Jump to content
Sign in to follow this  
guru

Incalzirea Habitaclului Foarte Slaba-matiz

Recommended Posts

' date='Dec 22 2006, 07:35 AM' post='233928'>

Am observat urmatorul lucru: aeratorul dreapta baga aer fierbinte, cel din stanga rece, cele din mijloc cald spre rece, cu o diferenta de temperatura intre ele prea mare, avand in vedere ca sunt foarte apropiate. Inseamna asta oare ca am radiatorul de caldura infundat partial?

Nu prea are cum sa se intample ce spui tu. Uite cum arata aeratoarele centrale.

Share this post


Link to post

:osanale: Nu mai functioneaza caldura la matiz...de circulat agent termic circula si in instalatia matizului dar doar cand accelerez incepe a arunca apa , masina e demontata la garaj, nu stiu ce sa fac...am montat radiatorul pe o dacie si merge brici...debitul de apa la dacie e mai mare...la matiz abia curge...e posibil sa fie infundat la matiz circuitul???astept raspuns de la voi..poate ma ajutati cu chestia asta...ca nu vreau sa tremur in iarna asta...masina e din 2004 si are 61000km :wallbanger:

post-11422-1192949091_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Salut

 

@teocristian: vezi ca ai caloriferul infundat (sau cum s-o numi...ca la ora asta). Du-te in service ca mai mult ca sigur ala este

 

Numai bine  <img src= ">

Share this post


Link to post

Am observat si eu de cateva zile o problema la incalzire la matizul meu.

 

Nu baga aer cald la picioare, sau la fel de cald, cum baga prin gurile de ventilatie si pe la parbriz. Am sesizat ca aerul in aceasta zona este mai recisor (un fel de calai la apa): nu e nici rece gheata nici cald sau foarte cald. La un moment dat, dupa ce am mers aproximativ 20 km in oras am actionat butonul pentru directionarea aerului pentru a avea aer cald la picioare si, culmea, chiar baga aer cald (fierbinte).\

 

Sunt doua variante (trebuie sa verific): fie baga aer cald cand vrea el (vorbesc de zona de la picioare), dar destul de rar, fie baga aer cald la picioare mai tarziu (mult mai tarziu) decat baga la parbriz si aeratoarele fata.

 

S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Ce parere aveti? Ce ar putea fi?

Share this post


Link to post

Na ca si al sotiei a inceput sa dea caldura f putina de cand a dat frigul si la noi,faza este ca dupa vreo 10 min de mers in trafic incepe sa urce acul la apa,apoi cand se incalzeste bine da ceva caldura insa mai mult pe dreapta,pe stanga aproape deloc. O fi termostatul blocat pe deschis?

se schimba greu asta?

La radiatorul de incalzire oare nu s-ar putea ajunge cu un aspirator pe sub parbriz prin gaura de admisie aer daca se demonteaza grila neagra pe dinafara?asta cred ca voi face maine ca n-am curatat niciodata pe acolo,dak se mai si incalzeste afara...

Edited by RamboX

Share this post


Link to post

@ramboX - nici o sansa. La cei fara AC e usor sa se scoata furtunul ala gofrat care exista intre ventilator si radiatorul de incalzire, iar pe acolo cu clapeta de incalzire deschisa la maxim, sa traga cu aspiratorul pe acolo. A tau vad ca e SE si asta presupune ca are AC. Nu cred ca ai sa rezolvi ceva in acest mod.

Share this post


Link to post

Deci trebuie demontat bordul pt. a ajunge la radiatorul de incalzire...asta n-o fac, e posibil sa vand masina mai la primavara asa ca poate ramane asa.

Share this post


Link to post

Nici eu nu am caldura in masina. :( M-am uitat la vasul cu lichidul de racire si vad ca e cam colorat (are culoarea maro). Cand dau drumul la ventilator, sufla cu putere insa caldura nu se simte deloc in habitaclu desi am invartit comutatorul de la caldura pe toate partile. Ce ar putea fi?

