Jump to content
Sign in to follow this  
Silviano

Consum Matiz Euro 3/Euro 4

Recommended Posts

eu am scos ~ 7 in oras cu matizul meu. Asta in contextul in care acum 2 zile la revizie, cei de la autonet m-au intrebat daca am cumva consumul prea mare pt. ca la scaner le-a iesit nu stiu ce avans dat prea mare la injectie. L-au reglat ( ceva de la 39 la 37, nu ma intrebati ce pt. ca habar n-am) si o sa mai fac din nou consumul. Daca o sa fie mai mic, cu atat mai bine :P

Share this post


Link to post

Nu mai dati exemple de alte motoare, topicul se refera la Matiz euro3.

Share this post


Link to post
Baieti, m-ati cam pus pe ganduri cu consumuri din astea de 10% in bucuresti.

 

Al meu consuma 7,xx in Bucuresti, cel mai mult am scos 7,8 ,in regim de condus normal si la temperaturi scazute. Cu toate acestea, e adevarat , are un consum mai mare decat euro 2 , cu care scoteam 6,5 si mai mare decat spune producatorul - 7,2. Un consum de 10, nu-l vad posibil decat in coditiile sofatului foarte sportiv, in conditiile unui trafic extrem de aglomerat. Eu nu am reusit performanta asta.

 

PS. Si sa nu uitam- amplificatoare, woofere, aer conditionat, faruri aprinse. Ar fi interesant de stiut daca cei care scot un consum de 10, au astfel de echipamente si merg cu toate pornite, in conditiile condusului sportiv(a II-a pana la 60 km/h de exemplu), in trafic foarte aglomerat. In conditiile astea , poate se justifica acest consum.

Edited by guru

Share this post


Link to post

la mine fara faruri aprinse (max 30% din timp merg noaptea prin oras si atunci doar cu pozitii) sunet nema, si dezaburirea spate (ca si aia consuma) max 2 min de la pornire, AC deloc - nici macar vara

 

oricum 10 curat nu am scos - 9,5 da...

Share this post


Link to post

Inseamna ca eu sunt un caz fericit? Pe mine nu ma bucura atat de mult acest consum de 7,8 ,nu din cauza costurilor suplimentare cu benzina, ci datorita faptului ca eu compar cu fostul meu Matiz euro 2, pe care-l regret.

Share this post


Link to post

consum mediu 7.5 l/100 km urban (in TM): cind se aprinde beculetul rosu pun benzina de 500 klei si fac cam 200 km pina la urmatoarea aprindere a beculetului (nu stiu cit de corecta e masuratoarea asta) (Matiz euro 3, cca 4000 km la bord)

Edited by adrian_r5

Share this post


Link to post

am scos iar 10.6 ... m-am speriat, m-am potolit, am scos 7.5 si acum in jur de 9 :D

Share this post


Link to post

@ adrian_r5 - cu metoda beculetului - cu 500k lei merg cam 170km... maxim...

Share this post


Link to post

in primul rand recomand sa te duci la o pompa...sa bagi full (din ala cu clatinat de masina sa iasa bulele de aer), mergi cam 200 de km si faci full din nou...atuncea vezi consum...la mine e a fost 7,9 iarna si 6,7 vara...extraurban a fost in conditii de iarna 6,3% cu 120 km/k si 3 pers in masina

Share this post


Link to post

Al meu consuma 8% in oras.Si tot euro 3 este.

Share this post


Link to post
in primul rand recomand sa te duci la o pompa...sa bagi full (din ala cu clatinat de masina sa iasa bulele de aer)

Nu mersi! Prefer metoda becului, chiar daca e mai putin precisa, din cauza canistrei de vapori

Share this post


Link to post

Salutare

 

Maty meu, E3, 7k km, plin ochi, MOL 98, mers 414 km

 

Am bagat 34 litri, din nou plin ochi la aceeasi pompa.

 

La calcul iese cam 8,2 litri.

 

I-am dat si un pic de talpa lu` Maty de cateva ori, dar in rest mers ponderat, nu batraneste.

 

Oricum e mult ..

Share this post


Link to post

Matiz E3 aprox 10k km- ultimile 2 consumuri de cand s-a incalzit mers numai in Bucuresti(am cam ratat orele de varf):6,7.

Share this post


Link to post

Am parcurs 270 km prin Bucuresti, si am reusit sa scot cel mai mic consum de pana acum, exact cat spune producatorul, adica 7,2 :banana: Maty are acum 7000 km, probabil s-a rodat cat de cat, si mai ajuta si incalzirea vremii. Sper sa o tina tot asa !

Share this post


Link to post

si la mine a scazut oleaca - cam 8 si ceva - dar mers lejer

 

afara insa e mai bine - pana in 5 - uitasem cum e de cand nu il mai scosesem pe matizache la plimbare :)

Share this post


Link to post

Baieti, citi kilometri aveti voi cu masinile? Ca la Matiz consumul se optimizeaza dupa 8-10 mii ... La Matizul E3 al prietenei mele nu a sarit niciodata de 8 in oras si 6 in afara consumul, plin pe plin, iar dupa 8 mii a mai scazut pe medie cu 0,5 litri. Nu cred ca masina e problema ...

