Jump to content
Sign in to follow this  
Silviano

Consum Matiz Euro 3/Euro 4

Recommended Posts

Eu am Matiz E A/C si ma cam dau la ea. Dar in ors mananca vreo 6.5, 7 % si afara vreo 6 %

Share this post


Link to post

Am un Matiz E nou (1200 Km) - in primii 500Km am mers mai defensiv

cu el si am scos afara o medie de 4,3%, in urmatorii 500Km am mers mai agresiv si am scos o medie de 5,1%. Este foarte importanta turatia la care se schimba vitezele - viteza in primul caz a fost de 85-90 Km/h, in cazul al doilea a fost de 95-100 Km/h. Am hotarat sa-mi montez un turometru!

Share this post


Link to post

Nu poate spune nimeni cat este consumul iarna. Teoretic ar trebui sa fie mai mic, aer mai dens si temperatura de racire buna. Doar ca motorul ajunge la temperatura de regim mult mai tarziu, uneori, in oras, abia la destinatie. In plus, aderenta la drum este mai proasta, la aerul mai dens este o frana mai mare la inaintare. Apoi, dezaburirea, stergatoarele, ventilatia, iluminarea consuma mai mult. E greu de cuantizat. Din experienta, pe durata sezonului rece, consumul crestea la mine in medie cu 25%, la mersul in urban.

Share this post


Link to post

ultimul consum facut in Bucuresti pe vreme rece, adica acum e de 8.8.

 

de mentionat ca am mers mai tot timpu in spume, adica in seara asta am ajuns cu a 3-a la 110 si in rest tot timpu pana la 80.

Share this post


Link to post

Maty al meu, cand i-am facut consumul a halit 7,8 in in oras si 5,5 in afara, la viteza de 100 km/h.Pana acum nu l-am fortat fiind nou, are 4000 km. Ieri, tatal meu a fost internat de urgenta la spital, si am parcurs autostrada Bucuresti Pitesti dus-intors , cu 120-130 km/h. Cand am plecat,am facut plinul, cu 2 litri peste primul click al pompei. Am parcurs 230 km, iar acul de la indicator a ajuns foarte aproape de a doua linie, deci a consumat enorm, undeva intre 17-20 litri, deci cel putin 8,5 la suta :-? .Data viitoare voi face consumul precis, pentru ca m-a cam pus pe ganduri... Cu Maty euro 2, cel mai mare consum, scos in afara, cu 130 km/h si incarcat la maximum, a fost de 6 la suta.

Share this post


Link to post

Asta vara am facut TM - BV cu 4.66% . Am incercat sa mentin un regim constant la 110 km/h cu A/C pornit 50% din drum.

Precizare: Maty al meu este EURO2

Share this post


Link to post

Ultimul consum de Bucuresti: 10% mers in spume.

Share this post


Link to post
Ultimul consum de Bucuresti: 10% mers in spume.

 

Acum 5 zile mi-am luat si eu un 'Tiz verde met, am mers numai in Buc. zi de zi, am 140 km si estimez un consum de vreo 8-8,5%.

 

Ce-i drept, pornesc de vreo 3-4 ori pe zi masina, se raceste intre porniri, merg vreo 15-20 min. Nu mai avusesem matiz, mersesem cu o masina cu motor de 3000 cmc (un Renault 25 cu V6), care consuma 18% si crezusem in povestile cu 6,4% in oras pe matiz, dar probabil consumul asta se atinge numai in conditii ideale vara. Totusi sunt multumit si asa, avand in vedere cu ce consum eram obisnuit inainte...

Share this post


Link to post

Revin, azi am bagat prima oara benzina si am vazut cat se ridica acul de nivel. Estimez cam 7% urban in regimul descris mai sus.

Share this post


Link to post

870km...am papat 55l...constanta -bucuresti - ploiesti- predeal - bucuresti (aprox 150km in oras) - constanta.

pana la buc am mers cu 100-120...de la buc la predeal am prins vreme naspa si am mers cu 100 si cu vant in fata...de la predeal la buc vreme frumoasa...de la buc spre cta...am prins inceputul ninsorii cu vant puternic..

 

consum cat de cat mixt...6,2l/100Km...

 

 

apropo...vara trecuta scoteam 6,5 urban...doar cu mine in masina...

Edited by ga^dele

Share this post


Link to post

Am mers anul trecut in Grecia 4000 de Km cu 5 %, dar soselele acolo sunt super.

In oras cam 7,2 % asta toamna. Acum cam 7,9-8%. Oricum mult pentru tipul asta de motor. Mai ales ca am auzit ca Mtiz E

Share this post


Link to post

Cel mai bun consum obtinut la matizache in oras... 7,2% obtinut vara cu 1/2 din distanta cu AC pornit dar numai in oras. Mers potolit, fara nici un exces de viteza.