Masina fiind luata recent, nu am apucat a schimba consumabilele din lipsa de timp. Am vazut ca filtrul de aer e imbacsit. L-am scuturat si iesea praf negru din el...ar putea avea vreun efect asupra incalzirii habitaclului?

Edited by k-tlyn

Share this post


Link to post

Antigel MARO = antigel EXTREM DE JEGOS, asa arata si al meu inainte sa-l schimb, din aceleasi motive (lipsa de caldura). Dupa prima schimbare completa s-a simtit o imbunatatire mare, iar dupa a doua, o imbunatatire foarte mare. Cred c-ai putea evita insa 2 schimbari de-astea urmand sfatul lui Ovi_Jer, cu spalarea instalatiei inainte de-a pune noul antigel.

Share this post


Link to post

Ok, atunci am sa incerc si asta...azi imi vine comanda la cauciucuri (4 buc Pirelli) iar saptamana asta vreau sa schimb consumabilele cum ar fi: ulei, filtru ulei/benzina/aer(ca e negru de praf) si am sa schimb si antigelul. Caldura vine fff slab...daca tin mana in fata aeratorului abia se simte...sper ca dupa schimbarea antigelului sa-si revina.

Share this post


Link to post

@ k-tlyn : Cauta pe forum subiecte legate de SPALAREA instalatiei cu Calgon sau alte chestii anti-calcar. Bagi Calgon, forjezi 30 minute, speli bine bine apoi cu apa curata (dai drumul la lichi, pui apa curata, forjezi iarasi putin) pina cind in vas ramine lichidul (apa) curat . Abia apoi bagi un antigel de calitate cu APA DISTILATA si, cel mai probabil, o sa ai caldura.

 

LE: Daca se impune, faci 2 spalari cu calgon (daca instalatia e extrem de jegoasa)

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Merci pt pont, Salex...e posibil sa fie jegoasa pt ca masina a fost taxi...iti dai seama ca cel care a avut-o numai de bibilit masina nu a avut timp. El a tras de ea ca sa-si scoata banu'...tot asa imi spunea el mie ca uleiul are 100 km de cand a fost schimbat iar cand am scos joja, uleiul era negru si miroasea si putin a benzina...

Ieri mi-au venit cauciucurile, mai am de curatat putin pe la interior (ca era varza) si dupa aia ma duc sa-i schimb uleiul si alte filtre.

Share this post


Link to post

salut,

 

am si eu o problema cu incalzirea,acul la temp apa se ridica cam in 2km dar in habitaclu aerul e mai mult calai.

ma puteti ajuta?

sunt nou asa ca nu stiu daca am postat bine

va multumesc

Share this post


Link to post
...e posibil sa fie jegoasa pt ca masina a fost taxi...iti dai seama ca cel care a avut-o numai de bibilit masina nu a avut timp. El a tras de ea ca sa-si scoata banu'...tot asa imi spunea el mie ca uleiul are 100 km de cand a fost schimbat iar cand am scos joja, uleiul era negru si miroasea si putin a benzina...

 

Fara nici o exceptie de la regula, cind se cumpara o masina SH se are in vedere INLOCUIREA imediata a consumabilelor (filtre de tot felul), inlocuirea lichidelor (frina, servo, ulei, etc) si cel putin verificarea ZDRAVANA a placutelor, sabotilor, anvelopelor si inlocuirea daca e cazul. Acolo unde e cazul regula se aplica si pentru distributie.

 

Pentru metoda cu Calogon copyrightul il detine ovi_jer (dupa stiinta mea). Eu am folosit metode ceva mai dure (cu rezultate uneori nasoale, de aceea nu le descriu). Pentru o murdarie rezonabila, Caolgon functioneaza f. bine, chiar Duminica trecuta (27.01) am aplicat-o pe o Leganza (2 portii) cu rezultate bune.