Share this post


Link to post

6 in afara greu ating - cred ca asta iarna la schi doar

 

iar in oras - ca sa iti raspund - o femeie altfel conduce - mai "feminin" ca sa zic asa :)

al meu are 10.000 fara 200km - si intr-adevar sunt diferente in bine fata de consumul de la 3000km de ex si cel de acuma

Share this post


Link to post

Al meu are 7000 km, si in afara am scos 5,3 pana acum, iarna. Astazi plec din Bucuresti ,pentru cateva zile, si sunt curios cat va consuma de data asta, avand in vedere ca s-a mai rodat, si vremea e mai calda. Revin cu amanunte cand ma intorc.

Edited by guru

Share this post


Link to post

Matiz E a/c fabricat iulie 2006, consumin oras (Galati) 6,17 , 6,25, 6,74 cu a/c(nu tot timpul), asa ca revizuitiva stlul de a conduce

Share this post


Link to post

Sau revizuieste tu metoda dupa care faci consumul... :->

Share this post


Link to post
Sau revizuieste tu metoda dupa care faci consumul... :->

Stimate domn Alexino,fiecare isi cunoaste autoturismul,ce rost ar avea sa ne induca in eroare.Eu ii dau perfecta dreptate,avand in vedere ca nici eu nu am depasit 6,6l la 100 km.in oras,iar in afara ar trebui sa trag puternic de el sa scot 5 /100,cu al meu Matiz E,cu putin peste 35000 km la bord.Tin sa precizez ca conduc de 20 ani,nu am un stil de condus sportiv,acest lucru contand foarte mult in a scoate un consum bun.

Share this post


Link to post
Tin sa precizez ca conduc de 20 ani,nu am un stil de condus sportiv,acest lucru contand foarte mult in a scoate un consum bun.

Consumul redus in regim urban la Matiz nu tine de condusul "sportiv". Cea mai buna dovada este Steph. "Secretul" este rularea cu motorul la o turatie normala pentru un motor 800 cc, iar aceasta turatie porneste de unde incepe sa se auda motorul, adica din momentul in care unii considera ca motorul este supraturat.

 

In plus, aplicand metoda plinului pana la refuz (metoda considerata tabu de catre cei care nu cunosc sistemul de alimentare al motoarelor moderne) conduce la obtinerea unui consum ridicat exact cu acei litri bagati in plus peste prima decuplare a pompei de alimentare. Astfel se anuleaza sistemul de "boost" cu vapori de benzina prin galeria de admisie aer.

Share this post


Link to post
Eu ii dau perfecta dreptate,avand in vedere ca nici eu nu am depasit 6,6l la 100 km.in oras,iar in afara ar trebui sa trag puternic de el sa scot 5 /100,cu al meu Matiz E,cu putin peste 35000 km la bord.

In cazul domniei voastre nu este vorba despre euro 3 si nici de o masina fabricata in iulie 2006, care, pare-se este inca in "rodaj". Deci, dati-mi voie sa cred ca acest consum "6,17" este doar rezultatul unei erori de calcul.

Share this post


Link to post

6.17 si mie mi se pare exagerat de putin pentru matiz in regim urban.

 

Spun asta pt. ca si eu am avut consumuri dubioase de ambele baricade.

 

Am reusit sa Consum in Bucuresti 7% sau 11%. Tot odata am consumat extraurban 4.5% sau in extrema cealalta am ars in jur de 25l de benzina in 150 km de mers pe autostrada...

 

Pot sa bag mana in foc ca un matiz condus in Bucuresti chiar si la ore de varf poate sa scada sub 8 sau chiar sa se apropie de 7-le dat de producator.

 

Ingredientele sunt...

 

Schimbarea in treapta II la pe la 20-25 in a3-a la 40 iar la 60 km/h IV fara accelerari ulterioare, adica mers constant cu 60 in treapta a 4-a.

 

Else.. degeaba schimbi vitezele la valorile astea daca pana acolo esti cu pedala la podea. Pedala apasata lin exact cat accelereaza si masina. Ca sa ma exprim mai plastic sa nu calci pedala mai mult decat poate sa accelereze masina.

 

Daca vezi ca la fiecare stop fara sa vrei esti inaintea plutonului nici consumul nu o sa fie mai prejos. ;)

 

Nu am incercat niciodata sa merg subturat asa ca nu ma pot pronunta in legatura cu valoarea consumului.

Edited by steph

Share this post


Link to post

Va reamintesc ca acest consum e facut numai in Galati, cu benzina rompetrol 99 , cu ECM-ul resetat , dupa metoda becului galben, cu treptele de viteza schimbate corespunzator si folosita intens asa zisa frana de motor. :lavolan:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...