 

Cu benzina obisnuita fara plumb Petrom. N-am bagat alte fineturi gen OMV100... sau 99+.

Edited by midnight_racer

Share this post


Link to post

Ultimele 3 consumurui au iesit iar 10% :D

Share this post


Link to post

consum exclusiv urban (Bucuresti) - 8.9% ... :wallbanger: - normal, fara "forje" ...

 

mie mi se pare f mult, in conditiile in care cu SuperNova scot si mai putin de atat in aceleasi conditii si stil de mers...

Share this post


Link to post

Consum urban, in Bucuresti- 7,8 , extraurban- 5,4. Consumul este mai mare cu 1 litru fata de euro 2, atat in afara cat si in oras. Care este explicatia, din moment ce procucatorul specifica un consum mai mic la euro 3, fata de euro 2? Doar marketing?

Share this post


Link to post

raspunsul este catalizatorul mai "performant" care gatuie efectiv motorul...

Share this post


Link to post

Chiar ma gindeam de ceva vreme sa "sap" un pic pe forum dupa un topic de consumuri la maty, ca al meu m-a adus la disperare!!!! Piticu' n-a vazut in viata lui, sau cel putin de cind il am eu, consum mai mic de 9!!! Cel putin in perioada asta rece, m-a rupt: 10, 10,..! Deja intrasem rau la banuieli! Fostul proprietar, care mi-e ruda, mergea cu el cam 120-140 km/zi, drum intins si zicea de 4,5!!! Maty e din 2002 (asta de care Euro e? 2?), are deja 95.000 km, da', sa nu vorbesc intr-un ceas rau, merge de rupe. De mers, merg destul de "sportiv", cit de sportiv poti sa mergi prin Bucurestiul asta care e asa cum e, in medie cite 35-40 km/zi, 2-3 porniri/opriri. Am incercat sa fiu mai atent la tuartzia motorului, sa merg ma cuminte, sa schimb vitezele mai economic, dar... nici o schimbare! Vad insa ca mai sint altii ca mine, asa ca... m-am mai potolit! E adevarat ca n-am incercat sa fac un consum la plin, dar de obicei pun de 500.000 = 15,... l fara plumb si merg cam 150-160km!

Edited by Tavi

Share this post


Link to post

La mine e cam 5.5 extraurban si 8.5-9 urban. Dar urban inseamna Bucuresti, si o calc destul de tare prin oras (depune Method marturie :) ). In afara merg 110-120. Eu nu ma mai stresez cu consumurile pana nu se face mai cald afara, cand o sa-i schimb filtrele si o sa-i dau si un reset la ECM. Peste vreo 2 luni sar si de 10.000km, ca acum am 5300. Abia atunci o sa incep sa calculez consumul la sange.

 

P.S. Din manuale vad ca intr-adevar exista diferente intr catalizatorul de E2 si cel de E3. Totusi, tinand cont ca cel de E3 reduce puterea motorului (51CP vs. 48CP), sa mai adauge si putin la consum?

Share this post


Link to post
raspunsul este catalizatorul mai "performant" care gatuie efectiv motorul...

 

E o explicatie,dar de ce producatorul anunta un consum mai mic decat la euro 2, in timp ce in realitate lucrurile nu stau asa?

Share this post


Link to post

Eu unul, chiar nu ma mai stresez cu consumul urban.

Acesta, pererea mea, este extrem de relativ. Punand in calcul media orara, orele la care se circula, conditii meteo, distante, trafic, variatia permanenta a reliefului :tongue: ( gropi rasarite peste noapte, santuri, tot felul de lucrari si lucraturi ). Nu vreau sa zic ce consum imi iese mie in oras !  <img src= )"> .

Parerea mea.

Share this post


Link to post

@guru - marketing... justificarea lor fiind optimizarea injectie, aprinderii etc... bla bla :scarpin:

Share this post


Link to post

Baieti, m-ati cam pus pe ganduri cu consumuri din astea de 10% in bucuresti. Berlina mea ( pe GPL ) consuma 10%, mers moderat, in buc.

Intentionez sa-mi iau si eu un Matiz, insa m-ati cam speriat cu consumurile astea.

Share this post


Link to post

din pacate din cauza consumului - chiar daca e de firma matizul meu - prefer sa umblu 90% cu supernova (cea din profil) cu benzina de la firma... consider ca e o utilizare mai eficienta a carburantului :) )

 

dar nu as putea acum sa ma dau mare sa zic ca nu recomand nimanui matiz - pentru ca la banii astia nu exista alternativa deact loganul :dizzy: - iar faza cu second din germania/elvetia poate fi o teapa fantastica - plus ca nu ai feelingul de masina noua...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...