 

 

salut,

am si eu o problema cu incalzirea,acul la temp apa se ridica cam in 2km dar in habitaclu aerul e mai mult calai.

 

Esti nou si iti uram bun venit ! Fa un mic efort si citeste citeva posturi mai sus ce i-am scris lui k-tlyn ca recomandare pentru problema sa. Din simptomele date de tine, e limpede ca ai caloriferul colmatat. Calgon, rabdare si si spor ! Bafta.

Edited by Salex

Share this post


Link to post
... Din simptomele date de tine, e limpede ca ai caloriferul colmatat ...

Esti atat de sigur ?

Share this post


Link to post

Atit de sigur cit poti fi atunci cind iti dai cu parerea de la distanta, evident fara "a consulta " personal pacientul.

 

Eu ma risc la 95% sigur calorifer cu depuneri, 5% probleme mecanice ale modulului de conditionare (cablu actionare volet, volet care nu inchide bine, etc)

Share this post


Link to post

Si ar mai fi o chestie pe care am descoperit-o nu de mult timp...la mine cred ca este o problema cu comutatorul ala de la rece la cald si invers. M-am uitat sub bord si acolo este o parghie de metal si plastic de care am tras putin. Automat, am vazut acolo p pala care s-a miscat. Am mers cu masina si am vazut ca baga caldura bine. La mine nu merge comutatorul ala dar nici nu-l mai fac. Bine ca am vazut cum sta treaba. :D

Share this post


Link to post

Va salut! Matizul meu face caldura multumitoare dupa 7-8 km si asta dupa ce a stat pornit cateva minute. Abia dupa vreo 20 de km face caldura bine, dar nu multumitor. Mentionez ca am spalat instalatia de racire de vreo 5 ori si i-am schimbat antigelul (albastru,10 lei l ).Nivelul apei este la fel ca inainte. Sa fie termostatul de vina? Masina este din 2005 si e second. post-19853-1231401783_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Din poza atasata de tine (si banuiesc ca reprezinta temperatura finala a lichidului de racire) reiese ca acest lichid nu ajunge la temperatura optima. In cazul normal, pozitia acului trebuie sa fie foarte apropiata (cam la 2 mm) de gradatia centrala (cea pe verticala). O cauza ar putea fi intradevar functionarea defectuoasa a termostatului (ori deschide prea devreme, ori nu se inchide complet), mai ales daca spui ca ai schimbat antigelul cu unul proaspat. Inainte de inlocuire, tot atat se ridica acul indicator?

Edited by costinel

Share this post


Link to post

Da, tot atat. Problema am constatat-o anul trecut, dar am crezut ca asa e la matiz. Dupa studierea forumurilor am constatat ca nu prea e asa si am luat masuri. Prima a fost inlocuirea antigelului. Se pare ca trebuie inlocuit termostatul, dar nu pre stiu unde e! :redface:

Share this post


Link to post

E destul de simplu de identificat. Te uiti la radiator, in partea dreapta sus (pe sub carcasa filtrului de aer) are un furtun care face legatura cu chiulasa, printr-un "gat" metalic (ca pozitionare - pe sub pompa de frana). Acolo, in acel bosaj, este termostatul. Sper sa te descurci, ca nu e chiar asa greu. Urmareste efectiv traseul furtunului gros de la radiator pana la chiulasa.

Edited by costinel

Share this post


Link to post

Mersi de informatii. Maine ajung la Craiova, imi cumpar termostat si-l si schimb! Sper sa ma descurc, ca am Dacie de mai mult timp si m-a-nvatat ceva mecanica! :lavolan:

Share this post


Link to post

Revin. Nici dupa un an nu am reusit sa identific problema si asta dupa ce am schimbat 2 termostate de inca 2 ori antigelul. Acul nu vrea sa urce mai sus si pace. Nu m-ar mai deranja prea tare, dar ma gandesc ca neincalzindu-se apa la temperatura optima, nici motorul nu functioneaza cum trebuie. Aveti vreo solutie?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...