fara verificare la service.

Share this post


Link to post

iata ce am patit eu privind problema presiunii de ulei.

in ultima duminica din iulie am plecat in concediu spre italia, totul bine si frumos pina am trecut granita spre ungaria pe la bors am ajuns pe autostrada spre budapesta de acolo pe centura ocolitoare spre viena dar motorul a inceput sa sune putin mai altfel decit de obicei, iar dupa cam 70 km de budapesta sa aprins prima data avertizorul de presiune ulei , bineinteles ca am oprit la prima parcare am verificat nivelul si tot ce mai puteam vedea, si am continuat drumul undeva intre tatabanya si gyor deci tot pe autostrada a inceput sa se aprinda mai des iar oprit iar verificat -nimic , am continuat drumul sperind sa ajung la o iesire din autostrada dar la cam inca 10 km senzorul de ulei a ramas aprins continuu, eu am continuat drumul dorind sa ajung la prima iesire din autostrada dar am patit-o motorul sa oprit brusc si am reusit sa trag pe banda de avarie iar aproape era chiar un telefon de urgenta - facusem de la plecare cam 700 km. au venit cei de la depanare si au constatat ca masina nu se putea remedia pe loc , ne-au ridicat pe platforma si ne-au cerut 300 e pt. a ne duce pina in primul oras unde exista reprez. daewoosau opel. deci pina la gyor -30 km. am negociat la 220e.

lunim dimineata la reprezentanta opel au constatat ca axa cu came era blocata era rupt stiftul de la roata dintata dinspre distributie si mi-au facut un calcul de reparatie de 900 e- in acelasi sevice am gasit un mecanic din romania cu un atelier mai putin autorizat dar care cu 350 e a reparat masina a schimbat semichiuloasa cu axa cu came a curatit culbutori , tacheti, a schimbat garnituri si ce e mai imp. a curatit toata baia de ulei si a insistat mult pe sorbul de ulei , acesta era plin de depuneri , a montat totul la loc .- mentionez ca inainte de plecare schimbasem si filtru si uleiul., dar aceasta depunere sa format in cei 10 ani de vechime ai masini - am continuat drumul pina la milano mai apoi am tras o fuga si pina la monte carlo. si bine inteles inapoi acasa deci dupa reparatie am mai facut vreo 3000 km si inca totul e ok. deci totul a fost de la sorbul de ulei nu de la pompa sau altceva -- scuze daca am scris cam mult dar sper sa fie invatatura pt. cei care pot sa ajunga in situatia mea

Share this post


Link to post

Salut!

Am mai scris in alt topic despre problema aparuta la un Cielo 95' 166k km(se apinde senzorul de presiune de ulei dupa cateva minute de la porniredeci cred ca dupa ce se incalzeshte uleiul). Inurma vizitei la un specialist am decis ca e cazul sa intervin la motor -->sa segmentez motorul. Mi-a facut si o lista:

 

- axa cu came (pret 293RON); bate mai de mult timp...;

- set tacheti (pret 8 x 26RON=208 RON de Daewoo) el zicea sa-mi iau "G.M" cica sunt mai buni..;

- set garnituri motor complet + semeringuri (pret garnituri ?? 88RON);

- set segmenti (pret 141RON);

- bujii (pret 4x11 = 44RON);

 

Eventual apoi:

- set cuzineti(biela si palier in functie de ce s-a defectat)...83RON

- pompa ulei(daca si ea e defecta)..145RON

- curea distributie(cica se intinde o singura data) 27RON;

- schimb ulei

- filtru ulei;

 

In sfarsit mi-a cerut pentru manopera 600 RON.

 

Voiam sa shtiu ce parere aveti de pretul de manopera si daca stiti in Iasi cat m-ar costa o segmentare motor(cu cam tot ce scrie pe sus) la un service cat de cat serios cu piesele mele sau ale lor.

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

In urma celor scrise de tine :

1.Nu mai deschide alte subiecte pentru aceasi problema.

2.Schimba specialistul si mergi la o diagnosticare corecta a problemei.

3.Chiar daca ar fi necesara segmentarea datorita compresiei scazute sau a unui consum mare de ulei faptul

acesta nu cauzeaza lipsa presiunii de ulei in sistem.

4.Problema lipsei presiunii de ulei poate fi din urmatoarele cauze : senzor presiune defect,sorb pompa ulei infundat,pompa de ulei defecta,uzura mare a cuzinetilor palier sau biela sau/si a arborelui cotit.

5.Diagnosticare se incepe prin demontarea senzorului de presiune si masurarea acolo a presiunii cu un manometru pentru asa ceva,demontarea capacului carterului superior si verificarea vizuala a urcarii uleiului in rampa si apoi daca este nevoie demontarea baii de ulei si inspectarea sorbului pompei si/sau a pompei .

Mai departe stie cel care desface ce are de facut.Idea este sa gasesti mecanicul/service-ul potrivit cat si seriozitatea maxima a acestuia pentru a nu te pune sa schimbi ceea ce nu este nevoie sau necesar.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...